There are no ads, please add some


‘Ajax komt in zoektocht naar nieuwe linksback uit bij Haps’

Met Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Jairo Riedewald heeft Ajax drie spelers onder contract die als linksback kunnen spelen maar toch wil men zich op die positie gaan versterken, en lijkt Ridgeciano Haps van AZ de voornaamste kandidaat om een transfer naar Amsterdam te maken. Voetbal International weet te melden dat Ajax de speler van AZ ziet als de enige geschikte linksback uit de Eredivisie. Haps staat bij AZ nog tot 2019 onder contract en de club uit Alkmaar heeft naar verluidt een prijskaartje van tien miljoen om de nek van Haps gehangen. Mocht Ajax besluiten om Haps te contracteren dan lijkt de rol van Mitchell Dijks definitief uitgespeeld.

Bron: VI


Gerelateerde posts

45 reacties

 1. nick-afca95

  Dit is echt een hele verstandige keuze!!! Die jongen is snel, kan goed verdedigen en is aanvallend ook redelijk sterk. Enige nadeel is zijn lengte, maar daar heb je sanchez en de ligt voor natuurlijk. Snel halen, voor dat andere eerder zijn.

   1. Litmanen

    Eens, tien miljoen voor een linksback die in zijn tweede seizoen volledig uit vorm was is belachelijk.

  1. nick-afca95

   Ik las dus dat Felipe luis wel wat zag in Ajax…. Dat is wel even ander caliber als Haps. Die vent kan nog 3 jaar prima mee en heeft super veel ervaring. Ben benieuwd of Ajax er hetzelfde over denkt.

 2. Toppertje

  Vind 10 miljoen voor een speler uit NL die nog niet eens bij het NL-elftal zit te veel. Spelers die de laatste jaren bij AZ zijngehaald zijn geen onverdeeld succes gebleken en daarom vaak ook te duur.

   1. AjaxKat

    Helemaal mee eens toppertje. Vind Haps overigens wel heel goed. Daar komt bij dat we Viergever nog hebben. Ben best fan van hem geworden aan het eind van afgelopen seizoen. Alles wat Viergever tekort komt aan techniek of wat dan ook maakt hij helemaal goed met strijd. Zulke spelers hadden we echt nodig in de finale. #nogsteedszurenasmaak

    1. Toppertje

     Vind Haps ook een prima speler. Maar is hij zoveel beter dan Viergever dat je 10 miljoen moet uitgeven.

     1. Mooi

      We hebben genoeg spelers op links met de zelfde kwalitiet ,dus ik zeg niet doen .

     2. dickst14

      Ik heb de 2e seizoenshelft op hem gelet maar ben niet echt onder de indruk.

 3. Charlie2011

  We zullen zien. Az gaat toch gek veel vragen voor hem schatting 3,5 miljoen

 4. Ajaxstaff

  Wat moet Ajax er mee hebben er genoeg van straks weer spelers voor een appel en een ei weg doen kijk liever naar wat je echt nodig hebt geen linksback.

 5. Indojood

  Als ze Sinkgraven verkopen voor een paar miljoen, dan is dat ook weer opgelost.

  1. Mooi

   Maar Sinkgraven vindt ik ook erg goed vooral aanvallend en dat willen we toch

 6. -buitenkantje rechts-

  Dan moeten Sinkgraven, Riedewald en Dijks nog vertrekken..
  Zie Viergever toch meer als CV met de Ligt daar vlak achter. Of alleen Sinkgraven behouden die dan wederom op plan 2 komt te staan. Hier wordt hij niet vrolijk van denk ik. Onder Bosz noodgedwongen baar linksback, zodat hij speeltijd kreeg. Nu straks ook op het tweede plan op die positie? Zou als ik hem was proberen weer terug te keren naar Heerenveen.

  1. Litmanen

   Eens, maar Sinkgraven op linksback vind ik nog steeds een hele goede vondst.
   Als hij zich verder ontwikkelt op verdedigend gebied dan heb je geen betere.

   1. Indojood

    Hij heeft nog één seizoen om naar Europees topniveau door te ontwikkelen. Want jij voorspelde dat vorig jaar, dat ie in twee jaar dat niveau zou bereiken.

    1. Toppertje

     Gaat niet gebeuren. Speelt goede wedstrijden in de NL competitie maar is gewoon te weinig back voor de topwedstrijden.

 7. RickyAmsterdam

  Ik zou Dijks wel weer als LB willen zien, mits Viergever niet kan. Ik denk dat Dijks te snel afgeschreven is. Hij heeft het lichaam iig mee.

 8. Charka53

  Volgens mij hebben we niet echt een linksback nodig we hebben Viergever en eventueel Riedewald en Dijks is er ook nog en ja hij is ook net zo technisch als Viergever maar het zijn alle bij echte verdedigersdus niet kopen om te kopen Marc.

  1. Jimmy1971

   Klopt ! Het halve elftal kan op linksback , zou me in dit stadium eerder zorgen maken over de rechtsback positie , met het aanstaande vertrek van Tete/Veltman ..

 9. KBouter

  Ook Riedewald schijnt totaal buiten beeld te raken bij het TH.

  Wat heeft Haps op zijn CV staan…Ajax heeft naast Sinkgraven Viergever en Riedewald op de loonlijst staan.

 10. Iedereen heeft een mening

  Blijft altijd lastig of het een goede keus is. Blijf het raar vinden dat er niets te vinden is in de jeugd. Daar breken hoofdzakelijk alleen middenvelders door. En als je steeds alle geruchten moet geloven dan worden er bijna alleen middenvelders gescout. Is het zo moeilijk om een behoorlijke verdediger te vinden. Persoonlijk lijkt mij niets mis met Riedewald. Maar dat komt misschien door mijn gebrek aan inzicht

 11. JohnDoe77

  Het is een prima speler en nog jong maar wel ervaring in de Eredivisie. Maar € 10mln voor een AZ speler is fors, zeker omdat je niet kunt weten of hij ook direct de volgende stap kan maken. Marc; € 7mln met bonus als hij meer dan de helft van de competitie speelt een aardig idee?

 12. JohnDoe77

  En ik ga er vanuit dat dit los staat van Dijks. Karakter speler maar niet het niveau Ajax!

 13. Thomas

  Ik moet wel zeggen toen ik Riedewald op het middenveld zag spelen op de plek van Schöne speelde hij ook goed en op linksback speelde hij de laatste weken ook heel goed. Ik zie geen reden om haps te halen als Riedewald, Dijks, Sinkgraven en Viergever er ook uit te voeten kunnen.

 14. Iamsterdam2015

  Lujkt mij zeker een geschikte voor ajax maar 10 miljoen zoals Toppertje al aangaf is wel heel erg veel.

 15. Janneman16

  niet doen. we hebben er al 4. en wat staat er nu in jong Ajax of O19? sturen we die bij voorbaat al weg?

 16. RonJ64

  Felipe Luis schijnt terug naar AJAX te willen, ik zeg, meteen ophalen, Haps meer type Willems, vindt zichzelf heel wat….dus Felipeeee

  1. Thomas

   Nu nog niet zei hij maar hij zou het in de toekomst wel willen om het geloof dat Ajax in hem had terug te kunnen betalen. Ik zeg wanneer hij wilt doen.

 17. De Nees

  Dijks heeft wel de fysiek van een verdediger maar posities innemen en vooral aanvallend komt hij tekort, echt jammer. Sinkgraven wordt nooit een verdediger, MV zit vol daarom moet hij noodgedwongen LB spelen vanwege de 7 mln dat aan hem hangt. Van Riedewald kan ik geen hoogte krijgen, wat is ie CV, LB, MV? Hij speelt even sterk als zwak op die posities. Viergever vind ik uitstekend, heeft erg goed gedaan, heeft ervaring, kracht en aanvallend een meerwaarde, kan een paar jaar mee en zet in de tussentijd een jonkie naast hem voor de toekomst. Verder aub geen AZ spelers meer, hebben een geweldig verleden van mislukken bij Ajax.

 18. Ajaxfoort

  10 miljoen…. whahahaha. Die AZ toch. Die moeten Haps wel erg graag willen houden. Ik zou eens rustig aan naar 50% gaan en dan eens kijken wat er nog af kan.

 19. Jur

  Krijg net ook een gerucht te horen over felipe , ik zou zeggen ff wachten met haps

  1. -buitenkantje rechts-

   Las ik ook Jur.. Filipe zou open staan voor periode Ajax.. maar dit soort geruchten maar met een kilo zout nemen

 20. Forever nr14

  Jeetje joh!!! 10miljoen??? Kom op zeg, heeft nog niet eens in het NL gespeeld pffff
  Wij hebben betere in huis!

 21. AFCA my World

  Belachelijk veel geld voor Haps,wat heeft hij nu bewezen? Voor zoveel geld haal je ook wat op uit Zuid-Amerika ! Is wel een redelijke speler,maar 4 miljoen is echt wel genoeg ! ⚽️

 22. Widi

  De rol van Dijks is sowieso uitgespeeld en 10 miljoen is 4 keer teveel voor Haps. Gewoon niet doen. We hebben er 3 die er kunnen spelen en over een jaar kan Bakker het ook.

Reageren is niet mogelijk.