There are no ads, please add some


Verbouwing Johan Cruijff Arena van start

De grote verbouwing van de Johan Cruijff Arena is begonnen en nadat eerder in het stadion een groot deel van de stoeltjes zijn vervangen, is nu de buitenkant van het stadion aan de beurt. Het bouwbedrijf Oostingh staalbouw is afgelopen zaterdag begonnen met het plaatsen van frames die het uiterlijk van het stadion dusdanig gaan veranderen. Zo moet er meer ruimte komen op de omloop op de tweede ring, en komen er meer cateringpunten, liften en toiletten. Voor het EK in 2020 moet het grootste deel van de verbouwing klaar zijn.

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

30 reacties

 1. Nielsz.AFCA

  Wat ik niet helemaal opmaak uit dit bericht, zijn alle stoeltjes al vervangen?

  1. Remco425

   Kan je er wel uit opmaken, er staat “een groot deel”. Veel wel dus, maar nog niet allemaal. 😉

 2. Marc Overdwars

  Waarom ze niet direct na het seizoen zoiets plannen? Straks met een bouwhelm de wedstrijden bezoeken. Dat lijkt me wel grappig.

  1. Widi

   Dat was ook mijn eerste gedachte: waarom zijn ze niet een maand eerder begonnen?

    1. Remco425

     Die hebben geen dak. Bij het San Siro zijn de hoeken ook dicht en daar schijnt het gras na al die jaren nog steeds een drama te zijn. In het Johan Cruijff Stadion hebben ze het nu al wat jaren aardig onder controle.

     1. dickst14

      Ja. Maar dat komt door die lampen denk ik. Bij Bayern Barcelona Madrid zijn de hoeken ook dicht. Als het door het dak komt dan alleen het dak dicht indien noodzakelijk.

     2. Remco425

      Die gaat ook alleen dicht indien noodzakelijk. Maar ook als het open staat heeft het een flinke overkapping. Meer dan die andere stadions. Alleen exact boven het veld is het open.

     3. Remco425

      Zou kunnen, ik ben geen specialist. Ik geef alleen aan wat de reden van die open hoeken is en het lijkt me geloofwaardig.

     4. dickst14

      Ik geloof nooit dat dat de bedoeling was. Evenals die lelijke grachten in het begin. Het was gewoon een slecht ontwerp en gelukkig begint het steeds meer op een voetbalstadion te lijken. Als die hoeken er voor de wind zouden zijn dan kunnen ze die wind ook kunsmatig creeeren. Maar voor een goede grasmat lijkt het mij dat water en zonlicht het belangrijkste is.

     5. Remco425

      Dat was weldegelijk de reden van die open hoeken. Ze heeben ook al vaak met kunstmatige wind geprobeert en had niet voldoende effect. Plus dat het niet echt duurzaam is. De grasmat is nu al een tijdje redelijk tot goed, laten we dat alsjeblieft zo houden.

 3. De Nees

  Johan Cruijff STADION! Anders blijft het in de volksmond de Arena heten! Wat ik trouwens erg mis is dat er nergens wordt geopperd om een standbeeld van Johan. Wordt het niet eens tijd dat daar de Ajax leiding attent op wordt gemaakt, want uit hun zelf doen deze nep-Cruijffianen dat zeker niet. En dan meteen ook een van minstens 5 meter hoog!!

  1. Mijn Club

   F heeft dat gedaan met Koen M. Zouden wij ZEKER moeten doen ja. Zeker omdat het stadion naar hem is vernoemd. Ik zou dat het ultieme eerbetoon vinden. Topsuggestie

  2. -buitenkantje rechts-

   Denk je dat Cruijff dat zelf zou willen? Een standbeeld van zichzelf van minstens 5 m hoog?

  3. De Nees

   Haha nee maar mss had ie er wel om kunnen lachen. ‘Johan dit past gewoonweg bij je statuur…da’s gewoon logisch 🙂 ‘. Ik weet ook dat 5m niet reeël is, het is meer met een knipoog, Maar gaat om de gedachte in eerste instantie, daarna komen we er wel uit over de grote.

 4. AFCA my World

  Waarom nu ? Als ze eerder begonnen waren was het allemaal overzichtelijker geweest,maar ja wij zijn het klootjesvolk en snappen het niet !

   1. Remco425

    De plannen liggen er al een tijdje, vergunningen zouden allang geregeld moeten zijn.

 5. chauffeur 55

  ze konden niet eerder beginnen in verband concerten in de johan cruijff arena

 6. Forever nr14

  JUIST!!!! De nees👍👍 nep cruifianen die net doen alsof ze hem volgen pffff duurt zo ie zo allemaal veel te lang, schande is het!
  Had al na zijn sterfdag ik kannen en kruiken moeten zijn, losers dat zijn het!

  1. De Nees

   Ja helaas dat het zo moeilijk gaat in de Ajax leiding. In NL zijn er vaak figuren die het maaiveld kort willen houden, dat is de Calvinistische inslag hier, in het buitenland doen ze vaak niet zo moeilijk met dit soort zaken. Ik weet dat er meer belangen speelde bij de naamswijziging, maar Ajax als zwaargewicht kan zeker wel ijzer met handen breken als ze oprecht willen. Zo ook met een standbeeld, daarin is geen tegenwicht, dus het proces kan in gang gezet worden maar dan moet de wil bij de leiding er wel zijn.

Reageren is niet mogelijk.