Officieel: Bogarde aangesteld als assistent Reiziger bij Jong Ajax

Jong Ajax heeft de staf voor het seizoen 2017-2018 compleet. Winston Bogarde zal in het komende seizoen als assistent van Michael Reiziger plaatsnemen op de bank bij het beloftenelftal. Bogarde keerde in de zomer van 2015 terug bij Ajax en was sindsdien actief als individueel trainer in de bovenbouw. Reiziger en Bogarde kennen elkaar goed uit hun periode als speler. Samen stonden ze bij Ajax in de verdediging tijdens de succesperiode halverwege de jaren negentig. Daarnaast speelden ze met elkaar bij FC Barcelona en het Nederlands elftal.

Woensdag tekende de kersverse trainer Michael Reiziger zijn contract in de Amsterdam ArenA en de dag daarna meldde hij zich voor het eerst op sportpark de Toekomst. Daar had hij gesprekken met diverse nieuwe collega’s, waarbij dus direct knopen werden doorgehakt. Bogarde is de opvolger van George Ogararu, die het afgelopen seizoen assistent was van Marcel Keizer. Ogararu heeft de ambitie om hoofdtrainer te worden en volgt daarom in Roemenië de opleiding Coach Betaald Voetbal. Dat is niet te combineren met het drukke programma in de Jupiler League.

Bron: Ajax.nl

Related posts

137 Comments

  1. Mooi

   We hebben wel eens zo soort trainer nodig ,zeker voor verdedigers ik eerst en niet jij ,goede keuze alles wel op kwaliteit .

   1. Litmanen

    Vraag me af of hij in fatsoenlijk Nederlands vijf zinnen achter elkaar uit kan brengen.
    Geen goed voorbeeld voor de jeugd.

    1. Toppertje

     Waarom geen goed voorbeeld? Zijn de laatste jaren geen rare dingen geweest en hij blijkt populair te zijn bij de Ajax jeugd. Beetje flauwekul om steeds op verhalen uit het verleden terug te komen.

     1. FrankiC

      Ik ken de schrijver (MR, red). Die zegt geen moment ontspannen te hebben kunnen interviewen……

     2. -buitenkantje rechts-

      Marcel Rözer.. Kan ik me voorstellen FrankiC.. Hoewel geschreven in Sesamstraatstijl geeft het wel een goede inkijk over hoe deze persoon in elkaar steekt.. Totaal gebrek aan zelfreflectie.. agressie.. om de blz “pompt hij BIJNA iemand op z’n bek” .. paranoïde-racisme.. Totaal gebrek aan realiteitszin.
      Wat sat betreft verbaast het mij niet dat hij een tweede carrière heeft geprobeerd te starten in de hiphop scene.. Daar zijn gebrek aan talent en realiteitszin de norm.. Verongelijkt kijken kan hij al.

     3. Toppertje

      Zal allemaal best. Zeg ook helemaal niet dat het toffe gozer is. Maar hoe doet hij het als trainer? Schijnt populair te zijn. Zegt natuurlijk ook niets maar dat zegt een oud boek evenmin.

     4. -buitenkantje rechts-

      Bogarde zou voor mij reden zijn om mijn zoon bij Ajax weg te halen..

     5. -buitenkantje rechts-

      Hij is 13 jaar.. speelt niet bij Ajax hoor. Wat dichter bij huis gelukkig. ? Om even een mogelijk misverstand uit de weg te helpen. Maar als Bogarde trainer van mijn zoon zou worden zou dat voor mij reden zijn om hem daar weg te halen.

     6. -buitenkantje rechts-

      Hij mijn zoon niks kan leren.. De rest lijkt me duidelijk Seijs.. Dubieus figuur.

     7. -buitenkantje rechts-

      Wat wil je weten Seijs.. Van de inbeslagname van zijn protserige huis in Osdorp waar 4 hypotheken op zaten? Van zijn appartement dat in beslag is genomen.. Zijn bestuurschap vd Sociëteit Reyes waar illegale pokerwedstrijden plaatsvonden en waar een dode viel tijdens een overval? Day hij gezocht werd door de belastingdienst terwijl hij in Marakesj en Amsterdam aan het feesten was met Badr Hari en Estelle Cruijff? Van zijn miljoen restschuld waar hij nu een betalingsregeling mee heeft bij de spelersvakbond van de KNVB? Van zijn achterstanden in allimentatiebetalingen? Trek je eigen conclusies Seijs..

     8. Litmanen

      Je snapt echt niet dat er buiten afpersing een andere reden is om Bogarde een contract te geven. En gezien bovenstaande gok ik op afpersing.
      Dit had Ajax niet moeten doen.

      Andere fatsoenlijke ex-voetballers zoals Ronald de Boer en Perez mochten bij Ajax geen trainer meer zijn omdat ze ook als analiticus werken.
      Witschge en Roy zijn blijkbaar niet goed genoeg, dan komt de komst van Bogarde wel in een vreemd daglicht re staan.
      Een bewijs van goed gedrag lijkt me wel het minste wat je van je werknemers mag vragen.

     9. FrankiC

      Reactie onderaan. Ik laat de discussie tussen De Nees en jou tussen jullie.

    2. Prinsengracht

     De helft van de mensen op dit forum kan dat niet. Dus moeten die ook overal van worden buitengesloten? Beoordeel hem op WAT hij NU doet.

 1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  In ander topic al aangegeven: ook hier vriendjespolitiek. Slaat echt nergens op. Het is geen vraag meer: ze slaan door.

 2. AjaxBelg

  mooi keuze ,onze oude toppers bij onze club betrekken ,hun kennis en ervaring door geven,en met de mentaliteit die Winston vroeger had,zo worden er nog meer toppers op de Toekomst klaar gestoomd . Succes Winston

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Prachtige keuze. Alle oud spelers erbij halen ongeacht aanwezige kwaliteiten. Worden we als Ajax vast stuk beter van. Hulde aan het TH.

   1. Prinsengracht

    Wat weet jij dan van zijn kwaliteiten als trainer? Want daar gaat het toch om?

 3. -buitenkantje rechts-

  Kan me vergissen.. maar Rieziger en Bogarde voor Jong Ajax??? Lijken me niet echt complementair.. Twee ( wederom kale) vededigers. Gaan ze via gebarentaal en lichaamstaal communiceren? Heb ze nog nooit zinnig over voetbal hoten praten. Geen of nauwelijks evaring als trainer.. wat zijn de vereisten om trainer bij Ajax te worden? Dat je daar ooit zelf gespeeld hebt? Stam was ook zo’n (kale) afbraakcoach, masr daar had ik nog meer vertrpuwen in dan dit duo. Maar misschien is het een briljant koppel dat Jong Ajax flitsend laat spelenvalt en zit ik er volledig naast.

  1. Indojood

   Reiziger wil ik nog wel het voordeel van de twijfel geven. Bogarde vind ik helemaal niets. Bij het eerste loopt straks die Winter, pfff. En die seniele Spijkerbed. Hoop dat ze genoeg open deuren op de Toekomst en in het JC Stadion. Blijf het zeggen, die Bergkamp zet daar alleen maar jaknikkers neer. En als ze falen dan is ie weer in geen velden of wegen te bekennen.

   1. De Nees

    Daarom Indo, vooral met Bergkamp in gedachte, hoop ik dat Bogarde juist niet zo’n ja-knikker is binnen de TS. Deze grote-boze-neger lijkt me niet iemand die gezellig knuffelt met tata’s. Maar ja, iemand kan omslaan voor een mooie job maar dat zou me hoog verbazen in zijn geval.

    1. Basisspeler

     Die grote boze neger verkoos op de bank plaats te nemen bij Chelsea terwijl hij ook verkocht kon worden. Daarmij verdiende hij 50.000,- per week. Dat verbraste hij vervolgens aan gokken en zijn autoverzameling.
     Poeh!
     Echt iemand waaraan je denkt als je voor de jeugd een (assistent) trainer zoekt

    2. -buitenkantje rechts-

     De man die zo’n hekel had aan Blind (aan welke blanke niet trouwens), maar vervolgens wel braaf onder hem ging stage lopen.. Bogarde is een oppotunist met de bruinste tong van allemaal.

    3. Indojood

     Hij is assistent, hangt erbij, heeft geen invloed. Hij mag allang blij zijn dat hij een baantje heeft bij Ajax want hij heeft al zijn geld de doorheen gejaagd.

  2. Prinsengracht

   Reiziger werkt gestructureerd. Heeft zich goed verdiept in het vak en methodes. Bogarde vult hem aan doordat hij overwicht heeft en mentaliteit kweekt.

 4. De Nees

  Hij zit er sinds 2015, nu doorgeschoven naar Jong Ajax, staat voor wie hij is, geen kruiperige type met een bruine tong. Prima, geef hem de kans om zich te bewijzen.

   1. Widi

    Nee. Maar ik ben het met Nees eens. Bogarde komt niet plotseling aanwaaien. Hij is er al een paar jaar.

 5. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  De Nees, vertel: welk positief geluid heb je in die tijd over hem gehoord? Daarnaast: wat kunnen de jongeren van hem leren over doorzettingsvermogen en knokken voor je plek en de wil om te spelen?

  1. De Nees

   Van Bogarde zie ik nog niet veel referenties AB, maar omdat hij er nog kort zit geef ik hem het voordeel vd twijfel daarom zeg ik ok bewijs maar, het is dus geen carte blanche. Hij was een goede verdediger en deze technieken, killer mentaliteit en kracht heb ik vooral voor ogen als ik hem de jeugd zie trainen. Met doorzettingsvermogen en knokken doel je wsl op zijn Chelsea verhaal. Maar kennen we zijn ware beweegredenen? Mss had de trainer nul interesse in hem, dikke ruzie, nul kans op spelen, weet jij veel? Hij heeft een vurig karakter idd, fuck you zal hij gedacht hebben, “ik zit mijn contract uit en vang die miljoenen, per slot ik zit toch aan het einde van mijn carrière…” Tja, ik denk dat er meer zo hadden gehandeld. Van Heitinga en Winter kan ik wel een mening vormen, gezien hun praatjes en analyses van al die jaren, dat zegt al veel over hun kunde. Van Bogarde heb ik dat nog niet.

   1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    Oke, ik weet dat hij tijdns zijn Chelsea period voldoende andere kansen heeft gehad maar niet heeft aangepakt vanwege de centjes. Maakt hem voor mij toch een golddigger. Ik vind jong Ajax (en ook 019 vwb Heitinga als besluit van het TH) te belangrijk om te zeggen: we zullen zien wat er van komt. Maar ….. ik hoop dat jouw hoop op slagen uitkomt, ik had het risico niet genomen.

   2. De Nees

    Op zich is het goed om met oud-voetballers te werken, in alle geledingen, kijk maar naar Bayern, dat is een goede maatstaf. Dit systeem is goed, maar als de uitvoering faalt (lees: vriendjespolitiek, baangaranties) dan faalt elk goed systeem. Alleen ik begrijp je sceptisch helemaal AB en ik heb dat ook, we moeten geen klaplopers hebben die er jaren rondlopen en waarbij je vraagtekens zet over hun toegevoegde waarde, die namen kennen we inmiddels. Maar bij Bogarde wil ik dat nog aanzien, en als oud-spelers niet voldoen dan sneller afscheid nemen, dat moet ook strakker beleid worden bij Ajax.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     ?

    2. Litmanen

     Er worden nu mensen aangenomen om hun naam. Bogarde heeft nergens iets laten zien waarvan de voetbalwereld zegt: Dat is een trainer, laat staan een goede.
     Waar mensen als R. de Boer, Perez, Roy en Witschge niet echt een kans kregen (of om drogredenen afscheid moesten nemen, mag onze eigen Mr T aanschuiven.
     Ook lachwekkend voor de buitenwereld.

    3. De Nees

     Bogarde promoveert zichzelf niet, dat doet het TH. En voor de goede orde, Roy en Witschge lopen nog steeds als trainers rond bij Ajax. Als zij niet doorgeschoven worden wil dat mss wel wat zeggen over hun trainerscapaciteiten? Heb vooral van Roy niet zo’n hoge pet op, zit daar per slot al best lang en nog steeds met de jonge jeugd in de weer. RdBoer zat al bij Ajax maar heeft zelf gekozen voor een carrière als modepop annex analist voor de TV. Idem Perez, ook gekozen voor TV ipv trainer bij Ajax. Zo ontstaan dus onzin discussies met argumenten die kant nog wal raken. En dan gaat BR nog roepen ‘eens’.

     1. -buitenkantje rechts-

      Je kunt lezen zie ik.. maar niet goed. Ging mij vooral om de eerste regel van het commentaar van Litmanen. Die regel die jij voor het gemak even oversloeg.

     2. De Nees

      Ja echt? Je bijbedoeling bleek niet bepaald uit dat ene woordje ‘eens’. En de regel die ik oversloeg daarop had ik al eerder gereageerd.

     3. Litmanen

      De Nees, als ik schrijft om drogredenen, dan bedoel ik nu juist het tv werk van De Boer en Perez.
      Jeugdtrainers van Ajax mogen dat niet, maar de assistent bondscoach wel.

      Verder acht ik Roy en Witschge beter in staat Ajax frivool te laten voetballen dan twee overschatte verdedigers.
      Roy is koudgesteld omdat hij de discussie een aantal keren is aangegaan met Bergkamp.

      En nogmaals, de mens Bogarde is al niet geschikt, al is het een goede trainer. Wat ik betwijfel.

     4. De Nees

      Litmanen…Van de RdB zie ik hem nog zeggen op tv dat hij koos voor TV werk ipv Ajax, dit was echt zijn eigen keuze. Van Perez geen interview gezien maar hij koos ook zelf voor TV werk. Dus zij zijn niet weggestuurd vanwege drogreden maar gewoonweg vanwege een andere eigen keuze. En kom op, Roy en Witschge…lopen al lang bij ajax rond he, als je goed bent kom je echt wel bovendrijven, waarom duurt het zolang bij hen of is dat alleen maar toe te schrijven aan misgunnen? Ik zie zelf geen leiderscapaciteiten bij deze twee en je moet wel meer kunnen dan alleen trainen op techniek en wees eerlijk wij kennen hun al vanaf de jaren 80, dus helemaal maf zijn de fans toch ook weer niet.

 6. Jimmy1971

  Weer iemand die niet voor Bergkamp buigt , daar komt rotzooi van ..
  Zou Bogarde persoonlijk liever xtra verdedigende trainingen aan de jeugd selecties van onze club zien geven ..

 7. -buitenkantje rechts-

  Nu Seedorf en Kluivert er nog bij kunnen we “de kabel” weer in ere herstellen..
  Misschien wil Davids ook wel terug komen.. En als we toch bezig zijn.. Nordin Wooter en Kiki Musampa?

  1. Prinsengracht

   Wat wil je nu eigenlijk zeggen. Of welk effect wil je bereiken. Tegen wie maak je stemming?

  2. De Nees

   Werkelijk totaal niks nada raakvlakken met de keuze voor Bogarde. Heb je er lang over moet nadenken of was het gewoon een waardeloze spontane reactie BR? Wat een berg poep.

   1. -buitenkantje rechts-

    Sterke argumenten Nees.. Zal het voor jou even uitleggen. Het lijkt erop dat kwaliteiten niet voorop staan bij benoeming van TS, maar of we vriendjes van elkaar zijn. Om dat duidelijk te maken kan je verschillende methoden gebruiken. Ik gebruik hier de methode van “overdrijving” Je overdrijft iets om een punt te maken.. snap je??

    Oh.. vergeet niet je kont goed af te vegen na zo’n berg stront..

   2. De Nees

    Waar zit nu allemaal op te vitten BR? TH met z’n benoemingen? Bogarde met z’n criminele verleden? moet je ten koste van alles je gelijk hebben soms? Accepteer je geen tegenreacties zonder vuilbekkerij? Ga jij het mij allemaal ff uitleggen? Je bent het spoor duidelijk bijster en haalt zaken doorelkaar als je dit soort ’overdrijving’ nodig denkt te hebben om je punt te maken. Je geeft onbedoeld wat prijs van je denkniveau of heb je dat niet door? Grote held achter het scherm.

    1. -buitenkantje rechts-

     Haha! Lange tenen Nees? Je zit oo een forum.. niet iedereen is het eens met je. Missvhien nieuwe ervating voor je..Ik kom met atgumenten en feiten.. jij met een berg stront

    2. De Nees

     Niet tof proberen te doen dat je alleen met argumenten en feiten komt BR… Met dat ‘kabel verhaal’ wilde je eigenlijk met opzet een racistisch toon toevoegen aan de discussie, anders zeg je dat niet zo. Als ik daar wat van vind dan is dat geen berg stront gast. Iemand kan een verhaal poep vinden, so what, maar daarmee scheld ik die persoon niet uit. Reet vegen e.d. roepen is daarentegen wel wat je noemt nivo kleuter. Je andere reacties over bogarde onderbouwde je wel, iemand kan daarmee eens zijn of niet, nou prima toch? Discuseren is nagenoeg mijn dagelijks werk vriend, daarvoor heb ik geen forum nodig om ervaring op te doen, wil je de wijsneus uithangen omdat je hier wat langer zit soms? En mijn gelijk halen daar roep je gewoon maar wat, ik onderbouw waarom ik iets vind en dat doe ik redelijk netjes dacht ik, wat harder naar Ajax soms maar i.e.g. niet disrespectvol naar de forumleden. Dat kan ik van jouw niet altijd zeggen BR.

 8. AjaxKat

  Jeetje, wat een kritiek allemaal op een speler die belangrijk was in het behalen van de laatste CL en wereldbeker van Ajax. Juist hij wisselde in de wedstrijden van positie met D. Blind als Blind te strak gedekt stond. Dan moest Bogarde opbouwen naar voren toe.
  En dat ie het allemaal best vond om bij een Engelse koopclub op de bank te zitten voor z’n centen; so what! Kan ie tegen de jeugd zeggen: als je niet de juiste keuzes maakt dan krijg je hetzelfde. Hij is goed voor Ajax geweest, laten we volgend jaar pas onze conclusies trekken over z’n rol als assistent(!) in een jeugdelftal.

  1. -buitenkantje rechts-

   Waar het naar mijn mening om gaat is op welke gronden word je trainer bij Ajax.. als ik naar zijn verleden kijk en naar zijn uitsoraken, naar het type voetballer dat hij was…
   Zou Bogarde de laatste zijn die ik als jeugdtrainer zou aanstellen.

   1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    Juist BR. Als je er na een jaar achter komt dat je het als Ajax verkeerd hebt gedaan, dan heb je jaren verpest. Vooral bij de jongeren moet je 100% zeker zijn met je acties qua aanstelling. Dat Bogarde goed heftvgespeeld bij ajax zegt 0,00 over trainings of begeleidings capaciteiten. Veel mensen hier denken dat een goede voetballer altijd een aanwinst is voor een trainers carriere o.i.d. Die gedachte is gewoon verschrikkelijk fout en kortzichtig. Het kunnen wisselen van
    positie in een wedstrijd kwalificeren als voldoende kwalificatie voor jeugd trainer/assistent ………. tsja

   2. AjaxKat

    Hij was een beest als voetballer bij Ajax en wat betreft z’n bravoure; met ideale schoonzonen win je ook geen Europese finale. Dat zagen we allemaal afgelopen mei.
    Juist met z’n bravoure kan hij denk ik lastige jongens in het gareel houden. Daarom juich ik het toe dat hij assistent(!) wordt bij JA. Hij moet zich nog bewijzen maar dat moet M. Keizer ook. Ik vind dat Ajax op gebied van trainers nu goede keuzes maakt. Maar nogmaals: we kunnen nu nog niet oordelen.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Ajaxkat, je moet als Ajax juist vooraf oordelen. Je kan het je niet veroorloven fouten te maken met de jeugd. Wegsturn van Jonk was al een blunder van de eerste orde, ze leren niet echt snel. Kortom, ze leren niet. Je ziet toch datvze gewoon “makkers” aan het verzamelen zijn. Weinig tegenspraak zullen ze krijgen hoor.

     1. De Nees

      Jij snap het AjaxKat. En meer type ruwe bolsters bij Ajax is niet verkeerd idd, niet alleen ballerina’s opleiden met fluwelen techniek, hufters en killers zijn ook hard nodig in een team.

   3. Prinsengracht

    Erg kortzichtig BR en anderen. Hij is al een paar jaar bezig en hij voldoet.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Vertel PG. Wat heb ik gemist?

    2. -buitenkantje rechts-

     Jij bent kortzichtig PG.. wat doet hij al een paar jaar dan? Twitteren op de bank? Zijn schulden inventariseren?

     1. AjaxKat

      Over dat ‘makkers’ verzamelen en tegenspraak gesproken. Al 2 seizoenen achter elkaar gaan er trainers met ruzie weg (eerst Trustfull/fdb en nu PB). Ik ben echt geen superfan van het TH maar ze zitten er voor de lange termijn. Als ze liever werken met mensen waar ze beter mee op kunnen schieten, prima. Rust binnen een club als Ajax is op dit moment denk ik goed.
      Op voetbalgebied heeft PB de ogen geopend van het TH, hopelijk neemt Keizer dat over. PB had als ex-kakkerlak denk ik ook geen steun binnen Ajax, je moet dus ‘makkers’ hebben binnen de club zo lijkt het. Mijn gevoel zegt dat Keizer dat meer heeft.
      Nogmaals; na 2 seizoenen verborgen ruzies op de bank mag er van mij wel een periode van rust komen. Dat hebben wij als fans ook verdiend.

 9. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  Misschien appie en Donny ook alvast een functie aanbieden?

 10. Gert Ajax

  Je zou toch denken dat bogarde wel genoeg verdiendt heeft.
  Nee hoor sommigen hebben nooit genoeg en blijven zakken vullen.
  Ach de juwelier zal wel goede zaken doen gaat winston een paar koningskettingen scoren daar.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Dachdt het ook wel.

 11. Widi

  Een heleboel flauwe reacties hier. Veelal gebaseerd op gedateerde en niet relevante informatie. Moet er dan echt altijd iets te zeiken zijn?

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ook aan jou de vraag: vertel van zijn aangetoonde kwaliteiten voor assistent en wat hij eerder voor positiefs heeft bijgedragen bij de jeugd wat een niet voormalig basis speler van Ajax niet kan maar die wel kwaliteiten van overbrengen en kennis van praktijk en theorie heeft ( tering wat een lange zin). Kortom, ben je ook niet gewoon van mening dat het veel teveel ouwe jongens krentebrood is. Ik zie hier persoonlijk totaal geen gezeik in.

 12. Widi

  Ik heb hem aan het werk gezien. Ook de eerste wedstrijd nadat Jonk weg was bij de A1. Bogarde stond er toen. Stond Ouali bij. Als Bogarde praat, luisteren de spelers. Hij is verder rustig en beheerst. Komt goed over. Verder ben ik verbaasd over jouw betoog voor mensen die niet oud voetballer zijn. Dat betoog past niet zo goed bij 1 van de 11 apostelen van JC. Als oud spelers voldoen, zijn ze te prefereren boven buutenstaanders. Bij Heitinga heb ik veel twijfels. Bij Winter ook wat twijfels. Bij Bogarde en Reiziger vooralsnog niet. Ik heb het idee dat jij en een paar anderen de pijlen nu op Bergkamp richten. En daarom is iedereen die is aangesteld een vriendje. Of iemand die niet tegenspreekt. Volgens mij was Bergkamp al naar Internazionale toen Bogarde kwam. Ik ben tevreden vooralsnog en vind dat jullie erg negatief zijn en flauw doen.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Als een oud voetballer van Ajax over de kwaliteiten beschikt gaat hij uiteraard voor. Dat heeft mijn leider JC ook voor ogen. Maar JC is ook van mening dat de beste mensen op de juiste positie moeten zitten en niet mensen omdat ze nu toevallig oud speler van Ajax zijn. Naar iemand luisteren is leuk maar het gaat om het bijbrengen, het beter maken, het vormen. Die kwaliteiten dichtbik Bogarde voor geen meter toe en ja, ik ken hem ook van na zijn carriere. Ik zie in dit commentaar niets negatiefs en zeker is het niet flauw. Verder kunnen niet oud voetballers heel goed van grote waarde zijn als hun specialisme maar goed genoeg is. Je moet niet koste wat kost je blind staren op oud voetballers.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Als mens.

     1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Persoonlijk Widi en wat Kbouter hieronder zegt klopt.

     2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Even voor de duidelijkheid: ik vind het een wereld vent met prachtige attitude maar echt ongeschikt voor de functie die hij nu krijgt.

 13. KBouter

  Man man man…Bogarde en Reiziger aan het roer bij wel een heel belangrijk elftal bij Ajax!!

  Grote gok lijkt me, dan zie ik liever een ervaren man zoals Peereboom of Geri Vink weer op die plek.

  Maar ik kan het mis hebben, ik neem aan dat het TH er dicht op zit en de kwaliteiten van deze twee heren kennen als trainer.

  Vooralsnog heb ik zware twijfels!

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik vrees dat Ajax op een aantal gebieden gewoon naar de kloten gaat.

   1. KBouter

    Bogarde lijkt me ook geen vent waar je normaal mee kunt discussiëren als er kritiek is.

    Die gast heeft daar volgens mij het vermogen niet voor en zal iedereen die kritiek heeft als een ” vijand ” beschouwen.

    Reiziger geef ik de voordeel van de twijfel.

 14. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  Allemaal verder succes voorlopig hier. Ik ga op vakantie morgen en ben pas eind juli terug. Ik heb een afspraak gemaakt: geen Ajax de komende weken. Dus ik hoop op sex als vervanging ??

 15. De seijs

  Pfffffff vooroordelen. En beter weter. Ik geef Bogarde de voordeel van de twijfel. En ik hoop van harte dat hij slaagt.

 16. Basl

  Reiziger zal hem er ook wel bij willen hebben, wie zijn wij dan om te oordelen? We gaan het zien.

 17. AFCA my World

  Als de jonkies,nu ook net zo hard worden als hij was,krijg je een superverdediging !

 18. Iamsterdam2015

  Reiziger heeft als assistent gezeten bij Sparta dus heeft wel enige ervaring als trainer. Tuurlijk is de druk bij ajax hoger maar heb daar wel vertrouwen in. Dat er mensen hier zijn die Bogarde niet geschikt vinden kan en mag…. maar van die kansloze opmerkingen over zijn verleden en ” hij praat niet met blanken” vind ik echt raar….en zelfs een beetje eng. Nee ik ben zeker geen Bogarde fan, niet toen de tijd als voetballer en ook niet als ” type” mens. Maar als ik sommige opmerkingen lees….?

 19. FrankiC

  Klopt helemaal. Altijd verongelijkt, voelt zich meteen tekort gedaan. Marcel (we hebben samen gevoetbald) probeerde zo ontspannen mogelijk te interviewen, maar had altijd het klamme zweet op zijn rug. MR kan ook anders dan on Semanstraat stijl. ‘Zo zoon’ is een prachtig boek en een regelrechte aanrader. Qua biografie is die over Robert Enke weergaloos mooi.

  1. -buitenkantje rechts-

   Het was niet mijn bedoeling om de stijl van schrijven te denigreren FrankiC.. wilde er mee zeggen dat het heel toegankelijk geschreven is. Had het boek geloof ik in 2-3 uur uit. Het is ook niet mijn bedoeling om Bogarde hier ten koste van alles af te branden. Wat ik hier aan de kaak wil stellen ( naar mijn mening met goede argumenten), is de selectieprocedure voor het vlaggenschip van de jeugd van Ajax. Ik geef, samen met een aamtal anderen, aan dat het lijkt alsof de selectie niet gebaseerd is op kwaliteit, maar op vriendjespolitiek. Ik geef aan dat als je een simpel antecedentenonderzoekje doet via google je een zeer dubieuze zaken van dhr Bogarde tegen komt. Zo iemand zou naar mijn mening NOOIT maar dan ook NOOIT assistenttrainer bij Jong Ajax mogen worden. Ik vind het op zijn zachtst gezegd dan ook merkwaardig dat dit door forumleden wordt afgedaan als een hoop stront en gezeik. Of deze figuren zitten te dicht bij het vuur wat hun ogen voor de werkelijkheid heeft verblind of ze zijn direct betrokken.. Het blijft voor mij een onbegrijpelijke aanstelling. Los daarvan vind ik het vreemd dat je twee verdedigers verantwoordelijk maakt voor Jong Ajax. Geen enkele aanvulling van kwaliteiten. Een oud linksback die assistent is geweest bij Sparta en een oud rechtsback zonder trainer CV..En dat is het laatste dat ik hierover kwijt wil.

   1. FrankiC

    Helemaal eens. Zijn trainerscapaciteiten kan ik eerlijk gezegd moeilijk beoordelen, maar het is onmiskenbaar een recidivist en slecht uithangbord.
    Of zie je Bogarde al doorschuiven als hoofdcoach van het eerste over 2 jaar. Lekker uithangbord!

 20. FrankiC

  Middelste middenvelder meestal (afhankelijk van de bezetting soms links/rechts). En zoals voor zovelen geldt, niet op het niveau dat ik ooit gehoopt had.
  Jij?

  1. -buitenkantje rechts-

   Rechtsbuiten en ook wel spits gestaan.. In mijn jeugd bij Heerenveen gespeeld. Na verkeersongeluk helaas noodgedwongen moeten stoppen.. later wel weer begonnen. Nu 45+ team.. erg gezellig. ?⚽️

 21. FrankiC

  Wist ik in grote lijnen. Rechtsbuiten is binnenkantje rechts of voor sommige uitverkorenen buitenknantje links.
  Ik koop voor jou een kaartje NEC – Jong Ajax. Het is even niet anders.

Comments are closed.