There are no ads, please add some


‘Sneijder als ruilmiddel bij Tete-transfer’

 

Galatasaray zet Wesley Sneijder in om Kenny Tete los te weken bij Ajax, dat meldt het Turkse Habertürk. De ploeg uit Turkije heeft, volgens dit medium, de international aangeboden bij Ajax. De Turken zitten al enige tijd achter Tete aan, maar vooralsnog kwamen Ajax en Galatasaray niet tot een akkoord. De ploeg is bereid om Sneijder in te zetten bij de transfer van Tete, Ajax zal dan wel 4,5 miljoen euro bij moeten leggen, aldus de Turken. 

De international lag het afgelopen seizoen regelmatig onder vuur bij Galatasaray, waardoor een vertrek bij de club een goede optie is. Trainer van de ploeg, Igor Tudor, liet eerder weten dat hij Sneijder komend seizoen niet nodig heeft.

De oud-Ajacied heeft nog een eenjarig contract in Turkije en drukt met zijn salaris flink op de begroting. Mocht Sneijder kiezen voor een vertrek naar Amsterdam, dan zal hij financieel flink in moeten inleveren. Ook de Spaanse sub-toppers Sevilla en Valencia hebben inmiddels interesse getoond in Sneijder.


Gerelateerde posts

107 reacties

 1. nick-afca95

  Ik hoop echt dat tete blijft. Wat een potentie heeft die jongen. Over de eventuele komst van sneijder heb ik wat gemengde gevoelens. Het is natuurlijk nogsteeds een top speler met heel veel kwaliteit, zelfs op deze leeftijd. Maar dan haal je wel extra concurentie naar het middenveld, denk niet dat donny, appie en frenkie daar op zitten te wachten

  1. marcussboss

   Sneijder kan nog makkelijk mee en heeft een brok aan ervaring. hier komt nog eens bij kijken dat sneijder scorend vermogen heeft, iets wat wegvalt met het vertrek van klaassen en Sneijder zou DE man zijn om dit op te vangen!!

   1. nick-afca95

    Maar denk jij dat Donny Appie en Frenkie nog een jaar op de bank willen zitten? En denk jij niet dat Donny met een jaar minstends zo goed is als Sneijder op dat moment? Als je Sneijder haalt als basisspeler, kies je duidelijk niet voor de toekomst en ga je dus tegen de lijn die Ajax nu in zet in. Sneijder is inderdaad een topper, maar we hebben 3 toppers in wording die speetijd nodig hebben.

    1. FrankiC

     Met Sneijder in de basis kies je kampioenschap, behalen (en overwinteren) CL. Het lijkt korte termijn, maar dst is het niet. Ducces in het komend seizoen is een voorwaarde voor verbetering op lange termijn.
     BTW: Frenkie snapt echt wel dat ie moet banken als Sneijder komt. En stel dat: dan niet als hangende linksbuiten of zo maar gewoon op 6.

     1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Volgens mij speelt Wesley liever links en Frnkie liever rechts. Toch?

     2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Argumenten als dat Wesley de zekerheid zou geven voor kampioenschap etc is in mijn ogen sowieso een drog reden.

     3. FrankiC

      Garantie tot aan de deur, dat snap ik. Maar ik vind Sneijder een directe versterking en heeft de nodige ervaring voor de Europese wedstrijden. Daarbij later écht geschikt voor de TS.

     4. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      De TS op basis van? Alleen een mooi voetbalverleden maakt je nog niet geschikt voor de TS. Zie onze vriend van Basten bijvoorbeeld en Blind. Beide zeer gerespecteerde voetballers maar voor TS ……. no way.

     5. FrankiC

      Sneijder heeft altijd een goede anslyse (á la Perez). Reeel en verfrissend. Wordt een goede coach.

     6. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Een goede analist is niet per defintie een goede coach. Ik weet niet over Sneijder nu zo’n topper is in het overbrengen. Wel de feiten qua salariseisen, dat weer wel dan 😂

     7. FrankiC

      Ik vind het spelverdelers die volgens mij graag veel balcontacten hebben. Centraal kunnen ze beide goed uit de voeten.

    2. De Nees

     @nick..Wat hebben donnie, appie en frenkie gepresteerd dat ze zo hoog in de boom kunnen klimmen? De potentie is er maar laat ze maar geduld hebben, jeugd word wel erg makkelijk gemaakt zo. Europees kunnen ze nog niet voldoende mee en dan bedoel ik niet 1e/2e ronde EL maar verderop in toernooi als je echte ballen moet laten zien. Ik kijk niet naar eredivisie nivo, kan ajax hier nog hoger groeien soms? Europees aanhaken is wat telt. Afgelopen finaleplaats is niet zaligmakend, uitwedstrijden was berg geluk en finale was ronduit treurig nivo van Ajax. Ajax moet nu doorschakelen naar subtop, balans in elftal met jeugd en ervaring, en die jochies niet gek maken met basisplaatsen want na een paar seizoenen vinden ze zich al weer rijp voor een transfer en dan kunnen wij ze weer uitzwaaien op hun 22e. Heeft Ajax alle kinderziektes eruit gehaald en kan de nieuwe club alle vruchten plukken, we willen nu eindelijk meer succes en prijzen zien en niet een alsmaar groter wordende bankrekening.

     1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Als je zegt dat met name donnie en appie nog niets hebben laten zien ……. sorry maar dan heb je echt veel slaap in je ogen gehad.

   2. Charka53

    Dat Sneijder een brok aan ervaring heeft twijfelt niemand aan maar als we zo willen spelen als vorig seizoen komt hij toch wat snelheid tekort en wordt het niet tijd om de jeugd in het team te zetten deze jongens kunnen alleen maar leren en beter worden als ze spelen en ja Sneijder kan er best aan mee doen maar niet tenkoste van.

  2. BobbyHaarms

   Inderdaad, denk dat we bijna allemaal hopen dat Tete blijft Nick. Sneijder zie ik eigenlijk ook heel graag komen, zeker als het gaat om de ervaring in je elftal en op je middenveld. Maar we barsten momenteel van de uitstekende middenvelders dus vrees ik dat Wesley genoegen zal moeten nemen met een bijrol…ik weet het antwoord waarschijnlijk al..

   1. FrankiC

    Geen bijrol BH. Sneijder moet juist de kar trekken. Is fit en gedreven en niet te vergelijken met Van der Vaart of Heitinga. Die speelden bij hun vorige clubs al niet meer terwijl Sneijder uitgeroepen is tot de beste speler van de Turkse competitie.
    Tete mag wat mij betreft vertrekken.
    Ik zou daar die Ferera voor halen (die is op de brommer…)

    1. BobbyHaarms

     Nee natuurlijk geen bijrol FrankiC, daarvoor is Sneijder nog veel te goed. Maar leg dat maar eens uit aan de andere middenvelders…iedereen wil namelijk spelen maar er kunnen er maar 4 staan..

     1. nick-afca95

      Ik vind het jammer dat iedereen Donny vergeet. Denk nou even na wat een gevolgen de komst van sneijder gaat hebben voor deze jongens. Ze zijn al 20 jaar! Die gaan niet wachten tot hun 21e/22e tot ze eindelijk basisspeler kunnen worden. Je gaat er zo veel meer aan hebben deze jongens het vertrouwen te geven

     2. BobbyHaarms

      Dat bedoel ik dus idd. Ondanks de enorme kwaliteiten die Wesley nog steeds heeft..

     3. -buitenkantje rechts-

      Yep.. pleit voor Ziyech..Sneijder.. Nouri Zoveel mogelijk voetbal in de ploeg.. middenveld om te smullen

     4. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Nouri en Donny moeten gewoon basis zijn komend seizoen. Dip zal vast komen alhoewel ik denk dat die minimaal zal zijn.

     5. Remco425

      Ik denk dat Donny heel veel kan leren van Sneijder. Donny zou ook al regelmatig kunnen spelen ipv Schöne, die het hoge tempo geen heel seizoen meer volhoudt zoals hij ook het afgelopen seizoen al niet meer volhield. En Sneijder zal ook geen 60 wedstrijden meer kunnen volhouden. Ik denk dus dat er voldoende tijd voor Donny overblijft.

     6. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Dus Sneijder opstellen als Donny ff moe is 😉

     7. Remco425

      Klaassen is weg, Schöne en Sneijder kunnen beide geen 60 wedstrijden in hoog tempo meer volhouden. Genoeg speeltijd voor Donny dus. Ziyech kan ook zijn rust gebruiken af en toe en daar hebben we Nouri als vervanger voor. Komen dus beide dan zat aan spelen toe. Frenkie is een ander verhaal, maar ik weet ook niet of hij net zo’n groot talent is als Donny, Nouri of De Ligt.

   2. dickst14

    We hebben inderdaad zat goede middenvelders. Tete is veel meer waard dan de 3a4 miljoen wat ze willen betalen. Maar ok hou het op 4 miljoen, dan zouden wij met de 4 1/2 die ze vragen 8 1/2 miljoen voor Snijder betalen. Vind ik een beetje veel gezien zijn leeftijd.

    1. Toppertje

     Sneijder is een geweldige voetballer maar ik heb twijfels of het de juiste match is met wat we nu nodig hebben. V/d Beek moet nu echt flink minuten gaan maken. Sneijder t.o.v. Ziyech en v/d Beek is m.i. te weinig complementair. Ik zou dan liever Nigel de Jong of een vergelijkbare speler zien. De prijs van Tete + ongeveer 4 miljoen vind ik veel te hoog. Gesloten beurzen zou dan beter zijn.

     1. AjaxKat

      Ik twijfel ook. Loopt de jeugd teveel in de weg vrees ik. Het elftal heeft afgelopen seizoen een europese finale gespeeld (dus er is al eea aan ervaring in het team zelf) en met KJH erbij is er denk ik zat ervaring. Investeer dat geld liever in een echte breker op het middenveld. Iemand als Poulsen of N. de Jong, een speler die het spel van de tegenpartij kan breken. Dat miste Ajax echt in de finale. En investeer dat geld liever om tete te houden.

     2. Remco425

      De jeugd kan zich er aan optrekken. Concurrentie is goed. Jeugd doorstromen is geen doel maar een middel. Prijzen winnen met mooi voetbal is wel een doel. Daarvoor heb je een goed team nodig. En als zich mogelijkheden aanbieden waardoor dat team sterker wordt moet je dat doen. En als uiteindelijk blijkt dat de jeugdspeler de ervaren topspeler voorbij is gestreefd heb je helemaal een win situatie. Want dan is dat talent verder doorgegroeid. Misschien vanwege die concurrentie.

 2. Charlie2011

  Gaat toch niks gebeuren. Eerlijk denk ik dat sneijder niet naar nederland wilt komen.

 3. FrankiC

  Meteen doen. Perfecte aankoop/ruil.

  Sneijder kan nog 2 jaar mee op CL-niveau op de 6-positie en dat is met Frenkie (die er wel aankomt) nog niet verantwoord.

  Tete is een ballenafpakker (voet op de bal en weer terug, om gek van te worden) en Ajax verdient een voetballer op rechtsachter. Iemand á la Trabelsi.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Jij hebt Tete duidelijk niet zien spelen de laatste wedstrijden.

   1. Litmanen

    En jij hebt hem daarvóór nooit zien spelen.
    Ter herinnering: aanspelen op zijn rechter, naar binnen draaien en de bal weer richting keeper.
    Twee jaar lang….

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Leer eens te leven in het heden suffie. Jij kijkt trouwens wedstrijden in braille.

     1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      En nee …. je hoeft echt niet te flirten met me. Geen interesse.

   2. FrankiC

    Daarover verschillen we gewoon van mening. Overweeg die optie eens.
    O ja, ik ben ook fan van Sinkgraven op linksachter. Zoveel meer voetbal in de ploeg….

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Punt is dat Tete de laatste wedstrijden juist niet terug speelde. Inleveren bij de cv is niet terugspelen maar juist goed. Sinkgraven heeft wel voetbal maar is gewoon geen lb. Tegenstanders passeren hem te makkelijk en hij dekt nog veel te vaak op verkeerde wijze. Voor een verdediger geldtvdat hij eerst goed moet kunnen verdedigen en de andere kwaliteiten zijn voor later. Je ziet dat het een middenvelder is met een noodgreep op lb. Geprobeerd (erecht) maar mislukt.

     1. Jari10

      Ik denk dat Sinkgraven positioneel juist geweldig heeft gespeeld. Wint zelfs veel kopduels en dat kan alleen als je goed staat. Tete is een geweldige back maar niet zo goed als hier wel eens wordt geschreven. Bosz en ook Advocaat kiezen voor Veltman. En blijkbaar staan ze in de top competities ook nog niet op de banken. Tete moet gewoon blijven en nog 2 jaar presteren bij Ajax.

  2. De Nees

   Eens FrankieC. Sneijder is buitencategorie, een directe kwaliteitsimpuls en winnaarsmentaliteit. Moeten we niet meer kijken naar wat nodig is op europees niveau? Nouri, Beek, de Jong is grote potentie maar nog eredivisie niveau, waarom is er geen geduld met de jeugd, waarom moeten ze met 19-20 jr perse een basisplaats hebben? D’r lijkt wel een rat-race gaande naar en steeds jeugdiger elftal waaraan alleen Ajax als gekke Henkie aan meedoet. Ik zie de jeugd liever nog als stand-in, langzamer brengen, fysiek volgroeien, af en toe voor de leeuwen gooien, maar niet de wereld beloven met basisplaatsen want bij een terugval naar wisselspeler krijg je die zure bekkies, kijk maar naar Tete, Bazoer, Riedewald, Dijks, El Ghazi om een paar te noemen.

   1. FrankiC

    Alweer verstandige woorden. Helemaal eens. Directe versterking is altijd welkom, we mogen niet nog eens CL missen (vorig jaar kochten we Ziyech maanden te laat en dacht Bosz dat Gudelj/Dijks beter waren dan Schöne/Sinkgraven etc). Eind juli moet er een CL waardig team staan, graag met Sneijder

   2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    De Nees, dat gaat niet lukken dat is een utopie in de meeste gevallen. Als je 3-4 jaar van ze wil genieten in de basis dan moeten ze rond hun 19-20 instromen. Dat Klaassen nu pas vertrkt is een uitzondering. De hoop van Johan was ze te kunnen behouden tot 23-24 jaar. Als je er dan zelf niet maar 2 jaar van wil genieten in d basis moet je ze dus eerdr brengen en wat goed is kan ook tijdig gebracht worden. De Ligt is qua leeftijd een uitzondering en daarvan mag je hopen dat hij tot en met zijn 20e blijft. Het hele idee was, is en moet (in mijn ogen) blijven dat je gaat presteren met een jong team aangevuld met max 3 meer ervaren spelers “op leeftijd”. Met een perfecte jeugdopleiding is dit realiseerbaar alleen moet je dan niet je beste mensen e laan uitsturen. Die opleiding moet ook inhouden dat je je beseft dat je een terugval krijgt. Daarnaast moet de trainer niet overloos vastjoudn aan onvoldoende presterende spelers. Er moet een onderlinge competitie zijn die ook maakt dat ook echt de beste speelt. Drie keer ondermaats is gewoon banken.

   3. De Nees

    Dat we anders zo kort genieten AB komt ook doordat Ajax de ondergrens als maar jonger aan het leggen is, na 2 jaar basis denken deze spelers al aan een transfer. Snel brengen moet niet de maatstaf zijn, waar staat dat dat moet, wat is daar eigenlijk het werkelijke nut van? Kwaliteit moet maatstaf zijn en dat kan best een jochie zijn als hij echt mee kan op hoog niveau, maar alleen obv kwaliteit. Uitzonderingen daargelaten maar mss moet je deze jochies van 18-19 niet allemaal een basis geven maar stand-in houden, langzamer brengen, als ze 21-22 jr zijn ze echt klaar, blijven ze een paar jaar bij Ajax en zijn ze ook in de juiste leeftijd, fysiek en metaal. Aangevuld met ervaren spelers heb je een goede balans om meer tegenwicht te bieden aan de europese clubs. Dit voorjaar liep Ajax rond in europa met 4-5 spelers van 17-19 jaar, dat kan structureel echt niet. Waar is dat voor nodig? Uitzonderingen kan incidenteel voorkomen zoals de Ligt, fysiek lijkt hij wel 5 jaar vooruit, maar de meeste jochies van 19-20 zijn simpelweg niet gereed voor europa. Ja wel in de eredivisie maar ik geloof nu wel dat we daar top zijn, haak je europees aan dan automatisch ook in NL’se top toch. Dan pakte het vorig seizoen toevallig nog goed uit maar zijn we de jaren daarvoor zo snel alweer vergeten? Dat was europees onder FbB werkelijk om te huilen en ook al die jaren daarvoor om te janken, je schaamde je gewoon als ajacied. We zijn vanaf 2000 europees helemaal afgehaakt, we moeten kijken naar wat die zwaktes zijn en niet alleen richten op de sterke punten van de Ajaxspelers. Ajax denkt te vaak dat de tegenstander maf is en focussen zich vooral wat het goed kan (kijk hoe Mourino Ajax kinderlijk onschadelijk maakte). Dan blijkt na een match dat ze overal werden overlopen en daarna analyseren dat ze jong zijn, onervaren, het was een goede leerschool en volgende keer moet het echt beter…Iedere keer deze argumenten daar word je toch schijtziek van. De redenen wel weten maar het beleid daarin blijft hetzelfde. De as is het belangrijkste van een elftal, dus keeper, CV, MV en spits. Deze moet uit ervaring en kracht bestaan, zeker 3 of 4 spelers met die eigenschappen. De backs en vleugels zijn in principe jeugdiger, dat hoeven niet perse hoogwaardige talenten te zijn, dat kan af met verdedigen, uitschakelen, opkomen, voorzetten. Geef ze 1-2 taken en meer niet, en dat 20 keer per helft, niet alleen aanwezig zijn in de wedstrijd maar echt verschil maken of anders banken en meer trainen op de tekortkomingen.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Zitten we toch op dezelfde lijn. Beide zeggen 3 (oke of 4) ervaren spelers. 😉 vertellen het af en toe misschien wat anders.

    2. De Nees

     Idd bedoelen we op punten hetzelfde AB. 🙂 Daarbij wat extra uitgeweid omdat het blijft frustreren terwijl genoemde zaken best oplosbaar zijn met een iets aangepaster beleid.

 4. Mijn Club

  Idd moeilijk, maar ik denk dat er sowieso niks van terecht gaat komen, en dat het niet speelt. Ik hoop ook dat Tete blijft, en Sneijder?! Vind hem nog steeds goed, maar ik vind Nouri, vd Beek en Frenkie de Jong ook erg goed. Schöne heeft het benodigde ervaring en zal wellicht dit jaar wat wedstrijdjes gaan overslaan. Ik heb er overigens geen probleem mee als Sneijder zou komen hoor. Maar ja, die komt toch niet.

   1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    Graag niet meegaan in de gekte van salarissen. Buiten het feit dat we toch niet kunnen concurreren zijn de bedragen gewoon zwaar overtrokken en niet realistisch. Leuk joh voir de ouderenzorg die er niet meer is vanwege gebrek aan miljoenen. De wereld wordt steeds egoistischer en hier is het metendeel het er gewoon mee eens.

    1. Jimmy1971

     De Uefa zou een salarisplafond moeten instellen , zou het voetbal veel eerlijker maken en de salarissen zijn nu al echt buiten proportioneel en ze groeien nog steeds !!
     Bovendien kan je dit met alle problemen in de inderdaad echt niet meer verkopen !!
     Eens AB !

    2. De Nees

     Niet meegaan met salarisgekte AB, mee eens. Maar Ajax moet ook niet een kruideniersmentaliteit hebben. Voor buitenklasse mag je een uitzondering maken naar 1,5-2mln of met hoge bonussen bv bij overwinteren CL, 3/4e ronde EL, kampioenschap. Ajax is uit de armoe jaren waarin dit salarisplafond gold, nu doorschakelen, europees aanhaken, Ajax trekt daarmee ook betere spelers aan.

     1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      De competitie blijft gewoon kut voor buitenlandse spelers daar kunnen we niets aan veranderen. De echte spelers komen niet of pas tegen hun voetbal pensioen.

     2. De Nees

      Ik bedoel ook niet zozeer spelers uit de hogere categorieën, maar de grotere talenten, nog geen grote namen nog, nou ja je weet wel waar Ajax altijd in vist. Een succesvoller Ajax maakt meer kans op de handtekening van een gewilde speler simpel gesteld.

     3. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Krijg je weer mijn probleem: koop geen jongeren maar haal die uit eigen opleiding 😂 is niet snel goed bij me hoor 😉

 5. johnie stalker

  Als straks de Chinezen met papiergeld gaan staan wapperen gaat Jolante zich ermee bemoeien en heeft Wesley niks meer te kiezen. Zoals bij ons allemaal eigenlijk.

 6. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  Gezien de positie van Sneijder zou Nouri wederom pech hebben. Lijkt me niet terecht.

   1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    Sneijder zie ik het best renderen aan de linkerkant.

   2. FrankiC

    Sneijder op 6, geen nigel-achtiger schopper daar maar een echte opbouwer (met gif).

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Sneijder kan in het Ajax systeem de nr 6 positie net als Schone ook niet belopen. Dat zou telkens een vaste wissel worden.

     1. FrankiC

      Ik vind dat Schöne dat niet (lang meer) en verwacht dat Sneijder dat nog wel 2 jaar kan.
      Middenveld van mijn voorkeur:

      Nouri Ziyech
      Sneijder

     2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ziyech op rechts? Niet mijn keus 😉. Mijn aanval is Nouri/reserve Younes Dolberg/reserve Huntelaar Kluivert/reserve Neres. Middenveld Ziyech , v.d. Beek/reserve Sneijder en de Jong. Schone kan op diverse posities invallen en daar waar nodig kan Nouri een linie zakken.
      Achterin: viergever de Ligt Sanchez en het liefst Tete. Vervanging Zeefuik Veltman, Riedewald en Sinkgraven.

     3. FrankiC

      Younes/Larsson Huntelaar Kluivert

      Nouri Ziyech
      Sneijder

      Sinkgraven De Ligt Sanchez Veltman

      Onana

     4. -buitenkantje rechts-

      Kluivert. Huntelaar. Neres

      Nouri

      Ziyech. Vd Beek

      Sneijder

      Viergever. Tete
      Sanchez

      Onana

     5. -buitenkantje rechts-

      Toelichting: in mijn visie moeten de beste voetballers altijd spelen. Dat zijn bijna altijd middenvelders/aanvallers. Met een 6 en een 10 stel je zowel Nouri, Ziyech en Sneijder op. Donny is de perfecte vervanger voor Klaassen. Je creëeert hiermee een super middenveld met een surplus aan voetbal op sowieso iedere eredivisieploeg.
      Handige, snelle en technisch vaardige vleugelspelers met aanstuurder KJH.
      Echte verdedigers op de vlanken achterin. Met 3-4-3 is dat extra belangrijk.. verdedigen als primaire taak. Zet verdedigers in hun kracht. Laat ze geen dingen doen die ze niet beheersen. Sanchez als slot achterin en dan hebben we natuurlijk Onana.
      Met deze opstelling winnen we we weer regelmatig met dubbele cijfers.

      Kijk je mee Keizer? 😁

     6. De Nees

      Nouri kan idd op links maar dan moet hij ook de hele flank kunnen belopen, echter door zijn geringe fysiek zal hij het verdedigend afleggen, ik zie daar liever een specialist. Als spelbepaler à la Iniesta, Xavi gebruik je zijn talent het beste. Verder op MV heb je ook echt een breker nodig, te veel voetbal daar breekt je op in de moeilijke wedstrijden, N de Jong zou een geschenk zijn.

 7. FrankiC

  Idd tot op zekere hoogte en met respect voor de werking van de vrije markt. Verhoging van het salarisplfond levert CL miljoenen op.

  Een maatschappelijke discussie kan leuk zijn, maar laten we de publieke en private sector voor het gemak maar gescheiden houden.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik hou niet zo van dat “gemak” daar schieten mensen die de zorg keihard nodig hebben en niet kyrijgen vanwege de gestoorde vrije markt niets mee op. Dat is een makkelijke dooddoener. Al eens eerder aangegeven: de waard van Klaassen en Sanchez samen waren het totale budget voor bestrijding jeugd werkloosheid. Beide zaken spelen zich af in hetzelfde land. Ook voetbal hoort tot de maatschappij en behoort zich er niet buiten te stellen. Dat “zij” het wel doen wil niet zeggen dat wij het ook moeten doen.

 8. AFCA my World

  Ik verwacht dat Ajax sneijder niet gaat halen,er komt een berg talent aan dat wil je echt niet in de wachtkamer zetten, heb er hoop op dat Tete toch blijft ! Zou zonde zijn voor zo’n jonge jongen,veel te vroeg naar het buitenland,maar ja dan verdient rioolrat nix dus die zal wel gaan zitten pushen en vernietigd weer een carrierre ! ⚽️

 9. hubert

  niet doen het halen van sneijder iscechtvgeen garantiecertificaat we kampioen worden of overwinteren in de cl. daarbij vertrekken volgend jaar de talenten die graag willen voetballen in ajax een dus absoluut niet halen

 10. JohnDoe77

  We hebben Sneijder met dit middenveld niet nodig. Natuurlijk is het een Ajaxied en geweldenaar, maar Tete EN 4,5mln voor iemand die we niet direct hard nodig hebben is onzin. En wij daarna zoeken naar een goede rechtsback?! 😳

 11. -buitenkantje rechts-

  Sneijder is een directe meerwaarde voor dit jonge Ajax.. Al eerder gezegd.. Zie het liefst in iedere linie een ervaren kracht. Voorin KJH.. Middenveld Sneijder.. Achterin..?
  Middenveld Ziyech..Sneijder.. Nouri.. ge-wel-dig!! Wat een voetbal heb je dan in je ploeg…

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Geef de plekken eens aan op het middenveld plus de vierde middenvelder als je wilt. Ik heb het idee dat het op bepaalde posities nl erg druk gaat worden.

  2. ajacied078

   met dat middenveld verzuipt je verdediging omdat ze geen van 3en mee verdedigen. en veltman is toch al zon topper! nee van mij mag sneijdertje lekker naar de usa gaan ofzo met dat salaris van hem. wat we nodig hebben zijn verdedigers. rechts is leuk maar tw licht bevonden. links het zelfde. centrum is ok maar of je die gaat behouden. zakken geld voor de ligt en sanchez en we hebben echt serieus een probleem.

 12. LeroyT

  Donny gaat spelen op de plek van schone en frenkie gaat spelen op
  Moment dat sneijder er niet is

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Frenkie is voor op rechts volgens mij en Sneijder meer voor links. Gaat dus niet werken denk ik.

 13. Indojood

  Sneijder en KJH meteen maar in de basis? Lekker veel vertrouwen in onze jongens. Ik zie het liefst een middenveld Donny, Hakim en Appie of Frenkie. Appie kan ook voorin op de vleugels. Dolberg gewoon in de spits.

  Sneijder en KJH voor backup en Europese ervaring.

 14. Widi

  Wat ik mis bij dit artikel is dat de journalist van het AD zelf al aangaf in de krant dat de kans dat dit doorgaat nihil is. Overheen gelezen redactie? Of op clicksjacht? Niet goed hoor!

  1. -buitenkantje rechts-

   Tuurlijk is de kans klein..Je denkt toch niet dat Sneijder zoveel gaat inleveren met zijn hele geldverslindende hofhouding? Maar hebben we weer wat om over te speculeren in deze komkommertijd.
   😋

 15. -buitenkantje rechts-

  Wel vindingrijk van die jongens uit Istanbul..
  Ze willen van Sneijder af.. De nieuwe trainer zal hem nie gebruiken. Willen ze hem ruilen voor Tete en dan vervolgens ook nog 4,5 miljoen extra cashen..
  😄👍

 16. mr lays

  Het is niet te hopen dat Tete weg gaat.
  Ik denk wel dat hij zelf ook wel weg wilt helaas door onzekerheid over een basis plaats komend seizoen.
  Sneijder terug halen is een goede optie ben ik van mening en ben het daarom ook volkomen met De Nees eens.
  We roepen nu toch ook tegen Davey dat hij ooit nog terug moet komen, dus waarom Sneijder niet?
  De talenten moeten god op hun blote knieen danken dat ze bij ajax mogen voetballen en daarom gewoon geduld hebben.
  Hun kans komt echt wel als ze genoeg op blijven vallen.

 17. f-side64

  we hebben genoeg goede middenvelders geen goede vervanning voor tête dus niet doen

 18. Ronbo

  Ik dacht toch werkelijk dat ik gelezen had Ajax en die Turken al rond waren en dat TETE er geen zin in heeft.

 19. afcadeluxe

  sneijder hebben we niet nodig,brengt alleen onrust in de tent,donny heeft van klaassen geleerd en heeft nu de leeftijd om het zelf te laten zien,en wesley gaat niet met liefde op de bank zitten,dat doet hij dan liever in turkije voor vet geld

 20. Sem_020_ajax

  Het enigste wat donnie van de beek goed kan is de lat raken 😂 laat snijder maar naar ajax komen

 21. Sem_020_ajax

  Het enigste wat donnie van de beek goed kan is de lat raken 😂 laat snijder maar naar ajax komen en wat tete betrevd hij staat bijna nooit in de basis

 22. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  Mis hier wel een bijdrage en zienswijze van Indojood.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Sorry Indojood maar had je bijdrage ff over het hoofd gezien 😉 We zijn het eens zo te zien.

 23. ajacied078

  die turken sporen ook niet. 4.5 mil bij betalen. kijk even naar de toekomst die tête nog heeft en sneijder is op zn retour. moet eerder andersom zijn. sneijder plus 5 mil overmaken naar amsterdam.

Reageren is niet mogelijk.