There are no ads, please add some


Ajax raakt toptalent Redan(16) definitief kwijt aan Chelsea

Ajax raakt toptalent Daishawn Redan definitief kwijt aan Chelsea. De zestienjarige Nederlander begint komend seizoen bij de club uit Londen. Het was al langer bekend dat Ajax het jeugdproduct zou kwijtraken aan Chelsea (zie eerdere bericht). In maart weigerde Redan zijn eerste profcontract te teken bij Ajax en werd er gemeld dat een overstap naar Chelsea in de maak was.

Inmiddels blijkt de transfer in kannen en kruiken. Het Twitteraccount van de jeugdopleiding van Chelsea meldt donderdag dat Redan officieel speler is van The Blues. In juli wordt het talent gepresenteerd bij de club. Na het weigeren van zijn eerste contract had Redan de clubs voor het uitkiezen. Zo zou hij onder andere in de belangstelling hebben gestaan van Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain. Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax, noemde het vertrek eerder zeer spijtig.


Gerelateerde posts

61 reacties

   1. Mr Ajax

    Idd jammer voor dit, echt B kant van het voetbal aan het worden dit soort ‘ transfers’ en mey ern voorspelbaar einde

 1. Casbraad

  Jammer, een vertrek naar een koopclub waar een toekomstige basisplaats in de a-selectie niet gegarandeerd is.. Iets wat in amsterdam met de juiste begeleiding een feit is

  1. Charka53

   Ne maar dat is voor sommige spelers van ondergeschikt belang hij gaat gewoon voor de €€€€€€€€€

   1. Remco425

    Zelfs voor €€€€ kan hij beter bij Ajax blijven. Een goede carrière opbouw levert veel meer. Hij zal nog geen miljoenen verdienen. Dus een beetje meer geld voor een paar jaar nu en straks bij pak em beet PEC Zwolle veel minder. Als hij bij Ajax was gebleven had hij over een paar jaar waarschijnlijk een veelvoud kunnen verdienen…

    1. Litmanen

     Ach, dit is waarschijnlijk een beslissing van de ouders want blijkbaar was er vorig jaar al een akkoord.
     Als vijftienjarige neem je zo’n besluit niet.
     Wat zal hij ze dankbaar zijn als hij straks ergens in de derde divisie in Spanje speelt.

     Dat soort ouders deugen niet.

     1. Charka53

      Dat is Litmanen zo’n jochie kan zelf nog geen beslissing nemen de ouders zullen er een grote bijdrage aan leveren .

     2. JohnDoe77

      Dat soort ouders deugen prima. Lekker makkelijk om te redeneren vanuit wat jij als Ajax fan wil. Hoeveel van dit soort jeugdige talenten maakt een carriere zoals bijvoorbeeld Klaassen? Op zijn best 1 op 10? En dan moet je als ouders kiezen of je zoon een milioenencontract tekent of voor op zijn best een paar ton bij Ajax blijft. Deugen ouder dan niet als ze voor zijn financiele zekerheid kiezen? Bij beide moet hij slagen en als hij bij Chelsea het niet haalt, zijn er altijd weer de mindere ploegen (waaronder Ajax) die dit soort jongens weer oppikt. Veel te makkelijk om te zeggen dat die ouders niet deugen; er zijn dingen die je niet kunt weigeren! Als hij voor hetzelfde salaris zou kiezen om naar Chelsea te gaan, heb je een punt. Maar dit is waarschijnlijk zijn Ajax salaris x 10…. goed gedaan ouders!!

     3. Remco425

      Denk nou niet dat hij al een miljoenencontract heeft gekregen. Hij is pas 16 en heeft nog niets bewezen. Zoals hij lopen er nog 100 rond bij Chelsea. Die allemaal een miljoenencontract geven kan zelfs Chelsea niet betalen…

     4. Remco425

      Daarnaast denk ik niet dat het kapot maken van een carrière heel erg in het belang is van die jongen? Komt hij daarna nog bij een club als Ajax terecht? Denk het niet. Eerder bij een club als PEC Zwolle (zie Bouy). Juist als je het 1e haalt bij Ajax kan hij daarna voor de rest van z’n carrière miljoenen verdienen. En als hij een toptalent is, is de kans dat hij het 1e van Ajax zou halen niet 1 op 10, maar in het meest negatieve geval 1 op 2. De kans dat hij het bij Chelsea haalt is 1 op 1.000…

  2. Remco425

   Sterker, een plek op de tribune of een verhuur is gegarandeerd. Zo’n talent als Redan hebben ze er bij Chelsea nog 100 lopen. Of eigenlijk, die hebben ze bij andere clubs lopen. Zal over 2 of 3 jaar wel bij Vitesse spelen…

  3. Mijn Club

   CASBRAAD: dat bij Chelsea een basisplek niet gegarandeerd is, noem ik het UNDERSTATEMENT van het jaar! Wat je zegt: die kansen liggen bij Ajax 80% hoger

 2. Charlie2011

  Altijd jammer. Als hij echt een toptalent was ala messi. We hebben namelijk kei veel toptalenten gehad waar ik nooit meer van hoor.

 3. nick-afca95

  Zo’n jongen word helemaal gek gemaakt door ouders en zaakwaarnemer. Ouders die het niet breed hebben kunnen in een klap van al hun zorgen af zijn. Ik neem het zo’n jongen niet kwalijk, wel de mensen om hem heen. Het financiele plaatje zal nu een stuk beter worden als wanneer hij bij Ajax blijft, maar over 5 jaar is dat helemaal omgedraaid. Zonde, maar dat is de voetbal tijd waar we in leven. Geld regeert….

  1. JohnDoe77

   Nick; ook de mensen om hem heen kun je dit niet kwalijk nemen. Alleen als zij financieel al onafhankelijk zijn, mag je hopen dat ze voor de slimste opbouw van een carriere kiezen. Als jij een modaal inkomen hebt en je zoon is zo talentvol dat hij door het zetten van zijn handtekening onder een contract van een dergelijke club bijvoorbeeld in drie contractjaren € 5mln netto kan pakken, zou jij hem dan de paar ton van Ajax adviseren?

 4. Jimmy1971

  Weer een verloren talent met straks alleen een dikke bankrekening !! Zo zonde allemaal ..

 5. BobbyHaarms

  Zo jammer weer, met dank aan dat kutgeld!! Je zou toch bijna hopen dat zo’n jongen er niet slaagt..

   1. BobbyHaarms

    Idd…in en in-triest. Maar zo werkt het in de voetballerij, ook bij Ajax. Ben je niet goed genoeg kijkt er niemand meer naar je om en raak je in een isolement..en is je carrière voorbij voordat ie goed en wel gestart is.

 6. Jimmy1971

  Verloren Nl talenten ; Drenthe , Bouy , Kishna , Ghazi , Ake , Assaidi , Wolfswinkel , etc , etc.
  Ze hadden allemaal verder geweest als ze wat meer geduld hadden gehad in NL , misschien moeten de clubs ook 1 uurtje in de maand geschiedenis les gaan geven ..

 7. AFCA my World

  Zeer grote fout, gaat alweer al die spelers achterna die het niet redden,kiezen op korte termijn voor het geld maar zullen straks weer moeten gaan werken voor hun salaris ! ⚽️

 8. Iedereen heeft een mening

  Niet meer dan: “jammer, maar helaas”. Van toptalent naar talent naar onbekend talent maar wel met een goed gevulde bankrekening. Hoeveel nederlandse “toptalentjes” hebben op deze wijze de top gehaald?????? Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

  1. Litmanen

   Die garantie is er wel. Namelijk dat ze niet slagen, tenzij er een wondertje gebeurt.

 9. JohnDoe77

  Jammer dat spelers zo ondankbaar kunnen zijn. Wel de opleiding doorlopen maar daarna meteen weg. Ik begrijp dat geld uit dit soort landen veel meer is als bij Ajax, maar bij ons zou hij -mits echt zo goed- snel in het eerste spelen. Nu zit hij straks ergens bij een tweederangsploeg te wachten op speelminuten om dan hopelijk weer naar. Chelsea terug te mogen. Net als Bouy; kansloos!

 10. JohnDoe77

  Spelers met die mentaliteit zullen we ook niet missen trouwens; we hebben meer Davey Klaassens nodig!

 11. Iamsterdam2015

  Ik snap niet dat de omgeving van zo een jonge hem niet adviseert om niet te gaan. Ga je daar trainen vinden ze hem te licht gaan hij naar southampton, burnley of hull city om vervolgens na een eindeloos verhuurperiode op 20 jarige leeftijd bij Ado of cambuur te eindigen. Van zo een jochie begrijp ik het, die denkt €€€ en wienzegt dat hij over 3 jaar niet ernstig geblesseerd raakt. Heeft hij in ieder geval zijn poen……. maar ja, hier valt niks aan te doen. Poen poen poen poen……

 12. -buitenkantje rechts-

  Chelsea nr 87.. Daishawn Redan. Na 3 jr verpieteren wordt hij verhuurd aan Norwich City.. Dan in de vergetelheid.. Inmiddels wel miljonair, maar geen voetbalcarrière.. Succes kerel!

 13. Widi

  Dit is oud nieuws. Ajax valt weinig te verwijten. Deze jongen heeft veel aandacht gekregen. Er was een “plan” voor hem. Nu is de kans inderdaad erg groot dat hij in een verkeerd rijtje spelers terecht komt. Het ventje kan er zelf niets aan doen. Ouders MOETEN met verstand kiezen. Niet voor het geld.

   1. Litmanen

    Vorig jaar was Chelsea al rond. Daarom tekende hij niet op zijn zestiende verjaardag.
    Ouders zijn hoe dan ook hoofdschuldige.

 14. RobbyZ

  Ga maar lekker weg bij de beste jeugdopleiding van de wereld! Beter word hij niet meer! 🤔

 15. Gert Ajax

  Ze hadden als het vorig jaar al rond was met chelsea hem moeten weigeren bij ajax op de training.
  Hij wil al grote beslingen nemen op jonge leeftijd dan had hij daar ook volwassen bestraft moeten worden.
  Hoor je over 5 jaar waarschijnlijk niks meer van.

 16. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  Stel: vader jaren geleden terecht afgekeurd; moeder moet voor de kinderen zorgen en kan niet aan het werk en heeft ook geen diploma’s of werk ervaring. Kinderen krijgen tweedehands spullen en kunnen eigenlijk nooit mee met schoolreisjes. Familieband is echter ongelooflijk hecht. Dan krijgt een van de kinderen, let wel kinderen, de kans om nog meer geld bij elkaar te halen dan met de postcodeloterij. De zoon is ongelooflijk teots op zijn ouders dat zij wel altijd al het mogelijke van het onmogelijke hebben gedaan.dan kan er gekozen worden: of nog 4 tot 5 jaar wachtenp misschien die kans om door te breken bij Ajax en verder te komen met de nadruk op misschien. Of nu wat voor je ouders kunnen betekenen en zorgem dat zij in ieder geval niet meer in armoede en met minimum hoeven te leven. Kinderen uit dit soort gezinnen zijn heel vroeg volwassen en weten dondersgoed wat ze doen. Hier lopen we de jongen en met name de ouders af te schilderen als geldwolven en domme mensen. Denk hier nog maar eens rustig over na beste forumleden.

  1. Prinsengracht

   In dit geval was het niet de vraag of Redan in Ajax 1 ging spelen maar wanneer. Je verhaal gaat dus niet op. Verder zijn er ook gezinnen die ook in deze situatie kiezen voor het beste voor het kind. En niet voor geld. Het blijft gewoon een slechte beslissing van de ouders. Punt.

   1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    Ik blijf erbij dat we er niet over kunnen/mogen oordelen. We kennen de situatie niet. Punt. 😉 Verschillende mening dus. Nog een punt.

    1. Remco425

     Natuurlijk kennen we de situatie niet, maar in Nederland is er geen armoede. Punt.

     1. Mr Ajax

      Ab je moet een boek gaan schrijven man, je hebt talent. Maar je hebt zeker een punt zoals ook al eerder hier aangehaald, zou zelf ook niwt weten hoe ik en mijn ouders hadden gereageerd op zo’n aanbod op mijn 15e. Wat hier wel een beetje wordt vergeten is de rol van Chelsea die kopen en kopen maar terwijl zij allang weten dat de meesten het niet gaan redden. Hoe dan ook je wordt er doodziek van!

 17. De seijs

  Als deze jongen, pietje of klaasje had geheten, dan zullen zijn ouders dus wel werk hebben gehad? Wat een gelul. Ik lees hier berichten dat hij kon voetballen als messi. Als dat zo zou zijn. Dan had hij wel gebleven. De mensen om hem heen zijn volgens mij heel dom. Geduld blijf een schone zaak!

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Jou eerste zin is weer zo ongelooflijk dom en vol vooroordelen van jezelf. Gewoon je bek houden de Seijs als je zaken jiet snapt. Gewoon stil onder d lakens en gaan slapen ongelooflijke debiel. Pak je triangel en ga oefenen.

 18. De seijs

  Nee jou verhaal is duidelijk! Altijd maar die zielige mensen. Deze mensen uit jou verhaal en jou mening is dom heel dom! Kijk al dit soort gasten maar eens na die nederland vroeg tijdig hebben verlaten voor het grote geld! Ik zie er geen pietje klaasje of Albert bij staan! Valt toch wel op hè .

Reageren is niet mogelijk.