There are no ads, please add some


‘Ajax wil 15 miljoen euro voor Younes; Ook belangstelling uit Rusland’

Torino heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor Amin Younes (zie eerdere bericht). De Serie A-club hoopt de Duitse vleugelflitser met een miljoenenbod weg te kapen uit Amsterdam. Torino is bereid om maar liefst twaalf miljoen euro neer te leggen voor Younes. De Duitser heeft geen topseizoen achter de rug, maar ligt mede door de indrukwekkende Europa League-campagne van Ajax en de uitverkiezing voor het Duitse nationale elftal toch goed in de markt.

Torino is echter niet de enige geïnteresseerde partij in Younes. Ook Duitse clubs hebben bij Ajax geïnformeerd naar zijn beschikbaarheid. De Telegraaf verwacht dat twaalf miljoen euro een bedrag is waar directeur spelersbeleid Marc Overmars hem voor wil laten gaan. In 2015 kocht Overmars hem voor 1,5 miljoen euro van Borussia Mönchengladbach. Het contract van Younes loopt tot de zomer van 2018, met een optie op nog een seizoen.

Italiaanse media melden zaterdag dat er ook vanuit Rusland concrete belangstelling is voor Younes. Een naam van een club wordt niet genoemd. Transferwebsite Calcio Mercato heeft in de wandelgangen vernomen dat Ajax geen twaalf, maar vijftien miljoen euro verlangt voor de Duitse vleugelaanvaller.


Gerelateerde posts

80 reacties

 1. koote207

  Zal Ajax wel de intensie hebben om door te willen groeien in europa, we zijn pas 2 weken klaar en we verkopen al of dat het de laatste dag is op de tranfermarkt

  1. paulvos

   de leeg verkoop is al volop bezig, hoop dat er wel goede ervaren spelers voor terug komen.

 2. koote207

  Zal Ajax wel de intensie hebben om door te willen groeien in europa, we zijn pas 2 weken klaar en we verkopen al of dat het de laatste dag is op de transfermarkt

  1. Guacamole

   Beter nu dan aan het einde. Weten we teminste snel wat de nieuwe selectie wordt en waar er versterking moet komen

 3. RickyAmsterdam

  Tuurlijk verkoopt Ajax hem straks. waarom niet? We hebben geld te kort en vleugelspelers genoeg. …of zat dat nou dan toch andersom?

 4. Charka53

  Moet niet gekker worden de clubs gaan om Younes vechten wie had dat kunnen denken.

  1. Litmanen

   Misschien zijn onze spelers beter dan de fans hier vaak denken? Of zouden al die grote clubs er naast zitten steeds als ze onze spelers ophalen?
   Het wordt tijd dat wij onze spelers leren te waarderen zoals ze dat in Engeland doen. En in elk geval meer respect tonen.

   1. Charka53

    Dat zou mooi zijn Litmanen maar wij Nederlanders klagen toch over alles en nog wat en over voetbal weten we het ook meestal beter het zit in onze aard die verander je niet zomaar.

    1. Emilio4Ajax

     Denk het ook Litmanen…heb het zelf wel vaker geprobeerd duidelijk te maken dat er spelers zijn die meer voor het team betekenen dan een deel van de fans denken… Je hoeft niet altijd top te spelen, maar als je iedere keer twee of drie spelers aan je bindt en dreigend bent geef je andere de mogelijkheid om uit te blinken… Denk aan Younes, Traore…Klaassen…🍻😎

     1. Guacamole

      In Engeland ben je al top speler en top club met kut voetbal. Kijk maar naar man U. Kunnen geeneen normaal voetbal spelen tegen Ajax.

     2. De Ajacied

      Jip Emilio
      En daar gaat het om,
      Om die 🏆 en de €€
      En verder kult er niemand meer over
      ❌❌❌

     3. Emilio4Ajax

      Niet helemaal mee eens De Ajacied, want als je mooi pressie voetbal speelt moet je het ook taktisch zo kunnen veranderen, zonder dat dat het mooie voetbal schaad, zodat je de tegenstander kunt verrassen en niet steeds het zelfde spelletje speelt…M och ManU hadden maar zes wedstrijdanalyses nodig van Ajax om te weten hoe ze spelen… PB veranderde niets taktisch in de rust wat ManU verraste…en de uitslag weten we… Hoop op beter met Keizer aan het roer…🍻😎

     4. Iedereen heeft een mening

      Inderdaad, Ajax had nog een week kunnen voetballen en dan nog hadden zij in die wedstrijd niet gescoord.

     5. Iedereen heeft een mening

      Beste “De Ajacied”, daar ben ik het niet mee eens. Onder Frank de Boer werden we 4x kampioen maar ook op dit forum werd afgegeven op het “saaie, verdedigende, niet aantrekkelijke spel” van De Boer. En werd de roep om aanvallend, spectaculair voetbal groter en groter. Dus……het maakt zeker uit hoe je een prijs wint. Als winnen belangrijker is dan de manier waarop (en ja, dan kan je soms je neus stoten) had op dit forum veel genuanceerde gereageerd kunnen/moeten worden.

   2. De seijs

    Litmanen welke echt grote clubs zitten op onze spelers de laatste 4/5 jaar wachten? En welke steekt er dan boven uit?

    1. Litmanen

     Tottenham, Everton, Barcelona, United. Moet ik doorgaan of is dit even genoeg?

     Ik kan me nog heel goed herinneren hoe Blind wekelijks werd afgemaakt door zijn eigen supporters. Hij speelt nu bij United en vaak in de basis.

     En nog werd er in de tijd dat hij in Oranje speelde beweerd dat het kwam omdat zijn vader bondscoach was.
     Dat bedoel ik met een gebrek aan respect voor onze spelers.

     Bovendien heb ik het gevoel dat het vooral een Ajax kwaal is. Bij andere clubs hoor je dat denigrerende geluid over eigen spelers niet.

     1. Litmanen

      Ik heb het over Ajaxtoppers. Als spelers hier op hun zestiende/zeventiende naar toe zijn gekomen, dan zijn ze voor mij eigen jeugd. Maar wat is het probleem eigenlijk, het gaat om respect. Ik ben een trotse Ajacied als ik Cillesen, Suarez, Blind, Verthongen, Aldeweireld, Vermaelen etc in het buitenland een hoofdrol zie spelen.

      Geef mij eens zo’n rijtje van 010 of 040? Ajacieden spelen over de hele aardbol. Niet allemaal in de top, maar toch. Wees gvd eens trots op dat gegeven.

      Dit jaar weer Klaassen, Dijks, misschien Tete en/of Veltman, in de komende tijd of jaren Sanchez, Younes, Onana, Dolberg, Kluivert, vdBeek etc.

      Geen enkele club diet Ajax dit na en wij maar zeiken over al die jongens. We hebben afgelopen seizoen uets unieks gezien. Wees daar eens blij mee zonder de helft van dat elftal af te branden.

      Wat doodzonde is en wat ik vdSar kwalijk neem is dat hij Bosz heeft laten gaan. Als hij de deur voor Dortmund had dichtgedaan en met die gasten om de tafel was gaan zitten, dan waren er volgend jaar mooie dingen gebeurd.

      Nu moeten we het maar weer afwachten.
      En hou eens op met zeiken. We weten nu wel dat Tete een wereldtopper is die in zijn eentje er voor gezorgd heeft dat Ajax zover is gekomen en dat Younes, Traore, Veltman, Sinkgraven en Viergever er niks van kunnen.

      Wees reeel, een van de grootste talenten van Ajax heeft beslissende fouten gemaakt het afgelopen seizoen. Maar ik ben de laatste om hem dat wekelijks te blijven inwrijven. Hij is Ajacied en hij is een groot talent en dat telt.

   3. Jari10

    Helemaal eens. Een aantal spelers krijgt te vaak ongefundeerde kritiek. Younes is vaak dreigend ook in mindere wedstrijden. Dergelijke spelers zijn nog niet op hun top. Dat zien scouts snel genoeg.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Hij is 24!!

     1. Emilio4Ajax

      Begrijp dat niet he…geloof dat ik dit al eens eerder geschreven heb…kreeg zo’n deja vu gevoel… Maar toch begrijp ik het niet dat spelers in Nederland doormoeten breken als ze 19-20, een uitzondering voor 17 jarige en de top moeten bereiken als ze 24 zijn… Volgens mij “verbranden” wij in Nedeland daarom hele volkstammen met talenten die niet beter weten dan dat ze zo vroeg mogelijk naar een van de grote rijke clubs moeten verhuizen om in alle rust te kunnen bloemen en dan later duur terug gekocht worden als ze doorgebroken zijn op hun 24-25ste…een uitzondering daar gelaten… En als ik hoor dat de Ligt praat over zeker nog 1 jaarbij Ajax dan gaan de rillingen door mn hele lijf… Waar zijn we in gods naam mee bezig…🍻😎

     2. Mijn Club

      100% mee eens. Komt omdat we gebombardeerd zijn tot opleidingsland. En daar doen we deels als clubs zelf aan mee. En ja, het grote geld is moeilijk te weerstaan. Maar je hebt zeker gelijk. De Ligt zou minimaal nog 5-6 jaar bij Ajax moeten blijven. Maar is wss irrieel

     3. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Laatste “rijping” doe je niet in Nederland. Weg van Klaassen is heel mooi. Ervaring met het spel opdoen tot je 24e en er groeien in betere competities. Hier zit die groei er simpelweg niet meer in.

 5. rickert

  Younes moet blijven, niks Ajax wil 15 miljoen. Ajax wil kwaliteit op de vleugels. 40 miljoen, dus ga maar weg.

  1. Ajaxslied

   Ja kwaliteit op de vleugels. Daarom word Younes juist verkocht wat een ergernis dit seizoen zeg.

    1. Ajaxslied

     Ajax heeft al gezegd een nieuwe buitenspeler te zoeken met het geld van Klaassen.

 6. Mooi

  Is de uitverkoop al bezig ,twee halen een betalen .wat moet de nieuwe trainer wel niet denken

 7. Marc Overdwars

  Younes is 24, net als onze vertrokken aanvoerder.
  Echt beter gaat hij niet meer worden.
  Cerny verdient een goede kans die hij al eerder onder Keizer greep.

 8. johnie stalker

  Younes, over drie weken rij ik richting Italië, zal ik je afzetten?

 9. Iamsterdam2015

  Die komen er wel uit. Wederom eentje weg, wordt wel aan de soelers getrokken zeg!!!

  1. Emilio4Ajax

   Doorsellecteren is nodig om de jeugd een toekomst te geven en als Ajax 1 door te groeien naar een hoger niveau…🍻😎

 10. JohnDoe77

  Lastig te zeggen wat ik daar van moet vinden. Je zou zeggen dat er voor een tweederde van dat geld wel iets beters te vinden is. Maar liever die eerst vastleggen en dan pas verkopen!

 11. AFCA my World

  Een mooi bedrag hoor, zeker doen , mooie winst zeker na een minder seizoen,de opvolging hebben we al in huis ! ⚽️

 12. Basisspeler

  Jammer als hij gaat. Younes in vorm is een kwelling voor iedere back. Denk dst hij de komende jaren nog beter kan worden als hij speeltijd ktijgt en bij Ajax blijft.

 13. Ajax Heracles fan

  Wij verkopen alleen maar en feyenoord heeft nu al bijna 3 spelers binnen. Dus het wordt tijd dat wij ook meer binnen halen

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Er is er een verkocht van de basis tot op heden.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Zijn al minimaal 4 jongeren gehaald.

 14. Jimmy1971

  Younes , Klaasen , Tete , Veltman ..
  Keizer kan straks gewoon met zijn vertrouwde 11 gaan spelen !!

 15. -buitenkantje rechts-

  Mooie deal.. Ben benieuwd of hij het in Italië gaat redden. Daar mag hij niet driekwart seizoen falen.. Ook hebben ze daar een ander ‘slag’ verdedigers.
  Nog even op de vraag of de spelers nou zo goed zijn of de buitenlandse clubs zo dom?
  Hadden we geen EL gespeeld was er niet of nauwelijks belangstelling geweest voor bv Younes. ‘Exposure’ om even een goed Nederlands woord te gebruiken heeft ervoor gezorgd dat de clubs nu geld willen bieden.

  1. Mijn Club

   EL was idd de perfecte etalage BR. Probleem daarbij is wel deze leeg-uitverkoop. Da’s de andere kant van de medaille. Kans op een kampioenschap wordt ook meteen weer een heel stuk minder groot, als het elftal zo dadelijk nog jonger wordt dan het jeugdelftal van het afgelopen seizoen. Ik bedoel: een 24 jarige is bij ons een veteraan!!!!

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt mijn Club.. Dit heeft direct te maken met het feit dat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is geworden waar winst gemaakt moet worden om de aandeelhouders tevreden te stellen. Je zult zien dat dit in de toekomst echt niet zal veranderen. Ajax zal talentvolle jochies blijven kopen om ze een paar jaar later met enorme winsten te verkopen. Dat is het verdienmodel van Ajax. Al helemaal omdat CL geen automatisme is bij Ajax. Je ziet dat ook EL zorgt voor een ‘podium’ waardoor spelers met grote winsten kunnen worden doorverkocht.
    De enoge manier om daarnaast nog geld te verdienen is een meerderheidsbelang in het JC stadion. Dat zou direct voor een grotere inkomstenstroom leiden. Daar zal de komende jaren dan dus ook prioriteit aan gegeven worden. Verwacht geen dure aankopen..

    1. De seijs

     Ik ben het niet helemaal met je eens br. Ajax heeft veel geld en dat zal ook meer worden. Maar ook als ajax meer geld uitgeeft aan salarissen dan nog gaan de spelers weg naar grotere competenties. En zeker niet alle aandeelhouders eisen meer winst. Denk dat de helft maar een paar aandelen heeft voor de fun. Ik denk dat onze Mickey Mouse competentie het probleem is en niet anders.

     1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Maar geen eigen tekst.

 16. Amoebe

  Kijk we zijn straks de allerrijkste club met de minste begroting!!!

  Met zoveel geld en het principe om niet teveel voor spelers te betalen zou het ze sieren om toeganskaarten 20% te verlagen.

  Ik bedoel als je jezelf toch wilt onderscheiden….zo dit zeker een mooi puntje zijn.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Liever dat ze flink aan een goed doel geven.

   1. Amoebe

    Een hoop fans moeten echt heel veel laten om een seizoenskaart te kunnen kopen.

    Maar oke….we kunnen ook geld storten naar een land in midden afrika waar ze het geld vervolgens weer besteden aan geweren en landmijnen.

    Kon het even niet laten AB 😜

    Om ons heen zijn ook heel veel goede doelen….en dat hoeft niet perse een levensbehoefte te zijn maar een stukje vreugde onder de supporters die dat geld wat ze besparen dan weer aan iets anders kunnen besteden.

    Ikzelf heb bijvoorbeeld geen kaart meer….niet meer op te brengen.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Zijn vele onderzoeken naar diverse levensbedreigende ziektes die de opbrengst van een enkele speler in de huidige voetbalgekte goed kunnen gebruiken.

 17. Iedereen heeft een mening

  Zoals op de meeste forums: ” de beste stuurlui staan aan de kant”. spelers en trainers worde naar tot op het bot afgezeken en als er dan flink op geboden wordt moeten ze blijven en ligt de “zwarte piet” bij het bestuur. Dit alles valt onder “marktwerking”, namelijk: spelers van kleine clubs worden naar gekocht door iets grotere clubs, spelers van iets grotere clubs door nog grotere clubs etc, etc. Ik zie een duidelijke lange (financiële) termijnvisie wat altijd veel beter is dan een korte termijnvisie of, erger nog, geen visie. Ja, dan kan het zijn dat je niet elk jaar kampioen wordt.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Nice try maar Ajax heeft momenteel een super korte termijn visie.

 18. Mijn Club

  Zou het wel een gemis vinden als ook Youness zou vertrekken. Heeft veel dreiging, ook al scoort hij dan weer weinig. Aan de andere kant, moet het talent ook kunnen rijpen. Neres zal komend seizoen veel spelen, Kluivert ook. Cerny hopelijk als hij fit is. Wie hebben we dan nog voor op de vleugels?
  Overigens zou ik voor 15 mln gaan. Geen cent minder.

 19. Iedereen heeft een mening

  Ik wil degene die mijn bijdrage leuk vond bedanken. De eerste “like” is binnen. Er zitten dus meer mensen op deze site met een “genuanceerde mening”. 🙂

 20. Iedereen heeft een mening

  Beste mensen, omdat iedereen wel een idee/mening heeft over het “technische deel” heb ik een vraag. Waarom kan ik alleen een reactie plaatsen via mijn telefoon en niet via mijn ipad? ????? Hoor graag van jullie

  1. Mijn Club

   Via ipad zou ook moeten lukken, alleen moet ik altijd TWEE keer op STUUR drkken. De eerste keer gebeurt er niks.

 21. Geenemotie

  Ik wordt echt ziek van deze uitverkoop. Zo wordt het nooit een echt team. Werkelijkheid is dat spelers geen binding voelen met de club. Ze gaan wanneer ze willen. Ajax is een opleidingsclub en geen club die de top wil halen. Gaat om geld verdienen en niet om de sport.

  1. Iedereen heeft een mening

   Geenemotie, zo werkt dat nu eenmaal. Niet alleen in het voetbal maar ook in het bedrijfsleven. Als je als werknemer bij een ander bedrijf het dubbele of nog meer kan verdienen van wat je nu hebt zal 99% de overstap maken. Dus “binding” is heel betrekkelijk maar dat geldt ook voor de werkgever. Bijvoorbeeld: Sereno kwam niet meer voor in de plannen van Ajax en werd volledig genegeerd ondanks zijn inzet en voorbeeldig gdrag de afgelopen jaren.

   1. De seijs

    Een kleine correctie, serero werd verbannen door Bosz! En ajax betaalden zijn salaris netjes door. En hij werd ook door Keizer opgesteld in jong ajax. Dus al met al valt het allemaal wel mee met Serero bij ajax.

    1. Iedereen heeft een mening

     De Seijs, ik kan het mis hebben maar volgens mij was er enige tijd geleden een artikel over Serero dat hij een “soort eenling was op de Toekomst”. Maar het gaat mij meer over het “totale plaatje”. Als je als speler niet meer voorkomt in de visie van de trainer/club kan je ook vertrekken. Clubliefde/binding of niet

    2. Indojood

     Toen Bosz werd aangesteld is hem gezegd dat Serero geen onderdeel meer uitmaakt van de selectie. Verbannen door het TH/directie.

Reageren is niet mogelijk.