Ajax verdiend in vijf jaar tijd 199 miljoen aan uitgaande transfers

Davy Klaassen is voor 27 miljoen verkocht aan Everton en daarmee komt de teller voor uitgaande transfers van de afgelopen vijf jaar op 199 miljoen. Hiermee is Ajax royaal koploper in Nederland en moeten Psv (130 miljoen) en feyenoord (60 miljoen) met veel minder genoegen nemen. Klaassen volgt Arek Milik (Napoli), Jasper Cillessen (FC Barcelona), Riechedly Bazoer (VfL Wolfsburg), Daley Blind (Manchester United), Christian Eriksen en Jan Vertonghen (beiden Tottenham Hotspur) op die ook voor een vele miljoenen vertrokken uit Amsterdam. Ajax heeft inmiddels aangekondigd dat het geen vervanger voor Klaassen gaat halen maar dat het elftal op meerdere plaatsen zal worden versterkt.

Bron: VI

Related posts

45 Comments

  1. Charka53

    Met zo veel geld op zak Marc moet je toch zeker wat routine kunnen binnen halen .

    1. Litmanen

      Lijkt me in elk geval een goed idee om het salarisplafond aan te gaan passen. Met zoveel geld moet het lukken wat meer spelers zoals Klaassen wat langer vast te houden als ze belangrijk voor het team zijn.

      1. Basisspeler

        Met salarissen uit de PL kan Ajax nooit concurreren.. Daarnaast is de belangrijkste reden om weg te gaan het spelen tegen topteams en topspelers om jezelf te kunnen meten en beter te worden.

          1. HURBIE

            Doe er dan eens wat mee
            Zodat we het kunnen terug zien op het veld
            En niet alleen in de boeken

          2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

            Je kan de competitie niet ophogen. Spelers met ervaring en klasse komen niet naar de Nederlandse competitie als ze nog terecht kunnen in Engelend, Duitsland etc etc. Kunnen ze daar niet terecht moet je je afvragen waarom niet. Gewoon vnl werken met jongens uit eigen opleiding. Geen vreemdelingen legioen a la PSV.

      2. Widi

        Klaassen is gebleven omdat hij anders in elkaar zit. Sommige andere spelers waren voor een miljoen per jaar meer ook niet langer gebleven. Zeker niet de spelers die bij Raiola zitten. Zelfs AC Milan kan een speler van Raiola niet vasthouden.

    2. Iamsterdam2015

      Zou je inderdaad haast denken Charka53 maar de clubs, met name de nederlandse, weten dat ajax nu wat uit te geven heeft!! Dus vragen ze meer

  2. Indojood

    Leuk hoor maar in die vijf jaar was een extra investering in de jeugdopleiding teveel gevraagd.

    1. EugAjax

      Klopt niet Indojood. Budget jeugdopleiding is laatste jaren bijna verdubbeld. Ik dacht tot ca 13 mln nu. Was ca 6 mln tijdens start revolutie en begin 2016 ca 11 mln dus er zit significante groei in. Meer dan 10% van volledig budget. Kan wat mij betreft nog steeds hoger aangezien het je core is. Maar er is juist duidelijke groei in investering jeugdopleiding

      1. Indojood

        Je snapt wat ik bedoel hè. Dat budgetten groeien is normaal, extra investering werd afgewezen. Begrijp dat we een bedrijf zijn maar dan hoeven we niet bijbehorende terminologie gaan gebruiken. Ik vind de jeugdopleiding onze levensader, geen core zoals ons voetbal geen product op de markt is.

        1. Widi

          Ik verfoei sowieso al die Angelsaksische woorden en termen. Zeker op dit forum horen die niet thuis. Laten we gewoon Nederlands spreken hier.

          1. EugAjax

            Sorry heren mijn werk bestaat uit veel Engels praten en schrijven ik zal NL voetbaltaal aanhouden ?

          2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

            Jij maakt war excuses in je leven. Damned.

      1. Indojood

        Dat is toch geen extra investering in de jeugdopleiding om onder- en middenbouw te verbeteren? Vind € 3.5M bezopen voor zo’n jong ventje.

        1. vak411

          Tja, als hij straks voor 28 miljoen weg gaat zijn we blij. Ajax haalt wel meer talenten de laatste jaren

          1. Indojood

            Als, als, vak411. Het strookt gewoon niet met plan Cruijff. We zouden alleen directe versterkingen die we zelf niet hebben, kopen.

          2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

            Ik lees alleen maar aankopen van rond de 19 jaar. En dan die huichelaar van een Bergkamp maar zwaaien met het plan Cruijff. Het wordt steeds meer een loser.

          3. Emilio4Ajax

            Ja vak411, maar waar zijn de Nederlandse talenten…? Daar zou meer in geinvesteerd moeten worden zodat er meer Hunters en van Bastens van onderaf doorbreken…Nederlandse talenten die a la de Ligt de top kunnen halen en dan niet alleen middenvelders, maar ook verdedigers en aanvallers die het Cruijff spelletje beheersen…??

  3. Ronald96

    Mooie cijfers, bijna portugese inkomsten. Nu hopen dat het kapitaal op het veld te zien is ipv de bank

    1. Emilio4Ajax

      Vanwege de beursgang en het bonussysteem voor de directeuren van Ajax vrees ik dat het grootse gedeelte van het kapitaal toch op de bank te vinden zal zijn… Is ook nodig om de waarde van de aandelen te behouden…??

  4. ajaxpers

    Ik vind trouwens het feit dat Keizer vandaag in het interview heeft aangegeven dat hij liever onder een toptrainer had willen werken een heel positief teken van zijn inzicht en karakter en bescheidenheid. Dit in tegenstelling tot professor pb. Dus we gaan het nieuwe seizoen positief in

    1. Widi

      Jij grijpt ieder bericht aan om af te geven op Bosz. De frustratie moet wel heel diep zitten.

  5. KBouter

    Bijdehand back posities, vleugelspelers en een vervanger voor Schone zijn positie is nodig.

    1. Litmanen

      Als Veltman of Tete blijft en Sinkgraven is weer fit lijkt me de backpositie geen probleem. Misschien een extra linkspoot maar ik heb even geen idee wat er nog doorkomt uit de Ajunioren op linksachter.
      Voor Schone heb je Frenkie deJong. Fantastisch talent die die taak zeker aankan.

      De vleugels, dat kan een probleem worden, want ik vind Kluivert een geweldig talent maar nog geen jongen voor vijftig wedstrijden. Neres, ik blijf twijfelen. Younes, in vorm, heeft geen concurrentie op links. Lekker zeiken maar voorlopig in de basis bij de Duitsers. Ongelooflijk zoals die jongen met zijn carriere bezig is. Heeft er werkelijk alles voor over. Kunnen een groot aantal talenten een voorbeeld aan nemen.

      1. Basisspeler

        Veltman heeft geen concrete belangstelling nog. Tete was onderweg naar de uitgang zei je zelf. Sinkgraven is een middenvelder, geen verdediger. Dus wel degelijk een probleem. Op de vleugels is er geen probleem. Kluivert Younes, Neres, Cerny, Dekker kunnen allen mee op niveau.

        1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

          Waarom zou er toch geen concrete belangstelling zijn voor Veltman. Een International nog wel. Veemd hoor. Zou de vraagprijs te hoog zijn? Willen de clubs er perse AH zegeltjes bij hebben? Wachten ze op de bonus aanbieding van de week? Ik weet het echt niet.

          1. Emilio4Ajax

            AB denk dat je de oorzaak eerder moet zoeken in het feit dat de clubs even afwachten vanwege het europees kampioenschap voor U21 en de confederation cup om te zien of daar wat te halen valt…??

          2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

            Kortom hij heeft de clubs het afgelopen seizoen niet kunnen overtuigen terwijl Tete zonder veel te spelen wel in de belangstelling staat.

      2. De seijs

        Litmanen je zegt het heel goed, Younes in vorm. Als hij dat 50 wedstrijden vol kan houden (in plaats van 6) dan is hij ajax waardig, anders niet.

        1. Litmanen

          Als je in de basis staat van een Europees toplanden ben je altijd Ajaxwaardig. En dat geldt ook voor spelers die in Oranje spelen.

          Overigens is de belangstelling voor Tete ook niet echt geweldig als je ziet dat hij voor een koopje weg mag….

          Dus ik vermoed dat een van de twee zal blijven. Dan hoef je geen rechtsback van buiten te halen. Lijkt mij logisch.

          1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

            Wat jij logisch vindt is per definitie onzin.

      3. KBouter

        Die 50 wedstrijden waar jij over hebt, geld zeer zeker ook voor Frenkie de Jong als middenvelder.

  6. koensiemerink

    haal wat versterking erbij want we willen goeie seizoen draaien met Ajax komende seizoen

Comments are closed.