There are no ads, please add some


Ajax richt pijlen op Amerikaanse verdediger Erik Palmer-Brown

Ajax lijkt een goede kans te maken om de twintigjarige Amerikaanse verdediger Erik Palmer-Brown te contracteren. De speler staat onder contract bij Sporting Kansas City en wordt gezien als een van de grootste talenten in de Verenigde Staten.

Naast Ajax hebben ook Manchester City en Chelsea interesse maar die willen het talent onderbrengen bij respectievelijk NAC Breda en Vitesse. Erik Palmer-Brown werd vorig seizoen verhuurd aan FC Porto en voor het einde van de maand moet er duidelijkheid komen over de toekomst van de verdediger. Favoriet op de handtekening is Ajax, maar ook Psv, Paris Saint-Germain, Chelsea, FC Porto en Real Betis zouden de speler willen contracteren.

Bron: Metro


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. knudde32

  Leuk en aardig maar stukje ervaring zou ook niet gek zijn ipv 1 die net van school is

  1. afcabran

   Ja dat is waar. Maar dat is zeer moeilijk in deze tijd. Dan heb ik nog liever een van de grootste talenten van de VS dan een ouder iemand a la westermann

 2. knudde32

  daar ben ik het zeker mee eens dacht meer 1 van boven de 25 maar dat zal weer teveel geld kosten

 3. ajaxpers

  Ik had die Guardado die ook voor bijna niks op het punt staat te vertrekken bij Ajax willen hebben.

  1. Toppertje

   Is een overhypte pisvlek. Kon zich tegen Ajax alleen staande houde door te schoppen naar alles wat bewoog.

 4. AFCA my World

  Heb nog niet veel van hem gezien,maar als grote clubs intresse hebben zal hij toch wel goed zijn ! ⚽️

 5. Jimmy1971

  Als hij een jaar bij Porto gebalt heeft , dan heeft hij wel verdedigende kwaliteiten hoor..

 6. dickst14

  Laten we eerst eens zorgen dat we bv Tete behouden. Die loopt dalijk voor een schijntje de deur uit en dan moeten we weer een Hongaarse of Poolse rechtsback halen.

  1. BobbyHaarms

   Tsja wat ik begrepen heb staat Tete niet te springen om naar Turkije te verkassen. Als je verdomme de rechtsback van het Nederlands elftal in je selectie hebt moet je toch wel knettergek zijn om die zo makkelijk te verkopen? Tenzij hij hoe dan ook wegwil natuurlijk.

   Wat deze Amerikaanse verdediger betreft zou ik niet weten of hij de potentie heeft om Tete (en waarschijnlijk Veltman) te vervangen. Wie weet loopt er wel een andere killer van een verdediger rond in Zuid Amerika a la Sanchez.

   1. dickst14

    zou doodzonde zijn als Tete wegging. Dank zij Bosz heeft hij heel weinig gespeeld. Hopelijk gaat hij voor zijn kans nu Bosz weg is.

 7. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

  En weer de pijlen richten op een 20 jarige. Het hele Ajax systeem en gedachtegoed wordt verkwanseld en verziekt. Misschien halen we straks best wel resultaten maar niet met een “Ajax” team een team dat door Ajax is gekneed en voorbereid een team met branie en Amsterdamse bluf. Bergkamp roeptoetert dat er volens de visie van Johan wordt gewerkt maar hij leest het plan, net als velen hier, achterstevoen en binnenstebuiten. Hij wil er gewoon geen klote van snappen. Sterrn van 29 jaar kunnen we niet halen. Die zijn te suur en willen hier niet spelen, het gaat dus simpelweg om de ervaren B- garnituur. Jongeren tot 20-21 jaar moeen gewoon uit eigen opleiding komen. Ajax verkloot de eigen cultuur momenteel. Ik kan straks het basis elftal niet meer uit mijn hoofd opnoemen zoveel vreemde eenden lopen er rond als we niet uitkijken. Wat er nu aan de hand is is gewoon KUT.

  1. BobbyHaarms

   Je hebt voor een groot gedeelte echt gelijk hoor AB, maar voor sommige plekken in het elftal zal je in de toekomst toe moeten naar spelers net onder de buitencategorie (dus nog betaalbaar voor Ajax begrippen) MITS je eigen jeugd nog niet klaar is voor de stap naar het eerste. Wat nou als Tete én Veltman verkocht worden, staat hun vervanger in de jeugd al klaar voor 50-60 wedstrijden per seizoen? Ik denk het niet…nog niet. Ajax moet toe naar een basiself wat voor zeker 80% uit eigen jeugd moet gaan bestaan en 2, hooguit 3 buitenlanders. Precies zoals Johan het voor ogen had. Het liefst zie ik Tete blijven, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. Ajax zal op dit moment noodgedwongen moeten doorschakelen naar spelers van buitenaf, maar dit moet geen gewoonte meer zijn. Er lopen nu veel te veel spelers bij Ajax rond van buitenaf. Leuk hoor al die exotische en Oost Europese talentjes, maar de kans dat hier dat ene pareltje tussenzit is tamelijk klein of ze redden het gewoon niet in het buitenland.

   Maar het kan ook anders: Klaassen wordt verkocht (op zijn 24-ste, prima!) en Donny vd Beek heeft zowel nationaal als internationaal kunnen ruiken aan het eerste en deed dat volgens mij uitstekend. Een kleine 30 miljoen verdienen en de opvolger staat reeds klaar. Dit moet weer regel worden, geen uitzondering.

   1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    Klopt maar dan geen jongeren maar oudere meer ervaren spelers net onder de buitencategorie. Het aantal aangekochte jongeren loopt momenteel belachelijk hoog op.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Als het verhaal van Neres waar is doet Ajax gewoon mee aan slavenhandel.

    2. BobbyHaarms

     Is idd al enkele jaren het geval. Maar zorg dan wel dat je er na 1, maximaal 2 jaar afscheid van neemt als ze het niveau niet aankunnen. Natuurlijk hoop je altijd op dat ene onontdekte toptalent of een Sanchez/Dolberg, maar om dan half Europa maar leeg te kopen? Daarom, beter een paar betaalbare midden twintigers of begin dertigers (Huntelaar, misschien Sneijder)

     Toch heeft Ajax dit seizoen Europa met een nagenoeg piepjong elftal veroverd, net als midden jaren 90 met Rijkaard als onmisbare mentor. Het kan dus wel.

     1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Maar ook het afgelopen seizoen zaten er teveel “vreemde” spelers in de basis. Als de doorstroom nu al stokt vrees ik het ergste.

     2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Even los van wel/geen grpte kwaliteit: Younes, Neres, Ziyech, Viergever, Sanchez, Traore, Dolberg, Onana, Sinkgraven. Zijn allemaal spelers die in principe in aanmerking komen voor een basisplaats voor jongeren uit eigen opleiding. Dat aantal is toch echt wel hoog. Zes tot zeven spelers horen uit eigen opleiding te komen en bedoel ik geen spelers die op hun 18e 19e worden gekocht en via JA doorstromen. Gewoon minimaal vanaf 16 jaar of echt helemaal eigen jeugd. Verder is het sowieso niet goed spelers zo jong uit het buitenland hierheen te halen. Ajax verliest haar gezicht meer en meer.

     3. BobbyHaarms

      Dat klopt, helaas. Laten we daarom hopen dat ze er op de achtergrond wel mee bezig zijn dit te veranderen. Er komt immers wel een prima lichting aan. Maar ja, dit is nog voornamelijk de erfenis van Wim Jonk die ze ten onrechte hebben weggepest.

     4. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ik denk dat Jordi en Jonk heel stiekem een plannetje aan het uitbroeden zijn (misschien gewoon hoop). Jordi gaat nu in Israel ervaring opdoen als trainer. Stel dat het TH straks moet vertrekken wegens, sorry, wanbeleid m.b.t. de jeugd dan kunnen ze samen, met ervaring, binnenkomen. Zolang beide heren nog actief zijn geef ik hoop niet op.

 8. JohnDoe77

  Ik ken hem niet, maar de verdediging kan alle hulp gebruiken! Hoop dat hij op de vleugel kan spelen?

 9. Slingertje.

  Ajax moet zich gaan richten op wat meer ervaren spelers want met die kleuters hebben ze niets te zoeken in de CL als ze dat al gaan halen.

Reageren is niet mogelijk.