There are no ads, please add some


Keizer overtuigt top van Ajax in twee sollicitatiegesprekken

Marcel Keizer heeft in twee sollicitatiegesprekken overtuigd de juiste man te zijn als hoofdtrainer van Ajax, zo meldt De Telegraaf. Die gesprekken vonden plaats met de directeuren Edwin van der Sar, Marc Overmars, technisch hart-lid Dennis Bergkamp én hoofdopleidingen Saïd Ouaali. Naast de ervaringen met de coach van Jong Ajax afgelopen jaar wilden ze onder meer toetsen of hij berekend is op de toenemende intensiteit en druk. En of hij zonder grote spelers- en trainerscarrière het vermogen heeft om ook de oudere spelers te overtuigen van zijn visie. Volgens de ochtendkrant viel de definitieve keuze op Keizer nadat een andere kandidaat vorige week afviel.

Vandaag schuift de zaakwaarnemer van Keizer; Humphrey Nijman, daarom in de ArenA aan bij de directeuren Van der Sar en financieel directeur Jeroen Slop om over de invulling van het contract van de nieuwe trainer te praten. Volgens bronnen rondom Ajax zet Keizer in op een verbintenis voor twee seizoenen of langer. Gezien de unieke kans die zich voor Keizer voordoet, worden er tijdens de onderhandelingen geen onoverkomelijke bezwaren gezien en kan hij op korte termijn officieel worden gepresenteerd. Dinsdagavond werden de raad van commissarissen en bestuursraad van Ajax alvast door de directie bijgepraat over de keuze.


Gerelateerde posts

38 reacties

  1. HURBIE

   Idd 207 nu ons nog
   Ik persoonlijk heb er vertrouwen in
   Heeft goeie dingen met de jeugd

   1. koote207

    Zeker weten hurbie maar dit is toxh andere koek, maar wie weet verast hij ons positief👍

 1. Charka53

  Laten we hem met z’n alle steunen en niet bij de eerste misser afzeiken en Keizer weet en ken de Ajax cultuur dus ik verwacht geen problemen dus van mij mag hij.

  1. AjaxKat

   Ja vind ik ook. Was vorig jaar ook sceptisch over de komst van hoe heet ie ook weer…? PB. Op een gegeven moment was ik helemaal om.
   Denk dat dit het beste is na alle problemen rond de staf die onlangs uit het niets naar boven kwamen. Plus hij is toch wel een maatje te noemen van DB, scheelt denk ik ook wel. Kent de cultuur en deed het als trainer vorig jaar goed bij JA.
   Kortom welkom MK!

 2. paullus

  vind het niet eens een slecht besluit om keizer trainer temaken
  de man heeft het voordeel dat hij alke speler kan en weet wat ze kunnen

  1. HURBIE

   Idd paul de beste oplossing en keuze van dit moment
   Hij weet als geen ander het reilen en zeilen van de club

  2. koote207

   Het is even wennen maar denk het ook, zal de beste oplossing zijn, de tijd zal het leren zoveel opties heeft Ajax ook niet

 3. Ronald96

  Heeft Jong Ajax leuk laten voetballen en daar een prima resultaat gehaald met jonge spelers. Heb er vertrouwen in dat we er gaan staan vanaf dag 1, te beginnen met de voorronde CL in juli. Succes Marcel 👍🏻

 4. nick-afca95

  Welkom als hoofdtrainer Marcel! Ik ben na je super seizoen met jong redelijk overtuigd dat je een mooi veldspel met dit Ajax kan neerzetten. Groot voordeel is dat er een aantal jongens onder Marcel al redelijk wat wedstrijden hebben gespeeld in jong, en dus zijn manier van voetballen al kennen. Ik denk dat dit een hele goeie keuze is.

  1. HURBIE

   Er zullen nu meer, mensen gaan beslissen over opstelling en strategie dan bij Bosz

 5. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Hoeveel topics met commentaren als: felicitaties en schouderklopjes voor JA zullen er nog volgen 😂😂😉

  1. Prinsengracht

   Het schijnt dat hij met Cambuur wel eens uit tegen 010 heeft gespeeld. Geen probleem voor jou ajaxpers?

 6. Gert Ajax

  Gefeliciteed👍
  Ik heb er vertouwen in.
  Op naar meer prijzen in een seizoen

 7. Jimmy1971

  Goede zaak , een grotere naam dan Keizer bestaat sowieso niet , ( op school leerde ik dat de Keizer de grootste is ) en een gevestigde naam geeft ook geen garanties !!
  Het aansluiten op de Ajax speelstijl en de lijn van Bosz doorzetten moet leidend zijn !!
  Goed gedaan dus ..

 8. Iamsterdam2015

  Het is geeoon afwachten. Wat hij met het 2e heeft bereikt is uiteraard geen garantie voor het 1e. Hij zal ongetwijfeld keuzes maken waarvan iedereen zijn wenkbrouwen gaan fronsen ( pb mbt veltman en traoré). Denk dat je daar niet aan ontkomt. Steunen moeten we hem en niet meteen afzeiken. Ja OOK IK moet dat doen…..

 9. -buitenkantje rechts-

  Stap 1 Het snel benoemen van de nieuwe hoofdcoach is gezet..
  Nu stap 2. Het snel op orde hebben van de selectie..
  Direct de voor ereidingen kunnen starten met een volledige selectie is cruciaal om er direct te staan aan her begin vh seizoen.. Wil niet weer hebben dat we achteraf moeten zeggen dat we begin vh seizoen het kampioenschap hebben laten liggen..

  1. Prinsengracht

   Ben ik het mee eens AB. Begin juli moet iedereen er zijn en hard trainen.

 10. De Nees

  Volgens de tekst schijnt hij door TH getoetst te zijn op hoe om te gaan met intensiteit en druk? Hoe wil je zoiets theoretisch doen? Ben ook benieuwd wie die ‘andere kandidaat’ was die afviel…iemand mss die Bergkamp durfde tegen te spreken?

 11. fjonkman

  Ik denk dat ik gewoon lekker achterover ga zitten en gewoon ga kijken hoe Keizer het gaat doen komend seizoen. Vooralsnog is er, op Klaassen na, nog weinig beweging bij spelers die weg zouden kunnen gaan, en gezien wat ie vorig jaar met Jong Ajax heeft gepresteerd, zou hij best wel eens een goed vervolgd kunnen geven aan wat Bosz vorig seizoen begonnen is. Mij benieuwen, ik heb nu al zin in het komend seizoen!!!

 12. hubert

  ben benieuwd hoelang het duurd. voordat marcel keizer afgezeikt word. bij een slechte wedstrijd of een wissel waar de supporters het niet mee eens zijn word marcel keizer afgewerkt. dat kan ik jullie verzekeren. geef die man des tijd en ruimte om te slagen en ja des tijd is kort ik hoop dat jullie je over een paar maanden kunnen herinneren wat ik nu zeg ik blijf marcel keizer steunen punt uit.

  1. Widi

   Wie de trainer ook is, er zijn mensen die meteen zeiken bij de minste tegenslag. Veel mensen in NL kunnen helemaal niet omgaan met tegenslag. Dan moet er gescholden en geklaagd worden. Hier op het forum zijn er minstens 10. En die 10 draaien ook altijd weer om als het even goed gaat. Niet serieus te nemen.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Kunnen afspreken niet op Keizer te zeiken maar standaard Spijkerman de schuld te geven als het even niet loopt.

 13. JohnDoe77

  Gaat vast goedkomen, kent de spelers, de cultuur bij Ajax, etc! Op naar de CL en titel!

 14. hubert

  Johndoe77 das pas positief en doe dat nu eens allemaal ook al komt er geheid een mindere wedstrijd in een seizoen je kunt geen 34 wedstrijden top spelen. als je er ruim 20 top speelt en 8 goed dan ben je kampioen

 15. ajacied078

  1 ding is zeker. met keizer als coach gaat nouri zeker meer tijd krijgen on ajax 1.

 16. AFCA my World

  WIJ MOETEN GEWOON ACHTER KEIZER GAAN STAAN ALS ECHTE AJACIEDEN !!! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.