There are no ads, please add some


‘Galatasaray meldt zich officieel voor Tete’

Galatasaray heeft zich volgens De Telegraaf officieel bij Ajax gemeld voor Kenny Tete. De onderhandelingen tussen de clubs zouden inmiddels geopend zijn. Het is nog onduidelijk hoe de rechtsback zelf aankijkt tegen een overgang naar de Turkse topclub. Ajax verlangt naar verluidt drie miljoen euro, plus een percentage doorverkoop en bonussen. Volgens Tete’s zaakwaarnemer Mino Raiola is er echter veel meer belangstelling voor de rechtsback. “Ik ben met een heleboel mensen in gesprek”, aldus Raiola.

Tete kwam afgelopen seizoen niet in de plannen voor van Peter Bosz, maar speelde, vooral in de Europa League, nog een respectabel aantal wedstrijden. Samen met Jairo Riedewald, Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer werd Tete het grootste slachtoffer van Bosz’ keuzes. Die laatste twee verlieten de club al vorig seizoen in de winterstop. De keuze van Bosz om Tete te passeren, leverde bij de aanhang van Ajax altijd veel discussie op. Als hij door schorsingen of blessures wél speelde, liet hij zich vrijwel altijd een goede indruk achter. Met het vertrek van Bosz naar Borussia Dortmund leek de deur naar contractverlenging bij Ajax alsnog op een kier te worden gezet.

Dat er nu tussen de clubs wordt onderhandeld, lijkt erop te wijzen dat de international zijn zinnen toch op een vertrek heeft gezet. Pas als de clubs een akkoord hebben bereikt is de speler zelf aan zet om tot overeenstemming te komen. Het relatief lage transferbedrag voor de international lijkt totaal geen probleem voor de Turken. De vraag is of Tete zelf wel in Turkije aan de slag wil.


Gerelateerde posts

50 reacties

 1. jood84

  Het zou zonde zijn als die vertrekt. Maar helaas kunne we hem niet tegenhouden.

  1. rickert

   misschien is Keijzer wel een ideale schakel in dit geval. Tete en Riedewald zijn jongens, die met hem gewerkt hebben. Willen ze de basis bij Ajax of bij Galatasaray. ik hoop dat ze kiezen voor Ajax als Keijzer ze de basis weer inbrengt! Veltman vertrekt. Riedewald een linkerback. Als je Riedewald hebt, heb je geen Tavares nodig.

    1. De Ajacied

     Ja bewaar deze jonge(s)
     Als Veltman vertrekt moet er weer een speler aangetrokken worden en wevweten wat Tete kan en daar zijn we trots op dus BLIJF bij Ajax
     ❌❌❌

  2. vak411

   Tja als iedereen die met hem werkt het niet ziet zitten in hem en er ook geen topclubs komen.. misschien zien wij het dan wel niet goed.

 2. Marc Overdwars

  Tete weg voor 3 miljoen?
  Veltman wil weg.
  Wie staat er straks rechtsback in het veld man?

 3. Litmanen

  Als Keizer het in hem zag zitten, dan was dat wel bij de sollicitatie ter sprake gekomen. Tete en Riedewald hebben zich vrij snel nadat ze gepasseerd werden uitgelaten over “een vertrek”.
  Dat soort zaken worden bij Ajax niet op prijs gesteld. Overmars liet al weken geleden weten dat Tete onderweg was naar de uitgang.
  De vraagprijs zegt genoeg. De mensen die het afgelopen seizoen met hem hebben gewerkt ( Bosz, Bergkamp, Keizer) zullen wel kunnen inschatten of Tete en Riedewald echte top zijn. Dat Advocaat ook Tete niet opstelde zei ook genoeg.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ook Veltman heeft zich al uitgelaten over een vertrek.. Riedewald kan ik me niet herinneren dat hij zich zo duidelijk over een vertrek heeft uitgelaten.

  2. dennis78

   daar ben ik het niet helemaal mee eens. tete heeft weinig gespeeld dat advocaat hem oproept is dus zeker een signaal dat hij het in hem ziet zitten anders roep je geen reserve speler op. dat hij niet speelt heeft te maken met spelers die wel een basisplaats hebben bij hun club. anders is advocaat ongeloofwaardig tegen over de rest…. ik zeg tete blijf. veltman eruit.

   1. Litmanen

    Ik denk dat ze allebei gaan, hoewel Veltman een verbeterde aanbieding heeft gehad.
    Tete niet, maar die loopt volgens mij volgend jaar niet uit zijn contract.
    Overigens zegt Veltman het geen straf te vinden om bij Ajax te blijven.

    1. Bakkie

     Contract van Tete loopt ook af in 2018, maar het heeft ook geen zin om Tete een nieuw contract aan te bieden want die heeft (lees: Raiola heeft) zijn zinnen gezet op een transfer

 4. -buitenkantje rechts-

  Nieuwe coach nieuwe ronde..
  Keizer kan snel duidelijkheid scheppen door met hem in gesprek te gaan. Komt hij wel of niet in de planne van Keizer voor. Zoals ook eerder gezegd hebben we wel een probleem op de rechtsbackpositie als zowelTetels Veltman vertrekken.. Veltman heeft al aangegeven open te staan voor vertrek.. Zou alles op alles zetten om Tete te behouden en Zeefuik als opvolger op te leiden.
  Ook Riedewald zou ik willen houden. Hij kan als linksback..CV en verdedigende middenvelder uit de voeten. In een seizoen kan je hem nog hard nodig hebben. Sinkgravenis hoe triest voor hem overbodig. Helemaal als Tavares komt. Misschien samen met Dijks retour naar Heerenveen?

  1. KBouter

   br Riedewald heeft het hele jaar gewoon bewezen dat hij zwaar tekort komt zowel CV als back. Riedewald komt ook nergens voor op een lijstje wat Oranje gekleurd is, terwijl Tete dat wel is.

   Daarbij schaal ik als voetballende back…Sinkgraven veel hoger in dan vertragende Riedewald. Ik weet ook niet wat jij met Riedewald hebt, maar volgens mij hetzelfde als iemand hier met Zivco!

   1. Litmanen

    Riedewald is dit jaar wel door het ijs gezakt, maar Tête heeft Bosz niet kunnen overtuigen.
    Tête vond Tête steeds erg goed als hij speelde. Ondanks dat een redelijke rechtsback is blijft het een beperkte voetballer.
    Eens over Sinkgraven. Brengt veel meer voetbal aan de linkerkant.

    1. KBouter

     Klopt wat betreft Sinkgraven..met het Ajax voetbal wat je wil spelen, 70% op de helft van de tegenstander is Sinkgraven perfect. Je speelt met een extra middenvelder. We moeten gewoon doorpakken en afscheid nemen van net nietjes, en daar is Riedewald er 1 van.

     1. Indojood

      Als je het over doorpakken hebt dan moet je ook Sinkgraven wegdoen. Hij komt ook te kort. In NL doet hij mee (ook nog niet eens overtuigend) en in Europa valt hij echt door de mand. Vind het geen slimme speler, heel vaak de verkeerde oplossing en positie. Plus we zijn allemaal vergeten dat hij voor veel te veel geld is gehaald en nog geen moment heeft kunnen overtuigen. Ajax is niet voor niets bezig met die Braziliaan Tavares.

     2. KBouter

      Eens Indo, ook op die positie móet je versterken en verbeteren. Ik bedoelde alleen maar te zeggen met het materiaal wat je nu hebt op die positie, Sinkgraven er het beste past.

      En laten we aub heel snel stoppen met hopen op een terugkeer van Dijks.

     3. Litmanen

      Ik blijf Sinkgraven een geweldige vondst vinden.
      Verdedigend Viergever nog beter maar dat is logisch. Ik hoop echt dat Keizer doorpakt met Sinkgraven.

     4. Indojood

      Ik niet. In de Eredivisie gaat het wel, op hoger niveau is het te mager. Juist in Europa moet je verdedigend sterk zijn. Plus wie kan hier een paar gedenkwaardige wedstrijden van Sinkgraven opnoemen die zijn hoge transfersom rechtvaardigt en waarvan we gezien hebben dat we daardoor daadwerkelijk op een hoger niveau zijn gaan spelen? Die zijn er niet. De impact van Schöne, Viergever, Ziyech, Sanchez en zelfs Younes is vele malen groter geweest.

     5. KBouter

      Ik ben wel overtuigd van het feit dat wanneer je op die plek een puur verdediger neerzet, dat dit ten koste gaat van het ajaxspel, en de dominantie op het middenveld.

     6. Indojood

      Is dat zo? Met Viergever op linksback hebben we onze beste wedstrijden gespeeld, zeker in Europa. En ook Nick kan de aanval ondersteunen, scorend tegen Legia en Schalke.

     7. KBouter

      Met Viergever wel, maar die speelde afgelopen seizoen CV totdat Sinkgraven geblesseerd raakte. Viergever vond ik ..tot tegenstelling van velen hier het afgelopen seizoen top, ook inschuivend en aanvallend zeer goed zijn stempel gedrukt op het Ajax spel.

      Maar Viergever zal denk ik ook wel stiekem denken aan een leuke buitenlandse club, en dan denk ik niet dat er een puur verdedigende back aangetrokken word, het zal wel een ” aanvallende” back worden, 1 zoals Sinkgraven…maar dan misschien beter in het verdedigen.

     8. Indojood

      Bovendien lopen zowel Veltman als Sinkgraven te vaak uit positie waardoor Sanchez en Viergever/De Ligt moeten corrigeren naar de zijkanten, waardoor Schöne zich teveel moet laten zakken, waardoor de afstand naar Ziyech en Klaassen te groot wordt. Bovendien staat Schöne met zijn geringe snelheid dan 1 tegen 1. Zo zet je Ajax vrij simpel onder druk en zo komt van je hele dominantie niets terecht. Eerst verdedigende taak uitvoeren, dan ondersteunen bij de aanval. Cruijff is veel defensiever dan men denkt en wil altijd een 1 tegen 1 situatie vermijden. Dit doet hij door de nr. 6 rugdekking te laten geven aan de verdediging bij balverlies.

     9. -buitenkantje rechts-

      Helemaal eens Indo.. daarbij komt dat Ziyech daardoor te veel km moet maken om gaten dicht te lopen. Zag echt de laatste wedstrijden dat dat ten koste gaat van zijn individuele acties. Sinkgraven IS gewoon een middenvelder die tekort komt bij de middenvelders die nu rondlopen.
      Trouwens.. Tavares komt niet.

     10. De Nees

      Sinkgraven was een paniekaankoop van 7 mln, een erg dure bankzitter daarom is vorig seizoen besloten dat hij moet spelen zodat ie in de etalage kan voor verkoop. Middenveld is overbezet daarom is ie noodgedwongen LB gemaakt. Het is veel simpeler dan het lijkt, ik zie nml geen ander motief omdat hij niks heeft van een verdediger. In eredivisie kan hij meehuppelen maar europees wordt hij overlopen. Viergever doet het uitstekend als LB, kan ook als CV, waarom hem niet behouden en jeugdspeler als back-up? Snap interesse in Tavares daarom niet, tenzij Viergever weg wil naar buitenland. Ajax moet ervaren spelers maar ‘s net zo hoog waarderen als het doet met zijn jeugdspelers.

     11. -buitenkantje rechts-

      Helemaal eens Nees.. Sinkgraven is een verliespost die hopenlijk zo klein mogelijk blijft. In Ajax 1 hoort hij tenminste niet thuis. Laten we ook hopen dat Veltman een club kan vinden. Hoewel ik van geen concrete belangstelling heb gehoord nog. Kunnen we afscheid nemen van net nietjes zoals ik hierboven las. Daar schhar ik Riedewald niet onder trouwens.. Zal me niet verbazen als hij de concurrentiestrijd aan mag met Viergever..

 5. Iamsterdam2015

  En gelijk heeft hij. Wie zegt dat Veltman weg gaat!?!? Straks blijft hij en heeft tete weer een onmogelijk seizoen waar hij misschien weer geen kans krijgt. Jammer maar hij heeft gelijk

 6. Dagrump

  Wie blijft er dan nog over voor die positie ?! ?! Zou het echt zonde vinden!! Hoop niet dat hij daar gaat verpieteren!! Hoop dat hij aan spelen toe komt!! Zie je liever nog een aantal jaar bij ons mooie Ajax spelen.

  1. Litmanen

   Als hij daar niet aan spelen toekomt, dan is hij sowieso te zwak voor Ajax.

 7. Dagrump

  Ik zou zeggen grijp je kans bij de mooiste club van Nederland!! N speel je in de kijker van een nog grotere club over 1a2 jaar!! Weet niet hoe de verhouding is met Keizer en Tete??!!

 8. JohnDoe77

  Jammer, denk dat de meeste onder ons hem wel zouden willen houden. Tegen zijn zin in heeft geen nut, maar nu naar Turkije is einde carriere voor een talentvolle speler! Zonde!!

 9. Gert Ajax

  Jammer voor ajax slim van die turken haal je een goede back voor wat wisselgeld.😬

 10. Jimmy1971

  Tete is toch international , er is volgens rioolrat veel belangstelling , dus dan is 3 miljoen wel wat weinig !!
  Tete heeft vorig jaar al besloten om weg te gaan en ( hoe jammer ook ) als een speler weg wil heb je er vaak weing meer aan ..
  Jammer dat hij met een nieuwe trainer niet nog even voor gaat !

 11. paullus

  ajax zal wel geen vertrouwen in tete hebben
  want andets laten ze hem niet voir zo weinig gaan

 12. Charka53

  Helaas is het nu zo ver mede dankzij die kakkerlak , dat Tete weg wil is begrijpelijk als je niet gewaardeerd wordt en dat zie ook nog eens terug in het onbeschoft lage prijskaartje dus ook Ajax wil van hem af.

 13. david1984

  Veltman strik er omheen en weg er mee en kenny altijd zien te behouden geweldige prof en heeft bijna zomaar een jaar voor jan met de korte achternaam op de bank gezeten dus keijzer deze man zien te behouden voor de mooiste club van Nederland

 14. Iamsterdam2015

  Tete gooit het waarschijnlijk ook op zekerheid al is die natuurlijk relatief. Hij is international en volgend jaar iser weer een EK. Waarschijnlijk moe van die kansloze onbegonnen strijdt met Veltman….. dese beslissing ( als hij die al heeft genomen) heeft hij denk ik al lang gemaakt. Helaas maar dit is het lelijke aan het voetbal…

 15. AFCA my World

  Hij zal zeker Niet vertrekken naar Turkije daar is hij veel te goed voor, je gaat daar naartoe aan het eind van je carriere en je nog snel wil cashen, maar hopelijk blijft hij toch ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.