There are no ads, please add some


VI: ‘Ajax presenteert Marcel Keizer spoedig als hoofdtrainer’

Ajax verwacht op zeer korte termijn Marcel Keizer te presenteren als nieuwe hoofdtrainer, zo meldt Voetbal International. De 48-jarige oefenmeester is de opvolger van Peter Bosz en schuift door vanuit Jong Ajax. Beide partijen zijn momenteel nog in gesprek om de laatste details af te ronden.

De waarschijnlijke aanstelling van Keizer komt niet als een verrassing, aangezien zijn naam, naast mogelijke kandidaten als Roger Schmidt en Jaap Stam, steevast voorbij kwam in het geruchtencircuit. Voor de 48-jarige oefenmeester zou de promotie naar de Amsterdamse hoofdmacht een mooie beloning zijn van een goed seizoen waarin hij met Jong Ajax op de tweede plaats in de Jupiler League eindigde. Daarnaast zorgde zijn werkmethode voor veel waardering binnen Ajax. De club hoopt nog een ervaren assistent aan te kunnen stellen als rechterhand van de relatief onervaren Keizer en zal er anders voor kiezen om Aron Winter door te schuiven.

Keizer kwam vorig jaar over van SC Cambuur. Keizer kwam als voetballer tot een handvol wedstrijden voor Ajax en werkte als trainer ook bij Telstar en FC Emmen.Door Keizer door te schuiven wil Ajax de ingezette lijn van afgelopen seizoen doortrekken, waarbij Keizer een groot deel van de spelersgroep en de aanstormende talenten ook al persoonlijk kent. Daarnaast onderhoudt hij sinds zijn jeugdjaren al een warme band met Dennis Bergkamp, die als assistent-trainer net als Hennie Spijkerman bij het eerste elftal betrokken zal blijven.

Winter schuift sowieso door vanuit de A1 van Ajax, die hij afgelopen seizoen onder zijn hoede had. Dat team komt komend seizoen onder leiding van John Heitinga, die Keizer assisteerde bij Jong Ajax. Voor de beloften is Ajax nog op zoek naar een trainer. Onder meer Michael Reiziger wordt als optie binnen Ajax genoemd, waarbij Winter of Frank Peereboom hem mogelijk zal assisteren.

Op 29 juni begint Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarbij een maand later al de eerste duels in de voorronde van de Champions League op het programma staan.

Gerelateerde posts

104 reacties

  1. De Ajacied

   Ik sluit me aan bij je Charka,
   Ik heb alle vertrouwen in Keizer!!!!
   Heel veel succes Marcel bij de aller mooiste club Ajax,
   ❌❌❌

   1. vak411

    Welkom Marcel.. als het je lukt om ajax net zo leuk te laten spelen als jong Ajax dan gaat het grote genieten verder. Wij zijn er! Aan ons zal het niet liggen.

    1. HURBIE

     Lijkt mij een goeie logische keus
     Vooral met Aron Winter of. Bergkamp naast hem
     Uiterlijk zie we. geen verschil met Bosz
     Op het veld hoop ik ook niet

     1. Emilio4Ajax

      Vindt het toch een beetje vreemd dat Spijkerman bij Ajax 1 blijft. Blijkt nu dat hij met de laatste twee hoofdtrainers overhoop lag… Waarom kiest het TH dan toch voor hem…? Helemaal omdat ie dus nu veldtrainer wordt…,merkwaardig…???

   2. De seijs

    Goh Marcel wat had je oom ( Piet Keizer) dit graag mee gemaakt. Als je kampioen wordt dit seizoen met ajax draag hem dan op aan je oom, Piet Keizer. Marcel succes

  2. Charlie2011

   Hij zal wel moeten hij heeft het beste materiaal van nederland.. succes en het gaat je lukken want wzawzb & wzawzdr

  3. paulvos

   mooi man, ’n echte Ajacied. gelukkig geen buitenlander of ’n ex kakkerlak.

 1. nick-afca95

  Velen zullen het misschien niet met me eens zijn, maar met een ervaren ex-voetballer er naast die weet wat het is om op hoog niveau te presteren zie ik hem wel slagen. Ik zat te denken aan een Seedorf of Kluivert naast hem. Keizer door zijn geniale manier van trainen wel een hele mooie manier van voetballen over brengen. Kijk maar naar jong Ajax van afgelopen seizoen.

  1. De Ajacied

   Kluivert langs Keizer zou een super koppel zijn Nick, liever als Clarence
   ❌❌❌

   1. nick-afca95

    Dat hij zijn zoon dan traint kan als voordeel werken. Vooral voor de verblijftijd van Justin in Amsterdam.

  2. Reservewissel

   Een ervaren kracht als Rijkaard ernaast zou geniaal zijn. Helaas staat Rijkaard daar niet voor open.

    1. koote207

     Ben bang dat die het niet doet, diw heeft volgens mij een mooi “lui” leventje….

   1. Litmanen

    Iedereen zou Rijkaard willen hebben, maar iedereen weet dat hij niet komt. Niet zo zinvol, elke keer zijn naam noemen. Net zo kansloos als die malloot die maar blijft geloven dat Jonk hoofdtrainer bij Ajax wordt.
    Ik persoonlijk denk dat de kans dat Jan de Jong trainer van Ajax wordt groter is.

    Keizer is een prima keus. De tijd zal leren of hij met de druk kan omgaan. Een goede trainer is hij al.

 2. dickst14

  Ok mooi. Ik hoop dat hij de lijn Bosz doorzet en dat hij wel de beste spelers opsteld. Hij zal in ieder geval Nouri, de Jong vd Beek en anderen veel speelminuten gaan geven. Wat duurt die zomerstop altijd lang trouwens.

  1. Litmanen

   Als hij de lijn Bosz doortrekt, dan zullen de Jong en zeker Nouri nog veel geduld moeten hebben.
   Ben benieuwd wat hij met de positie van Klaassen doet. Iedereen roept vdBeek, maar hij kan idd ook voor De Jong of Nouri gaan.

   1. nick-afca95

    Maar wie moet er dan weg? Want weer een seizoen met 6 middenvelders voor 3 posities gaat niet lukken. Donny, Appie en Frenkie gaan dan echt elders kijken.

    1. De Ajacied

     Dan kies ik toch voor Wesley Sneijder, hij is nog steeds van onschatbare waarde dus zéér zeker een hele goede aanwinst voor ons Ajax
     Welkom thuis Wesley
     ❌❌❌

     1. nick-afca95

      Ik hoop oprecht niet dat Sneijder komt. Hij is aan het afbouwen en dat is niet de bedoeling bij Ajax. Zelfde geld voor de Jong trouwens. Na een jaar is hij weer een stuk minder goed en ondertussen zijn Donny, Appie en Frenkie de deur uit.

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Hoor ook telkens Anita als lb. Juist de plek die niet lekker liep bij hem.

     3. dickst14

      klopt was zeeeer matig daar en later als verdedigende middenvelder bloeide hij helemaal op.

    2. HURBIE

     Dat zit er dik in dat deze jongens snel weg zijn
     Zonde voor de toekomst van AJAX

 3. -buitenkantje rechts-

  Onder de huidige omstandigheden met dit spelersmateriaal die hij al kaent de beste keus! Hoop bijgestaan door een ervaren Ajacied.

 4. Indojood

  Hoop voor hem en ons dat het goed uitpakt. Met zijn voetbalideeën zit het wel goed. Hij heeft net een jaar JA gedaan met als doel opleiden en zonder de druk om te presteren en nu naar de meest lastige trainersbaan van Nederland of wellicht Europa. Vind het risico best wel groot.

  Maar goed, hij is nu de man dus gaan we met zijn allen achter staan. Ontzettend veel succes Marcel, en niet meteen toegeven als Bergkamp en Spijkerman wat te zeiken hebben. Zij zijn nooit hoofdtrainer bij Ajax geweest.

  1. dickst14

   Ik heb vertrouwen. Denk aan Michels/ van Gaal. Cruijff zal ik niet noemen. Hij heeft ontzettend veel potentie in deze selectie. Zolang hij het Ajax voetbal blijft spelen en wel de sterkste spelers opsteld heb ik er alle vertrouwen in. Na Wim Jonk de beste optie momenteel.

   1. dickst14

    met voorgaande trainers bedoelde ik te zeggen dat deze ook niet veel ervaring hadden

   2. Indojood

    Michels was geen beginnende trainer en Michels was de grondlegger van de professionalisering van Ajax incl. een passende huisstijl. Compleet andere dimensie.

    1. dickst14

     Dat is waar. Michels heeft het profvoetbal in Nederland een andere dimensie gegeven maar had niet bepaald pech de beste voetballer ooit in zijn selectie te hebben. In 74 bij de wk kon hij toekijken hoe Johan behalve de dicipline alles voor hem regelde. 88 goed van Michels en in 90 onthield hij ons de wereldtitel om Beenhakker te benoemen. Maar goed ik dwaal af. Ik heb vertrouwen in deze trainer. Michels : Jos. vGaal ajax 2. we gaan het zien en in ieder geval hopen we allemaal hetzelfde. Mooi voetbal en prijzen.

     1. Indojood

      Dat is waar. En Johan was al trainer als speler. Kovacs heeft geen ruk hoeven te doen….

     2. dickst14

      Klopt Johan was trainer als speler en als speler had hij een demarage was links rechts kon koppen passeren en was de voetballer die model stond voor het totaalvoetbal. Hij kon alles. Je kunt discuseren over Messi Pele Maradona, maar Johan was de beste ooit voor mij. Voor de kenners i.i.g. de meest compleetste.

 5. Iamsterdam2015

  Gelukkig. Denk dat het een goeie keuze is. Kent uiteraard een groot deel van de selectie door al eerder met ze gewerkt te hebben. Succes!!!!

 6. Slingertje.

  Mooie gedurfde keuze van Ajax en wij als fans moeten die jongen steunen en niet meteen gaan lopen zeiken als het even niet loopt want dat verdiend hij na de goede prestaties met jong Ajax dit seizoen.

 7. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Kan Spijkerhoofd niet alsnog met pensioen of gezellig oud-Ajax trainen of zoiets. Met het zien van dat hoofd op de bank alleen al vrees je direct voor tikkie terug en breed. Het straalt verdedigen verdedigen verdedigen uit. Lekker ver op de achtergrond en uit beeld zijn werk laten doen.

  1. Litmanen

   Niet te geloven. Wat een gebrek aan respect weer. Je overtreft jezelf elke keer weer.
   De man heeft meer ervaring in zijn pink dan Jonk in zijn hele lijf.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Wel de verkeerde ervaring.

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Overigens delen meer mensen hier mijn mening. Lees maar verder hier.

 8. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Overigens ….. Marcel gefeliciteerd en maak er een mooi seizoen van. Zolang je het eerste met net zoveel plezier kan laten voetballen als Jong Ajax ben ik blij. Eerst de schoonheid dan de prijzen.

 9. Dagrump

  Heel succes Marcel!! Als je net zo’n leuk voetbal laat zien als bij jong Ajax moet het goed komen !

 10. koensiemerink

  Marcel keizer van harte dat je hoofdtrainer bént we zullen met jou kampioen worden ik ben benieuwd hoe je het gaat doen bij een nieuwe seizoen

 11. stylo1984

  Niet lullig bedoelt ten opzichte van keizer maar was er een andere keize?

 12. Brokamp

  AB:Wim Jonk …….. jij snapt er geen bal van. Hennie Spijkerman is een zeer gewaardeerde kracht bij Ajax, een schat aan (levens) ervaring en een rustpunt in het trainersgilde. De spelers waarderen hem ook erg. Dus loop niet zo maar wat te lullen man maar denk eerst eens na. Verzin voor jezelf ook maar een andere naam want jij misbruikt op die manier de naam van Wim Jonk.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Spijkerman staat synoniem voor verdedigen. Heeft PEC als trainer gen dienst bewezen. Was waardeloos voetbal. Op de achtergrond misschien waardvol maar niet tevdicht op het eerste elftal. Spijkerman is een van de redenen van het slaapverwekkende spel onder d Boer de laatste jaren. Waarom denk je dat Bosz een probleem had met hem. Kortom, ff nadenken voordat je zegt dat iemand er geen bal van snapt.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Verder gebruik ik nergens de naam Wim Jonk. Ik zeg alleen dat hij als trainer binnen komt lopen. Mijn nick is AB, meer niet (op dit moment)

  2. Ajax1958

   @ Brokamp, ik denk dat jij er geen moer van snapt. Misschien kan jij beter gaan tafelvoetballen ofzo.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Gezien het aantal likes bij zijn opmerking heeft hij een volwaardig tafel voetbalteam om zich heen ?

 13. SPHAFCA

  Weer de makkelijkste/goedkoopste keuze van Ajax. We gaan zien hoe het uitpakt..

 14. De Nees

  De kogel is door de kerk, we gaan het beleven. Benieuwd hoe hij met de druk omgaat, in eredivisie lukt het vast wel maar europees gaat ie echt getest worden. Geen verwijt naar Keizer want hij heeft zich niet opgedrongen, maar vind het afbraakrisico erg groot. De keuze is precies in de lijn van Bergkamp en co, hebben ze ook geen weerwoord meer van een zeikende hoofdtrainer. Zie ook geen ervaren aankopen meer komen, jeugd moet het gaan doen, gaat het mis dan toch het applaus en geen verwijten want de jeugd kreeg voorrang en zo is de cirkel weer rond en blijven we hangen op NLse topniveau. Nou ook mooi toch?

 15. mr lays

  Ik heb er veel vertrouwen in hoor.
  Succes marcel!
  Overigens zie ik voorbij komen dat sommige spelers beter niet terug zouden moeten komen.
  Ik ben het daar niet helemaal mee eens.
  Ervaring kan je ploeg veel beter maken en vooral dissipline in het veld houden.
  Als de jeugd dan te vroeg op een ander pad wilt gaan kijken klopt er iets niet.
  Maar gaan ze niet allemaal te jong weg..?

 16. Mijn Club

  Zie (terecht) veel positieve reacties. Ik denk zelf ook dat Keizer met het aantrekkelijke voetbal dat hij JA liet spelen, de enige juiste keuze is voor Ajax 1. Kluivert erbij wordt geopperd?! Ook hij lijkt me een goede trainer. Liet ie al bij Twente zien, ben alleen een beetje bang voor het ego (en het gokprobleem, wat ie wellicht nog het hoofd moet bieden … ik bedoel de schulden/afronding daarvan). Kan hij zich dan voor de volle 100% commiteren aan het assistent trainerschap?. Wel mooi dat Keizer het gaat worden. Ik wens hem veel succes!

 17. Mijn Club

  Nou ja zeg, de app loopt weer lekker. Weg reactie :((
  Goede keuze, veel succes (dan maar kort)

 18. ajaxpers

  Ik gun hem ook het beste maar had Ajax ook een zeer ervaren trainer gegund. Ajax is geen liefdafigheidsinstelling waar trainers even de kans moeten krijgen. Maar goed, het is zoals het is. Succes Keizer.

 19. EugAjax

  Gedurfde keuze en des Ajax vind ik zelf. Neef van Piet Keizer. Toch weer een geweldige link. Maar bovenal zijn spel bij Jong was vaak lust voor oog. Toegegeven daar zit minder druk en hoe houd hij zich als het tegen zit. Want bij Ajax word alles uitvergroot. Meer dan welke NL club ook.
  Ik zit trouwens biografie van Dennis Bergkamp te lezen. En ik zie een quote van Cruijff:
  “Bergkamp is de spelverdeler binnen het Technisch Hart, een jongen met een helikopterblik, die alles overziet, die de verbindingen onderhoudt en mensen aanstuurt”
  De biografie verscheen oktober 2013. Ik vind het mooi om te lezen dat ondanks de discussies, ruzies etc op de werkvloer dat er onderling tussen de Ajax iconen enorm veel respect is voor de kennis en kunde van een ander.
  Wij supporters vliegen elkaar geregeld in de haren over functioneren of juist niet functioneren van iconen. Maar onderling bij de sporters blijft dat respect groot. Kunnen wij incl mezelf wel eea van leren vind ik ??.

   1. EugAjax

    Inderdaad Indojood, was trouwens in nov 2015…?. Maar ik schreef het puur vanuit het resepct wat er onderling was voor ieders kwaliteiten ondanks de ruzies en discussies op de werkvloer. Blijft dus inderdaad doodzonde dat het gelopen is zoals het gelopen is.

    1. Indojood

     In 2013 was dat wellicht nog het geval ja. Twee jaar later kom je erachter dat je bedrogen bent. Dan trek je je conclusie en neem je afstand. Het is allemaal goed bedoeld van je maar je bent kinderlijk naïef of nog steeds in een ontkenningsfase.

  1. dickst14

   Ik denk dat Cruijff meer quotes had en niemand weet of hij nog hetzelfde zou denken als in 2013. Hoe lang is Wim Jonk al weg?

   1. Indojood

    Dat is ook het hele verhaal, dickst14. In 2013 leek er geen vuiltje aan de lucht, in 2015 komen de problemen bovendrijven, in00

     1. EugAjax

      Hij kapte ermee op 16 nov 2015, maar daar gaat en ging het me nu niet om. Anyway ik dacht deel het even.

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Bijzonder om uitspraken van voor 2013 aan te halen en die naast de situatiebtevzettennvan 2015/2016. Beetje van: zie je wel dat ik gelijk heb maarchetvdus totaal niet hebben. Het is logisch dat ze in die periode (2013 en ervoor) op zeer goede voetvstonden andra was Johan nooit de samenwerking met Dennis aangegaan. De teleursteling kwam daarna.

     3. EugAjax

      Insinuaties? Ajax 1958 en ik wil gelijk hebben AB? Lijkt erop dat jullie niet kunnen lezen of begrijpen. Maar goed ik heb er al weer spijt van om het te plaatsen fijne avond heren. En 1958 neem een pilletje….tegen misselijkheid zaal je goed doen ?

     4. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Probeer eens goed te schrijven. Maar je bent het dus wel met een ander eens dat je kinderlijk naïf bent of nog in de ontkenningsfase zit. Vreemd dat je dat nietvtegenspreekt maar alleen reageert op 1958 en op mij. Apart. Oh dickst14 zal dan ook niet kunnen lezen denk ik zo. Het is eenzaam aan je eigen top Eug.

     5. EugAjax

      Ik heb met Indojood al heen en weer gechat hierover. Ik hoef dus niet altijd laatste woord te hebben ??

     6. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Wel bijzonder dat je op zijn commentaar van 20.33 geen reactie geeft en vervolgens wel op die van anderen die eigenlijk eenzelfde lading hebben. Maar je wil Indojood graag te vriend houden natuurlijk. Kan je een beetje mee dwepen, staat voor jou wel goed op het forum.

     7. EugAjax

      Hahaha AB soms heel soms heb je ook nog humor. Als het me daar om te doen is of was heb ik laatste kleine 2 jaar een zeer slechte job gedaan hahaha. Spreek je

     8. EugAjax

      Om mee te eindigen Ajax 1958 heb ik er nog 1, AB is bijna 60, jij uit 1958 het zal toch niet……? ????spreek je man

     9. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Je kent mijn voorkeur. Spreek je liever niet en zie je liever niet hier. Ruim je tafel met krantenknipsels maar weer op.

  2. Widi

   Eug, je leutert weer. Doe je dat echt alleen om AB op te winden? Iedere keer afgeven op Jonk. Steeds opnemen voor Bergkamp. We weten het nu wel. Net zoals we het andersom ook wel weten. Zucht.

   1. EugAjax

    Widi. Als je dan je gebruikelijke commentaar gaat geven doe het dan goed. Nergens maar dan ook nergens geef ik af op Jonk in die bijdrage, ik heb het over herkennen van kwaliteit van johan aan adres van dennis. En dat het dus idd zonde is dat het zo gelopen is. Ook zelfs na de ellende heeft johan met respect over de andere voetbaljongens gepraat. Daar gaat het me om. Oneens kan je met elkaar zijn dan kan je ook flink ruzie maken en soms moet je dan uit elkaar, maar het respect onderling blijft en is gebleven meer dan meesten hier denken. ,dat is enige wat ik bedoel.. O ja en voor je weer gaat zuchten eerst even diep ademen?

    1. EugAjax

     En mbt tot evt opwinden van je vriendje ab, volgens mij maakt het niet uit wat ik schrijf, met wie ik schrijf, hoe ik schrijf etc hij reageert altijd op me. Ik heb dat liever niet maar dan krijg je vaak preek over openbaar forum. Wat wel opvalt hij is het eigenlijk altijd eens met me, of lees ik dan verkeerd? Nogmaals hierbij gaarne afspreken dat jij en ab niet meer op me reageren. Zal je je wel niet aan willen houden. Geen probleem maar begin dan niet tegen mij over aandacht vragen. Helaas krijg ik die van hem en jou. En standaard oneens of zucht zelfs als ik weleens zinnen van jullie zelf erin verwerk en dat vind ik dan wel grappig

     1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Eug, vriendelijk verzoek om mij niet aan anderen te koppelen. Zo’n gelijk verzoek heb je ook al diverse malen van anderen gehad. Je zegt telkens er voortaan aan te denken en gaat vervolgens vrolijk verder. Ik heb op dit forum geen vrienden, simpelweg omdat ik van niemand weet wie het is. Dit is ook het geval bij Widi. Vervolgens een verzoek aan mij doen via Widi is ook lichtelijk vreemd. Overigens geef je indirect constant af op Jonk. Je probeert je eigen verhaal zelfs oneigenlijk kracht bij te zetten door uitspraken uit een flink verleden van Johan aan te halen waarin hij op een lijn zou zitten met Bergkamp. Indirect geef je hierbij Jonk wederom een sneer. Je weet dat duvels goed alleen je bent niet sportief genoeg om dat toe te geven. Dus ……. ik ben ik, zonder vrienden op het forum en ik reageer op jou wanneer ik dat wil. Ik reageer fel en daar hoef je geen enkel ander forumlid in te betrekken, dat is mijn verantwoording en die van mij alleen.

     2. EugAjax

      Ab waar jij gaat gaat widi vandaar vriendje. Het verzoek van indojood heb ik ingewilligd. Jij heb club van vijf en die ga ik niet los van elkaar zien ook nooit beloofd. Wat jonk betreft. Jonk is wat mij betreft een passant in hele ajax historie net als bosz. Ze hebben beide fantastisch werk gedaan, en ben ze dankbaar. Maar hun ego is duidelijk groter dan de club. En hier gaat het fout. Er is er maar 1 waaarbij daaat zou mogen gelden en dat is johan. Johan zijn beste eigenschap, maar tevens grootste valkuil is zijn loyaliteit. Piet keizer heeft weleens gezegd dat johan meevnaar kwaliteit dan naar loqyaliteit zou moeten kijken en ik ben het daar mee eens. Ikzelf ben idolaat van ajax en zijn iconen. En ja misschien ben ik kinderlijk naief hier. Maar jonk en bosz zijn in historie geen game changer geweest en mannen als michels, cruijff, bergkamp, basten, van gaal en ga zo maar door wel. Ik heb ondanks mijn leeftijd als dat jeugdige entausiasme in me als ik over ajax en zijn iconen lees en zie spelen etc. Dus ja ik heb niet zoveel met passanten als jonk en bosz die zichzelf belangrijker vinden dan de club dat klopt. Was toch al duidelijk. Alleen ging deze bijdarge daar nou net niet om, helaas een keer geen jonk voor je

     3. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Jonk een passant noemen? Goh…

 20. Indojood

  Lees dat Spijkerman weer veldtrainer wordt. Het moet natuurlijk geen al te vrolijke boel worden. Stuur die kerel toch met pensioen.

  1. Indojood

   En Winter als assistent, pfffff. Keizer krijgt het zwaar met al die conservatieve krachten.

 21. Prinsengracht

  Prima! En ook goed dat Reiziger wellicht komt. In hem heb ik ook vertrouwen. Ook voor de backs. Die zijn heel belangrijk tegenwoordig. Reiziger was 1 van de eersten die zo speelde. En ook “omgebouwd”. Goede ontwikkelingen. Met uitzondering van Heitinga bij de A1. Ik zie niets in Heitinga.

 22. Cootje Adriaanse

  Sorry voor het tegengeluid hier, maar ik heb niet zo’n blind vertrouwen als de meeste mensen hier. Keizer heeft het één seizoen goed gedaan met Jong Ajax in de Jupiler League en heeft verder vooral getraind voor matige clubs als Cambuur, Emmen en Telstar. Ik vind dat een matige CV voor een trainer van Ajax 1.

  Veel mensen roemem zijn trainingsmethoden. Ik heb geen zicht op zijn werkwijze. Kan iemand hier dat misschien toelichten? Of roepen we elkaar maar na? Of wordt daarmee bedoeld dat hij goed kan opschieten met Bergkamp?

  En als ik lees dat Aron Winter mogelijk de assistent wordt…ik heb vooralsnog geen hoge pet op van Winter als trainer.

  Ik wil niet negatief doen, maar wel even aangeven hoe ik er tegenaan kijk.

  Natuurlijk geven we het een kans en gaan we erachter staan en hopen we op succes. Maar ik vrees dat deze keuze uiteindelijk een te groot risico is gebleken.

  1. Boristja

   Ben het grotendeels zeker met je eens. Maar qua voetbal stijl past hij gewoon prima in de functie, ook in leeuwarden speelde hij attractief aanvallend voetbal. Proffesionele uitstraling, een jonge die de club kent. Ik heb ook nog niet het 100% volle vertrouwen maar voor alsnog ben ik positief gestemd! Succes Marcel

  2. Bert62

   Belangrijkste is dat hij door 1 deur kan met Bergkamp. Bergkamp zelf zal nooit hoofdtrainer worden omdat dat watje last heeft van vliegangst

 23. Bert62

  Toch vreemd dat het iemand is die goed door 1 deur kan met Bergkamp. Waarom haken andere af bij Ajax? Heeft men dat zich al eens afgevraagd?

Reageren is niet mogelijk.