There are no ads, please add some


Concept-competitieprogramma bekend: Ajax begint uit bij Heracles

De KNVB heeft een dag eerder dan aangekondigd het concept-competitieprogramma bekendgemaakt. Het schema wijkt totaal af van het schema dat wij eerder onder ogen kregen. Ajax begint met een uitduel bij Heracles Almelo. Het seizoen 2017/’18 in de Eredivisie begint één week later dan gebruikelijk en de Jupiler League zelfs twee weken. Dit betekent dat er een langere zomervakantie is voor supporters. Dit was een wens vanuit de clubs om ervoor te zorgen dat supporters de seizoensopening van hun team niet hoeven te missen.

De Eredivisie heeft verder een winterstop van drie weken, van 25 december tot en met 18 januari. Omdat er in het programma ook rekening gehouden moet worden met het WK 2018 in Rusland, waarvoor clubs op 21 mei hun spelers moeten afstaan, kent de Eredivisie drie midweekse speelrondes.

Ajax speelt 23 duels op zondag, acht duels op zaterdag, twee op woensdag en één op donderdag. Ajax begint na de zomer de competitie in Almelo tegen Heracles. Er zal op zaterdag 12 augustus worden afgetrapt op het kunstgras van het Polman Stadion. Ajax eindigt het seizoen op 6 mei bij Excelsior.

De data van de topwedstrijden:
22 oktober Feyenoord – Ajax
10 december Ajax – PSV
21 januari Ajax – Feyenoord
15 april PSV – Ajax

Jong Ajax begint volgend seizoen een week later dan het eerste. De beloften beginnen op 18 augustus bij SC Cambuur en sluiten het seizoen af in eigen huis tegen MVV op 28 april. Daarnaast speelt Jong Ajax door de grotere competitie 38 wedstrijden, in tegenstelling tot de A-selectie die uiteraard 34 duels zal gaan afwerken volgend seizoen.

Het hele schema van de KNVB voor zowel Ajax als Jong Ajax is hier te bekijken.

Gerelateerde posts

24 reacties

 1. nick-afca95

  Maakt me geen reet uit wie waar begint. Zolang we maar alles winnen en aan het eind van het seizoen met de schaal staan!!!

 2. Gert Ajax

  Gelijk er vol op knallen en overmeesteren.
  The hunter gaat zijn goal weer meepakken.

 3. Jimmy1971

  Alles valt of staat hoe de selectie er voor staat bij de competitiestart ! Als de competitie begint moet Ajax eindelijk eens zeggen dat er vanaf dat moment geen speler meer vertrekt ..

  1. Charka53

   Vind ik ook Jimmy , als de competitie is begonnen moet een trainer er van uit kunnen gaan dat hij de selectie voor het seizoen heeft en niet worden verrast dat er een paar weken later nog spelers vertrekken.

  2. Litmanen

   In elk geval misschien een idee om Stekelenburg gratis op te halen als reserve keeper. Is inmiddels derde keus van Koeman.

   Blijft een vreemd verhaal. Koeman haalde hem op als eerste keeper.

 4. Dagrump

  Hopelijk hebben we meteen de goede vorm te pakken als op het einde van het vorig seizoen !!! Meteen laten zien dat wij Ajax zijn en dat wij de Beste zijn !!

 5. dickst14

  Gewoon elke wedstrijd vol erop knallen dan kan het niet mis met alle kwaliteiten die we hebben.

 6. -buitenkantje rechts-

  Snel de nieuwe trainer zijn werk laten doen zodat we er vanaf het begin direct klaar voor zijn.. Geen inspeelperiode die ons later het kampioenschap gaat kosten. Dus snel de nieuwe trainer bekend maken en de selectie op orde.

 7. Marc Overdwars

  Concept….
  Zo moe van.
  Wacht dan nog even met het bericht tot het definitief is.

 8. Emilio4Ajax

  Wordt tijd dat er een stop komt op dat kunstgras…heeft mij mn knieen en enkelbanden gekost… Tegen wie en waar spelen we nu dan op 27 augustus..???

  1. Mijn Club

   Zeker waar Emilio! Weg met die velden. Zorgt er bovendien voor dat er mogelijke /potentiele aankopen niet naar NL willen komen

   1. Emilio4Ajax

    Mischien moeten de “rijke” clubs een finansiele bijdrage geven om het zover te laten komen… ??

 9. Mijn Club

  Over volgorde gesproken …. volgens mij is het een copy van de afgelopen jaren, toch? En zoals bijna elk jaar Willen II als laatste wedstrijd. Altijd eerst F uit en PSV eerst thuis. Weinig verrassend dus

 10. Ajax Power

  Maakt helemaal niet uit tegen wie we beginnen. Wij zijn AJAX dus gaan toch alles winnen!??????

Reageren is niet mogelijk.