There are no ads, please add some


‘Geen vervanger voor Klaassen maar versterking op drie andere posities’

Mocht Davy Klaassen inderdaad, zoals het er nu naar uit ziet, vertrekken naar Everton voor zo’n dertig miljoen euro dan zal dat geld in ieder geval niet worden aangewend voor het halen van een vervanger. Die heeft Ajax namelijk al in huis, zo schrijft De Telegraaf: “Donny van de Beek wordt al rijp geacht om zijn plek over te nemen en een middenveld te vormen met Lasse Schöne en Hakim Ziyech”, aldus de krant. Daarnaast kloppen spelers als Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri en Carel Eiting reeds op de deur.

“Het geld zal door directeur spelersbeleid Marc Overmars eerder worden aangewend om Ajax op andere posities te versterken. De komst van een tweede keeper, een linksback en een of meerdere buitenspelers heeft nu prioriteit”, klinkt het. Als Klaassen voor dertig miljoen vertrekt, wordt hij na Arek Milik de duurst verkochte Ajacied aller tijden.

Gerelateerde posts

84 reacties

 1. marcussboss

  Ik ben echt benieuwd wie er aangetrokken gaan worden! Ik hoop dat we weer positief verrast worden net als afgelopen seizoen met ziyech en sanchez ?

   1. marcussboss

    omdat dat in het bericht staat aangegeven? er staat dat ze weliswaar niet voor Klaassen iemand gaan aantrekken, maar dat ze wel degelijk een 2e keeper en buitenspelers willen aantrekken van dat geld!?

    1. koote207

     Dan begrijp ik het, want middenvelders hebben we genoeg, hoewel Nigel of Wesley niet zou mis staan?

  1. nick-afca95

   Haps, Kadioglu en Padt zou mooi zijn. Hoeven alle drie niet duur te zijn, en voegen alle drie iets toe. Padt reservekeeper en de beker laten keepen. Haps is echt een prima back die kan verdedigen en aanvallen. Hij heeft ook een enorme drive. Kadioglu is voor de toekomst een speler met potentie, maar pas op voor een zivco scenario. Mooiste zou zijn als je kadioglu kan stallen bij een ploeg onder in de eredivisie waar hij elke week speelt. Neres, Younes en kluivert redden het voorlopig wel op de flanken.

   1. koote207

    Ben ik niet met je eens de flanken kunnen juist wel wat power gebruiken, Younes heeft nog nooit een voorzet gegeven en Kluivert moet je de kans nog even geven, Neres….. is zn 12.000.000 nog niet waard, hebben dus echt nog een versterking nodig

 2. dickst14

  Hopelijk zal Klaassen een voorbeeld voor de rest zijn om pas op zijn 24e naar het Buitenland te gaan. We hebben goede middenvelders zat om hem te vervangen. Er zal alleen iemand op moeten staan die het fanatisme en aanjagen overneemt.

  1. marcussboss

   veltman is ook 24 toch?? wordt tijd dat hij ook eens ergens anders gaat spelen haha! hopelijk dat een nieuwe trainer er voor zorgt dat tete bij de mooiste club van Nederland blijft!?

 3. Reservewissel

  Toch vraag ik me af of dit middenveld internationaal sterk genoeg is. Ik ben een fan van Schone, maar hij komt net iets te kort om internationaal het verschil te maken/de kar te trekken. Donny deed het met zijn invalbeurten erg goed afgelopen seizoen, maar ik kan me niet voorstellen dat hij een heel seizoen lang de kar kan trekken zoals Davy deed. Een ervaren middenvelder erbij zou niet misstaan.

   1. Charka53

    Met alle respect voor Sneijder maar die is net zo snel als Schone , gewoon met van de Beek gaan spelen die wordt door het spelen steeds beter.

    1. Indojood

     Daarvoor moet je hem ook niet halen. Sneijder heeft wel in de absolute top gespeeld.

     1. EugAjax

      Eens Indojood, Sneijder zou mooie aanvulling zijn. Ik heb trouwens geprobeerd te reageren op je trainers opleiding bijdrage aan mij, twee keer, maar komt er niet doorheen! Heel apart.

     2. EugAjax

      Indojood ik heb een wat langer antwoord klaar staan maar die krijg ik niet gestuurd. Misschien deze wat verkorte ??. Heldere uiteenzetting. Michels klopt niet helemaal beginnende maar vooral grondlegger, mooi omschreven. Wel een beetje wat ik bedoel. Ze stonden aan begin carriere trainer allemaal en ze laten alle vier iets moois na. Alle vier loyaal in hun periode voor langere tijd en bouwend aan vaste herinneringen. Met falende vind ik wel dat Wouters niet geschikt is als hoofdcoach maar wel zeer goede veldtrainer, assistent. Bewezen bij Rangers en Feyenoord. Opleiden spelers idd belangrijker dat is de core. En individuele begeleiding daarin zeer belangrijk. Ik heb wel begrepen dat in de bovenbouw dat meer is losgelaten. Omdat het dan belangrijker word om in een team te functioneren. Bedoel je dat dat je bang bent dat ze dit teveel loslaten? In onderbouw en middenbouw doen ze dat nog wel volop. Ik kan niet de details, maar verhaal van Bergkamp hierover in boek in geest van Keizer en Cruijff vind ik daarover reeel klinken als ze het inderdaad zo uitvoeren.

     3. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Als je iemand wil corrigeren doe dat dan met vaststaande feiten. Overal is na te gaan dat Michels 5 jaar trainerervaring had toen hij bij Ajax begon. Ben je dan nog steeds beginnend? Lijkt mij niet. En ja, het is een discussie/ gesprek tussen jou en Indojood en ja het is een algemeen forum zonder privé vensters. Verhaal van Bergkamp is overigens in de geest van en naar idee van Bergkamp geschreven. Bergkamp gebruikt Cruijff alleen daar waar het hem uitkomt en dat is en blihft kwalijk.

     4. Toppertje

      Persoonlijk zie ik liever Nigel de Jong dan Sneijder hoewel ik niet twijfel aan de laatste. Ik vind alleen dat Ziyech en vd Beek het aanvallend moeten oplossen. Sneijder zou hen in de weg lopen. Met Nigel voor Schöne boek je wat winst in fysieke kracht en wat gemeenheid. Dat hebben we in de topwedstrijden wat meer nodig. Daarnaast een serieuze versterking voor op de vleugels. Neres, Younes en Kluivert is te licht voor een heel seizoen en tegen de top in Europa.

   2. KBouter

    Eens, van de week zei ik nog dat ze Sneijder niet moeten halen, maar Schone lintbebouwing Europese wedstrijden tekort en van Donny mag nog niet teveel van verwacht worden een heel seizoen. Als Klaassen ook nog vertrekt heb je in Internationale wedstrijden ervaring nodig.

   3. nick-afca95

    Ik ben bang dat als sneijder gehaald word, een van onze drie grote talenten op het middenveld een andere club gaan zoeken. Je kan donny en appie niet nog een seizoen met halve invalbeurtjes tevreden houden. Frenkie is iets geduldiger denk ik. Zou echt zonde zijn. Gewoon een middenveld waarbij donny en ziyech in de basis staan en schone ergens in de tweede helft word gewisseld voor appie of frenkie. Dan kan donny een stukje naar achter schuiven naar de plek van schone en frenkie of appie naast ziyech als aanvallende middenvelders.

  1. De Nees

   Een 2e keeper vinden moet te doen zijn, nog niet urgent maar zie Onana over 1-2 jaar een overstap maken. Zou daarom Warner Hahn in het oog houden, heeft ook nog 4 jaar in Ajax jeugd gespeeld, gaat wsl naar Heerenveen zal over paar jaar op niveau kunnen zijn voor Ajax. Viergever als linksback, heeft mij positief verrast afgelopen seizoen, hij als vaste back en als back up Dankerlui/ Savastano, beiden 20 jr, moeten het nu laten zien. Rechtervleugels Neres en Kluivert, kunnen mekaar afwisselen, laten ze ‘t maar uitvechten. Younes verkopen en nieuwe aankoop, met back-up Pelle Clement, al 21 jr moet het nu laten zien. Vervanger ook voor Schone, beloopt het niet meer hele seizoen vooral europees, Nigel de Jong zie ik graag komen.

 4. itsreallyme

  Linksback zou het Haps of die Troupee kunnen worden. Vraag me af voor wie je nu een redelijke prijs kan betalen die er gelijk staat als buitenspeler. Dat word dan toch in het buitenland scouten. En voor mij part zoeken ze weer Zuid-Amerika op. Zo ’n Suarezje … lekker gretig en gierig om te winnen. Alleen dan wel 1 of 2 niveautjes hoger dan toen Suarez naar Ajax kwam. Max 6 á 7 milies spennen erop. Waarom niet??

  1. Bakkie

   Ik ben ook een voorstander van Zuid-Amerikanen, vooral in de verdediging. Ze schijnen nu aan het zoeken te zijn in Brazilië voor een linksback (ene Tavares), maar met 7 miljoen kom je niet ver meer tegenwoordig hoor.

   1. Charka53

    En ja als die Tavares niet kan voetballen kan hij misschien wel zingen , voor mij mogen ze in noord Europa gaan zoeken deze jongens passen zich beter en sneller aan in onze voetbalcultuur.

     1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Zorgen dat je eigen opleiding goed genoed is en blijft. Misschien een idee om Jonk eens te vragen daarvoor. Scheelt een hoop transfergeld denk ik zo. Maar ja, dan moet eerst Bergkamp weg, Overmars ook denk ik en van der Sar zal zich dan wel aansluiten. Kunnen we met frisse moed opnieuw beginnen.

 5. Iceman

  Bedankt Davy Topper van een Ajacied heel veel succen bij Everton je verdient deze transfer bedankt voor de super mooie Ajax Jaren ???☀️

 6. Jimmy1971

  Vurnon Anita , is ook contract vrij ! Zou zeker internationaal heel wat toevoegen , en is haalbaar ..

    1. HURBIE

     Laten we niet teveel op de oude spelers terug vallen
     Behalve een echte grote
     De Jong of Sneijder

     1. Bakkie

      Ik zie Vurnon graag komen. Heeft veel geleerd in het Engelse voetbal, is vooral fysiek een stuk sterker geworden. En perfecte leeftijd (28) om nog 4 jaar door te kunnen

     2. Jimmy1971

      En Vurnon is gratis op te halen !!
      Ervaring geeft richting aan onze talenten , zo belangrijk !!
      En Schone gaat nu door zijn leeftijd alleen nog maar minder worden , en dat terwijl dit jaar al zichtbaar was dat hij Europees al moeite had met aanhaken op een tempootje hoger ..

  1. De Nees

   Een goede optie Jimmy, als N de Jong niet haalbaar is. Eigenlijk is Anita een type Kante van Chelsea, rete belangrijk net als in zijn kampioensjaar bij Leicester en je mist hem nog meer als ie er niet is.

 7. Basisspeler

  Tweede keeper akkoord, linksback prima! En de rechtsbackpositie?
  Ala Veltman en Tete vertrekken?
  En buitenspelers?? We verzuipen in buitenspelers. Cerny, Younes, Kluivert, Neres, Dekker om maar een paar te noemen.
  Doorstroom uit eigen jeugd Dennis! Remenber?

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Straks hebben we in de basis iemand uit Kameroen, Colombia, mogelijk 2 uit Brazilie, twee uit Denemarken en een Duitser. Blijven er 4 over uit Nederland waarvan met een beetje mazzel twee uit eigen opleiding. Bergkamp maar zeggen: we volgen het plan van Johan hoor, echt waar. De kans dat de verhouding nog schever komt te liggen is heel reeel omdat de rb positie ook nog wel gekocht zal worden.

   1. EugAjax

    Bosz, volgens jou een van de Cruijff adepten en die volgens die visie voetbalt, speelde met een Kameroener, Colombiaan, Marokaan, twee Denen, een Duitser en een Burkina Faso’er. En maar twee uit de eigen opleiding. Dus waar zit hier de consequentie meneer AB. overigens voor jouw info. Een van de grootste kritiekpunten van TH aan Bosz was zijn matige oog voor de talenten uit eigen opleiding. Dus als je nu heeel consequent bent dan zou je moeten toejuichen dat Bosz weg is…PS voor je weer eens verkeerd leest. Niet mijn mening maar even je erop wijzen dat je weleens met twee maten meet……ach doet iedereen wel hoor. Dus geen probleem. En dat Bergkamp zijn eigen visie volgt lijkt me logisch. Dat is oud nieuws en is gemeld aan Johan in 2010. Dat visie nagenoeg aansluit op elkaar heb jij nog niet door. Maar je gaat het pas zien als je het doorhebt. Als je de Cruijff lijn wilt beschermen en volgen helemaal goed, maar doe het dan ook goed. PS er zit alleen groot verschil van mening in tot hoever je individuele begeleiding in jeugd doortrekt. Johan en Jonk wilden dat tot en met eerste. Bergkamp ziet het in bovenbouw niet meer als leidend. Dat is een groot verschil. En we zijn af van die tombola aan performance coaches die jeugd met zijn 8en naar wedstrijden stuurden omdat ze anders te moe werden……..

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     De Marokaan is sowieso ook gewoon Nederlander ongelooflijke lul. Bovenbouw doorzetten is juist van groot belang, grote misser van Bergkamp. Wie zegt dat ik blijnwas met het aantal vreemdelingen bij Bosz? Ik wilde ook graag Nouri en kluivert o.a. Vaker zien en van de Beek. Kan je nog meetellen oetlul? Als je nu dommentaar hebt weet dan wel wat je schrijft want jij snapt er nog steeds geen klote van. Alleen maar blind Bergkamp en Overmars volgen in de hoop dat dat ooit een voordeeltje op zal leveren is ziekelijk zielig. In bovenstaand stuk zetvje je minimaal 5 x volkomen voor lul voor de kenners. Succes ermee idioot.

     1. EugAjax

      Je weet dat we aan voetbal doen, dat is een teamsport, het is geen tennis dus ergens in proces moet team verband meer centraal staan als individu en ik ben dat met heren TH eens ja. En wat betreft Ziyech, hij is en voelt zich Marokkaan want hij speelt voor Marokko en die keus is met zijn gevoel en hart gemaakt en niet met zijn verstand. Dus ik beschouw hem als trotse Marokkaan en daar is niks mis mee kerel. Dus waarom je daarop scheld is mij een raadsel. Hoewel het is je favoriete hobby schelden en beledigen. Fijne avond man

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ik scheld standaardctegen Eug. En Ziyech is ook gewoon Nederlander. Dat snapt die oetlul alleen niet metvzijn bekrompen hersentjes.

    2. De Nees

     Als het waar is dat het grootste kritiekpunt van TH op Bosz was zijn matige oog voor talent dan is het TH volledig van het padje. Zo’n jeugdig ajax europees hadden we nog nooit gezien, eigen jeugd of niet, d’r was geen positie meer over voor nog meer eigen jeugd van het gewenste niveau, daarbij jeugddoorstroming om de jeugddoorstroming is het domste wat je kunt doen. Als jeugddoorstroming de grootste heibel was voor TH tegen Bosz dan krijg je meer twijfels over hun functioneren, kan me niet voorstellen dat kwantiteit prefereerde boven kwaliteit. En bij Ajax scoor je ook snel en makkelijk als je een ander beticht van geen oog hebben voor jeugd, dat heeft TH dan slim gedaan. Dit zie ik als een politieke zet om het over een andere boeg te gooien, het ging gewoon om ego’s en poppetjes op een andere plek zetten, waarbij op mekaars pik is getrapt. Bergkamps visie is niet het evangelie, ook hij maakt fouten en ziet het soms verkeerd, je zet hem iets te hoog op een voetstuk Eug. Trouwens hoe kan iemand Cruijff overrulen over jeugdopleiding vraagstukken i.d.g. over de individuele begeleiding? Dan leid je aan grootheidswaanzin. Cruijff pochte nooit over zijn kwaliteiten, was niet nodig want het was allemaal logisch voor hem. Alleen over jeugdopleiding heeft hij gezegd dat daarin geen betere was dan hijzelf en dan onderbouwde het dat ook nog ‘s, wat voor mij al overbodig was maar goed.

     1. EugAjax

      De Nees. Ik begrijp het komt wat verkeerd over. Voordat Dortmund kwam waren Bosz en TH in gesprek ivm evaluatie afgelopen seizoen. In doe evaluatie hadden ze een paar punten waarin ze de belangrijkste vonden dat Bosz te weinig de eigen jeugd ervaring liet op doen. Dus niet zozeer vanaf begin opstellen maar bij standen die het toelieten. In mijn optiek werkt dat bij Ajax altijd zo en is dat geen hele gekke gedachte. Overigens wilde TH met Bosz door want ze waren overall tevreden over hem. Alleen wilden ze niet aan zijn eis voldoen om er 4 van 6 stafleden uit te gooien en Bosz wilde dat weer invullen. Het is dus wat genuanceerder als ik net pverkwam. Overigens overruled Bergkamp Cruijff niet in mijn optiek. Ik denk dat het meer kwestie is van continue analyseren waar verbeteringen nodig zijn in wat je wel en niet doet. Ik zeg niet dat dit het beste is wat ze kunnen doen, ik denk wel dat Dennis een reeel verhaal heeft, te lezen in geest van Cruijff en Keizer boek. En mbt voetstuk plaatsen, daar kan je weleens gelijk in hebben. Ik ben inderdaad super fan van Dennis Bergkamp. Niet alleen als speler, maar ook als cultuurbewaker van Ajax. Ja hij zal zijn fouten maken. Absoluut, maar ik ben ervan overtuigd dat hij daar dan weer van leert en steeds beter word in zijn ontwikkeling. En dat gaat Ajax steeds verder helpen. Misschien moet ik ooit mijn ongelijk toegeven, maar vooralsnog gaat het vrij goed met Ajax. En hebben we goede toekomst voor ons. Zeker als merendeel van selectie behouden blijft. Echt laat de drie mannen hun werk doen, laten wij ze scherp houden en dan kunnen we allen ons aller Ajax weer naar nog grotere hoogten stuwen. Ik heb daar inderdaad vertrouwen in. Misschien wel teveel, maar dat hoop ik niet.

    3. Widi

     Je doet weer net of je zelf met TH hebt gesproken. Dat heb je niet. Je bluft maar wat. Niet integer.

     1. De Nees

      @Eug…Hoe kom je aan die info over de evaluatie van het TH? Want je stelt het als een officieel standpunt of is het slechts jouw zienswijze? in een discussie moet je dat vooraf wel helder aangeven. Indien de evaluatie waar is dan is het een eenzijdig verhaal vanuit het standpunt van TH. Als het belangrijkste punt was dat jeugd niet voldoende ingezet werd dan kan je op je klompen aanvoelen dat TH een spelletje speelt, want dat klopt gewoon niet met wat we het hele seizoen gezien hebben op het veld. Ten 2e zie ik Bergkamp niet als cultuurbewaker, ik heb niets tegen hem maar deze titel is te veel eer, daarvoor moet je veel meer verdiensten hebben vind ik. Tenslotte als een hoofdtrainer achteraf toch zijn bedenkingen heeft over zijn assistenten is dat niks bijzonders, we hebben het over een Spijkerman die meestal als een dooie op de bank zit, l’Ami, mss nog een hersteltrainer voor mijn part, nou wat een namen daar ken je echt niet zonder zeker. Mss vielen ze Bosz erg tegen en hadden ze niet de verwachte inbreng of mss wilde Bosz alleen verder met Kruzen, dat is zijn goed recht want hij wordt aangesproken op de resultaten en niet Spijkerman of l’Ami of wie dan ook van die 4 trainers. Bosz had klaarblijkelijk zijn redenen voor een andere staf, hij zou dit niet zomaar doen lijkt me. Als TH dit niet kan aanvoelen dat voorzie ik voor toekomstige trainers weer dezelfde problemen en hebben wij deze discussie weer. Ajax wordt hierdoor weer stappen teruggeworpen, d’r gaat weer onnodige inwerktijd overheen, het proces voor de stap naar europese middenmoot stokt weer, lopen we mss onnodig een schaal mis en wat niet meer. En nogmaals TH heeft een toezichthoudende functie geen uitvoerende, anders moet je geen trainer aanstellen maar daar zelf gaan zitten. Mijn laatste woorden over deze kwestie, ik sluit dit hoofdstuk af.

     2. EugAjax

      @deNees. Ja we zetten er een punt achter. In ieder geval dank voor een leuke discussie. Niet helemaal eens her en der maar gewoon lekker normaal over Ajax en voetbal gepraat. Op naar volgende topic. Mbt hoe ik aan mijn stellige meningen kom. Ik lees heel veel. Deze conclusies die ik trek haal ik uit meerdere interviews met Bergkamp en Bosz gedurende seizoen hoe hun visie is. Waar Ajax voor staat en hoe ze moeten spelen. De evalutatie verhaal heb ik van twee media oa VI. Dat verhaal klinkt wakt mij betreft logisch en ook daar stonden terechte kritiekpujten voor TH in. Klinkt logisch omdat ik dan ook die interviews naast elkaar leg en dan kan je zien dat het op sommige punten moet botsen. Maar puntje bij paaltje denk ik dat als Dortmund niet kwam (tussen evaluatie 1 en 2) dan hadden ze er uitgekomen. Ze waren al in oolossingen aan praten. Maar na interesse Dortmund kwam Bisz met eis van alle vier assistenten. Ja ik had dan ook niet erop ingegaan. Mbt Spijkerman daar was al ok voor om hem naar Jong te zetten en lami heeft natuurlijk Onana goed afgeleverd dus moet wel goede trainer zijn en Rekelhof staat bekend om zeer goede fysieke trainer volgens mij. Weinig echte blessures laatste jaren sinds hij erbij is. En Bergkamp ja dat spreekt bij mij voor zich, maar ik ben bevooroordeeld ?

     3. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Dat is een hoop tekst achter een punt. Een punt die door deNees was gezet maar waar jij toch weer een, lange en dezelfde, reactie op moet geven. Gewoon omdat je, net als altijd, het laatste woord moet hebben. Verder doe je weer alsof je bij gesprekken bent geweest: “ze waren al in oplossingen aan het praten”. Welk medium c.q. Eugenaartje heeft je dat nu weer ingefluisterd. Oh nee, sorry, ajb geen reactie.

     4. EugAjax

      Widi even serieus. Ga je mij nou niet integet noemen? De man die staat te juichen als iemand word vergeleken met Hitler gedachtengoed, en dan eens helemaal eens roepen, en de man die staat te juichen als zijn maatje iemand uitmaakt voor massa-moordernaar, en nu al ook een 2e iemand. En nee niet mij maar een veel correcter iemand. Nou echt je bijdragem worden echt steeds beter en consequenter……..hoog niveau kerel echt hoog niveau. Trieste is als je dan door diegene ter verwantwoording word geroepen, gister, heb dan op zijn minst de ballen om naar diegene een antwoord te schrijven. Dat verdiend diegene op zijn minst kerel.

     5. Widi

      Ik juich alleen voor doelpunten van Ajax. Niet voor de dingen die jij noemt. Laster dus. Wie heeft mij ter verantwoording geroepen en waarom? Ik heb dat kennelijk gemist.

     6. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Sinds wanneer zijn Widi en ik maatjes??? Weer veronderstellingen die niet juist zijn Eug. Waarom ik een persoon Fjotolf noem heb ik ook uitgelegd. Blijkbaar steun jij het gedachtengoed van de S. Persoonlijk vind ik het zeer verwerpelijk en is iedere vergelijking met welke misdadiger dan ook gegrond. Ik zie de S. als onkruid dat bestreden moet worden.

     7. EugAjax

      Je noemde gister niet alleen Seijs een massa moordenaar kerel, ook een ander! Dat weet jij net zo goed als ik. En diegene schrijft je net aan dus kijk maar even. Ik steun niemand hier. Kijk geschiedenis maar terug.

     8. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Gedogen staat gelijk aan steunen. Verder ben je een en al steunpilaar of is het nu kreunpilaar. Ik begrijp dat ik voortaan met iedere naam even goed moet uitkijken dat het niet iemand is die een fout heeft gemaakt. Gelukkig hebben we geen zichtbare (A) dolfjes op het forum. Maar ik begrijp dat de naam Seijs Inquart geen lroblemen geeft bij. Daar had je destijds geen commentaar op. Kijk de geschiedenis maar terug. Volgens mij was deze man toch echt een stuk erger dan Fjotolf. Maar ik begrijp het, commentaar op mij leveren is makkelijk. Bij anderen wil je af en toe nog in een goed blaadje blijven staan.

     9. EugAjax

      Prima plak er maar weer een stikker op. Als je nu alles goed bijhoud weet je dat ik niet alles doog. Ik stoor me vreselijk aan bepaalde teksten op dit forum. Ik heb er tot gister alleen wat van gezegd als het tegen mij gericht is. Gister niet. Maar ik zie dat je daar excuus voor hebt aangeboden. Vind ik dan klasse van je. Want door jouw werk bij AZC zou jij toch moeten weten wat moordlustige dictators aanrichten, en hoe verwerpelijk sommige discussies en woorden onderling ook zijn, niemand maar dan ook niemand hier op dit forum komt in de buurt van dat soort verschrikkelijke figuren.

     10. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      En met die laatste zin ben ik het dus miet eens. Iedere racist staat bij mij gelijk aan dictator, moordenaar van bevolkingsgroepen. Je hoeft het niet zelf te doen om onmenselijk te zijn. Kortom mensen die gedogen zitten bij mij ook fout. Ik zag overigens bij toeval de bijdrage van Hoeda op mij. Puur omdat de app deze direct aangaf bij het onderwerp. Ik krijg, bewust, geen signalen. @Hoeda: dat maakt mijn excuses niet minder gemeend.

     11. EugAjax

      Vooropgesteld ik vind beide, racisme en moordlustige dictators echt verschrikkelijk. Beide onderwerpen liggen zeer gevoelig bij me. Ik ben het idd niet eens dat het hetzelfde is. Maar beide wel verschrikkelijk. Ik vind het top dat je het met Hoeda recht gezet hebt. Dat vind ik echt klasse van je. Op naar volgende topic kan je me gewoon weer bashen ?

     12. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Het waren excuses aan Hoeda.

 8. marcussboss

  Er wordt toch gezegd dat het geld waarschijnlijk gebruikt gaat worden voor het halen van een 2e keeper en 1 of meerdere buitenspelers? Dus vandaar dat ik benieuwd ben wie ze nog weten te kopen!?

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Maakt jou toch niks uit Fjotolf, jij vindt Cruijff ook een kakkerlak en geen echte Ajacied. Waar maak je je dan druk om.

 9. AFCA my World

  Ik denk dat er nog wel veel meer gekocht gaat worden,want er zullen zeker nog meer spelers vertrekken,zo’n beetje de hele selectie staat in de belangstelling van de subtop van europa !

 10. RonJ64

  Toch wel enigzins jammer, want denk?, dat Nouri,deJong nog niet de leiderskwaliteit van Davy hebben ??..drie andere posities klinken hoopvol, maar dan niet alleen maar oud spelers terughalen, want dan zet de verjonging ook niet echt door, Schone en nog 1 of 2 ervaren krachten zou niet verkeerd zijn, begrijp me niet verkeerd over oud spelers, maar las de naam van Vermaelen ook, dan denk ik terug van zware blessure daarvoor ook regelmatig geblesseerd, dusss ?????laten we zekers hopen dat AJAX voet bij stuk houdt wat betreft die 30 miljoen, want dat is voor hun een fooitje…ik wacht t vol vertrouwen af en al veeel zin in een nieuw seizoen….#WZAWZDB

 11. AjaxBelg

  Davy bedankt en veel succes, we gaan je missen! zover zijn we nu dat Ajacied en in England elkaar uit de basis moeten spelen ,dus bespaar de afgang en haal Eriksen terug!??

 12. vjci

  Of ze moeten iemand vanuit de jeugd doorschuiven, maar daar een 2e keeper van maken word lastig, zijn jong en willen vaak nog wel spelen.

  Voor Klaassen is geen vervanger nodig. Linkerverdediger en rechterverdediger dat is denk ik waar Ajax versterkingen in gaat zoeken.
  Ik lees ook berichten over die speler van Barcelona, El Haddadi, zou een leuke speler zijn maar op dit moment weet ik niet of het van toegevoegde waarde is, zeker niet met de buitenspelers die we al hebben!

 13. hubert

  schei uit met schneider. schone kan het niet belopen zeggen jullie. nou scheider wel dan? wat een onzin hier zeg

 14. -buitenkantje rechts-

  Wat mij betreft zijn er voorin helemaal geen vervangers nodig. Middenveld zou ik graag Sneijder terug zien bij Ajax om als leider de lijntjes uit te zetten. Achterin Tete binden. Een ervaren linksback met reserve keeper is geen overbodige luxe.Verder hebben we alles in huis..

Reageren is niet mogelijk.