There are no ads, please add some


Schmidt kiest niet voor Ajax maar voor avontuur in China

Na het vertrek van Peter Bosz viel al snel de naam van Roger Schmidt om de naar Borussia Dortmund vertrekkende trainer op te volgen maar door die naam kan Ajax definitief een streep zetten. Schmidt zat sinds maart zonder werkgever, na zijn vertrek bij Bayer Leverkusen, en werd tevens genoemd bij het Nederlands Elftal om de nieuwe bondscoach te worden. Echter heeft de vijftigjarige Schmidt gekozen voor een avontuur in China en gaat hij voor tweeënhalf jaar aan de slag bij Beijing Sinobo Guoan. Schmidt is bij Beijing de opvolger van José González.

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

110 reacties

   1. afcadeluxe

    guardiola maar eens vragen,cruyff adept,mag hij coachen in het j.c stadion,mooie stad amsterdam(beter als manchester😁),en als de pleuris uitbreekt in qatar en fifa de geldkraan dichtdraait kan hij beter bij ons komen😀

 1. johnie stalker

  Dat doet’ie omdat daar de competitie zo lekker sterk is. Begrijpelijk.

 2. Charka53

  Het is net een echte sportman ,hij gaat voor de €€€€€€€€€

 3. Deusie

  Het wordt gewoon Marcel Keizer aan het roer, Gabri komt naar Amsterdam voor jong Ajax, Overmars maakt overstap naar Arsenal voor dik geld en Patrick Kluivert neemt zijn positie over…

  1. KBouter

   Wat moeten wij met Kluivert dan, heeft hij dan zo geweldig goed gepresteerd in Frankrijk dat hij weg mocht?

 4. Gert Ajax

  Keizer gaat het worden gewoon de beste en makkelijkste optie.
  Schmidt kiest duidelijk voor het geld als het eropaan komt.

 5. KBouter

  Tja…als die trein met geld nu éénmaal langskomt!! Ik geef hem groot gelijk.

 6. EugAjax

  Ik heb laatst aangegeven Laudrup in combinatie met Olsen een zeer goede keuze te vinden. Laudrup alleen mag ook. Koeman is het alvast eens in zijn column! TH gratis tip 😃.

   1. EugAjax

    Kbouter mooi hoor als hij zou komen. En tip van BR erbij en we hebben wat staan hoor

   1. afcadeluxe

    laudrup word het niet,las net dat hij nog boos op ajax is vanwege die rechtszaak ’13

  1. Indojood

   Mwoah, Laudrup is naar Qatar gegaan. Denk dat het idealisme er wel af is bij hem.

   1. KBouter

    Weet ik niet, Laudrup is een voetbaldier pur sang, is onafhankelijk en is idolaat aan de manier hoe Ajax en Cruijff altijd speelde.

    Dat zit die echte liefhebbers in hun bloed!

    1. Indojood

     Denk je? Hij kreeg het verwijt in Swansea dat ie altijd te laat op de club kwam en als eerste weer weg ging en vooral in bars en restaurants te vinden was. En nu zit in dat geïsoleerde emiraatje poen te scheppen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Daar draait alles om Gerold..En wij maar naïef lullen over clubliefde.. Hoe is het anders privé? Alles weer wat op de rit?

   1. Geroldkohlen

    ja alles is weer rustig hierzo thnx! ja het zijn allemaal geldwolven. ik ben benieuwd wie het word hoor, maar ik bedenk nu iets is Ron Jans Geen optie??

 7. -buitenkantje rechts-

  Moet er niet aan denken.. Een Duitser bij Ajax aan het roer.

 8. Jimmy1971

  Prima , zal best een goede trainer zijn , maar als je die foto van hem bekijkt , is het net of hij een beetje ‘ wappie wappie ‘ is ..

 9. ajaxpers

  FDB is nog beschikbaar. De enige trainer die alles in huis heeft en ook nog eens bewezen heeft hoe je met een mindere selectie en in roerige tijden kampioen kan worden. Nu krijg je hier meteen het gezeik over zijn defensieve stijl maar dat is pure onzin. Hij deed wat hij moest doen.

  1. Jimmy1971

   Hou toch op Ajaxpers !!
   Mindere selectie , ik herinner me nog namen als ; Vertonghen , Alderweireld , Suarez ( eventjes ) , Ericsen , etc. , etc ..
   Ajax supporters willen voetbal zien en in Ajax voetbal zit risico !!
   Balletje breed 90 minuten lang hoop ik nooit meer bij Ajax te zien al zouden we er ieder jaar kampioen mee worden !!!!

   1. -buitenkantje rechts-

    Zou FdB zeker terug willen zien bij Ajax! Alleen nie in deze fase van zijn carrière. Hij moet ook erns wat meer bij anderen in de keuken gekeken hebben.. zichzelf ontwikkelen als trainer. Koeman nv was ook niet direct een succestrainer.. (wat FdB overigens wel was)
    Denk ook dat FdB met dit materiaal anders zou spelen..

    1. Indojood

     Denk dat FdB met de kennis en ervaring van nu een betere cultuurbewaker zou zijn.

   2. Indojood

    Die selectie van FdB was zoveel minder, niet eens goed genoeg om VVV, Go Ahead o.i d. bij de strot te grijpen.

  2. EugAjax

   ajaxpers heeft gelijk. Echter 1 klein probleem FDB heeft aangegeven via zijn broer Ronald dat hij het te vroeg vind voor terugkeer naar ons aller Ajax. En Jimmy je noemt nu precies de namen uit eerste jaren van De Boer en die waren gewoon heel goed ook qua spel. Kijk anders even wat wedstrijden terug zoals Twente kampioenswedstrijd, Barcelona thuis eerste helft, Dortmund uit, ondanks onterecht 1-0 verlies, Milan uit, eerste wedstrijd De Boer. En zo zijn er veel meer. Mindere kwaliteit tov selectie vorig jaar onder Bosz zat hem in vooral laatste twee jaar. En ach Indojood De Boer zijn elftal had weleens moeite met ploegen als VVV, behalve dan de kampioenswedstrijd. Ja Bosz had weleens moeite met wedstrijden Willem Ii en Roda JC thuis, Excelsior en Groningen uit bijv. Ach ze hebben mooi gevoetbald bij tijd en wijle maar geen prijs. En ja kom maar weer met Johan en Jonk dan. Maar laat Johan nu precies de uitspraak hebben
   “Resultaat zonder kwaliteit is SAAI en kwaliteit zonder resultaat is ONZINNIG”.
   Naar de letter van Johan is De Boer dan idd de laatste twee jaar saai geweest, maar is Bosz onzinnig bezig geweest! Maar bovenal willen we als Ajacied natuurlijk RESULTAAT MET KWALITEIT!
   En vanaf new millenium is alleen De Boer daar in geslaagd tussen 2011 en 2014. Dus heren ajaxpers ziet het zo slecht nog niet lijkt me. Daar is niks aan gelogen 😃👍

   1. Indojood

    EugAjax, dit is niet de eerste keer dat ik dit tegen je zeg. Ik stel het erg op prijs dat je mijn bijdragen eens een keer onthoudt en niet “vergeet” omdat het zo leuk uitkomt in discussies.

    Ik heb een paar keer hier aangegeven dat FdB het t/m 2012-2013 prima voor elkaar had. Daarna is de klad erin gekomen en is er te lang vastgehouden aan een niet-werkende speelwijze. Daar is het het hele TH schuldig aan, niet alleen FdB want er is nooit goed nagedacht over de opvolging van Eriksen, voor mij de grootste fout die er is gemaakt. Echter, FdB was wel verantwoordelijk voor het eerste. Jij hebt wel eens gereageerd hier dat je je kon vinden in dit verhaal.

    We hebben vanaf 2013-2014 saai voetbal gezien met weliswaar nog één titel maar ook een pak slaag tegen PEC Zwolle, mislukte Europese campagnes en een dieptepunt tegen De Graafschap. Het siert FdB dat hij realiseerde dat hij het niet meer aan de praat kreeg en besloot op te stappen. Het lukte hem niet meer om degradatiekandidaten weg te spelen, mede door zijn keuze om Klaassen op 10 te zetten zonder een nummer 6. Het was vrij eenvoudig om Ajax in de problemen te brengen en als er balbezit was moest er eerst geconsolideerd omdat de afstanden tussen de middenvelders te groot was. Gevolg: tegen een VVV kwamen we in de problemen terwijl we op elke positie betere spelers hadden.

    Onder Bosz hebben we inderdaad slechte wedstrijden gezien maar een nieuwe fase in gaan gaat nou eenmaal niet zonder slag of stoot. Ik heb vaak genoeg kritiek op Bosz gehad hier en ik heb ook twijfels gehad over zijn keuzes en vooral of hij het voor elkaar zou krijgen om zijn manier van spelen erin te krijgen.

    Je zei laatst dat je waardeerde dat ik het voor je opkwam als het hard aan toe ging hier. Ik moet zeggen dat ik daar een beetje spijt van heb gekregen omdat je blijkbaar niet in staat ben mijn bijdragen en mijn persona op zichzelf te zien. AB schrijft iets en ik zie mijn naam verschijnen in jouw antwoord naar hem. De neiging om in groepjes te denken en nu weer mijn mening over FdB slechter doen laten uitkomen. Wat is de opmerking als “we hebben leuke, felle, open inhoudelijke discussies” waard als je mijn bijdragen toch niet serieus neemt?

    1. De Nees

     Niks aan toe te voegen. Iedereen die zich maar blind zit te staren op FdB 4 titels en verder niet keken naar zijn speelwijze en tactiek is toch wel hopeloos verloren. Iedereen zag een zaadwedstrijd maar meneer zag vooral veel dominantie en balbezit van zijn ploeg, maar volgende keer moest het echt beter.

    2. EugAjax

     @indojood. Ik reageerde in deze topic alleen maar naar jou vanwege je ik neem aan cynische opmerking over De Boer zijn elftallen en de moeite die ze zeker in laatste twee jaar hadden tov kleine clubs. En probeerde de link te leggen dat onder Bosz ook niet altijd koek en ei is.
     Mbt jouw bijdragen en jouw persoontje, zover ik dat kan beoordelen. Ben je wat mij betreft een van de toppers hier. Inhoudelijk altijd onderbouwend, wel lekker fanatiek maar nooit scheldend. Verder je acties opkomend voor mij zeggen denk ik veel over je als persoon en dat is groot compliment. Ik lees jouw bijdragen altijd heel graag. En wat mij brtreft is de bijdrage van nu ook zeer realtistisch en ben ik het met veel eens. Wat wij alleen vaak echt op andere lijn zitten is Jonk en entourage. Dat is geen probleem, behalve dat je vaak concludeert dat ik daardoor geen echte cruijff fan kan zijn. Ik geef toe dat steekt bij mij wel. Maar ook daar snap ik wel waarom je dat zegt. Voor wat het waard is. AB mag absoluut nog niet eens in je schaduw staan. Niet qua bijdragen en niet als persoon. Ik zie jullie totaal niet als dezelfde. De enige overeenkomst is julle afgoding van Jonk en dat heb ik totaal niet, maar dat is geen nieuws.
     Het spijt me dat ik blijkbaar continu verkeerde indrukken bij je wek. Overigens bescheurde je je wel om Eugenaartje hahaha. Dat dan weer wel. Maar eerlijk gezegd zelfs ik vond dat grappig maar ook hier staat niet in verhouding tot van Eugelen. Vond ik ook grappig.
     Ik herken absoluut jouw meningen. En ik zal proberen, lukt me niet goed genoeg nog 😄, je meer af te scheiden van AB en zijn club, want 1 ding staat als paal boven water. Jij hoort daar wat mij betreft absoluut niet bij, al helemaal niet qua gedrag. Alleen de voorliefde voor Jonk en entourage😄.
     Als laatste nog even dit. Ik ben ooit in begin eens heel complimenteus over je geweest maar toen kreeg ik de volle laag hahahaa. Dus hopelijk zie je dit niet teveel in diezelfde categorie. Feit dat je je aan me stoort in de opzicht die je nu beschreven hebt rechtvaardigt deze reactie. Ik zal je los gaan koppelen van derden om verdere verwarring te voorkomen

     1. Widi

      Over je laatste zin: dat heb je al meerdere keren beloofd aan verschillende anderen. Waarom ga je niet eens gewoon open discussieren? In plaats daarvan haal je er steeds van alles en nog wat bij of laat je dingen weg om maar je gelijk te halen. Heb je thuis soms niets te vertellen? Bazige vrouw/vriend? Ik hoef geen antwoord hoor. En zeker geen polemiek.

     2. EugAjax

      Widi ik neem aan dat het duidelijk was dat wij uitgepraat zijn. Goedenavond, ik hoef van jou dus geen forumles.

     3. Widi

      Ik blijf je te kijk zetten zo vaak ik dat nodig vind. Gewoon omdat je niet integer bent. Niet integer. Heb je dat opgepikt bij die bank?

     4. EugAjax

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏je beste bijdrage tot nu toe Widi je gaat vooruit.

     5. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ik maak nogal indruk op bepaalde mensen. Zelfs als ik niet deelneem aan de discussie ben ik onderwerp van gesprek.

     6. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Uitgepraat zijn maar wel blijven reageren. Apart.

     7. Indojood

      Ik reageerde op ajaxpers. Dan zijn mijn bijdragen anders van signatuur dan bv. richting BR, Remco425 of Toppertje, om maar een paar te noemen. Snap je toch wel. Ik heb FdB hoog zitten maar als iemand constant erom blijft zeuren en zelfs Bert van Marwijk als alternatief aanvaardbaar vond ten koste van Bosz, ja daar word ik cynisch van.

     8. Indojood

      Kijk maar naar de reactie van BR met zijn emoji’s, die begrijpt het tenminste.

     9. EugAjax

      Ok Indojood. BR is ook iemand van buitencategorie😄😄. Daar kan ik niet aan tippen. Ik geef wel toe ik heb bij je soms wel moeite om cynisme van echte mening te onderscheiden. Overigens ik zag je bijdragen over De Boer mbt TH. ik ben fan vn de TH mensen op dit moment. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik de boer een zeer goede kandidaat zou vinden voor de rol van dennis. Mocht hij ooit de boot nemen naar engeland. Alleen vermoed ik dat frank daar dan al zit😄

     10. Indojood

      Hoop dat FdB een mooie club vindt en deze laat voetballen zoals Bosz dat met Ajax deed. Denk dat FdB nu ook wel weet dat dit onvermijdelijk is.

     11. EugAjax

      Ik gun hem ook een mooie club. Persoonlijk vind ik het dan wel raar dat hij met Crystal Palace gaat praten, als we de media mogen geloven, dat lijkt me juist niet zo een club voor hem. Een voordeel is wel de redelijk goede jeugdopleiding maar daar houd het op schat ik in.

   2. Ajax1958

    @ Eug. Ongelofelijk……….. in je eerste zin van 3 woorden, waarbij het eerste woord het onderwerp is staat al zoveel onzin.
    1) ajaxpers heeft zelden gelijk!!!!!!
    2) Ga jij voor mij even bepalen dat (in dit geval ajaxpers) gelijk heeft?????
    Dat geldt misschien voor jou, maar ga jij niet voor de rest bepalen wie er gelijk heeft, dat bepalen we nl zelf wel!!

   3. Ajax1958

    @ Eug. ONGELOFELIJK!!!! In je eerste zin van 3 woorden, waarvan het 1e woord het onderwerp is staat al zoveel onzin!!!!
    1) ajaxpers heeft nl zelden gelijk
    2) ga jij even voor mij bepalen wie er gelijk heeft?????? Iedereen hier op het forum maakt dat zelf wel uit wie er gelijk heeft, daar hebben we jouw commentaar niet voor nodig!!!!!

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Eugenaartje zegt ijskoud dat Nodz geen sultaat heeft gehaald. Niet alleen winnen van prijzen zijn een graadmeter voor resultaat Eugie maar jij bent gewoon tevstom om datvte snappen. Liever haal jij weer als een Jehova teksten aan van Johan en rukt die uit zijn verband. Maar je ziet, wederom is er gemakkelijk doorheen te prikken. Van mij mag je het komende seizoen chronisch last krijgen van je vingers. Dan zijn we weer ff verlost van je. Oh ja, wat betrft start het seizoen vandaag. Wat ben je toch een enge Jehova, Judas, Zeug en grote leugenaar.

     1. De seijs

      Zucht…….. ben je weer op je teentjes getrapt! Wat zet je je zelf toch weer ongelovelijk voor lul hier. Denk dat we zo weer van jou de kreet krijgen dat je ook een ban moet! Heintje Davids! !!!

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Kreeg jij die maar en verder …… niet mee bemoeien als een volwassen iemand reageert. Gewoon in de ballenbak blijven en mondje toe Fjotolf.

     3. De seijs

      Als jij eens een klein beetje wijzer zou zijn , dan zou je eens niet overal je neus in moeten steken. Er zijn er hier boven 2 die met elkaar converseren, en daar moet jij je dan WEER mee bemoeien! Zo irritant!! Niemand maar dan ook niemand zit dan op jou commentaar te wachten!!!!!!!! Snap dat dan eens!!! En dan gek vinden dat de meeste jou hier uit kotsen! Zielig ben jij , en dan maar weer om een ban vragen. Jezus wat zielig ben jij toch. Jij kan beter je naam aanpassen,ABE (van der Ban)!! En dan hier maar zeggen dat je zelfstandig bent qua werk. Ja luiers verschonen bij die vluchtelingen zeker, hoger schat ik jou niet in. Abe!

     4. EugAjax

      Seijs ik moest wel even lachen om ab. Hij eist van jou nergens mee te bemoeien hahahaha. Ja dus terechte reactie van je nu! Je bent me voor

     5. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Lachen om Fjotolf? Samen kindervriend? Beide de fam. naam Hansen. Ook voor Eugie, ballenbak past beter bij je.

     6. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Leer eerst eens begrijpend schrijven Fjotolf. Maar blijf gewoon ontkennen wat je zelf hier schrijft. Ik blijf het je nadragen, telkens weer en weer en weer. Fjotolf is anti Cruijff. Fjotolf vindt Cruijff geen Ajacied omdat Cruijff koos voor het geld van Feijenoord. Dat is wat je zelf hebt gezegd.

    2. EugAjax

     Ajax1958, waar maak je je druk om? Maar goed even antwoorden op je. Ik heb al vaker aan anderen uitgelegd dat indien naar eugajax boven een bijdrage staat dit al inhoud dat dit een mening is van eugajax en niet van rest van forum of leden ervan. Of zijn jullie allemaal tere zieltjes dat ik steeds in zinnen moet zetten ik vind dat…..
     Zal toch niet? Verder
     1) waar staat in mijn bijdrage dat ik vind dat ajaxpers altijd gelijk heeft. Ik reageerde op ajaxpers nav zijn bijdrage over de boer. En ja daar ben ik het mee eens en zet dat krachtig bij met argumenten, ps mijn argumenten. Overigens ben ik nu wel benieuwd waar jij precies oneens bent in die bijdrage van ajaxpers. Maar ook hier alleen nieuwsgierig je hoeft niet te reageren
     B) waar in mijn bijdrage staat dat ajax. 1958 het met mij eens is? Ik heb even teruggelezen dat staat nergens.

     Als laatste ik krijg al vaak verwijt dat mijn bijdragen te lang zijn. Als ik nu ook nog zo moet schrijven dat ik aan alle tere zieltjes moet denken dan worden het pas echt boekwerken, haha, dit laatste is een grapje natuurlijk. Maar goed bijdeze dus de rectifica tie voor wie het nog niet duidelijk was. Bijdragen van Eugajax zijn meningen van Eugajax en niet van iemand anders. Hopelijk is dit nu voor eens en altijd duidelijk kunnen we weer verder over voetbal praten

     1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Wat mij betreft mogen de meningen van Eugajax gestolen worden maar ja dat is slechts mijn mening voor een ballenbakjochie.

 10. Indojood

  Ik vind Peter Bosz de ideale trainer. Helaas staat hij onder contract bij Dortmund en kunnen we hem niet betalen.

  1. RobbyZ

   De assistent van die kakkerlak heeft gesproken in de Tubantia(krant) en vertelt dat het het hele jaar al slecht liep tussen hun en de rest van de technische staf,ik denk dat ik wel weet waar die discussies over gingen,zijn late wissels en zijn vasthouden aan spelers die kut presteren,op de toekomst werd er ook over gesproken door echte Ajax mensen en ik vroeg mij ook vaak af of die kakkerlak door het TH of zijn medetrainers niet werd/is aangesproken daarover,ik denk dus van wel!

  2. De Nees

   Toch poging wagen over te halen? mag ie dit keer zijn eigen staf samenstellen…

   1. Indojood

    De schade is al gedaan. Bosz heeft het ook niet goed gespeeld door de breuk te forceren maar ik probeer altijd naar het totaalplaatje en het resultaat te kijken. Ik geloof in het nut van een TH maar niet in de mensen die er zitten. Cruijff nam niet voor niets afstand van die kliek. Denk dat FdB de rol van DB veel beter kan invullen. FdB had een goede relatie met Jonk en Johan maar kreeg van DB een trap na.

    1. -buitenkantje rechts-

     Even ern gedachtenspinsel.. We proberen spelers op te leiden om te spelen in de Ajaxfilosofie.. Waarom geen trainers? Veelbelovende trainers jong Ajax en/of AjaxO19 laten trainen om ze zo op te leiden tot trainer bij Ajax1..
     Met een cultuurbewaker/TH om toe te zien op de juiste speelstijl en om mee te sparren. Zo ben je altijd verzekerd dat je een trainer krijgt die bekend is binnen de club en het yeam laat spelen in de Ajaxfilosofie.

     1. -buitenkantje rechts-

      Daarom zou ik Keizer een goede keuze vinden.. wellicht bijgestaan door een bekende gelouterde ex-Ajacied

     2. Indojood

      Kan interessant zijn maar we doen dit momenteel (nog) niet. Is ook geen pijler van plan Cruijff. Keizer is mijns inziens niet zo ver. Doet het geweldig bij JA maar zonder enige druk om te moeten presteren, met het doel om spelers op te leiden. Zou het logischer vinden als hij eerst assistent-trainer bij het eerste wordt. Keizer is geen oud-topvoetballer die bekend is met immense druk van pers en publiek en het moeten presteren dus hij is niet te vergelijken met FdB, Rijkaard, Van Basten, Koeman en Guardiola die in het diepe gegooid werden. LvG destijds was een gok die goed uitpakte maar toen hadden we Europese topspelers in de selectie en constante aanvoer vanuit de jeugd.

      Ik vind het afbreukrisico ontzettend groot. Ik moet er niet aan denken wat hij te verduren krijgt als we de voorronde CL niet overleven. Ik zou Keizer nu de plek van Spijkerman geven en deze ouwe knar met pensioen sturen. De opvolger van Keizer kan naar O19 of meteen naar JA (ben niet kapot van Winter).

      Mijn favoriete trainer is zojuist begonnen bij Argentinië. Misschien kunnen we Bielsa losweken bij Lille.

      Het is maar een mening….. 😗

     3. EugAjax

      Indojood, ik moet je hier even gelijk geven. Naar de letter van originele plan staat het opleiden van er inderdaad niet in. Ik heb dit gehaald uit een stuk over scouting. Toen men jaren bezig was gaf Johan aan dat ze wilden doorpakken op bepaalde gebieden en vooral scouting omdat hij destijds vond dat dat achtergebleven was qua doelstelingen. Toen in dat verhaal kwam ook naar voren dat hij van mening was dat als de core van Ajax opleiden is dat dan het opleiden van trainers een logisch vervolg zou zijn. Dus inderdaad niet een pijler van origineel plan, wel een schot voor de boeg voor het doorontwikkelen van het plan. Anyway ik vind het zelf wel aardig plan. Hoewel er nadelen aan kleven en met die nadelen die jij schetst ben ik het wel eens

     4. EugAjax

      Deze gedachtenspinsel is inderdaad een van de pijlers uit plan Cruijff. Niet alleen je eigen spelers opleiden maar ook je eigen trainers. Ik vind dat een heel goed plan. Ik denk dat Ajax in verleden dat al meerdere malen heeft laten zien. Goede gedachtengang dus van je

     5. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Leer eens begrijpend lezen eugie.

 11. AFCA my World

  Gaat voor het Geld,niet de goede insteek op bij Ajax aan de slag te gaan !

  1. De Nees

   Eigen trainers opleiden klinkt mooi maar in de praktijk zullen maar weinigen echt succesvol zijn, tuurlijk kan dat een keer de jack-pot zijn maar er zullen er te veel zijn die het niet maken. D’r komt veel meer bij kijken dan alleen tactiek en speelwijze. Druk, media, sterke persoonlijkheid, omgang met vedetten, vooral europees, die ervaring is zo belangrijk, wedstrijden worden ook daarop beslist want de fout marges zijn zo klein, een extra plus vd trainer kan zoveel uitmaken. Bij Ajax mogen die beginnende trainers alle fouten maken en weer in de herkansing gaan, maar in de tussentijd verprutsen we een belangrijke volgende ronde, mss een kampioenschap, te veel trial-an-error mijns inziens. En in de eredivisie kunnen ze een eind hiermee komen maar europees is een ander verhaal. Ajax moet europese kwaliteit nastreven, dat moet de benchmark zijn en nooit de NLse competitie. Natuurlijk kan dat een keer met een veelbelovende trainer van de Toekomst, maar niet als permanent beleid.

   1. EugAjax

    @de nees, ik vind zeker wat zitten in je verhaal. Maar ika zat toevallig te denken. Wanneer heeft Ajax meest succesvolle periodes gekend.
    Michels jaren 60 en begin 70, Cruijff jaren 80, Van Gaal jaren 90, De Boer 2010-2014 (record 4 kampioenschappen op rij). Allemaal met beginnende trainers die passen cq opgeleid zijn in de Ajax filosofie. Ik denk dus echt dat het wel kan. Zo zijn er ook ongetwijfeld trainers te noemen waarbij het anders uitpakte. Giaat me meer om dat ik daar vanmiddag toevallig onder genot van een biertje aan zat te denken😄👍

    1. Indojood

     Michels was geen beginnende trainer (5 jaar JOS en DWS) en is de grondlegger van de filosofie, andere dimensie. Cruijff is medegrondlegger en is in zekere zin ook geen beginnende trainer want nadat Michels in 1971 naar Barcelona vertrok nam Cruijff het over. Kovacs zat er om de positie ingevuld te houden.

     Als je al gaat opleiden dan zou een verleden als oud-speler een voorwaarde moeten zijn, vind ik. En dan nog kan het misgaan. Koeman en FdB slaagden waar Blind, Wouters en Van Basten faalden.

     Uitzondering op de regel is LvG, dat pakte gelukkig goed uit maar was op dat moment een noodgreep omdat Don Leo plotseling opstapte. Laten we eerst er maar voor zorgen dat de individuele opleiding van de totaalvoetballer, de belangrijkste pijler van het plan Cruijff, niet verder afbrokkelt.

 12. John wijnen

  Als Huub Stevens geen hart problemen had was Dit de ideale trainer voor Ajax

 13. De Nees

  Morton Olsen of Laudrup met Keizer als assistent, voldoet Keizer dan na 3 jaar roer overnemen.

  1. JohnDoe77

   Morton Olsen?!? Wel gaaf als hij dan een rood/witte rollator meekrijgt!

   1. De Nees

    Ja net als de speentjes en slabbetjes voor alle jeugdspelers in het eerste. We kijken bij Ajax toch niet naar leeftijd, wat goed is komt er wel…..?

 14. vak410

  Blij dat ie niet naar ajax komt, als je al zo’n instelling hebt dan doe je het niet voor een mooie club maar voor geld

 15. Ajax1958

  Je kan toch wel lezen he? In je eerste zin staat : ajaxpers heeft gelijk!!!! (Ik maak daarvan zelden gelijk) Wie bepaalt dat gelijk? Jij? Misschien moet je toch maar “ik vind” neerzetten, het komt anders zo over dat jij dat bepaalt en komt dwingelanderig over. Er zijn nl nog mensen die wel na kunnen denken, helaas voor jou.

  1. EugAjax

   Ajax 1958, ik kan best wel lezen. Ik schrijf in eerste zin ajaxpers heeft gelijk, dus niet altijd gelijk. Jij wind je op over feit dat ik een mening namens jou en of anderen verkondig. Dat doe ik ook niet. Nogmaals ik ga geen ik vind etc schrijven. Alles wat ik schrijf is mijn mening. Andere mogen eens of oneens zijn. Liefst zelfs oneens dan kunnen we lekker discussieren over voetbal. Maar ik begrijp je hoor. Dank je voor delen van je mening 😄😄😂😂👍👍.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Zou voor het eerst zijn eug dat je iets begrijpt.

   2. Prinsengracht

    1958 legt de plek op de zere vinger. Dit is precies waarom ik mij vaak aan jou erger. Het is je van diverse kanten al verteld. Je snapt het niet of je kiest ervoor om te irriteren. En als je dan wordt aangepakt, vind je anderen onredelijk etc. Je bent een vervelend mannetje Eug.

 16. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  En wederom duidelijk dat Eug zaken terug moet nemen die hij hiervoor als stelligheid komt vertellen. Ons Eugenaartje gaat maar door en door. Als iemand hem niet corrigeert gaat minimaal de helft van het forum in zijn sprookjes geloven.

 17. itsreallyme

  We moeten wel niet te lang wachten met het vinden van een trainer!!! We hebben dit jaar weer een vroeg programma met de play-off wedstrijden betreft CL. Het moet echt geen last minute verhaal gaan worden.

  1. EugAjax

   Eens moet zeker prioriteit 1 zijn. Maar nog belangrijker het moet een goede zijn en passen in onze filosofie! Ik ben benieuwd waar de mannen mee komen

Reageren is niet mogelijk.