There are no ads, please add some


VI: ‘Ajax gaat vol voor Keizer als opvolger Bosz’

Ajax wil nog voor het weekend een nieuwe hoofdtrainer presenteren. Op 29 juni begint Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarbij een maand later al de eerste duels in de voorronde van de Champions League op het programma staan. Marcel Keizer, trainer van Jong Ajax, heeft momenteel de beste papieren om doorgeschoven te worden naar de hoofdmacht, zo meldt Voetbal International. Ook de naam van Jaap Stam staat nadrukkelijk op de kandidatenlijst. Roger Schmidt en Erik ten Hag werden ook genoemd, maar lijken niet meer in beeld. ‘Zij hanteren volgens de leiding niet de speelstijl die bij Ajax past’. Naast Keizer en Stam lijken er geen andere kandidaten denkbaar.

Keizer kwam vorig jaar over van SC Cambuur en kende een sterk eerste seizoen in Amsterdam als trainer van Jong Ajax. Hij liet de beloften aantrekkelijk voetbal spelen, wat resulteerde in een knappe tweede plek in de Jupiler League. Daarnaast zorgde zijn werkmethode voor veel waardering binnen Ajax.

Ajax zou door Keizer door te schuiven de ingezette lijn van afgelopen seizoen willen doortrekken, waarbij Keizer een groot deel van de spelersgroep en de aanstormende talenten ook al persoonlijk kent. Daarnaast onderhoudt hij sinds zijn jeugdjaren al een warme band met Dennis Bergkamp, die als assistent-trainer net als Hennie Spijkerman bij het eerste elftal betrokken zal blijven.

De keuze voor de aanstelling van Keizer als hoofdtrainer kan bovendien binnen Ajax, behalve bij Marc Overmars, op meer steun rekenen dan de optie om Jaap Stam terug te halen. Stam, momenteel trainer van het Engelse Reading was tot vorig jaar enkele seizoenen samen met Andries Ulderink trainer van Jong Ajax. Overmars, directeur spelersbeleid en lid van het veelbesproken Technisch Hart, zou voorstander zijn van Stam en Ulderink, maar zou zich, volgens VI, toch ook kunnen vinden in de benoeming van Keizer.

Gerelateerde posts

94 reacties

  1. vak411

   Nou nou, ik had gehoopt op een zwaargewicht en ben benieuwd of ook de grote jongens ontzag en respect voor hem hebben. Maar goed, ik heb veel wedstrijden van jong Ajax gezien en dat was smullen.. hopelijk begint ie om een normale links back te halen en sinkgraven weer naar zijn kwaliteteiten te gebruiken.

   1. De Ajacied

    Goed gesproken Vak411
    Ik zou het prima vinden als Keizer doorschuift, heeft met hele jonge groep uitstekend gepresteerd met Jong Ajax
    Dus ik zeg Welkom Keizer
    ❌❌❌

    1. Mooi

     Ja ik denk ook dat Ajax met Keizer de juiste keuze maakt wat moet je met al die ego trippers ,en hij heeft het meer dan goed gedaan .

    2. Toppertje

     Mee eens. De Boer begon ook zonder ervaring en het voordeel is dat Keizer een groot deel van de selectie al kent. Met een buitenstaander is het altijd maar afwachten of het past en wat ze anders willen doen. Net als bij spelers moeten we niet bang zijn om een jonge trainer in het diepe te gooien. Er loopt genoeg ervaring rond om hem te steunen. Met Stam heb ik persoonlijk niets.

     1. Reservewissel

      Prima. Bij elke trainer is het maar afwachten wat hij brengt. Dat was bij Bosz niet anders. Stam is geen zwaargewicht op trainersvlak en Reading speelt precies het FdB voetbal. Veel balbezit, weinig kansen en actie. Ik vind dit wel een goede keuze.

     2. Emilio4Ajax

      Interesseert me niet zo wie dr komt als de lijn Bosz maar voortgezet wordt met hoog druk zetten en attraktief voetbal…kampioenschap is een must…??

     3. De Nees

      Hoog druk zetten, attractief voetbal is dat het enige profielschets voor een ajax trainer? Vind het erg opportunistisch om Keizer nu al hoofdtrainer te maken. Druk, CL, EL dat is toch wel een ander ball game straks. Gaat ie door zijn hoeven dan wordt ie afgebrand, ingewisseld voor een ander en zijn we een veelbelovende trainer kwijt.

   2. Geroldkohlen

    zo denk ik er ook over vak411. weet het ook niet zeker ,jong ajax is wel iets anders dan het eerste. maar benieuwd ben ik wel ,want hij heeft mooie dingen laten zien met jong ajax.

  2. PvL020

   Deden we destijds toch ook met FdB. En Keizer lijkt mij een goede die weet wat er verwacht wordt….. kans geven zeg ik

 1. KBouter

  Mooi..als we de opvolger in huis hebben die staat voor mooi voetbal…..en dat doet hij, dan moet je het uit eigen huis halen!

  Mijn steun krijgt hij.

   1. Litmanen

    Ik ook eens. Prima vent, geef hem de kans maar. Ligt goed bij de meeste supporters.

 2. Middenweg401

  Ik kan me hier wel in vinden maar de opmerking “warme band met Bergkamp” is bedenkelijk. Hoop dat het allemaal goed uitpakt.

  1. Bert62

   Goeie keuze om voor deze holmaat van Bergkamp te gaan. Benieuwd wie er nu weer dwars gaan liggen.

   1. Amoebe

    Jij wist nog niet dat de hele voetballerij uit holmaten bestaat?

    Je moet alleen het goede holletje uitzoeken ?

 3. Roy doets

  Goeie zaak andere opties niet mogelijk macel keizer kent alle spelers van ajax, en kan de lijn van bosz doortrekken.

 4. Middenweg401

  Leuk ook dat Overmars liever Stam ziet komen, een totaal ander type.

 5. De seijs

  Hoop dat Keizer de beste kandidaat is voor ajax. Hij kan in iedergeval alle spelers. En ook niet onbelangrijk hij houd van aanvallend voetbal. En hij kan met Bergkamp en Spijkerman door een deur. Ik zeg laat maar komen.

  1. Peter en zijn Rockets

   Hier volgt een vertaling van Assendelfts naar Nederlands: kan=kent, houd=houdt.

 6. dickst14

  Jong Ajax liep leuk te voetballen afgelopen jaar. Alles beter dan Stam.

 7. Bert62

  Natuurlijk joh, deze man valt precies in het straatje van mijnheer Bergkamp.

    1. Bakkie

     Veel voetballers bij Ajax (Dolberg, Younes bijvoorbeeld) lopen weg met Bergkamp. Hij zal vast eigenwijs en stug in de omgang zijn, maar ik vind het te makkelijk om conclusies te trekken op basis van roddels in de media

 8. Widi

  Als je gaat kiezen tussen Stam en Keizer is het makkelijk. Heel vaak bij Jong Ajax geweest toen Stam daar coach was en nog meer sinds Keizer coach is. Onder Keizer speelt Jong Ajax veel beter en veel leuker. Echt Ajax. Dus dan altijd Keizer wat mij betreft. Voor degenen die zeggen dat hij nog geen grote naam of carriere heeft: LvG had dat ook niet in 1991. Volgens mij was die toen bij AZ nog gewogen en te licht bevonden. Ik sta dus achter Keizer.

  1. Toppertje

   Juist en Frank had ook geen ervaring. Uiteindelijk moet Ajax trainers zelf voorbrengen. Ze weten dan hoe de club in elkaar steekt en wat er van ze verwacht wordt. Ideaal om bij jeugd en Jong Ajax een trainer een paar jaar te observeren of hij geschikt is voor het 1e elftal.

   1. PvL020

    Trainers van ajax zijn net als spelers van ajax….. zelf opleiden, laat maar komen die Keizer!!

 9. Frip

  Ik vind geef de man een kans …de boer is toen der tijd ook doorgeschoven naar het eerste en uiteindelijk bracht dat toch ook succes ?

 10. Iceman

  Succes Marcel ik hoop dat het wat wordt. Ik denkt het niet maar goed wij gaan het zien.

   1. Prinsengracht

    Die mag ook niet van ajaxpers want die heeft een keer in Rotterdam opgetreden.

 11. Basisspeler

  Prima keuze lijkt mij. Bekend met Ajaxsysteem, wat hij bewijst met Jong Ajax

 12. Jimmy1971

  Prima , Ajax heeft een traditie van talenten in het diepe gooien , laat het maar zien Keizer !!
  Ik heb namelijk echt nog geen 1 naam gehoord waar iedereen blij van wordt !!
  En zijn speelwijze is echt des Ajax , en dat is wat een echte Ajacied wil !!

 13. Slingertje.

  Hij verdiend een eerlijke kans en de steun van de fans vind ik.
  Met de Boer wisten we ook niet wat ons te wachten stond en die werd 4x kampioen.
  Marcel keizer wil zijn team wel leuk laten spelen net als Bosz dat deed.

 14. kanu

  Ik denk tot hij het uiteindelijk niet aan kan. Is toch wat anders ajax 1. Natuurlijk gun ik hem 1 kans. Maar denk en hoop het niet tot dit niet goed gaat.

 15. RobbyZ

  Prima keus! ?? We moeten het gaan beleven maar dat was met v gaal en fdb ook het geval en dat ging toch aardig wat prijzen betreft,alleen bij fdb werd het de laatste jaartjes minder met tikkie breed,tikkie terug. Zin in het nieuwe seizoen en hoop dat de goeie spelers blijven. WZAWZDB!

 16. -buitenkantje rechts-

  Van de kandidaten die voorbij kwamen had deze ook mijn voorkeur..
  Heeft bewezen met jonge talenten aantrekkelijk te kunnen voetballen. Ligt goed binnen de club (Bergkamp) ? en kent een groot deel van de jongens natuurlijk al. Dus een lange gewenningsperiode zoals met Bosz is niet nodig. In de oraktijk moet het allemaal blijken natuurlijk, maar zo op het eerste gezicht een goede keus!

 17. huub

  Jupiler League is toch van ander niveau dan de eredivisie en Europacup voetbal!! Heeft hij deze ervaring wel!!

 18. EugAjax

  Peersoonlijk had ik nog niet aan Keizer gedacht in dit stadium, vnl natuurlijk door onverwachte bosz move. Ik had wel altijd idee dat ze Keizer aan klaarstomen waren voor over twee jaar als bosz normaliter weg zou gaan. Het getuigt van moed en durf om hem nu al voor de leeuwen te gooien. En ik moet zeggen hoe meer ik erover nadenk hoe enthausiaster ik word. Deze man heeft zeer goede visie, laat zijn elftal Ajax voetbal spelen, misschien nog wel mee als eerste dit seizoen. Heeft iig stuk meer oog voor talent uit eigen huis, en heeft Ajax DNA vanaf de jeugd. Als laatste en niet onbelangrijk. Een zeer goede relatie met Bergkamp. Beider visies sluiten naadloos op elkaar aan. En dit is dus een sterk team. Ik hoop nu dat Ajax het echt gaat doen. Lichtelijk onervaren maar ook dat was plan cruijff niet alleen eigen spelers opleiden maar ook eigen trainers.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Heb jij hetzelfde Nederlands gebruikt in je eind scriptie???

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Moet jij geen slootje springen over de Noorzee dwarrel.

  2. Widi

   Je kunt evengoed zeggen dat ze geen goed team zijn doordat ze elkaar niet aanvullen. Als je allebei over (bijna) alles hetzelfde denkt, voeg je weinig aan elkaar toe. Je kunt beter zeggen dat in dit geval het probleem dat Bergkamp dwars gaat liggen wat kleiner is. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik Bergkamp niet geloof en Bosz wel. Ik weet er het fijne niet van. Wel dat eerder ook al Trusfull weg moest omdat Bergkamp het niet in hem zag zitten.

   1. EugAjax

    Widi je kan naadloos dezelfde visies hebben en dan toch op details veel inhoudelijke voetbsldiscussies. Volgens mij is TH juist blij met mannen als Keizer en Said. Omdat die op scherp van snede discussieren met ze en daar komen goede dingen uit voort. Ik vind wel dat je in de basis gelijk hebt. Beter om aanvullende personen te hebben dan precies dezelfde. Moet dat eerste niet doorslaan in te grote ego gedrag

    1. Litmanen

     Wel een beetje eens met Widi. Om nou een vriendje van Bergkamp te zoeken vanwege de sfeer is niet echt de goede methode, maar buiten dat dacht ik ook direct aan Keizer. Iemand die vorig jaar minimaal zo goed heeft gepresteerd als Bosz.
     Het blijft een gok, want wat gebeurt er nu weer met de spelersgroep…… Maar alles beter dan Stam. Die laat zijn team voetbal spelen, niet om aan te zien. Die is nog aan het oefenen om de spelers te vertellen dat je de bal moet spelen naar iemand met hetzelfde shirt en anders maar vijftig meter vooruit rossen..

 19. Charka53

  Laten we Keizer een kans geven we weten wat hij met jong Ajax heeft gepresteerd dus moet hij met het eerste ook goed uit de voeten komen daar zitten ook wat jeugd spelers dus van mij mag hij.

 20. -buitenkantje rechts-

  Wel weer zo’n kaalgeschoren kop..? Zijn er geen trainers met haar?

  1. Widi

   Blijft de trainer van Heerenveen eigenlijk? Ik had verwacht dat ze afscheid van hem zouden nemen.

 21. Ajax1958

  En zo gaat de hele club uit holkruipers en meelopers bestaan. Mensen zonder een eigen ik/mening

 22. Gert Ajax

  En mensen die alleen maar zeuren om te zeuren en overal tegenaan schoppen.

  1. Ajax1958

   Mensen die kritisch zijn bedoel je bijdehand? Kan je beter hebben dan kwijlende meelopers, zeg maar van die smeagols zoals in Lord of the rings. Zo weet je meteen in welke categorie jij hoort slijmjurk.

 23. mr lays

  Ik denk dat het een goede keus zal zijn.
  Ik vond dat toen met Adrie Koster ook goed uitpakken.

 24. JohnDoe77

  Ook dit past in de lijn van Ajax; zelf opleiden en door laten groeien toch? Als hij samen kan werken met het TH is het wel oke waarschijnlijk!

 25. hubert

  denk als ze keizer nemen als trainer dat dat een goede keuze is en het beste voor ajax is. En geren ook de boer en van gaal waren beginners. dus als keizer het word kraak die man dan niet meteen af maar geef die jongen de kans .

 26. Cootje Adriaanse

  Alle reacties gelezen. Tuurlijk goed om Keizer een kans te geven als hij het wordt. Iedereen verdient een kans bij aanvang. Sta ik ook zeker open voor.

  Maar als je mij nu vraagt hoe ik over deze eventuele aanstelling denk: naar mijn idee is Keizer gewoon te licht voor deze klus. Trainer van Ajax 1 met alle druk die erbij komt kijken is “other cook” dan trainer zijn in de Jupiler League. Ik had gehoopt op betere kandidaten dan Keizer of Stam. Kom op zeg.

  Leuk en aardig allemaal, maar na het vertrek van Bosz kunnen we ons niet weer een “tussenjaar” permitteren. Na 3 seizoenen wordt het op zijn minst weer tijd voor een titel.

 27. hubert

  het gezeik is al begonnen voordat hij aangesteld is wat een negatievelingen hier

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Het is geen gezeik hubert, dat heet realisme.

 28. De Nees

  Ajax is de proeftuin van de voetbalwereld. In de diepe gooien halleluja roepen en God zegene de greep. Keizer is te licht in mijn ogen, tuurlijk kan het goed uitpakken maar je neemt wel een groot risico om hem na 1 seizoen al af te branden. Doe je fucking werk Sar/ Overmars, neem niet de makkelijke weg maar ga van je luie reet af en zoek een zwaar gewicht met naam, ervaring en wat europese bagage. Weer een tussenjaar, al vaak genoeg gehad met inpassen van te jonge spelers, en nu ook met trainers? Een slim beleid is om beide doelstellingen te bereiken, dus jeugddoorstroming (met balans in jeugd en ervaring) en toch ook europees een geduchte kracht blijven. En niet met lange diepe dalen en 1 keer in de 20 jaar een hoge piek! Opzouten met dat zwabber beleid en wordt weer een permanente europese sub-top met geregeld een hoge piek.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Jou wens is alleen uitvoerbaar als Overmars Sar en Bergkamp hun biezen pakken. Er is een bedrijf in Nederland met zeer gekwalificeerde mensen die de klus graag zouden oppakken en dat helemaal in de geest van Johan.

   1. De Nees

    AB dat zijn bullit points op een spreadsheet: specialisten, gekwalificeerde mensen, Cruijff visie etc. geen speld tussen te krijgen. Maar hoe doen we het in de praktijk, niet alleen toepassen het moet ook wat opleveren! Als dat uitblijft dan moet Ajax verbeteren en doorpakken en niet achteraf roepen we volgen Cruijff en we hebben de juiste mensen, het komt goed. Dat is niet genoeg. Het is niet alsof Ajax dat niet heeft gekund. Tussen 1987-1997 stond Ajax 5 keer in een europese finale, of we dat weer kunnen herhalen is wat veel gevraagd maar weer europese subtop worden kan zeker wel als je juiste balans toepast met ervaring en jeugd. Het heeft weinig te maken met lang geleden en veranderde voetbalwereld en dat het nu niet meer mogelijk is, daar geloof ik niet in. Ajax kan nog meer sportieve winst halen met uitgekiend selectiebeleid, tuurlijk jeugddoorstroming maar wel gepast en niet met een piepjong elftal, daarin wordt behoorlijk doorgeschoten. Uitzonderingen prima (de Ligt) maar moet niet de regel zijn, veelbelovend talent laten ruiken aan het eerste, invallen, af en toe basis, maar geen vaste stek nog komende jaren. Ajax staat ook voor titels winnen, we stonden wel in de finale vorige maand maar hadden geen enkele vuist, werden eigenlijk kinderlijk in toom gehouden door MU en de uitwedstrijden waren ook kantje boord, dat moet je als club analyseren en je zwakheden verbeteren en niet als toevalligheid zien want volgende keer verlies je een belangrijke match om de zelfde reden weer.

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Investeren dus. Eest het mooie attractieve spel terug en toewerken naar resultaten. Zaken gaan niet altijd direct samen. Hoe sneller attractief spel standaard is hoe sneller ook resultaat wordt geboekt. Publiek wil uiteindelijk gewoon brood en spelen en Ajax publiek helemaal, die willen vermaakt worden. Slechts weinigen hebben genoten van de laatstevtwee landstitels onder Frank.

 29. hubert

  iemand met naam en faam wil absoluut niet zeggen dat succes verzekerd is. bv mouhrino zou ik voor geen geld van de wereld bij ajax willen alleen maar verdedigen verdedigen en anders niks maar wel een trainer met naam en faam . dus klinkklare onzin geef keizer maar de kans

 30. hubert

  heeft niets met realisme te maken neem maar een bekende trainer als fie dan niet het systeem van ajax wil spelen dan zijn we nog verder van huis

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Zie commentaar van Ajax1958

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    De strekking ervan dan ?

  2. De Nees

   In mijn eerdere berichten gaf ikal aan een trainer met cruijff visie en met europese ervaring (dus zal ie enige naam hebben logischerwijs). Ik richt mij niet op alleen een grote naam Hurbie, je reageert hier selectief en pikt wat uit wat kant nog wal raakt anders was je nooit op Mourino gekomen als voorbeeld.

Reageren is niet mogelijk.