There are no ads, please add some


‘Bij een gelijksoortige aanbieding zal ook Overmars vertrekken’

Chef voetbal Valentijn Driessen stelt woensdag in een analyse in De Telegraaf dat Marc Overmars intern Peter Bosz altijd in dik en dun heeft gesteund en daardoor zomaar de tweede belangrijke voetbalman kan zijn die vertrekt uit de Amsterdam ArenA.. Hij stuurde vorig jaar aan op de komst van de hoofdcoach en zou ook graag diens eisen hebben ingewilligd om hem te behouden. Uiteindelijk heeft Overmars zich neergelegd bij het besluit van collega’s Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp. ‘Maar het laat zich raden dat Overmars bij een gelijksoortige aanbieding als Bosz kreeg, ook hij de deur achter zich dichttrekt bij Ajax,’ zo bericht de ochtendkrant.

Overmars was ruim een jaar geleden al in beeld bij Everton, terwijl Engelse media hem ook al eens in verband brachten met een overgang naar zijn oude club Arsenal.

Gerelateerde posts

38 reacties

 1. woody79

  dacht dat we de goede richting op zouden gaan, maar we zijn straks terug bij start

  1. BobbyHaarms

   Klopt. Met dank aan o.a. Bergkamp en vd Sar. Heb veel liever dat hun oprotten, samen met die 2 omhooggevallen assistenten. Was juist weer zo trots op m’n cluppie, nu voel ik weer schaamte om zoveel gepruts. Stelletje kleuters.

   1. afcadeluxe

    inderdaad het leek weer de goede kant op te gaan en dan weer gedonder en nieuwe trainer inpassen wat niet makkelijk word met die 4…groeten van indojood die had zn neus vol van apps die niet werken dus die is ermee gekapt

    1. BobbyHaarms

     Hopelijk komt ie wel weer terug? App doet het momenteel redelijk.

     Doe Indo de groeten terug van me ?

   2. Hoeda Fak Ajoe

    Hoppa! Daar gaan we weer! De tijd van ongenuanceerd ‘ze moeten oprotten’ is weer aangebroken. Maakt niet uit wat ze zeggen, we reageren weer op de zoveelste scheet die gelaten wordt. Bosz rook zijn kans en vroeg iets wat binnen de (op het plan Cruijff gebaseerde) visie onmogelijk is. En nu krijgt de directie (weer) de zwarte piet van die supporters die het plan Cruijff selectief en voor elke situatie anders uitleggen. Nu is Bosz omdat hij aanvallend voetbal wil spelen opeens de grote voorloper van het plan Cruijff! Hij paste daar goed in; niks meer en niks minder. Maar hij is (geheel in lijn met de visie van Cruijff) slechts een passant. En wel letterlijk omdat ie op de eerste de beste trein naar Duitsland is gestapt! Als hij daadwerkelijk Cruijff wilde volgen dan was ie gebleven en had zich geschikt in het binnen Ajax op voorspraak van Cruijff ingerichte besturingsmodel. Als je dat niet wil, dan gaan we 10 jaar terug in de tijd naar een technisch directeur. En Bosz weet als geen ander hoe dat model werkt.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     By the way Bobby, die kleuters hebben wel het lef gehad om Bosz aan te stellen een jaar geleden! Gezien zijn achtergrond (Feyenoord en zijn niet al te succesvolle TD periode)

     1. Hoeda Fak Ajoe

      … een gedurfd besluit. Daarnaast hebben ze jeugd door laten stromen en goed ingekocht. Ze verdienen wel iets meer krediet.

     2. BobbyHaarms

      Zeker een gedurft besluit, mee eens. Maar als de heren in de top en de RVC nou eens hadden gedaan waarvoor ze waren aangenomen dan was dit hoogstwaarschijnlijk helemaal niet gebeurd! Mij maak je echt niet wijs dat Bosz binnen een week zomaar als een blad aan een boom is veranderd van gedachte, sterker nog hij wilde juist verder bouwen en gaan oogsten! Grootste zorg was het behouden van spelers! Ga dan niet zeggen (vd Sar) dat ze hem heel graag wilden houden want dan lieg je dat je barst. Hier is echt veel meer aan de hand. Mijn gevoel zegt dat Bergkamp hierin een negatief aandeel in heeft gehad, en dat is trouwens niet de eerste keer. Johan trok niet voor niks zijn handen hiervan af..

     3. BobbyHaarms

      En wat dat inkopen betreft ben ik het gedeeltelijk eens. Zyech was toch niet nodig?? Tot ze 2x schromelijk op hun bek gingen en Europees voor lul stonden….toen was daar ineens Zyech (gelukkig).

     4. EugAjax

      @BH Sar liegt in deze dus niet. Hij heeft juist aangegeven dat ze voor transfer naar Dortmund hadden gaan liggen als deze verschil van inzichten om club te runnen niet had bestaan. Hiermee geeft hij juist aan dat ze Bosz laten gaan omdat hij zich niet wil houden aan clubcultuur, ingezet na 2010, met een Technisch Hart ipv technisch directeur of een coach die alles bepaalt. Bosz wil vier van zes van zijn stafleden weghebben. Of je er nou mee eens bent of niet. Ik ben benieuwd hoe had jij gereageert als sar zijnde indien je trainer de kamer in komt en vier van zijn zes stafleden wil lozen. Dan kan je niet anders gezien de cultuur die er nu is dan Bosz laten gaan. Met zulke eisen kan je niet blijven. Komt bij dat hij bij Feyenoord heeft bewezen niet capabel te zijn om de show te runnen als tchnisch directeur. En eerlijk gezegd als je het als hoofdcoach voor elkaar krijgt om vier van je zes leden je tegen in harnas te jagen en die willen niet graag meer met je werken dan zegt dat ook wat over Bosz zijn leidersschaps kwaliteiten. Iets wat we ook zagen in rucksichtlos ajax jongeren weg te doen.

     5. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Hoeda echt geloof me, Overmars, sar en Bergkamp zijn er niet voor plan of visienCruijff of voor constant mooi voetbal. Ze zijn er voor zichzelf.

     6. EugAjax

      AB, je zit volledig verkeerd. Bergkamp is de initiator van de start van het plan. Etentje met cruijff op DB zijn iniatief omdat hij tijdens stage voor 2010 met eigen ogen zag hoe opleiding is afgegleden. Hij heeft meteen gezegd tegen johan als je met mij in zee gaat volg ik mijn eigen visie en die kan in detail botsen met die van jou. Dat vond cruijjf niet erg. Anyway rest is geschiedenis. Je hebt in 1 opzicht gelijk Bergkamp is geen marionettepop van cruijff maar dat is juist een plus punt. En nee dat is niet alleen mijn mening ook die van johan.

     7. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Jij weet dingen niet in die ik wel weet Eug. Dus jammer voor jou maar jij bent de persoon die volledig fout zit. Maar dat is geen nieuws dat is jouw gewoonte. Doei.

     8. EugAjax

      Zou wel vreemd zijn als dat niet zo is AB. dat ik dingen niet weet die jij weet. Dat is per definitie met iedereen zo. Nou doei

     9. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Je bent een ziekelijke leugenaar.

    2. Ajax1958

     Stel dat Bosz had gevraagd dat die 2 mummies weg moesten wezen (lees niet met het 1e bemoeien) noemt vd Sar dat dan “geen onwerkbare situatie, maar wel vervelend”? DENK NA MAN met die weinge cellen die je hebt. Als dat zo zou zijn kon Bosz meteen oprotten. Nu hij weg is hoppaaaaaa de bezem erdoor en zet er leiders neer ipv deze incapabele huichelaars. Ik zeg OPROTTEN met die 4!!!

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Dan zou ik het misschien ook doen, maar speel dan niet de vermoorde onschuld door fijntjes aan te geven dat Ajax niet wilde wat jij wil. Ook heel subtiel aangeven dat je toch wel erg graag gebleven was (not) en het zo vervelend vindt voor de zo hondstrouwe supporters (not). En die laatste groep knikt, verblind door het leuke spel van de laatste weken (dat geef ik grif toe), instemmend en roept weer hel en verdoemenis af over de mensen die Ajax groot, maar wel Ajax willen houden.

 2. Gert Ajax

  Overmars heeft veel goed gedaan voor ajax goede zakenman.
  Hoop dat dit allemaal storm in een glas water is

 3. Jimmy1971

  Ik vond Bosz en Overmars , de belangrijkste mensen afgelopen jaar bij Ajax , dus dit zou zeer slecht nieuws zijn !!

   1. AjaxKat

    Bosz en Ziyech binnenhalen. En hij was volgens dit verhaal dus de enige die PB echt steunde.

    1. frenkynairo

     Overmars heeft ziyech niet binnegehaald. dat hebben de supporters gedaan.

 4. Basisspeler

  Wat een gelul.. bij verschil van inzicht direct maar vertrekken? Waar slaat dat op!

 5. kanu

  Praat nu eens een keer goed samen anders gaat het goed fout. Pak jullie bij mekaar aub.

Reageren is niet mogelijk.