There are no ads, please add some


Bergkamp: ‘Ik heb absoluut niet aangestuurd op vertrek Bosz’

Dennis Bergkamp zegt zich absoluut niet te kunnen vinden in de verhalen over de ruzie-achtige sfeer bij Ajax. De Ajax-legende ontkent ook dat hij heeft aangestuurd op het vertrek van Peter Bosz. ,,Ja, er waren wel eens tegengestelde meningen, maar dat lijkt me gezond”, aldus een geïrriteerde Bergkamp vandaag tegenover de Volkskrant. ,,De ene keer viel een beslissing uit zoals ik het voor me zag, de andere keer hoe Peter of Hennie het zag. Ik heb absoluut niet aangestuurd op zijn vertrek.”

Directeur Edwin van der Sar bevestigt de lezing van Bergkamp. ,,Dennis stond juist achter zijn komst, en van hem hoefde Peter niet weg. Dus dat is onzin. Hij onderkende de kennis en ervaring van Bosz. Er waren discussies, maar nogmaals: binnen het redelijke. We waren heel tevreden over hoe er gevoetbald werd, en over de samenstelling van de technische staf. Peter wilde het anders, wij niet.” Van der Sar spreekt de hoop uit voor de start van de eerste training op 29 juni een opvolger voor Bosz te kunnen presenteren.

Gerelateerde posts

83 reacties

 1. koote207

  Als iedereen zich eens volwassen gaat gedragen zijn we al een stuk verder?

  1. vak411

   Idd staan achter onze club maar blijkbaar voelen al deze jank ego’s zich groter dan de club en kunnen niet over hun ego heenstappen. Ze maken ONZE club kapot. Zij kennen geen clubliefde, ze gaan gerust naar een grotere club.. wij blijven altijd voor Ajax. Dit gezeik doet ons pijn! Weer opnieuw beginnen..

   1. Litmanen

    Ik zou andere woorden kiezen, maar je hebt gelijk. Te gek voor woorden dat een assistent trainer in het TH zit en mee beslist over het komen en gaan van zijn “baas”.

    Hopelijk kiezen ze Keizer. Ook al omdat die een persoonlijke vriend is van Bergkamp. Scheelt toch!

    Verder wordt Stam genoemd. Daar begrijp ik niets van. Bij Jong bakte hij er niet veel van en van zijn huidige club heb ik dit jaar drie wedstrijden gezien. Dat was schrikken! Wat een verschrikkelijk voetbal speelt dat elftal. Hing als los zand aan elkaar.
    Of zou hij alleen op zijn hoofd en naam geselecteerd worden?

    Verder zou Ten Cate een goede keus zijn, maar ja, die laat zich ook de les niet lezen door Dennis. En die moet een miljoen of vijf zes inleveren…

    1. Jari10

     Klopt helemaal. Heel raar dat een assistent trainer vanuit het TH invloed heeft op het eerste elftal terwijl de verantwoordelijkheid bij de trainer licht. Dit is echt weeffout.

   2. koote207

    Je hebt helemaal gelijk, we hebben allemaal onze seizoenskaart al weer trouw betaald en maar weer zien waar we mee opgescheept zitten aan het begin van de competitie, vorig jaar verspeelde we in hwt begin al de titel tegen W2 en Roda thuis notabene?

  1. BobbyHaarms

   Dat worden er ook Paullus. Het lijkt ondertussen meer op de firma list en bedrog. Ze moeten zich kapot schamen.

  2. koote207

   Tuurlijk spelen ze vieze spelletjes en zo snel mogelijk hun eigen straatje schoonmaken

 2. Charka53

  We kunnen er alles van vinden maar ik geloof Bergkamp wel en en ik ga denken dat Bosz de kans heeft gegrepen om er vandoor te gaan voor de Euro’s dus zand erover en verder gaan.

  1. Toppertje

   Dat is ook wat bij mij blijft hangen. Er waren discussies maar met een aanbieding op zak is het makkelijk aansturen op een breuk als je weet dat er vanuit Ajax niet aan het model van het TH getornd zal worden. Ajax wilde een handreiking doen door Spijkerman naar Jong Ajax te schuiven maar dat was dus voor Bosz niet genoeg.

   1. Middenweg401

    Geloof niet dat het model TH ter discussie is gesteld door Bosz maar wel het functioneren en de betrokkenheid van die assistenten bij het eerste.

   2. De Nees

    Lijkt me dat de onenigheid al begonnen was voordat Dortmund langskwam, dat Bosz dit heeft gebruikt als troef is te verwijten maar dat maakt de dubieuze rol van Bergkamp er niet minder op. De reacties van Sar en Bergkamp neigt erg naar bagatelliseren, ‘viel allemaal wel mee, en het was allemaal niet zo erg, er was slechts een beetje onenigheid…’ in die strekking. Ja dikke lul, zo makkelijk ligt het vast niet. En dit is typisch een reactie van iemand die zijn rol mooier voordoet. Iedereen was tevreden, spel goed, niks aan het handje zegt ie en toch is Bosz met ruzie weg, wat is dat voor logica? Bergkamp heeft echt wel een wrok overgehouden na zijn overplaatsing uit de trainerstaff en dit uitgespeeld met Sar als rugdekking. En Bosz valt ook heus wat te verwijten, daar niet van, hij had het gevecht harder moeten aangaan, vooral als je van te voren weet dat bergkamp dit eerder geflikt heeft met Jonk en Trustfull, dan ben je op je hoede en pak je zo iemand al vroeg bij de lurven. Ik ben gewoon pissed off dat de boel weer in de fik staat, als er niet van wordt geleerd staan we in no time weer met een andere fik.

  2. Remco425

   Dat idee heb ik ook Charka. Er wordt nu heel veel met beschuldigende vingertjes naar mensen gewezen op basis van wat journalisten zeggen en schrijven. Journalisten die allemaal doen alsof ze alle wijsheid in pacht hebben, maar dat natuurlijk niet zo is. Ik ken de feiten niet, dus ik ga dat niet doen, maar mijn gevoel zegt dat jij gelijk hebt Charka. Voordat Dortmund met een zak geld kwam, was er blijkbaar niets aan de hand anders had het al eerder naar buitn gekomen of was Bosz al eerder opgestapt. Maar tot vorige week was er schijnbaar nog niets aan de hand.

   1. Charka53

    Het is wel jammer Remco dat zowel de trainers​ en spelers het niet meer belangrijk vinden of er sportief gepresenteerd wordt maar waar kan ik meer verdienen en zoals vaker is gezegd het geld maakt alle sporten ondergeschikt aan geld.

    1. Bakkie

     Jullie vergeten sportieve ambitie. Tuurlijk speelt geld ook een belangrijke rol, maar Dortmund is ook gewoon een veel grotere club in een veel grotere competitie.

     1. HURBIE

      8 ton verdienen of 4 miljoen is een groot verschil
      Moet je dan uit clubliefde 3.2 miljoen inleveren???

     2. Remco425

      Daar heeft hij, ook volgens eigen zeggen nog maar iets meer dan een week geleden, een contract voor getekend. Kom dan niet met die mooie praatjes en beloftes om een week later ongegeneerd toch te vertrekken met zo’n onzin smoes. Hij heeft nu gewoon iedereen in de maling genomen. Dáár kan ik slecht tegen.

     3. Remco425

      Sportieve ambitie? Dortmund kan het bijna niet beter doen dan afgelopen seizoen waar bij Ajax sportief nog veel te winnen valt. In een gespreid bedje komen of een club naar je hand zetten aan die hand ook naar zo’n zelfde topclub als Dortmund toewerken. Wat is dan sportieve ambitie?

     4. Bakkie

      Remco, ben jij wel een beetje op de hoogte van de gigantische verschillen tussen Eredivisie en Bundesliga?

     5. Remco425

      Ja, dat ben ik en ik ben er ook van op de hoogte dat Dortmund bij voorbaat kansloos is voor de titel en ook Europees niks zal winnen. Ze zijn te goed om door te stromen naar de Europa League en in de Champions League zijn ze ook kansloos. Rest dus alleen een DFB Pokal, die ze dit jaar gewonnen hebben, en hooguit de 2e plek in de Bundesliga. Dit jaar waren ze 3e, dus dat is voor Bosz de enige verbetering die mogelijk is. Wow, wat een uitdaging, wat een ambitie!

    2. Remco425

     Klopt Charka. Van het salaris bij Ajax kan je ook aardig rondkomen. En sportieve ambitie?

     1. Charka53

      Zo is dat Remco er zij er vele die voor een zakcentje meer en harder moeten werken.

     2. afcadeluxe

      klopt remco er lopen hier niet veel rond die 65.000e p/maand verdienen en als bosz hier volgend jaar geoogst had was zijn marktwaarde nog meer gestegen denk ik,maar lees net dat keizer op pole staat om het over te nemen,zou dat met oog op de jeugd goed plan vinden

  3. AjaxKat

   Ik geloof DB niet helemaal en PB niet helemaal.
   DB heeft welliswaar níet aangestuurd op het vertrek van PB maar heeft denk ik(!) wel zo’n sfeer gecreëerd dat hij PB de mogelijkheid gaf dit spel te spelen met de Duitse deal op zak. Als alles koek en ei was dan had PB denk ik(!) niet eens gedacht aan een vertrek. Daarom is het echt een gemiste kans van Sar om in een vroeg stadium de koppies dezelfde kant op te krijgen. Dat mag je toch wel verwachten van een algemeen directeur? Er is nu 5 miljoen binnengehaald voor PB, dat geld kunnen ze beter investeren in een professional die binnen een bedrijf kan bemiddelen en verschillende partijen bij elkaar kan brengen. Een extern persoon is denk ik het beste binnen dit Ajax.
   En van mij hoeft er echt niemand meer weg. We hebben echt al genoeg verlies geleden hiermee.

   1. De Nees

    Eens Kat, zo zie ik het ook. Ze hebben de voorwaarden geschapen voor Bosz zijn keuze. Ik geloof gewoon niet dat ie was weggegaan als alles zo hosanna was, zijn idee was echt wel iets moois neerzetten in 3 jaar, paar titels pakken en europees een woordje meespreken en dan zou die grote buitenlandse club ook wel langskomen. Een algemeen directeur moet naar het algemeen belang kijken en niet aan vriendjes politiek doen.

 3. De seijs

  Waarom zouden we peter Bosz geloven? Omdat hij bruine ogen heeft? Ik geef om mijn club,en we moeten verder. Dus vol gas voor een nieuwe trainer die ajax kampioen maakt.

 4. ajaxpers

  Bergkamp krijgt in London een standbeeld en hier wordt hij door nepsupporters verketterd. We hebben de beste mensen aan het roer en de kakkerlak die niet thuis hoorde is eruit dus op naar een mooi seizoen en stop met het afkraken.

  1. De Nees

   Totdat dit soort ajax-figuren weer een kunstje flikken waarbij dan een ajax man het slachtoffer wordt, klets je dan ook zo?

  2. Litmanen

   Die “kakkerlak” heeft een Europese finale gehaald met een elftal wat geen enkele andere trainer had bedacht. Bosz heeft een wereldprestatie geleverd, wat de reden van zijn verdwijnen ook is.

   Als Ajax hem had willen houden dan was hij er nog. Dortmund heeft keurig toestemming gevraagd om met hem te praten en vdSar gaf die toestemming.
   Als vdSar nee had gezegd dan had Dortmund zich meteen teruggetrokken.

 5. Charlie2011

  Wie had dat gedacht van the non-flying dutchman naar the lying dutchman

 6. Gert Ajax

  Charlie je doet net of je een functie binnen ajax hebt en alles weet.
  Je weet hetzelfde als iedereen we kunnen allemaal lezen.
  Bosz is weg wees blij nu verder nieuwe start.
  Spijkerman en bergkamp zitten langer bij ajax dan bosz ooit bij een vlub zal blijven.

  1. Charlie2011

   Hahhahaha je moet het niet serieus nemen Gert Ajax. Was gewoon een grap. Ik sta sowieso achter deze heren ze hebben er voor gezorgd dat ajax een gezonde competative club is geworden na de rotzooi die er gemaakt was door vorige bestuur.

 7. Gert Ajax

  En wacht nou maar af hoe lang het duren met bosz daar in duitsland?
  Hoop dat hij goed op zijn bek gaat daar

 8. Gert Ajax

  En wacht nou maar af hoe lang het duren met bosz daar in duitsland?
  Hoop dat hij goed op zijn bek gaat daar.
  Prijzen gaat hij sowiezo niet winnen?

 9. Iceman

  Hahaah ach ja de werkeljjke waarheid zullen wij nooit weten dus gewoon verder gaan tot er weer een trainer zo ineens weggaat en zo blijven wij bezig en raken wij als Ajax zijnde verder achterop gezien het Europisch voetbal betreft dus top bezig hoor zo door gaan. Want straks is Marc ook Pleyte en heb je weer een andere proleem. ????????. Maak mijn club nog verder kapot boor het de grond in daar zijn wij goed in bij onze aller Ajax. Want wijn zijn Ajax en wij zijn de beste…….. NOT??

 10. Jimmy1971

  Nu moeten we blij zijn dat Bosz weg is , Gert Ajax ?!
  Omdat Bergkamp en Spijkerman er langer zitten ??
  Het gaat er toch niet om hoelang je ergens bij zit , maar meer om wat je aan Ajax toevoegd !!

  1. De seijs

   Jimmy die Bosz zou zeker blijven zij hij 2 weken geleden. Toen kwam Dortmund met de miljoenen euro’s. En verder weten we hoe het is gegaan. Dus we moeten blij wezen dat die kakkerlak weg is. Hij is onbetrouwbaar gebleken! Geld geld en nog eens geld!!!

 11. Gert Ajax

  Klopt bosz heeft onrust toegevoegd en als er een zak met geld komt gaat hij weg.
  Die man is stronteigenwijs.
  En je verdraait mijn woorden wat ik bedoel is dat er meer clibliefde is bij bergkamp en spijkerman.

  1. Remco425

   Bergkamp had ook al bij Arsenal kunnen werken, maar hij blijft Ajax wél trouw.

 12. Middenweg401

  Ik ben het met de meesten wel eens hier, we moeten verder. Vind wel dat Bergkamp ook een keer beoordeeld en afgerekend mag worden op zijn functioneren. De man staat binnen Ajax boven de wet en zijn interpretatie van het plan Cruijff is blijkbaar de enige juiste, ook al doet ie dit waarschijnlijk naar eer en geweten. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en iedere werknemer moet worden beoordeeld. Dit is een ongezonde situatie die voortdurend voor gedonder zal zorgen.

 13. Iamsterdam2015

  Echt ik schaam mij kapot voor mijn club! Pietje zegt dit henkie zegt dat dan komt jantje en die zegt neeeee ik zei bla bla.

  1. BobbyHaarms

   Precies. Ik lees links en rechts dat Bosz een verrader is maar mijn gevoel zegt dat hij is weggejaagd door op macht beluste types die zichzelf groter vinden dan de club en Johan Cruijff. Denk dat namen verder overbodig zijn.

   1. Remco425

    We zullen het nooit weten Bobby, maar ik vind het vreemd dat er ineens problemen zijn vanaf het moment dat Dortmund langs kwam. Daarvoor hoorde je Bosz er niet over. Ook vorige week nog niet toen hij het toelomstplaatje voor Ajax schetste en hij daar zeker onderdeel van zou uitmaken.

    1. BobbyHaarms

     Dat is zeker heel vreemd Remco. Maar daarom juist, er is dus behoorlijk wat gebeurd. En ik heb ook niet de indruk dat de heren van het TH er rouwig om zijn. Op zijn zachts gezegd nogal verdacht.

 14. Iamsterdam2015

  Wanneer gaan ze het nu eens bij zich zelf zoeken?? eerst jonk dan trustfull nu bosz blijft een leuke comedie bij Ajax. Het stadion moet johan cruijff stadion gaan heten maar iedereen die denkt volgens de JC filosofie word er uit gewerkt ……

 15. Forever nr14

  Ach ja….. bij de mooiste/grootste/beste club zal het wel nooit rustig worden, is logisch

 16. EugAjax

  Het mag geen verrassing zijn dat ik Bergkamp geloof. Het verbaast me toch vaak hoe negatief sommigen op hem reageren. Hij zou Cruijff plan les moeten krijgen, het is vreemd dat hij als assisitent trainer verantwoordelijk voor de trainer, en hij is rancuneus vanwege terugzetting eerste elftal naar specialisten trainer. Zijn zomaar wat dingen die ik lees.
  Nu om met eerste te beginnen. Niemand hoeft plan cruijff aan bergkamp uit te leggen. Hij is namelijk de initiator. Het is allemaal begonnen met een etentje tussen bergkamp en cruijff op iniatief van bergkamp………..daarna hebben ze keizer benaderd en daarna Jonk etc. Ik wil iedereen aanraden het boek te kopen en lezen over dit europees seizoen en dan vooral hoofdstuk 1 lezen. Het ontstaan van. Daar legt Bergkamp ook uit hoe of wat en waar hij denkt dat het fout is gegaan
  Het gaat me hier niet om wie gelijk had in dat conflict etc daar is genoeg over gezegd en geschreven. Maar het stoort me enorm dat er veel Ajacieden twijfelen aan Ajax DNA en clubliefde van Dennis. In boek in de geest van Cruijff en Keizer spat de clubliefde van Dennis voor Ajax er van af. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt en ongetwijfeld nog steeds daar gaat het in mijn betoog nu even niet om.
  Over zijn assistenten rol en hoe het kan dat hij als derde assistent gaat over de hoofdtrainer.
  Het TH gaat over aanstelling trainer. En over oordelen functioneren. Th bestaat uit voorzitter (sar), hoofd jeugdopleiding (said), hoofd spelersbeleid (overmars) en hoofd betaald voetbal (bergkamp). Onder fdb zat bergkamp als assistent op de bank en dat werkte niet. Was een terecht kritiekpunt in rapport ling en Bergkamp ZELF heeft hier aan begin seizoen een voorstel gedaan om niet meer bij eerste betrokken te worden zodat hij de bovenbouw (betaald voetbal afd: o19, Jong Ajax en Ajax ) beter kan begeleiden. Bosz heeft toen gevraagd of Dennis wel specialisten trainer wil blijven bij eerste en vanuit zijn betaald voetbal verantwoordelijkheid heeft hij dat gedaan. Het is allemaal dus echt genuanceerder en ik blijf vinden dat Dennis en rest van TH niet veel te verwijten valt, omdat zij door Bosz in 1 keer met een scenario worden geconfornteerd. Die situatie onstond tussen twee evaluatiemomenten over functioneren Bosz en staf over afgelopen seizoen. In VI staat bewchreven wat er besproken is. Lijkt erop dat de heer Bosz na eerste gesprek dus flink geirriteerd was over de kritiekpunten (na lezen kon ik er wel wat in vinden in die kritiekpunten) toen kwam bvb en is balletje gaan rollen zoals het is gaan rollen en rest is geschiedenis op naar de toekomst van ons aller ajax. Ik steun dus nog steeds het TH en dus ook Bergkamp.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Tering wat een hoop tekst weer zonr inhoud. Wel knap. V.w.b je eerste zin: nee dat is geen verrassing, de ene Judas houdt de hand van andere Judas vast. Inderdaad hoeft niemand aan Bergkamp het plan Cruijff uit leggen want hij wil er niets van weten. Maar goed zaadstengeltje, je hebt je aandacht weer gehad en vast ook weer medestanders. Succes met je sollicitaties en tot ziens op de boerderij (tank naast de schuur). Jonk for ever!!

   1. EugAjax

    AB voor eens en voor altijd schets eens waar Bergkamp zich niet aan origineel plan houd? Zo vaak gevraagd en zo vaak alleen dit soort teksten. Kom eens echt discussieren kerel. Over inhoud. Ik zal je voorzet geven.
    a) performance coaches zijn een hulp middel en werden leidend. Daar heetf ajax paal en perk aan gesteld en staat ook nergens in origineel plan dat performance coaches leidend moeten zijn
    b) ajax was van plan in originele individuele ontwikkeling centraal te stellen en dat is gebeurd alleen vond meerderheid TH dat ze daar in door schoten. Bergkamp legt keurig uit in dat boek hoe en waarom hij dat en rest van team dat vond. Lees eens dat klinkt gewoon vrij goed.
    Over aankopen kan je discussieren, of dat in origineel plan zo was omschreven zoals ajax laatste jaar heeft geopereerd. Maar nu was de scouting in originele plan een ondergeschoven kindje, dat is zelfs in kolommen door Johan bevestigd en is laatste twee jaar pas echt omtwikkeld. Als je scouting goed voor elkaar hebt heb je meer en betere aankopen. En is plan in ontwikkeld tov 2010. Plannen en strategieen ontwikkelen zich door. Je kan niet steeds terugwijzen naar een plan van 7 jaar geleden……dat dient mee te bewegen aan de tegenwoordige tijd.
    Anyway blijf jij hopen op Jonk. Blijf ik verder genieten van mijn mooie club en zijn iconen.

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Voor eens en altijd? Ga je opdrachtjes geven schoffie? Een ding zeg ik: Cruijff heeft gezegd dat Ajax geen gebruik mee moet maken van de term: we werken volgens de visie van Cruijff of volgens het plan van Cruijff. Die uitspraak heeft hij niet voor niets gedaan. Bergkamp kan het fatsoen niet opbrengen aan deze wens te voldoen. Verder …… als je het nog steeds niet snapt zal dat ook nooit gebeuren. Maar ja, een zaadstengel heeft ook weinig hersens tenslotte. Oh ja, Cruijff gaf zelf aan dat zijn plan simpelweg altijd opgaat en elke tand des tijds kon doorstaan.

     1. EugAjax

      Ik vroeg om jouw mening niet de van cruijff die ken ik al. Vergeefs prima was te proberen

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Dan ken je mijn mening ook simpeltje. Ik ben het nl best wel eens eens met iemand anders. Met enkele zit ik op dezelfde golflengte, Johan is er daar een van net als Jonk.

     3. De seijs

      Cruyff vertrok ook bij ajax voor het geld!! En nog veel erger hij ging naar die kakelakken. Ja enkelt voor het geld! Bosz zou ook werken volgens de Cruyff methode, ja helemaal waar gebleken, hij ging ook weg bij ajax voor het grote geld!! Laten we jonk maar ver weg houden van de arena. Want die zal ongetwijfeld het zelfde pacour nemen GELD!! En de echte blijven ajax trouw! Het bestuur!!! Klasse Marc,Edwin, en de allerbeste Dennis!

     4. De seijs

      Lezen Abe! Ik heb het over geld! Niet of iemand ajacied is! Maar ja dat is voor jou al moeilijk. lezen en begrijpend lezen dat kan jij dus niet! Stoker!!!

     5. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Lees je bijdrage Fjotold. In jouw opinie is Cruijff Ajax niet trouw gebleven vanwege geld en daarom geen Ajacied. Je schrijft het zelf op droplul. Dat geld geen enkele rol speelde bij de beslissing van Cruijff is iets wat jij nooit zult begrijpen maar jij stelt klip en klaar dat Johan geen Ajacied is. Dus Fjoltold gewoon optyfen hier.

     6. De seijs

      Hij heeft ajax verlaten voor geld ja. Maar nergens zeg ik dat het geen ajacied is. Begrijpend lezen Abe de racist en niet mijn worden verdraaien! Als ik wat vind dan zeg ik dat duidelijk. En niet zoals jij dat ziet STOKER! Of ben jij echt zo dom. Ik denk het laatste want slim nee dat ben jij niet. En optyfen ? ? Wat een eigen dunk!! Malloot! ??

     7. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Je noemt er twee die voor geld zijn vrtrokken, Cruijff en Bosz en je verwacht dat Jonk ook voor het grote geld kiest. Daarna zeg je dat alleen dde echte Ajacieden Ajax trouw blijven. Dus dat zijn niet de mensen die kiezen voor het geld dus …… Cruijff is in kouw ogen geen Ajacied. Hier zal ik je voor altijd aan blijven herinneren Fjotolf. Voor de mensen die het topic vergeten zal ik dat er bij aangeven. Je gaat voor gaas ballenbakjochie. Naamsverandering heeft niet geholpen. Je kan je tekst hier echt niet meer veanderen. Als ik jouwas zou ik een dringend verzoek doen om het alsnog te verwijdern. Hier blijf je anders voor altijd last van houden. Fjotolf vindt Cruijff geen Ajacied.

     8. De seijs

      ?? zenuwachtig Abe ? Je maakt zoveel fouten! Maar het zijn jou worden weer hè . En er is maar een echte ajacied Sjakie Swart. En voor gaas ?? voor wie ?? Echt jij heb echt een probleem. Abe burn out de racist ??

     9. De seijs

      Oja en ik zeg de echte blijven ajax trouw. Goed lezen Abe burn-out de racist.

     10. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Leer eerst eens begrijpend schrijven Fjotolf. Maar blijf gewoon ontkennen wat je zelf hier schrijft. Ik blijf het je nadragen, telkens weer en weer en weer. Fjotolf is anti Cruijff. Fjotolf vindt Cruijff geen Ajacied omdat Cruijff koos voor het geld van Feijenoord. Dat is wat je zelf hebt gezegd.

     11. De seijs

      ???jij snapt het nog steeds niet hè. Oh oh oh wat een stoker ben jij toch! Maar zie het zoals jij het wil zien. Ik weet wat ik zeg en dat is de waarheid. En wie of wat ben jij nou? ???Abe de burn-out de racist .

     12. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Leer eerst eens begrijpend schrijven Fjotolf. Maar blijf gewoon ontkennen wat je zelf hier schrijft. Ik blijf het je nadragen, telkens weer en weer en weer. Fjotolf is anti Cruijff. Fjotolf vindt Cruijff geen Ajacied omdat Cruijff koos voor het geld van Feijenoord. Dat is wat je zelf hebt gezegd.

     13. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Leer eerst eens begrijpend schrijven Fjotolf. Maar blijf gewoon ontkennen wat je zelf hier schrijft. Ik blijf het je nadragen, telkens weer en weer en weer. Fjotolf is anti Cruijff. Fjotolf vindt Cruijff geen Ajacied omdat Cruijff koos voor het geld van Feijenoord. Dat is wat je zelf hebt gezegd.

 17. JohnDoe77

  Lekker belangrijk; hij is weg en geen van de hoofdrolspelers heeft er in detail iets over gezegd. Op naar de volgende titel!!

Reageren is niet mogelijk.