There are no ads, please add some


Wie wordt opvolger Bosz? Namen Schmidt, Ten Hag, Keizer, Seedorf en Stam genoemd

Nu Peter Bosz naar Borussia Dortmund vertrekt worden direct allerlei namen genoemd als mogelijke opvolger. Volgens De Telegraaf en VI staat Roger Schmidt (foto) hoog op het lijstje. Schmidt was de afgelopen drie jaar werkzaam voor Bayer Leverkusen. Daarvoor maakte hij indruk met Red Bull Salzburg, waarmee hij Ajax van de mat speelde. De naam van Erik ten Hag wordt ook genoemd. Datzelfde geldt voor Marcel Keizer van Jong Ajax en Jaap Stam, vorig jaar Jong Ajax. Tenslotte zou ook de naam van Clarence Seedorf genoemd worden, in zijn geval met een veldtrainer naast hem.

Gerelateerde posts

90 reacties

 1. Indojood

  De nieuwe trainer moet voldoen aan de profielschets van Bergkamp, Spijkerman, l’Ami en Rekelhof. Ga er maar aan staan.

  1. PvL020

   Das makkelijk praten….. als bergkamp of spijkerman weg zouden gaan was het weer de schuld van Bosz en Krüzen ….. waarheid zal in het midden liggen

   1. Indojood

    Bergkamp is te vaak betrokken is bij conflicten en die andere drie zouden geen enkele rol van betekenis moeten spelen. Bosz en Krüzen zijn eindverantwoordelijken , al die anderen werken lekker in de luwte.

   2. AjaxKat

    Die waarheid ligt ook in het midden, we kunnen alleen gissen via de media. Maar het is des te triester dat er binnen Ajax geen verzoenende mensen zijn die conflicten binnen de club op kunnen lossen, blijf het maar herhalen. Zulke grote problemen zijn het volgens mij niet. En PB heeft als buitenstaander bij Ajax te weinig ruggesteun gehad bij de bepalende stromingen die bij machte zijn om bv. alle wensen vanuit de spelersgroep opzij te schuiven.
    Aan de andere kant denk ik dat het PB’s geluk was dat hij bv Ziyech erbij had om zijn werk glans te geven. Die danken we weer aan het TH.
    Ben nu ook wat gekalmeerd hierover en PB had natuurlijk met de aanbieding op zak de beste positie om de onderhandelingen in te gaan. ‘Zij weg of ik weg’. Linksom of rechtsom hij is hier als winnaar uit gekomen. De directie snap ik ergens ook want die kiezen dan voor de lange termijn en TH. Je gaat je jarenlange beleid niet omgooien voor een passant. Heb voor beide kanten begrip maar dat maakt ons als fan wel de grootste verliezer in deze.

    Verder zou ik graag willen dat de lijn van pb zoveel mogelijk wordt aangehouden voor de continuïteit binnen de spelersgroep. Dus keizer of schmidt, maakt me niet zoveel uit wie van die 2.

    1. HURBIE

     Ik word langzamerhand schijtziek van dat kinderachtig gedoe van die volwassen kerels dat de één het beter weet dan de ander
     Voor ze het weten helpen die egotrippers hun eigen club naar de kloten
     Denk aan de club AJAX dat doen wij ook met ze allen
     Ook jullie zijn ook allemaal werknemer

     1. koote207

      HERBIE, 100% met je eens het is elke keer hetzefde gaat al jaren op deze manier, maar hoe moet je zoiets oplossen, er is gewoon niemand die het weet..!

    2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Dat is nu net het probleem Ajaxkat. De directie kiest net niet voor een oplossing voor de lange termijn. Als dat zou gebeuren was al deE shit niet uitgebroken, was Jonk ook de deur niet gewezen en had iedereen terecht mogen spreken over het plan Cruijff. De directie heeft echter enorme problemen met een toekomstvisie en kijkt tot de klink van hun deur en verder niet. Een beetje directie ziet dat de huidige acties alleen maar verder zullen gaan escaleren en dat alles wat er nu gedaan wordt hooguit een doekje voor het bloeden is. Ze zijn simpelweg niet competent genoeg om een bedrijf als Ajax te leiden. Het vergt alleen heel veel moed om dit toe te geven en de consequenties te aanvaarden.

    3. Bakkie

     Mooi dat je weer wat rustiger bent, AjaxKat
     Heb je reacties bij eerdere posts ook gelezen en bedacht me toen het volgende: We kunnen wel van alles roepen over het beleid van Ajax en het Technisch Hart, maar je kunt het ook heel simpel bekijken. Dortmund wilde Bosz, Bosz wilde naar Dortmund (wat ook weer niet zo gek is, gigantische club) dus de rol van Ajax is in deze niet zo belangrijk. Een speler behouden is al lastig, maar een trainer kan gaan en staan waar hij wil. En dan is een afkoopsom van 5 miljoen nog netjes geregeld.

     1. KBouter

      Kan wel zo zijn, maar Bosz had gewoon NEE gezegd regen Dortmund als dit er allemaal niet was gebeurd!

     2. AjaxKat

      Dat denk ik ook kbouter. Het ging hem volgens mij niet zo om het geld en hij was liever denk ik gebleven. Als ik het zo lees her en der.
      @bakkie: waar het mij ook om gaat is dat het lijkt dat pb heel handig zn deal met Dortmund eigenlijk misbruikte om dit voor elkaar te krijgen. Dan snap ik ajax ook wel. Ik verbaas me gewoon dat er geen compromissen gesloten konden worden. Bv. Spijkerman eruit en DB wat meer in de luwte zoals later in het seizoen. Daar hoor je helemaal niks van. JC belde trainer FdB regelmatig op met de vraag: ‘kun je werken?’ En als dat niet zo was dan ging hij alles eraan doen om dat wel voor elkaar te krijgen. Dat mis ik in dit hele verhaal. Ik vind het echt een tekortkoming van met name Sar dat ie geen plooien glad kon strijken in een eerder stadium van dit probleem. En nu doet ie net zo verbaasd als ons. Het speelde al maanden onder zn neus.
      Maar ik wil dit eigenlijk nu naast me neerleggen, gebeurd is gebeurd.
      Ik hoop op Schmidt (wel een taalbarriere helaas) of keizer.

     3. Gido

      Nee en dan “team Peter” ook niet naar de media gelekt dat er wat strubbelingen waren. Denk nou eens na: Wie is nou de winnaar van deze situatie, wie tekende vandaag voor 3.5 miljoen per jaar voor een club uit de top 8 van Europa? Smerige karaktermoord op de stille Bergkamp. Doet mij denken aan het vertek van de Boertjes naar Barcelona.

     4. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Tuurlijk Gido. Ach altijd leuk en fijn voor Bergkamp als iemand hem nog blijft steunen.

   3. AFCA my World

    Schmidt met Seedorf naast zich zou een prima koppel zijn ! Maar of Bergkamp dat zint,ben bang van niet, het word langzamerhand tijd dat bergkamp vertrekt,hij is degene die de meeste problemen maakt die er niet hoeven te zijn !!!⚽️

 2. koote207

  Ik kan er niet aan wennen dat we alweer naar een nieuwe trainer moeten zoeken, Maar Jaap Stam likkt mij de geschikte man👊🏻

  1. KBouter

   Om mee te gaan vissen mischien, maar laat Japie maar in Engeland zitten!!

  2. paullus

   we zijn net een jaar van dat de boer voetbal af
   laat stam masr lekker zitten wasr hij zit en gelukkig wil de boer zelf niet

   1. Bakkie

    Ik zou Seedorf wel als trainer willen (al is dat vooral een keuze op gevoel, want als trainer heeft hij nog niks bereikt)

   2. Reservewissel

    Mee eens. Je zou voor de grap de meningen in de Engelse media moeten lezen over het voetbal onder Stam. Veel balbezit, weinig kansen. Met het nodige geluk de play-offs gehaald. Natuurlijk nog wel bijzonder in zijn eerste jaar, maar ik heb er geen vertrouwen in dat hij een ploeg lekker kan laten voetballen.

 3. koote207

  Ik kan er niet aan wennen dat we alweer naar een nieuwe trainer moeten zoeken, Maar Jaap Stam lijkt mij de geschikte man👊🏻

   1. koote207

    Heb je weer wat gevonden Charka53, ik weet niet waarom je steeds op mijn wil reageren, deze app doet raar dus heb hem per ongeluk 2x aangetikt, sorry sorry sorry..

    1. Charka53

     Nu ben ik voor de tweede maal een reactie aan het plaatsen die klote app valt steeds weg .
     Maar om even te reageren koote207 het is niet tegen jou gericht maar tegen die klote app ik vind het irritant en het is zeker niet bedoeld om jou in de zeik te nemen hoor dus blijven lachen.

     1. koote207

      Dan snap ik het, die app begint inderdaad irritant te worden, volgens mij groeien ze de pan uit, maar neemt niet weg dat ze er dan iets aan moeten doen.!

 4. dickst14

  Ja hoor
  Stam voor het echte Ajax voetbal. Die idioten maken onze club kapot. Johan draait zich om in zijn graf.
  Pleur alsnog die 4 eruit en ga zelf mee Sar. en als laatste daad stel je Jonk aan.

 5. ritchy

  graag een trainer die de zelfde visie en sprankelend voetbal wil dan kom je uit bij de Schmidt en of Keizer

    1. frenkynairo

     kan je er wel van maken. en heeft toch samengewerkt met bosz bij macabi.

   1. Charka53

    Kom op het is de zoon van Johan maar dat wil niet zeggen
    dat hij een geschikte trainer voor Ajax is.

 6. KBouter

  Als het aan onze cultuurbewaker ligt, zien we Spijkerman, LÀmi en Rekelhof de aankomende jaren voor de groep staan.

  Dat zal toch geweldig zijn als we Spijkerman zouden kunnen strikken!!!

 7. ajaxpers

  Schmidt heeft wel de nodige ervaring. Met de huidige staf plus directie komt het helemaal goed. De betweter ligt eruit.

 8. KBouter

  Denk dat Bergkamp en Co voor Keizer gaan.

  Die heeft het voordeel dat hij de Ajax cultuur kent, en misschien nog een beetje nederig is in zijn nieuwe functie…zodat Spijkerman, Bergkamp en Co nog een beetje invloed kunnen uitoefenen.

  Zal triest zijn!

  1. KBouter

   ps…niet triest dat Keizer het gaat doen…van mij mogen ze hem direct deze functie geven, …maar dat invloed uitoefenen!

 9. Geroldkohlen

  voor mij zijn er maar 3 kandidaten. jonk, schmidt en keizer in die volgorde!

 10. Charlie2011

  Qua aanzien voor die jonge gasten veel voetbal ervaring denk ik dat seedorf iets kan betekenen. Breed netwerk. Het is wel een topatleet Misschien een kans voor hem. Maja weet je ik typ dit en ik denk ik zie het wel. We hebben iig weer 3 miljoen erbij. Op naar de 200 miljoen.

 11. Charka53

  Het zal zoiezo moeilijk zijn om een trainer te vinden die Bosz zijn werk voort zet dat was weer waar we op zitten te wachten.

   1. KBouter

    Dat zeg bij niet, maar Streppel staat wel bekend om zijn frisse blik op aanvallend voetbal met drie spitsen als hij daar de mogelijkheid voor heeft.

    Zodoende dacht ik er ineens aan.

     1. Reservewissel

      Ja bizar dat die niet genoemd wordt. Jans mag het van mij worden.

 12. Indojood

  Als Schmidt het wordt raad ik hem aan gewoon Duits te lullen tegen die vier, kijken hoe snel ze weer gaan huilen.

  1. Charka53

   Wel een Ajacied die als hij de weg van Bosz verder bewandeld en met
   de huidige selectie zou hij wat mij betreft weer terug mogen komen.

   1. KBouter

    En dan Veltman weer CV maken, Ziyech én Nigel d Jong met de punt naar achteren laten spelen en Schone half hangend….knijpen naar binnen controlerend linksbuiten zetten. En spelen op 75% balbezit.

    Tuulk….breek alles maar weer af!

 13. Jimmy1971

  Ze kunnen beter werk maken van Toon Gerbrands van Pisvee !
  Dan kan hij na de schoonmaak van ego’s die het Ajax voetbal in de weg zitten , Jonk aanstellen die verder zal gaan met de lijn , het voetbal , en het implementeren van ( goede ) jeugd , zoals JC bedoeld heeft !!!
  Het zou toch schandalig zijn als we straks eindelijk in het JC stadion voetballen , met weer dat verdedigende , afwachtende , saaie afbraakvoetbal …

 14. KBouter

  Ik wil het wel gaan doen met een paar “vrienden” hier en een veldtrainer.

  Dat word méér genieten dan met de meeste namen die ik hier gelezen heb!

  1. afcadeluxe

   ik neem het plekkie van bergkamp wel in,heb als plus geen vliegangst…

 15. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Schmidt? en dan het voetbal spelen waar wij als supporters naar snakken? Vrees van niet.
  Frank de Boer? Alleen voor op de tribune en voor het praatje achteraf
  Jaap Stam? Het idee alleen al
  Keizer? Zou leuk zijn maar als hij slim is doet hij het niet
  Jonk? Zou nog leuker zijn want dan stapt de directie in ieder geval op zeker op
  Spijkerman? Is denk ik voor de huidige directie de enige logische optie …….. wie wil er een seizoenskaart kopen van me voor komend seizoen. Nog nooit gebruikt en verkeerd in perfecte staat.

 16. JohnDoe77

  Je kunt je afvragen wat er nu echt loos is. Ajax is normaal niet de club die een ruim half jaar een “ruzie” in de technische staf stil weet te houden. Dit zou al sinds de winterstop spelen, maar ik heb er niemand over gehoord. Zal hij niet gewoon weggaan omdat hij 3/4 keer zoveel gaat verdienen en zocht hij een reden? Onenigheid in de staf klinkt dan vrij logisch toch?

  1. koote207

   Klopt Johndoe, ze kunnen niks geheim houden dus dit had allang op straat moeten liggen😒was in stockholm en daar viel me op dat spijkerman al na 5 minuten in de rust met een verongelijkt gezicht op de bank is gaan zitten tot de rust voorbij was…

 17. kanu

  Die laatste 3 te weinig ervaring denk ik. Stam nog niet goed genoeg. Die ter Hag is ook maar een wijsneus. En seedorf kan het niet. DUS

 18. a.p.

  nu snap ik het competitieverloop. eerst slecht en op het laatst heel goed. nu snap ik de broeder…moord.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    In welke tijd leef jij nog?

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Daarnaast: als je je nu eens verdiept in de historie van Ajax dan weet je dat Ajax helemaal geen jodenclub is.

 19. Emilio4Ajax

  We zien het wel, we zien het wel, we zien het wel gebeuren, maar kan het niet een beetje snel want de surporters beginnen al te zeuren…🍻😎

 20. nannie1971

  Keizer moet het worden. Heeft het prima gedaan met onze talenten, hij ken ze goed weet wat er verwacht wordt. Is een Amsterdammer met een naam die staat voor succes. Geen dure contracten, laat maar gebeuren.

 21. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Volgens mij zit Eugie achter zijn bureau de hele oplossing te typen nu. Hij heeft zijn eindscriptie er nog maar eens bijgepakt en legt alle feiten op een rij. Zijn conclusie zal ongeveer als volgt zijn:

  De gehele directie en Bergkamp voorop hebben uitstekend werk geleverd en hun conclusie om Bosz te laten gaan was geheel juist.
  Spijkerman zal een trapje hoger komen en eerste assistent worden van se nieuw aan te stellen trainer. Te allen tijde moet er voorkomen worden dat de verdedigende taak wordt vergeten. Balbezit wordt wederom het credo.

  De nieuw aan te stellen trainer mag niet beschikken over al te veel eigen ideetjes maar dient gewoon te luisteren naar Overmars, Bergkamp en van der Sar. Bij twijfel heeft Bergkamp altijd gelijk als het gaat om het technische vlak. Verder dient de nieuwe trainer altijd tevreden te zijn met een overvloed aan jeugdige aankopen en dient deze altijd met voorrang te behandelen t.o.v. De eigen jeugd.

  Spelers met de voornaam Johan, Wim of Peter zullen nooit een contract aangeboden worden. Zekerheid voor alles.

  Tot zover mijn voorspelling

  Komend seizoen zal Ajax met voorsprong kampioen worden met een doelsaldo van 43 doelpunten voor en 8 tegen. Uitslagen van 1-0 winst worden heilig.

 22. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Beste oplossing:

  Trainer: Wim Jonk
  Assistent: Ron Jans
  Technisch directeur: Jordi Cruijff
  Algemeen directeur: Frank Rijkaard
  Spelers begeleiding: Jari Litmanen

  Kan niet stuk.

 23. Retep

  Dat krijg je met een tussenpaus. Ik ben groot voorstander van een lange termijn strategie waarbij de trainer een constante factor is. Het is een van de belangrijkste posities binnen een voetbal club daar moet je beleid op voeren. Dan kan je nl ook de organisatie er om heen beter neezetten.
  PS ik denk dat Bergkamp bang is voor teveel Europees succes.

  1. koote207

   Ben het met je eens, kijk eens naar Arsenal Wenger presteert het hele jaar kut en ze verlengen gewoon zijn contract dat al 500 jaar loopt…

 24. Iceman

  Met alle Respect voor mij mede Ajax supoters en in dit gevan Jaap Stam maar waarom denkt men hier dat Jaap Stam de juiste man moet zijn voor deze job? Ik snap het niet. Stam gaat het ook niet redden met die ego’s daar in Amsterdam.

 25. Bert62

  Gewoon Bergkamp op het eeste vliegtuig naar Engeland zetten. Probleem opgelost.

Reageren is niet mogelijk.