There are no ads, please add some


Keihard conflict zorgt voor vertrek Bosz

Een keihard conflict tussen Peter Bosz en Ajax heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de trainer vertrekt bij Ajax. Volgens De Telegraaf wilde Bosz graag bij Ajax blijven om verder te werken met de huidige groep maar dan moest wel de bezem door de technische staf. 

Bosz zou bij Ajax afscheid willen nemen van Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l’Ami, hersteltrainer Björn Rekelhof en Dennis Bergkamp waardoor Bosz zijn eigen speelstijl nog meer kon toepassen. Daardoor wilde hij dat het viertal afscheid zou nemen van de A-selectie maar dat was voor algemeen directeur Van der Sar geen optie. Ook spelers van Ajax hebben inmiddels bevestigd dat Bosz en Krüzen slecht contact hadden met de overige stafleden. De verwachting is dat Bosz vanmiddag zal worden gepresenteerd bij Dortmund en dat Krüzen zal worden benoemd tot zijn assistent.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

85 reacties

 1. dannyafca

  Wat maken ze er toch een zooi van!!! Belangrijkste is de groep bij elkaar houden nu!!

  1. De Ajacied

   Ja Danny te gek voor woorden,
   Je zou zeggen het team voetbalt weer als Ajax maar nee hoor, tis klote

   Dat ze Jonk of Stam nu maar gaan halen, liever als een ontslagen duitser voor de groep
   ❌❌❌

  2. dickst14

   Inderdaad deze groep moeten ze bij elkaar houden. Ik heb nog eens goed nagedacht en ben er nu helemaal zeker van dat Bergkamp niet de lijn Cruijff volgt. Jonk Trustful en Bosz doen dat wel. vd Sar heeft weer de verkeerde beslissing genomen. Hij had dat 4 tal eruit moeten gooien. Eindelijk een half jaar Ajax voetbal gezien en nu dit.
   Bedankt Bergkamp/Sar

   1. Charka53

    Inderdaad dickst14 als onze Bergkamp niet mee wil in het mooie voetbal wat iedereen wil de spelers en de aanhang moet Bergkamp er dan maar over denken om wat anders te zoeken omdat Ajax nummer één staat en niet een trainer .

   2. Litmanen

    Geschokt. Dat mensen als vdSar personen belangrijker vind dan het resultaat.

    Een trainer die geheel volgens de lijn Cruijff werkt en iets prachtigs heeft opgestart wordt opgeofferd voor het old boys netwerk.

    De vriendjes zijn belangrijker dan het resultaat.

    Excuses aan Bosz voor mijn kwaadheid op hem. Die is nu voor vdSar c.s.

    Te bizar voor woorden!
    Waar ben ik nu eigenlijk supporter van?

    1. Guacamole

     Bosz is nooit Ajax geweest. Zag je al aan zn weglopen na elke wedstrijd. Zoek een andere coach met zelfde visie die wel goed samenwerkt. 1 persoon is makkelijker te vervangen dan de gehele staf.

 2. Toppertje

  Wat moeten we hier als supporters nou weer van denken? Aan de ene kant is dit nu al 2e keer dat een conflict waar o.a. Bergkamp bij betrokken is uit de hand loopt. Aan de andere kant wist Bosz vooraf dat hij met een brede staf te maken zou hebben. Voor ons als buitenstaander zonder meer inzicht moeilijk te bepalen wat hier fout is gegaan.

  Wat mij wel in het bijzonder tegenvalt is dat de RvC, als toezichthouder, en vd Sar als directeur deze conflicten niet hebben kunnen oplossen. Vooral voor de RvC zouden dit eenvoudige conflicten moeten zijn gezien hun ervaring. Nu dit niet gebleken is zou wat mij betreft zij uitleg moeten geven waarna het de vraag zou moeten zijn of ze wel capabel zijn voor hun taak.

  1. AjaxKat

   Dit is het derde conflict waar Bergkamp bij betrokken was. 1. Jonk, 2. Trustfull/FdB en nu dus 3. PB. Nu wordt er dus gewerkt aan de Duitser Schmidt als opvolger. Ben benieuwd wat DB dit seizoen weer op zn hals haalt. Las ook dat het voor Sar kiezen was tussen PB aan de ene kant en DB en co aan de andere kant. DB is in het TH dus lange termijn en PB is dat dus niet. Een echte managersbeslissing dus die je overal in het bedrijfsleven ziet. Niet om het goed te praten want dit is echt doodziek en we zijn weer terug bij af.

   Toch bedankt voor de Europese finale PB en obv de media kan ik niet anders zeggen dat ik de keuze begrijp. In dat geval een prachtige club voor hem in deze situatie.

   En was Arsenal niet geïnteresseerd in DB?

  2. De Nees

   Maar aan de andere kant Bosz had ook terug kunnen vechten of niet? We weten niet wat er zich heeft afgespeeld, Bosz kan gelijk hebben of mss Bergkamp wel, we weten niet wat de pijnpunten zijn. Maar op gevoel zou ik naar Bosz neigen en dan zou ik zeggen: terugvechten! Bergkamp is niet helemaal koosjer meer na dat Jonk conflict, dat stinkt nog steeds. Bosz had zich moet mobiliseren en de vijand bij de strot grijpen, je laat je toch niet zo maar afknallen? Met Spijkerman en l’Ami als tegenstanders lig je toch niet wakker van? Bergkamp zou wat meer gewicht kunnen hebben, maar waarom zou je niet kunnen opnemen tegen hem? Bergkamp had destijds al een dubieus spel gespeeld met Jonk en Trustfull, dat kan Bosz hem aandragen in de strijd. En daarbovenop Bosz stond sterk genoeg met wat hij heeft laten zien in 1 seizoen, slimme man, goed bespraakt, tactisch goed onderlegd, daarmee zou hij een sterke stroming achter zich kunnen krijgen bij Ajax. Hij voerde Cruijff’s ideeën uit, dat lijkt me toch een sterke troef om de ware ajacieden achter je te krijgen. Neem het dan maar op tegen je tegenstanders, dan wil ik wel zien of Bergkamp en co zo machtig zijn. Ik had wat meer ballen verwacht van Bosz. Maar ja als tijdens een conflict toevallig een zijdeur opengaat, met daarachter een grote zak geld en een grote club…..

 3. Starke

  Net als wat met Orlando Trusful gebeurde. Met deze staf aan de zijde van de hoofdtrainer zal het fout blijven gaan. Gwn zakelijk blijven en kijken wie functioneerd. Makkelijk

  1. De Ajacied

   Zo is het wel Starke
   En wie niet functioneerd buiten jagen ja
   ❌❌❌

 4. koote207

  Kan het nou nooit eens normaal bij Ajax, denk een s aan de club in plaats van jezelf, al die ego’s zitten elkaar al jaren in de weg?

 5. Charka53

  Dit is dan wel erg jammer , Bosz heeft Ajax weer een gezicht gegeven en omdat hij wil spelen zoals hij nu deed maar de rest van de staf wil behoudend spelen zoals in FdB zijn tijd is dit conflict ontstaan , waarom toch gaan we nu weer terug naar af en ik Bosz maar voor van alles uitmaken maar dit ligt niet alleen aan hem ze moeten zich schamen .

  1. Ajaxslied

   Wie zegt dat hun terug wilde naar de oude speelstijl ????? Staat nergens hor !

   1. Charka53

    Ik las toch ergens dat Bergkamp wat Defensiever wilde spelen , vandaar

 6. Indojood

  Goed bezig TH/Directie en RvC. Na het seizoen was ik weer trots om mijn club. Dat heeft dus niet lang geduurd. Om van te kotsen.

 7. Indojood

  Bosz is niet foutloos, niemand is dat maar heel veel mensen hier mogen wel eens in de spiegel gaan kijken met alles wat er over Bosz is geroepen. Ik wens hem veel succes bij Dortmund en de nieuwe Ajax trainer veel sterkte. Eén van de vereisten is dat hij zich moet schikken naar de wensen van dit belangrijke viertal. Hoe is het toch godverdomme mogelijk.

  1. Jari10

   Doodzonde. Bosz heeft in korte tijd iets moois neergezet. De breuk is een feit. Directie dient het TH te evalueren en daar ook de eerdere problemen in mee te nemen. Ego’s mogen de club niet kapotmaken.

  2. Toppertje

   We weten het niet hè? Je kunt je toch nauwelijks voorstellen dat als je een trainer haalt die aansluit op de visie dat het zo escaleert. Het is natuurlijk wel zo dat het TH bij uitstek een idee van JC was om de continuiteit te garanderen en niet afhankelijk te zijn van een passant die ook Bosz is. Vraag is wilde Bosz dingen die haaks op de visie stonden of past het model niet omdat de trainer nu eenmaal eindverantwoordelijk is en daarmee ook de kop van jut? Na zo’n seizoen kies je in een dergelijk conflict misschien snel voor de trainer maar wat als het een waardeloos seizoen was geweest? Hadden we dan met dezelfde informatie hetzelfde oordeel gehad?

   1. Indojood

    Ik geloof in de constructie, Toppertje. Ik heb weinig tot geen geloof in de capaciteiten van de mensen. Wat Johan altijd heeft gezegd is dat Ajax aantrekkelijk en aanvallend voetbal moet spelen, veelal met eigen jeugd, dit moet dan tot het gewenste resultaat leiden. Denk dat Bosz op de goede weg was zoals Jonk dat ook was en als visie/cultuurbewaker (TH/Directie) stuur je hooguit een beetje bij. Wij als publiek zien inderdaad niet alles maar als ik nadenk over Johan’s visie, zijn conclusies in zijn boek, het interview met Rijkaard, hetgeen wat Jonk heeft geleverd aan talenten en hetgeen wat Bosz heeft geleverd aan amusementswaarde gekoppeld aan prestaties, dan is het hoogst opmerkelijk (en ik druk me heel zachtjes uit want ik kook van woede) dat Cruijff, Jonk en nu Bosz allen worden weggejaagd.

    1. Emilio4Ajax

     Een van die dingen die mij ook dwars zitten…denk dat er personen binnen het TH verkeerd bezig zijn…??

     1. Jari10

      Dat is inderdaad vreemd. Maar er zit wat mij betreft ook een weef fout in het TH. Vanuit het eerste elftal kan er maar 1 en dezelfde persoon input leveren. Het kan toch niet zo zijn dat de verantwoordelijkheid bij de trainer licht en de macht bij Bergkamp? Ik maak me sterk of Johan het zo bedoeld heeft. Ook hij heeft in 1990 de knvb bedankt omdat hij niet zijn eigen staf mocht samenstellen. Ik wordt er weer ziek van als ik daaraan terugdenk!

 8. dickst14

  Waarom moest Bosz weg? omdat de andere 4 het niet eens waren met zijn speelstijl? Jonk kunnen we dan ook wel vergeten. Eindelijk een half jaar het Ajax gezien waar ik trots op ben. Helaas door een aantal te grote ego’s is dit alweer verleden tijd. Bedankt Ajax

  1. dickst14

   Jonk en Bosz volgden de lijn Cruijff. Ajax wordt ongeloofwaardig. En Bergkamp zou een curses moeten volgen hoe je moet samenwerken.

 9. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Als ik dan weer bedenk hoeveel mensen hier veren in de reet van TH etc hebben lopen steken en ze tot op de dag van vandaag blijven verdedigen …….. te triest voor woorden. Bosz succes en een advies aan alle trainers: laat Ajax links liggen, laten ze het maar lekker zelf uitzoeken. Straks schuiven ze ijskoud Spijkerman naar voren.

 10. Jimmy1971

  Gotver !!! De beste trainer in jaren weg door kleutergedrag !
  Het wordt weer tijd voor een grote schoonmaak bij Ajax ..

 11. kanu

  Vraag me ook af waarom hij 4 man eruit wil knikkeren is hem boven het hoofd uit gestegen.Conflicten zijn er in het bedrijfsleven ook zou je zeggen praat daar over. Snap dit allemaal weer niet. DIEP TRIEST

 12. Pantelic

  AJAX wat zet je jezelf weer voor lul. En de rest van Nederland lacht zich de ballen uit hun broek. Om je rot te schamen.

 13. JohnDoe77

  We kunnen er van alles van vinden maar kennen de details natuurlijk niet. Wel is duidelijk dat het ons weer een kampioenschap kan kosten; het team moest begin dit jaar ook wennen aan PB en ging in de tweede helft pas goed ballen. Toen was de titel al vergeven! Sar; heeeeeeel goed evalueren dit allemaal en iemand aanstellen die goed met de rest kan en wil samenwerken voor een aantal jaar!

 14. Emilio4Ajax

  Weet het niet, maar krijg de indruk dat dit gedeeltelijk komt door de erfenis na van Gaal die ook zijn eigen groupy wilde hebben en toen ie weg ging was allles weg en kon men weer opnieuw beginnen… Spijkerman en Bergkamp kunnen me gestolen worden en wat L’ ami en die ander betreft…ken ze niet zo, maar dat Bosz en Krüzen weinig kontakt met ze hadden begrijp ik ook niet. En dat ie met een eigen groupy zn speelstijl nog beter zou kunnen implementeren zou kunnen betekenen dat de vier die weg moesten van PB de boel tegen hielden of ook niet 100% in Bosz’s speelstijl geloofden… Wat is wijs in zo’n geval?? Met een volgende trainer krijg je dezelfde problemen als die niet zn eigen stijl en groupy mag meenemen. Waarop kies je een trainer?? Om dat waar die voor staat, speelstijl, of omdat ie zich aan Ajax kan aanpassen en in het gereel kan gaan…???

  1. JohnDoe77

   Je kiest een trainer die past bij de clubcultuur en fylosofie. De tijd dat die trainers met hun eigen groep mensen aankwamen, leek mij voorbij. Dat een trainer zijn eigen assistent heeft, logisch, maar een hele groep…

 15. Iceman

  Het wordt niks met al die Ego’s die daar zitten en je begint weer bij 0 en zo blijf je bezig. De club raakt verder op achteruit Europisch gezien en straks zijn wij ook niet goed voor de Eredivisie. Mijn club wordt gesloopt totaal aan dichelen gegooid. Men roept hard dat Jaap Stam daar trainer moet worden geloof mij Jaap gaat het ook niet redden. Bedankt Dennis/Spijkerman en derest van die klojo’s die daar hun zakken vullen. Straks komt er weer een andere trainer en begint het gezeik weer van voor af aan.

  1. KBouter

   Jaap Stam gaat het juist wel redden voor het TH. Stam heeft bijna dezelfde verdedigende opvattingen voor voetbal als Spijkerbanden en FdB hebben.

   Die speelstijl…die is heilig voor Spijkerman, voetballen op zijn Italiaans en dan bedoel ik niét zoals Juve doet.

   Dat het botst tussen de assistenten is gvd logisch als “iedereen” weer aanvallend verzorgd op zijn Cruijff ’s wil spelen en je hebt er 1 of 2 tussen zitten die liever behoudender willen. Ja…die assistenten wil je kwijt als trainer, iedereen móet met de neus dezelfde doel op, en dat doel is het doel van de tegenstander en niét onze eigen doel!!!

   Eeuwig zonde..ik vond het geeneens jammer dat we géén kampioen werden, omdat ik wist…nu gaan we jaren oogsten met mooi voetbal.

   Met zwaar behoudende types als Spijkerman die de rem op aanvallend voetbal erop zal blijven houden, zullen alle trainers die aanvallend voetbal prediken sneuvelen.

   Dood en Doodzonde!!

  2. dickst14

   Jaap Stam zou een grote vergissing zijn. Jong Ajax heeft afgelopen seizoen 2 keer zoveel gescoord als toen hij trainer was.

 16. ajaxpers

  Dit is nog maar het beging. Binnenkort komt er ook uit hoe de verstandhouding met de spelers was. Het is nu even zwaar en wees blij dat er geen kakkerlak meer in huis is.

  1. KBouter

   Dat is gewoon bullshit…in elke selectie zitten ontevreden spelers die niét aan het voetballen komen.

 17. De seijs

  Een trainer zet zijn beste elf in de basis. Is dit misschien waar over het conflict is ontstaan? Wij hebben hier allemaal ons vaak genoeg afgevraagd waarom bv Veltman niet gewisseld werd. En Sinkgraven, Traore, Younes. Wij wisten hier allemaal te vertellen dat er opdat moment betere (jonge) spelers waren. Is dit misschien het probleem dat 2 kampen niet met elkaar overweg konden? Want dan zou ik het wel kunnen begrijpen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zou best kunne dat daar het conflict zit Seijs.. aar de trainer bepaalt de opstelling en wordt afgerekend op de resultaten. Denk idd dat Bergkamp vond dat bv voor Younes je beter Kluivert/Nouri/Cerny had moeten opstellen.. Ook denk ik dat hij lieverEl Ghazi en later Neres had gezien voor Traoré.. Het vertrek van Bazoer zal een conflictpunt geweest zijn.. Misschien ook Sinkgraven en Veltman..
   Cultuurbewaker is geen functie.. Het gevaar om iemand cultuurbewaker te maken is dat zo’n figuur het gevoel heeft dat hij overal over mee moet praten en zijn mening moet geven. Als je dan bekend ex-voetballer bent krijg je ook nog gehoor.. En zie..de tweespalt is geboren..

  2. KBouter

   Heeft er ongetwijfeld mee te maken…ik kan me voorstellen dat Spijkerman bv liever een echte verdediger, die bij zijn eigen 5 meterlijn blijft staan, dan bv een Veltman, die ook aanvallend ten strijde gaat.

   Spijkerman komt uit het kamp de Boer..en juist dat kamp speelt liever behoudend en kamp Bosz wil “Cruijffiaanse” aanvallen zien en als er dan een assistent tussen zit die de boel remt….ja dan is een conflict geboren.

 18. -buitenkantje rechts-

  Langzamerhand komen de feiten boven tafel…
  Bosz had gedurende het seizoen een moeilijke relatie met Bergkamp de “cultuurbewaker”, assistent Spijkerman, keeperstrainer l’Ami en conditietrainer Rekelhof. Waar Nice de deur dicht hield voor Dortmund zette vd Sar de deurwagenwijd open. Bosz voelde zich tegengewerkt door genoemd viertal en zou die het komend seizoen willen vervangen door anderen, zodat hij verder kon gaan met zijn ingeslagen weg.
  Gewoon een ordinaire machtsstrijd waarbij de algemeen directeur vd Sar een kwalijke rol speelde. Ipv de partijen bij elkaar te brengen koos hij partij, waarvan Bosz dus het slachtoffer werd. Dit is tenminste wat de Telegraaf naar buiten brengt. Opvallend is wat Indojood ook al zei dat wederom Bergkamp betrokken is bij een conflict. Meneer vliegangst die je nauwelijks hoortaat zich intern kennelijk wel degelijk gelden.
  Vd Sar als algemeen directeur en eindverantwoordelijke valt dit te verwijten. Hij had al eerder moeten ingrijpen en moeten roepen” kappen met die shit!”
  Probleem is volgens mij teveel ex-voetballertjes met te grote ego’s die allemaal van zichzelf vinden dat ze het voetbal hebben uitgevonden. Zou goed zijn als er eens een bezem door heen gaat. Bergkamp moet nog maar eens een enkele reis kanaaltunnel boeken en gaan werken bij Arsenal. De assistenten hebben wat mij betreft al helemaal geen rol te spelen. Opzouten dus..
  Wat nu?
  We moeten verder. Het kwaad is geschied.. De mannetjes zullen gewoon blijven zitten en zullen een trainer aanstellen met wie ze wel door een deur kunnen. De beste kandidaat is dan Keizer die wel een goede relatie met Bergkamp heeft en voor wie veel waardering is binnen Ajax..

  Wat een zooi.. Ajax het wespennest.. wie durft?

  1. De seijs

   We moeten niet vergeten dat een trainer een paasand is. Het bestuur zit er voor langere tijd om de cultuur te bewaken. Dus ik Denk dat we eerst de echte feiten moeten aanhoren. Die zijn nog steeds niet door de des betreffende vertelt. Pas dan kunnen we een conclusie geven.

   1. -buitenkantje rechts-

    Bij het bewaken van de cultuur denk ik aan doorstroom van jeugdspelers en speelstijl. Volgens mij zat het daar wel goed mee Seijs.. Bovendien zaten we in een opbouwfase waar Bosz zelf 3 jr voor had uitgetrokken. Maar ben met je eens dat we nog niet alle feiten gehoord hebben waarschijnlijk. Die komen deze en volgende wk vanzelf. Misschien moeten we onze mening dan wel weer bijstellen.. ??⚽️

    1. Indojood

     Ik weet genoeg, BR. Ajax slaagt er wederom in om zichzelf in de voet te schieten als het de goede kant op dreigt te gaan.

 19. ajaxpers

  Ajax is verlost van een waardeloze trainer die ongeloofelijk veel fouten heeft gemaakt en niet de selectie goed kon benutten. Alle vertrouwen dat er een Ajax waardige opvolger gevonden zal worden. Iemand met ruime ervaring op zijn cv en niet van het niveau van Vitesse of Macabbi

  1. Jimmy1971

   Had jij maar het niveau van Macabbi , Ajaxpers !!
   Dan had je nog wat toegevoegd aan dit forum ..

  2. Indojood

   ajaxpers, jij hebt ooit de naam van Bert van Marwijk laten vallen als alternatief. Ajax-waardige trainer?

   1. dickst14

    Is dat dezelfde van Marwijk die trainer van 010 was. Nee dat kan niet als ajaxpers die wil. Dat moet een andere v Marwijk zijn.

  3. knudde32

   is je verlof van de tbs kliniek nog niet voorbij?? Het laatste half jaar was het beste voetbal in 20 jaar ajax

 20. Jimmy1971

  Als een nieuwe trainer alleen bij Ajax past als hij zich aan Bergkamp en consorten conformeert dan wordt het zo’n ja knikker als trainer !!
  Dan zijn we echt verdoemd ..
  Ik zeg na al deze incidenten met het technisch hart , Bergkamp ( al was het een hele fijne grote voetballer ) lekker een enkeltje Arsenal geven ..

 21. misslucky

  Gewoon een Nederlander met een Ajax hart en dat is of Jonk of Stam.
  Zet nu ook vraagtekens bij Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. De eerste kanndan beter naar Arsenal gaan en met Hennie had ik al nooit wat.
  Wat erg dit! Eindig je zo goed je seizoen met een gedreven team wat nu echt een team was en dan vertrek je door gezeur van assistenten. Laat zij maar vertrekken en niet Bosz…
  EEN BLAMAGE VOOR EEN CLUB ALS AJAX ???

  1. Indojood

   Stam zeker niet. Chagrijnige anti-Cruijff zuurpruim die louter voor het resultaat gaat.

 22. Toppertje

  Dat koken van woede herken ik bij mezelf ook. Ik ben genegen om me bij je aan te sluiten maar het knaagt gewoon dat ze hier niet uit konden komen. Daarom leg ik ook een verantwoordelijkheid bij RvC en vd Sar als algemeen directeur dat dit is geescaleerd. Het is woede en ongeloof dat bij mij overheerst. Was er heilig van overtuigd dat we komend seizoen kampioen zouden worden. Nu is het weer afwachten of een nieuwe trainer niet eerst weer punten kost. 4 jaar zonder titel kan voor een club als Ajax echt niet.

  1. Indojood

   Ja, ben enorm gefrustreerd. Elke keer als we de juiste kant op dreigen te gaan met onze club (de kant van Cruijff) barst de bom weer. ?

   1. Toppertje

    Ja Indo, zo neem je je voor om je een tijdje niet te laten zien op dit forum. Even nagenieten en voorbereiden op het nieuwe seizoen. En zo staat de club weer in brand en moeten we de frustratie weer weg schrijven. Kutzooi.

 23. afcadeluxe

  allemaal eigen b.vtjes,in plaats van met zn allen een kant opkijken,nee we gaan weer lekker ruziën en mogen we waarschijnlijk weer een vreemde trainer begroeten die misschien beter is voor d.bergkamp,maar of die trainer ons blij maakt met ajax voetbal is maar afwachten,vreselijke gedachte dat 4man een heke club op stelten zetten en dat het rvc niet ingrijpt

 24. Basisspeler

  Optyfen allemaal! Klaar mee! Helpen godverdomme mijn club naar de kloten.
  Jonk zal niet komen zolang iniminiBergkamp daar zit. Keizer of Winter lijken me de beste kandidaten. Maar wie wil hoofdtrainer zijn bij een club waar een TH de opstelling bepaalt?

 25. KBouter

  Trieste dag, en als we dan naar de opvolger discussiëren….hoor ik verdomme de naam Stam vallen!! Wordt steeds gekker hier op dit forum!!

  1. Indojood

   De nieuwe trainer moet i.i.g. kunnen samenwerken met grootheden als l’Ami, Spijkerman en Rekelhof en rapporteren aan de grootste van allemaal, onze cultuurbewaker.

  2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Mensen verlangen naar defensief voetbal denk ik KBouter. Stam komt er openlijk voor uit dat hij voorstander is van resultaat voetbal en dan lopen mensen hier nog steeds achter hem aan. Ik snap er ook de ballen van.

 26. Slingertje.

  Wat een puinhoop weer.
  Ze leren het echt nooit bij Ajax.
  Laat ze nu maar eens hard ingrijpen en de rotte appels eruit flikkeren want niemand is groter dan de club.

  1. Bert62

   Nou die doet het zeker niet. Kan ie mooi naar het bestuur schreeuwen: Vuile Klootzak!!!! ?

 27. fredie

  Wij dachten dat er iets moois ging gebeuren het nieuwe seizoen! Maar nee hoor we kunnen weer opnieuw beginnen!! Wie is eigenlijk de baas bij Ajax?? Dennis Bergkamp?????

  1. Bert62

   Daar begint het inderdaad op te lijken ja. Volgens mij is Bergkamp de rotte appel in het geheel.

 28. Bert62

  Wat een stelletje onverantwoordelijke pubers. Je mag dan als mijnheer Bergkamp zijnde nog zo’n grote voetballer zijn, maar toen hij naast de Boer op de bank zat was het spel niet om aan te gluren. Je bent 4 jaar op rij kampioen van de armoede geworden, internationaal stelde je geen reet voor. Onder Bosz werd er tenminste gevoetbald en ik ben er van overtuigd dat we met deze trainer en groep kamioen hadden kunnen worden komend seizoen. Maar omdat mijnheertje Bergkamp het niet kan vinden in de filisofie van Bosz moet de laatste het veld ruimen. De eerste die het veld had moeten ruimen is mijnheertje Bergkamp zelf. Je helpt zo, mijn club en die van vele anderen om zeep. Het eerste vliegtuig nemen zou ik zeggen. Oh nee mijnheertje Bergkamp is zo’n loser die vliegangst heeft. Kom eerst zelf daar maar eens overheen alvorens je denkt dat jij het voor het zeggen hebt daar.

 29. LeroyT

  Toch vreemd dat een ieder die de cruijff ideologie aanhangt dat deze bij ons ajax allemaal worden weggepest. Op 1 of andere manier.

 30. JohnDoe77

  Je kunt je afvragen wat er nu echt loos is. Ajax is normaal niet de club die een ruim half jaar een “ruzie” in de technische staf stil weet te houden. Dit zou al sinds de winterstop spelen, maar ik heb er niemand over gehoord. Zal hij niet gewoon weggaan omdat hij 3/4 keer zoveel gaat verdienen en zocht hij een reden? Onenigheid in de staf klinkt dan vrij logisch toch?

  1. Bert62

   Nou ik denk toch het laatste. Mijnheertje Bergkamp is de eerste die op moet rotten daar. Haal Wim Jonk maar weer terug en maak hem trainer. Allemaal teveel egootjes daar. Er is maar 1 kliek daar en dat zijn Van de Sar, Overmars en Bergkamp. Zolang zij het voor het zeggen hebben zal iedere trainer het moeilijk hebben daar of het moet Louis van Gaal zijn.

 31. Geenemotie

  Ajax heeft zichzelf getackeld. Wat een zwak leiderschap van vd Sar en RVC. Bosz was top en liet ajax goed voetballen. Supporters en spelers de dupe en terug naar af. Echt schandalig. Bergkamp loopt al langer te kloten. Als sar ballen had stond hij pal achter Bosz

 32. Emilio4Ajax

  Dat daar van Bergkamp begrijp ik dus geen ene malot van…Bosz komt als hoofdtrainer en neemt Krüzen mee als assistent. Deze twee moeten het doen met Spijkerman, Bergkamp, L’Ami en nog eentje…Tijdens wedstrijden wordt Bergkamp naar de perstribune verbannen. Hij mag van Bosz tijdens de training aanwezig zijn en zn ding doen met die jonge gasten, maar dat het niet botert tussen die twee mag dan al duidelijk zijn. Bergkamp is een beetje derde assistent…, maar zit als cultuurbewaarder zonder verantwoordelijkheid in het TH en beslist over Bosz terwijl Bosz en Krüzen ook in het TH zitten waar ook Overmars deelachtig is en Vd Sar voorzitter is. In mijn wereld zal een derde assistent nooit bij het TH mogen zitten en beslissen over zaken waar zijn baas,Bosz en Krüzen uiteindelijk de verantwoording voor dragen. Dan kan die nog zo veel cultuurbewaarder zijn als ie wil maar hij hoort niet in het TH thuis. Logisch dat als er over Bosz beslist moet worden Bergkamp tegen is… spijkerman was eigenlijk al uit eigen beweging vertrokken omdat ie inzag dat ie toch geen rol van betekenis zou spelen volgend seizoen. Voor mij gaan alle credits naar Bosz en Krüzen die onder het seizoen besloten geen stampij te maken en geen energi wilde verspillen, maar Ajax naar een hoger plan wilde sturen…zie EL finale…??

 33. AFCA my World

  Ik begrijp Bosz wel,de overige assistent-trainers voegen nix meer toe,er zijn andere betere opties te krijgen, maar dan kan niet want dan raken de lievelingetjes van de directie hun baantje kwijt,en dan loos je de trainer maar want die doet het toch niet goed ?

Reageren is niet mogelijk.