There are no ads, please add some


Veltman staat aan basis zege Oranje op Ivoorkust: 5-0

Het Nederlands Elftal heeft de oefencampagne op weg naar de WK-Kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg winnend afgesloten. Na de 2-1 overwinning op Marokko van enkele dagen geleden werd ook Ivoorkust verslagen. Joël Veltman was de grote man opvallende genoeg bij Oranje. Na slechts tien minuten spelen zorgde Veltman met zijn eerste doelpunt ooit in dienst van Oranje al voor de openingstreffer. Het bleek direct niet zijn laatste goal voor het Nederlands Elftal. Tien minuten voor het rustsignaal schoot Veltman de 3-0 tegen de touwen. In de tussentijd was Arjen Robben zijn zenuwen de baas vanaf elf meter. In de tweede helft zorgden Davy Klaassen en Vincent Janssen voor de eindstand: 5-0.

Het was pas de tweede keer in de historie dat Ivoorkust en Nederland tegenover elkaar stonden. Het eerste treffen vond meer dan tien jaar geleden plaats; tijdens het WK van 2006 in Duitsland. In de groepsfase won Oranje destijds met 2-1.

Gerelateerde posts

39 reacties

  1. koote207

   Nou mooi weten we dat ook weer, ik heb liever dat ze bij ons de pannen van het dak spelen

 1. Prinsengracht

  Rare kop boven dit artikel. Hij maakte echt het verschil niet hoor.

 2. Charka53

  Veltman maakte twee doelpunten dat was leuk voor oranje maar laten Tete niet vergeten die speelde weer een goede partij en Davy was ook goed aanwezig dus Ajax was goed vertegenwoordigd.

 3. Peter en zijn Rockets

  Het lijkt wel of het meteen goed gaat zonder scholletje. Die zal wel met pensioen gaan.

  1. Basisspeler

   verkeert en ging met stuit nog in het doel. De kopbal raakte hij ook verkeert en ging via zijn schouder in het doel. Verder verdedigende fouten zoals hij zelf toegaf na afloop. Hij liep teveel naar buiten, waardoor Indi alleen kwam te staan.
   Doelpunt Klaassen wel beheerst in het hoekje geschoven. Robben absolute ster.

 4. -buitenkantje rechts-

  Leuke pot om naar te kijken.. Goed voor het zelfvertrouwen voor het altijd lastige Luxemburg.. Eens met Basisspeler dat het twee mazzeltjes waren.. Toch viel mij de gedrevenheid op waarmee Nederland speelde. Klaassen (who else) met een lekkere beheerste inschuiver. Hij werd vervangen door zijn opvolger bij Ajax.. Sneijder.. 😁⚽️

  1. Jimmy1971

   Toch zie je dat bij Sneijder het beste er ondertussen wel af is !
   Voor Ajax als mentor van de jeugd nog zeer bruikbaar , maar geen Europese top meer ..

   1. KBouter

    Inderdaad…maar gasten hier zullen wel weer gaan schreeuwen uit emotie dat Sneijder terug moet komen!!

    1. -buitenkantje rechts-

     Helemaal niet uit emotie.. Sneijder kan van een enorme meerwaarde zijn voor dit piepjonge Ajax. Alleen met jeugd red je het niet. Vorig seizoen speelde Ajax 60 officiële wedstrijden. Dat kan niet met alleen jeugd. Jeugd is nog te wisselvallig. Jeugd weet in topwedstrijden ook nog niet wat er gevraagd wordt in bepaalde situaties. Je hebt in iedere linie een kapitein nodig die kan aan- en bijsturen als dat nodig is. Sneider is daar uitermate geschikt voor, nog veel meer dan bv een Nigel de Jong. Die kan alleen laten zien hoe je in zo kort mogelijjke tijd zoveel mogelijk gele en rode kaarten verzamelt. Qua voetbalkwaliteiten een beperkte voetballer.
     Zet een middenveld Ziyech, vd Beek met Sneijder neer. Voorin Nouri, KJH en Kluivert.. Achter Viergever, Sanchez/Riedewald(Veltman) en Tete..
     Wat een basiself heb je dan!..

     1. KBouter

      Dat is de mening van velen, inclusief Riedewald die dit seizoen mega door het ijs gezakt is.

      Ajax moet vooruit en doorselecteren, daar is geen plek voor Riedewald. Sneijder zal je kunnen gebruiken als mentor voor de jeugd, maar ik zie hem niet meer in de basis. Dat is wat ik van hem het laatste jaar zie, ook in Oranje is het over voor hem denk ik.

     2. EugAjax

      Volledig eens BR met Sneijder. En dan ook nog Huntelaar erbij. Dan word dit elftal indien veel spelers behouden blijft niet meer te verslaan voor heel veel tegenstanders

 5. AFCA my World

  Hopelijk genoeg in kijker gespeeld voor een leuke club in het buitenland, verkopen en doorgaan met Tete ! Al moeten we het komende seizoen wel weer helemaal onderaan beginnen met een nieuwe trainer en nieuwe spelers,er word al aan zo’n beetje alle basisspelers getrokken !

 6. Hoeda Fak Ajoe

  Ik vraag me nu af wat de commentaren geweest waren als Tete 2x gescoord had.
  Mensen, geef nou eens gewoon toe dat Veltman een goede pot gespeeld heeft! Tete was verdedigend OK maar zeker niet opvallend. Aanvallend weinig effectief.

  1. AFCAZone

   @Hoeda Fak Ajoe

   Ik heb geen commentaar op Veltman.
   Als je goed oplet staat hij ALTIJD op de juiste plek. op het juiste moment. Hij staat tussen meerderespelers precies in het midden, voor als ze de bal krijgen kan hij snel de bal veroveren.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Eens! En Tete is een geweldige mandekker. De coach (wie dat dan ook moge zijn) moet per wedstrijd een tactische keuze maken. Zoals we gezien hebben (met de finale als ultiem bewijs) was tactiek nou niet een van Bosz zijn sterke kanten.

    1. AFCAZone

     Genoeg man, Alleen domme keuzes van Bosz,
     Deelde hij alles juist in zoals in het nederlands elftal nu gebeurt, maak je ook meer goals en win je sneller.

 7. AFCAZone

  Ik zat al te dollen met wat Feyenoord vrienden, Een Ajacied die scoort in de kuip. En 0 Feyenoorders die scoorde. Geinig.. 3 Goals Ajacieden 0 Feyenoorders. Ghe ghe

 8. -buitenkantje rechts-

  Het gevaar met commentaar op Veltman is dat je snel in eenbepaalt kamp wordt gedrukt. Veltman is een hele nuttige speler. Multifunctioneel.. Hij kan op RB.. hij kan CV.. hij zou zelfs als verdidigende middenvelder opgesteld kunnen worden. Al deze posities kan hij redelijk tot goed vervullen. Deze kwaliteiten zijn tegelijkertijd ook zijn minpunten. Hij is namelijk op geen enkele positie ècht goed. Er zijn dus specialisten op die posities die beter zijn dan hem. Een Tete is beter dan hem op RB.. Een Viergever en ook Riedewald zijn beter dan hem op CV Een Schöne/Frenkie de Jong zijn beter dan hem als verdedigende middenvelder.
  Bij een club als Ajax zou hij de ideale invaller zijn, maar geen basisspeler..

  1. EugAjax

   BR toch is er 1 aspect die meesten vergeten mbt Veltman. Toeval of niet, ik denk van niet, maar hij is bewezen in laatste twee seizoenen meest efficiente speler van Ajax volgens velen data specialisten. Probleem met Veltman is dat hij weleens een slippertje maakt en laconiek oogt. Daarom werkt hij wrevel. Maar zijn positieve bijdragen zijn talrijk en zwaarder wegend dan zijn foutjes. Ik beken wel Tete is ook goede verdediger maar anders. En zeker in systeem Bosz de mindere dan Veltman. Dat vind ik dus juist zo frappant. De meesten die Bosz fantastisch vinden willen Tete in de basis en absoluut geen De Boer als trainer. Ik ben van mening dat het juist andersom moet zijn. Ben je fan van Bosz en zijn alles of niets taktieken dan moet je Veltman op formulier zetten. Wil je iets meer zekerheid dan is het beter voor Tete te kiezen. Maar dat maakt spel wel stuk degelijker.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ja Eug.. iedere speler heeft zo zijn sterke en zwakke punten.. Wat ook een. Isverstand is dat Tete aanvallend minder brengt dan Veltman en vaker behoudend speelt. Ken de data niet uit mijn hoofd, maar heb me laten vertellen dat Tete aanvallend minstens net zoveel doet als Veltman. Het is ook je persoonlijke voorkeur voor een speler. Denk dat welke trainer ook komt, Tete de voorkeur voor Veltman krijgt.
    Las hier ook op het forum dat Bosz min of meer onder druk werd gezet door TH om bepaalde spelers op te stellen. Zo zou ook hij de voorkeur geven aan bv Tete, maar “moest” hij Veldman opstellen.
    Denk dat de komende tijd de waarheid wel naar buiten zal komen.

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Wat Veltman betreft klopt dat inderdaad BR en dat verhaal zal ook tzt naar buiten komen. Bosz heeft toch echt wel voldoende kennis in huis om te zien dat Tete beter is dan Veltman. Eerst twijfelde ik aan Nosz maar nu alles op een rijtje staat is het hele verhaal duidelijk en eigenlijk doodsimpel. Het is gewoon een kwestie van feiten op een rij zetten, iets wat ik persoonlijk vrijwel dagelijks doe.

 9. a.p.

  klasse Veltman….de critici kunnen even stil zijn. Op naar het nieuwe seizoen

 10. Slingertje.

  Wat een uforie om niets want dat Ivoorkust leek wel een G-Team.
  Wat waren die slecht zeg.

 11. EugAjax

  Ja die laatste bewering is of onjuist of Bosz diskwalificeert zich als Ajax trainer als je je een opstelling door directie laat vertellen! En probleem is maar meteen mooie Ajax heeft een super dubbele bezetting op de RB plaats en dat zou eigenlijk op alle plekken zo moeten zijn als streven

   1. -buitenkantje rechts-

    Wat ik in een ander topic ook zei Eug.. Veel speculaties, weinig harde gegevens. Misschien beter om af te wachten met al te radicale conclusies. Komende tijd zal de waarheid boven water komen.

 12. Litmanen

  Met het risico dat de nodige critici al klaar staan: de doelpunten van Veltman waren niet bijzonder, maar heel gek, hij stond weer ” toevallig” op de goede plek. Zoals hij verdedigend ook altijd ” toevallig” op de goede plek staat.

  Al eerder schreef ik dat als je de cijfers oo een rijtje zet en ik zal dat nu even niet doen, hij er ten oozichte van Tete in alle opzichten beter uitkomt. Verdedigend als opbouwend.

  Er zal, zolang die twee bij Ajax spelen, altijd een voorkeur zijn voor de een of de ander, maar ik weet dat die klojo van een Bosz veel uitgaat van statistieken. Dat is ook de reden waarom hij bleef doorgaan met Sinkgraven.
  Die leverde als linksback veel meer dan alleen zijn tegenstander opvangen.

  Als de statistieken uitwijzen dat een verdediging Veltman, Sanchez, Viergever en Sinkgraven het beste is voor het elftal, dan zal elke trainer zijn gevoel opzij zetten en voor die laatste lijn gaan. Hoe onlogisch dat ook lijkt.

  Ik weet even niet wie dat hier steeds opnieuw meldde, maar de samenwerking Sinkgraven/Ziyech bleek het beste voor het elftal, dus was Sinkgraven een hele goede vondst ( van Bruins Slot overigens).

  Als je ziet hoeveel drek Veltman het afgelopen jaar alleen hier al en in de pro Tete pers over zich heen heeft gekregen, dan is het een wonder dat die jongen gewoon door is gegaan om op een hoog niveau te blijven presteren, met als hoogtepunt de EL finale, waarin hij tot de beste drie Ajacieden behoorde.
  Als hij een mooi transfer gaat maken dan heeft hij hem daar zelf verdiend en een redelijk aantal Ajacieden werden daar van behoorlijk wat lijstjes afgehaald.

Reageren is niet mogelijk.