There are no ads, please add some


Bosz hakt knoop door en wil aan de slag bij Borussia Dortmund

Ajax kan zich de komende weken gaan voorbereiden op het aanstellen van een nieuwe trainer nadat Peter Bosz volgens het Duitse Bild definitief heeft gekozen voor een overstap naar Borussia Dortmund. Bosz zal bij Dortmund ongeveer vier miljoen per jaar gaan verdienen terwijl Ajax een afkoopsom van vijf miljoen ontvangt voor de trainer, die al met al één jaar in dienst is geweest in Amsterdam. Volgens Bild zal Bosz komende week worden gepresenteerd bij Dortmund.

Bron: Bild

Gerelateerde posts

214 reacties

 1. koote207

  Blijft onbegrijpelijk van zowel Ajax als Bosz, je kan nu weer helemaal overnieuw beginnen !!KLOTE

  1. AjaxKat

   Amsterdamse bluf mag dus alleen tijdens de wedstrijd op het veld. In de top van de club zijn het makke schapen die in deze zaak helemaal niks geen Amsterdamse bluf bij de onderhandelingen meebrachten. Ik vraag me echt af op basis waarvan Ajax zo makkelijk is. Als het allemaal doorgaat dan is PB echt de laagste rat die er in het voetbal rondloopt met dick advocaat. PB mag Ajax ook wel dankbaar zijn voor de kans die hij kreeg, anders zat ie nu nog weg te rotten bij Maccabi.
   Heeft Sar eigenlijk nog excuses aangeboden aan de fans die werden benadeeld bij het ophalen van hun finalekaart? Al met al, ook dit is onze club… Kutzooi!
   Wat een voorbeeld zal hij zijn voor de spelersgroep verdomme!

   1. EvdB

    PB is en blijft een onbetrouwbare kakkerlak…..
    Dit was te voorzien en nu zitten we met de gebakken peten

   2. Litmanen

    Ajaxkat, normaal gesproken ben ik niet zo van Ajaxspelers of bestuursleden aanvallen, maar in dit geval heb je helemaal gelijk.
    Hopelijk heeft Bosz in Duitsland iets meer tijd nodig om de spelers zijn spelletje te laten spelen, dan is hij met vriendje Kruzen voor de Kerst weer thuis.
    En het bestuur mag uitleggen hoe ze zo ongelooflijk stom konden zijn om deze rat te laten gaan. Desnoods uit functie en op de tribune, maar opnieuw worden we door het kapitaal gegijzeld, nu zelfs door een trainer.

    Reken volgend jaar maar niet op de schaal, want ik vermoed dat nu een stuk of acht Ajacieden ook gaan cashen.

    1. AjaxKat

     Lees nu ook dat Veltman laat doorschemeren dat PB mogelijk geen steun kreeg van de directie. Verklaart wel een hoop en aan de andere kant denk ik dat ze niet blij waren met bv het selectiebeleid van PB. Heeft Ajax uiteindelijk wel de titel gekost dus snap ergens wel hun kritiek en nog wat beter waar het eventuele vertrek van PB vandaan komt. Maar als organisatie is dit toch totaal geen beleid voeren? Met een beetje pech zijn we nu op het niveau als waar FdB wegging. En wat dan, wéér een overgangsseizoen? Hoog tijd dat er verbindende mensen binnen de club komen, ik vind het TH (als het nieuws allemaal klopt) een griezelig groepje worden. Maar het is zelfs JC niet gelukt om eenheid binnen de club te krijgen.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Ik denk dat juist het TH niet zo blij was met Bosz (ik las ergens dat zeker Bergkamp geen fan van ‘m was) met name vanwege de keuzes die hij maakte ten nadele van de eigen jeugd. Bijvoorbeeld Traore op rechts en in mindere mate Younes op links ipv EL Ghazi, Cerny of Kluivert. Het is dat ie echt niet om Dolberg heen kon. Het TH probeerde de lijn Cruijff te volgen, maar uiteindelijk maakte Bosz de opstelling. En zoals we nu horen kon hij behoorlijk met de vuist op tafel slaan. Ik ben dus wel tevreden over het TH.

     2. AjaxKat

      @hoeda, dan is het TH niet blij met PB geweest obv keuzes die hij begin dit seizoen maakte. Dan zijn ze lang boos op m geweest zonder dat ze die boosheid hebben getemperd en daar was ook alle reden toe (1 jaar geleden was ik namelijk ook anti-PB). Daarom moeten er verbindende mensen komen in de top van Ajax. Hoe PB in elkaar steekt konden ze volgens mij van tevoren al tackelen. Gewoon een simpele vraag stellen voor z’n aanstelling: wie zou je waar neerzetten en waarom? Ene kant ben ik blij dat PB er (in elk geval) dit seizoen was en hij heeft wel Kluivert, De Ligt en Dolberg laten opbloeien maar er is ook aardig wat misgegaan met jeugd. Dat is ook zo.
      Heb echt gemengde gevoelens nu over deze kwestie. Valt voor beide kanten wat te zeggen, maar zoals ik al zei Ajax heeft in de top mensen nodig die verschillende partijen binnen de club kunnen verenigen. En volgens mij is het vertrek van PB nog steeds niet officieel dus laten we hopen dat ie gewoon blijft.

     3. Emilio4Ajax

      Had mij gebeld…ik doe het voor een Harteveld…😂😂😂🍻😎

 2. Toppertje

  Ik had me voorgenomen om zo min mogelijk te schelden op dit forum maar helaas moet ik een aantal mensen hier gelijk geven. Bosz is gvd gewoon een onbetrouwbare kakkerlak gebleken. Met alle respect voor Dortmund het is geen Barcelona, Real of Bayern en Ajax is geen Heracles. Bij Ajax sta je als speler of trainer altijd in de belangstelling. Om nou gelijk al na 1 jaar Ajax te gebruiken voor je eigenbelang is respectloos naar club en supporters die notabene voor Bosz over een 010 drempel moesten.

  Stuitend is ook de onderdanigheid van het Ajax bestuur om voor een fooi het sportieve belang van Ajax en zijn supporters ondergeschikt te maken aan het eigenbelang van Bosz en dat van BvB. Het bestuur had op zijn Amsterdams schijt moeten hebben aan de wens van Bosz en BvB. Als ze gelijk duidelijk hadden gemaakt dat er na slechts 1 seizoen geen sprake kan zijn van een overgang dan was er niets aan de hand geweest. Jammer voor Bosz maar ook bij Ajax wordt hij ruimschoots betaald om zich over zo’n teleurstelling heen te zetten.

  Als laatste is het een lekker signaal naar de spelers. Hoe kun je naar hen toe volhouden dat we gestart zijn met iets moois dat we nog samen moeten afmaken? Als supporter weten we in ieder geval dat het voor het bestuur niets uitmaakt. Als het geld maar binnenstroomt. Met of zonder prijzen.

  Een klap in het gezicht van de supporters die een voorbeeld zijn geweest in hun steun aan Ajax.

  1. Iamsterdam2015

   Toppertje, als ik het mooier en beter had kunnen verwoorden had ik dat gedaan! Maar het blijft stil aan deze kant, kon het zelf niet beter schrijven hier. Het enige waar wij numee ” gered” kunnen worden is een trainer die de ins and outs weet van Ajax. Niet een trainer ( met alle respect) die daar geen kaas van heeft gegeten. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen en een spelsysteem op de groep overbrengen mat als gevolg dat je rond de winterstop weer tig punten achter loopt. Komt bij dat bepaalde spelers nu ook denken van ja als de trainer dit flinkt waarom ik dan niet!?!? Ajax is en blijft mij club dat zeker maar godsamme wat kunnen ze er daar soms een Te*#%$zooi van maken!!!

   1. Charka53

    Mooi gesproken Toppertje , laten we maar hopen dat er een echte Ajax trainer voor in de plaats komt en verder gaat hoe we zijn begonnen en ik hoop dat je verzuipt in je eerste bierdouche.

  2. EugAjax

   Toppertje. Ik ben het in grote lijnen eens met je. Ik weet alleen niet way Ajax beter had moeten doen. Een transfersom voor een trainer is niet gewoon, dus als 5 mln klopt is dat toch een bewijs dat Ajax zich ertegen verzet heeft. Over bedragen kan je discussieren maar mijns inziens als een trainer (en idd evt speler) echt niet meer wil dan kan je beter afscheid nemen. En in alle perspectief. We hebben het hier over Bosz, niet over wereldtoppers als Pep etc. ik baal ook en ga mee in je verhaal. En ook ik heb van binnen gevloekt. Maar ajax doet er verstandig aan hem te laten gaan. Er zijn betere en ook loyalere club trainers daar ben ik van overtuigd! En hoewel dit onverwachs is schat ik heren TH in dat ze altijd een plan b in kast hebben liggen voor dit soort gevallen. We gaan het zien.

   1. Toppertje

    Ik hoop het Eug. Maar ik nem van mening dat er momenten zijn waarop je standvastig moet zijn. Als je direct had aangegeven naar BvB, Bosz en naar buiten dan er geen enkele ruimte is dan had het wel meegevallen. Je had er daarnaast ook nog eens op kunnen wijzen dat er daarom juist geen clausule in zijn contract is opgenomen. Maar het fijne weten we er niet natuurlijk niet van. Maar als het dan niet anders kan had 10 miljoen een mooi bedrag geweest. Niet gebruikelijk maar daar wennen ze maar aan. Ze plaatsen uiteindelijk ook Ajax voor een probleem vooral naar de supporters. Ze staan op het punt om 40 miljoen voor Mahrez uit te geven. Als je Bosz zo graag wilt hebben dan is 10 miljoen geen probleem en 3.5 – 5 miljoen een lachertje. En een bonus voor het kampioenschap is jezelf in de maling laten nemen in een land waar Bayern de concurrentie desnoods leeg koopt.

    1. EugAjax

     Toppertje, ja ik ben best wel met je eens. Ik denk alleen dat Ajax echt ook wel dat soort gesprekken hebt gehad met Bosz. Ik vermoed zelfs dat men het al voor finale wist getuige antwoord op vraag Telegraaf aan bosz net na finale telegraaf zei maar dan kan je toch ook gewoon zeggen ik blijf nog die twee jaar, en toen zei hij ja dat had gekund………met info van nu is dat een beetje politieke verwijzing naar ik zou zomaar eens weg kunnen gaan. Dus ik denk dat dit al bekend was en dat na afhaken Fransman het echt ging spelen. Ach blijft flink balen dat dan weer wel. En mss had Ajax zo erin moeten staan maar ik vrees dat het dan tegen ons had gewerkt

     1. Toppertje

      Bij mij knaagt er ook iets dat dit al langer speelde. Maakt overigens van Bosz een nog grotere eikel.

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Eug kan niet nalaten Overmars en consorten te blijven steunen terwijl daar nu geen enkele grond voor is. Nog steeds op zoek naar een baantje zo blijkt maar weer. Toppertje je hebt 100% gelijk. Als Ajaxfan hebben we een hoop shit te slikken van dat zooitje. Eerst Jonk zwart maken en de deur wijzen, veel geld uitgeven aan heel jonge spelers, doorstroom jeugd belemmeren en nu dit weer. Simpelweg KUT.

     3. Peter en zijn Rockets

      Dat bedoelde ik niet eens. Maar hij doet net alsof hij dagelijks aanschuift bij het TH.

   2. Prinsengracht

    Wie zijn die betere trainers dan? Namen? En komen die naar Ajax/de Eredivisie?

    1. EugAjax

     Van Gaal, Krol, Ten Cate, Rijkaard, Ten Hag om er slechts een paar te noemen, en als je bij dat soort mensen de juiste snaar raakt dan komen ze Ajax verder helpen.

     1. EugAjax

      PS voor je begint dit is alleen een antwoord op wie er betere trainers dan Bosz zijn, noch is dit een voorkeurlijst van mij noch is dit een oordeel over karakter van mensen op dit lijstje. Puur kijkend naar voetbalinhoud en trainerschap.

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      En dan toch van Gaal noemen ….. goh

     3. Widi

      Van Gaal is persona non grata. Ruud Krol is echt geen goede trainer. Rijkaard wil geen trainer meer zijn. Ten Hag kan een goede trainer worden. Maar niet voor ons. Heb je nog meer namen?

     4. koote207

      Tem Hag…..? Moet die AJAX gaan leiden….? Wat heeft die laten zien dan, en Rijkaard is al een paar jaar uit de running en heeft aangegeven er klaar mee te zijn, Krol..? Waarom, Ten Cate kan ik me nog iets bij indenken.

     5. EugAjax

      Koote ik was er al beetje bang voor😄. Ik noemde de trainers nav vraag PG welke beter zijn. Dit zouden niet mijn keuzes zijn als vervanger Bosz. Ik opteer dan voor terug halen Frank de Boer. Maar die wil wsl niet. Dan zou ik, en dat is misschien beetje out of the box, gaan voor duo Morten Olsen/Michael Laudrup.

   3. Litmanen

    Eug, dit maal oneens. Zoals je een speler op de tribune kan zetten kun je ook na 1 wedstrijd tegen Bosz in het nieuwe seizoen zeggen: bedankt voor de voorbereiding, je houd je salaris, maar ga lekker op de tribune zitten, Keizer neemt het over.
    Dan zal nooit meer een trainer dit bij Ajax flikken.

    Wat een smerige klootzak zeg, die Bosz. Ik kan het nog steeds niet geloven. En God wat zullen ze lachen in 010 en 040.

    1. Yindi

     Er heeft onderhuids een conflict gespeeld tussen pb en ????? wie??? Of wat???
     Denk dat Nerez pb door de strot geduwd is en dat dat ook de reden was/ is dat hij hem zo weinig liet spelen.
     Ook met Tete heeft er iets gespeeld, let op mijn woorden. Dat komt er uit wanneer hij in Dortmund zit.

    2. EugAjax

     Litmanen ik denk in ieder geval dat we beide hetzelfde over Bosz denken nu. Alleen vraag ik me idd af of jouw strafmaatregel goed uitwerkt voor Ajax. Misschien wel als signaal naar toekomstige trainers toe dat er niet met Ajax en TH te sollen valt. Maar ik vind zwaarder wegen dat je jezelf dan in de voet schiet omdat we dan na begin seizoen een nieuwe trainer voor groep hebben staan. Hoewel Keizer dan wel bekend is. Met hem zou het dan nog kunnen lukken toch is dat niet ideaal. Daarom vermoed ik dat laten gaan en geld voor hem vragen het beste is wat je voor Ajax kan doen op dit moment.

  3. Charlie2011

   Je haalt de woorden uit mijn mond. Hij is de grootste teleurstelling als trainer van ajax. Met nog 1 a 2 seizoenen was een kaliber dortmund heus wel nog een keer gekomen.

  4. BobbyHaarms

   Amen Toppertje, perfect verwoord! Extra wrang nadat wij als supporters als één man nóg meer achter onze club zijn gaan staan, vooral Europees. Het gevoel dat we met iets prachtigs, iets magisch bezig waren is hiermee definitief als een grote zeepbel uiteen gespat.

   1. HURBIE

    Idd BH wij hebben nog clubliefde vraag mij af waarom
    Want spelers en trainer hebben dat niet meer
    Typisch 2017 Ikke ikke en de rest kan stikken
    Allemaal door dat klote geld
    Mag hopen dat op zijn bek gaat daar LULLLL

 3. MokumAFCA

  Waar slaat dit op? 2 weken gelden zegt hij: ‘als het aan mij ligt, dan blijf ik nog 3 jaar’. Nu in eens naar BvB… Kunnen we weer vanaf het begin beginnen, hopen dat de nieuwe coach soortgelijke ideeen heeft en dat het druk zetten en aanvallen door zal gaan!

  1. De Nees

   Slaat ook helemaal nergens op. Waardeloos tering bestuur, had gewoon je poot stijf houden net als Nice deed of anders een afkoopsom in vette dubbele cijfers. D’r komt een windvlaag voorbij en de heren vielen gelijk om, dit is toch geen meerjarenbeleid?? wat een stel lijers! En Bosz, ook een slappe lamlul met zijn praatjes over opbouwen en minstens drie jaar bij ajax blijven, flikker dan maar op gast. Geen woorden meer vuil maken aan Bosz, punt zetten en verder kijken. Zo is helaas het voetbalwereldje: garanties tot aan de voordeur. Ik zie al wat namen voorbij komen: bij van Gaal gaan m’n haren recht overeind staan, de vuile backstabber, kan niet verkroppen hoe hij Cruijff probeerde te naaien, blijf aub weg. Je haalt dan niet alleen een trainer binnen maar ook een grote roerganger die de hele organisatie naar zijn hand wilt zetten (lees: de jeugdopleiding). En zijn maatje Danny Blind moeten we ook mee uitkijken, zie hem nml leip genoeg zijn om zich naar binnen te slijmen. Rijkaard zou ideaal zijn maar al een punt achter gezet naar het schijnt. Ten Cate wellicht, heeft ajax eerder gedaan maar is ie te porren nu die geld staat te scheppen in de woestijn? Enig voordeel aan dit alles, gelukkig nu dan halverwege de voorbereiding of aan het begin van het seizoen. Kunnen die lamlullen in het bestuur al vroeg aan de slag voor een vervanger.

 4. RickyAmsterdam

  Ongelooflijk… ik geloofde niks van de geruchten maar nu komt het wel erg dichtbij… ik mag hopen dat Ajax achter de schermen wel meer er tegen in is gegaan dan hoe de pers het laat blijken.

  Eerst heeft Bosz alle tijd gehad om zijn visie uit te proberen wat ons de titel gekost heeft. Vervolgens draait alles net 2 a 3 maanden en vertrekt hij alweer… ongelooflijk dit.

 5. theomar

  Waardeloos. bosz had in elk geval nog een seizoen moeten blijven. Ben benieuwd hoeveel spelers hij meeneemt. Waardeloos Bosz, op jou kun je niet bouwen.

 6. Jari10

  Gewn clubman dat is duidelijk. Echt een waardeloze actie. In de bundesliga speel je voor de 2e plaats als je niet de trainer van Bayern bent. Geen winaar dus deze man. Hou mijn hart vast boor Dolberg.

 7. Jimmy1971

  Geld maakt het voetbal en mensen kapot !!
  Wat een domper dit , maar wie
  hier op dit forum zou eerlijk nee zeggen tegen een salarisverhoging van 400 % .. ?!
  Had ondertussen zoveel zin in het komend seizoen , zo slecht dit ..

  1. Toppertje

   Kleine nuance. Hij is pas een jaar geleden met volle verstand hier aan begonnen. En het is geen fooi waarvoor hij bij Ajax zit. Er momenten waarop je ruggengraat moet tonen. Na 1 jaar al gelijk voor eigen gewin toont aan dat Bosz een ruggegraat ontbreekt.

  2. theomar

   Ajax zou Bosz een enorme salarisverhoging moeten geven (nu te laat), omdat hij de zaak goed draaiende heeft gekregen. Dat zou voor komend seizoen in elk geval een kampioenstitel opleveren. En de trainer gaat, dus ook diverse spelers zullen vertrekken, ben ik bang.

 8. Reservewissel

  Nooit een prijs gepakt. Komend seizoen had hij een enorme kans om dat bij Ajax te realiseren. Ik zie hem dat ook niet bij Dortmund doen. Voor zijn eigen cv niet goed en los daarvan ook niet voor zijn reputatie. Hij had zo de broer van Advocaat kunnen zijn.

 9. Moob

  Ik heb ook gezocht op de site van Bild, maar kan niets vinden aangaande het vertrek van Bosz. Zou prettig zijn als er een link geplaatst was.

 10. Dagrump

  In 1 woord schandalig !! Ik hoor het hem nog zeggen zeker nog 3 jaar bij Ajax pfff wat een LUL en ook slap van het ajax bestuur !! Voor een fooi laten gaan !! Ik zeg Wim Jonk heel snel terug halen en trainer maken van ons mooe Ajax!! Ik hoop dat de spelers van ons verstandiger zijn dan P Bosz wat een vuile kakkerlak !! Onverstelbaar !!

 11. De seijs

  Het is triest van Bosz en van ajax! Ajax bestuur het had van grote waarde geweest als jullie Peter Bosz aan zijn contract hadden gehouden! Nu zijn jullie de ZWARTE PIET. Waar jullie straks ook mee komen, over de uitleg waarom jullie Bosz hebben laten gaan, het zal niet gepruimt worden door de echte ajacieden! Jullie staan niet 1-0 achter maar met deze actie 10-0. Niks is meer geloofwaardig van jullie kant. En nu zullen de spelers ook wel anders gaan denken over ajax en zijn bestuur. Echt jullie zijn slappe was hier in. Had jullie voor eenkeer eens keihard opgesteld. Nu komen jullie als geldwolfen over. Een gemiste kans dus!

  1. Emilio4Ajax

   Volgens Bild tekent looser Bosz op oensdag zn kontrakt en zal dan gepresenteerd worden…👏👏👏🍻😎

  2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Uiteindelijk kan je beter een geldwolf zijn dan een racist.

 12. Dagrump

  Er zou in zijn contract moeten staan dat hij geen spelers van ons mag kopen/ meenemen !! Ben er best wel Boosz over !! Wat een lul. !! (❓❓Een vraag aan jullie wie zou een geschikte opvolger zijn)❓❓
  Wim jonk ❗️❓

  1. AFCA my World

   Zou een goede zijn,of er alles aan doen om toch Rijkaard te halen, aub niet van de brom,die naam gaat helaas ook rond! ⚽️

   1. Peter en zijn Rockets

    Van den Brom niet! Jonk als het kan. Als dat niet kan dan Keizer

 13. AFCA my World

  Wat een waardeloze zak,dit had ik niet verwacht van hem,heeft Ajax gewoon gebruikt,het is te hopen dat hij daar afgaat als een gieter, wat een hufter,ik dacht dat hij een man van zijn woord was maar is gewoon een ongelovelijke kakkerlak, hoop dat het je nooit meer goed gaat ! Bij ons kom je er nooit meer in !!!

  1. Emilio4Ajax

   Als dat het geval is kan Ajax het kampioenschap en CL op zn buik schrijven…🍻😎

   1. Litmanen

    van de anderen weet ik het niet maar voor Dolberg schijnen ze veertig miljoen neer te leggen. bron Telegraaf.

 14. Dagrump

  Dat hij daar maar lekker met zijn poten van AFBLIJFT❗️❗️en Ajax moet eens gaan nadenken vooral qua spelers verkopen keihard maar echt KEIHARD zijn en gewoon NIET verkopen. Punt !!

 15. Brokamp

  Mijn vraag aan het TH van Ajax is waarom er niet gecommuniceerd wordt naar de supporters. Kom later niet aan met een verhaal dat dit de onderhandelingen kon schaden. De enige schade is dat jullie Bosz zijn zin geven. Een speler die weg wil en niet wil werken voor zijn contract( zie Boilesen en Gudelje) worden op nonactief gezet. Ik had Bosz op nonactief gezet en gewoon aan zijn contract gehouden. Intussen had ik zelf een nieuwe trainer aangesteld en Bosz 2 jaar in zijn eigen vet laten smoren. Hoezo wie is de baas in eigen huis. Maak een statement of laten jullie je voor 5 miljoen piepelen door die Duitsers.

   1. Litmanen

    waarom? gebeurt in het bedrijfsleven ook.
    Ik zie het probleem niet als je iemand door betaalt.

    Door omstandigheden kun je iemand zijn taakomschrijving veranderen. Bijvoorbeeld: gebrek aan vertrouwen bij de directie. En vervolgens geef je hem een bureaufunctie.

    Kan overal, dus ook in het voetbal.
    Voordeel: er zal nooit meer een trainer bij Ajax zonder wederzijds goedvinden uit zijn contract lopen.

    1. Widi

     Jij bent duidelijk niet op de hoogte van de geldende jurisprudentie. Ook in het bedrijfsleven kan dit niet. Iedere kantonrechter schiet dit af.

 16. vak411

  Ok, echt een laffe daad maar aan de andere kant.. wij houden van onze club. Voor hem is het werk. Als ik ergens 4 keer zo veel kan verdienen doe ik het ook. Onmogelijk
  Voor ajax om dit tegen te houden.. maar goed, blijft slappe zak die Bosz.

  1. EugAjax

   Vak411 heel realistische kijk op gang van zaken. Zo is het en niet anders

   1. vak411

    Dank je eug! Vreemd dat er niemand op jou reageert nu.. ik zit het forum eens te bekijken maar ze lezen je reacties goed vandaag 😉

    1. EugAjax

     Hahaha ja ach ik heb een vaste ‘fan’ club volgens mij. Sommige dingen veranderen nooit haha

     1. Litmanen

      Euh. voetbal is emotie. Niet te vergelijken met een gewone baan.
      De invloed van Bosz op elk gebied was het afgelopen seizoen enorm. Ook voor wat betreft het afserveren van spelers.
      En nu ook, wat moeten spelers als Riedewald, Veltman, Tête, Younes, Viergever nu gaan doen? blijven of gaan?

      Allemaal door de keuzes van Bosz……

      De man hoeft zich echt nooit meer in Amsterdam te laten zien.

     2. EugAjax

      Litmanen eens dat voetbal emotie is, en dat kan en moet een supporter laten weten. Maar ernaar handelen is niet altijd goed. Hoewel ik je wel begrijp. Ajax moet echt laten zien dat je niet zomaar alles kan wegplukken. En alles in Amsterdam overhoop halen. Aan de andere kant de heren van TH lopen lang genoeg mee in voetbalwereld, weten dat contracten niks voorstellen en dus ga ik uit van plan B die ze veeevroegd uit de kast gaan trekken

 17. Jipjansen08

  Peter zal nooit de boeken in gaan als succes coach bij ajax, dom dat hij weg gaat!

 18. Jipjansen08

  Peter bosz zal nooit de boeken in gaan als succes coach van ajax, ook al heeft hij de finale gehaald. hij vertrekt veel te snel! Dom dat hij nu al weg gaat

 19. Suarez9

  Een slappe zak is het! Een echte ajacied is het niet, hij gaat gewoon achter het geld aan. Dan heb je toch geen liefde voor je club en je sport….

 20. Basisspeler

  Als Bosz bij Dortmund net zo begint als bij Ajax is hij voor de kerst weg. Met afkoopsom is hij dan in 1 klap financieel onafhankelijk. Geile gladgeschoren Euronaaier!
  Zal hem nooit meer serieus nemen.

 21. Geroldkohlen

  wat een kut streek, hoe je het ook wend of keert! bij ajax iets beginnen en niet afmaken. betere spelers op de bank zetten en eigenwijs doen. ben blij dat ik niet zo kapot van hem was, het is gewoon een slappe zak!!! nooit meer welkom in Amsterdam!!!!!!

 22. -buitenkantje rechts-

  Even de andere kant..
  Ajax vangt straks 5 miljoen voor een trainer die geen enkele prijs heeft gepakt. Aantoonbaar geblunderd heeft en met verreweg het beste spelersmateriaal geen kampioen is geworden. Europa uitstekend gedaan, maar in de finale tegen een gelouterde sluwe Mourinho had Bosz niks in te brengen. Bovendien is. Osz er persoonljk verantwoordelijjk voor dat Ajaxtalenten verdwenen zijn. Hield hij stelselmatig betere spelers op de bank.. Experiment Sinkgraven is nu ook eindelijk voorbij! We mogen hopen dat onze beste verdediger op Sanchez na, Tete zich nu bedenkt en bljft. Stel een Jonk, Keizer of Winter wordt de nieuwe hoofdtrainer. Dan gaan we er denk ik alleen maar op vooruit!
  Laat hem lekker naar Dortmund gaan..

  1. Emilio4Ajax

   Zolang ie niet de angel uir Ajax haalt en Onana, Sanchez en Dolberg meeneemt…🍻😎

  2. EugAjax

   BR wat betreft nuance aan Bosz zijn adres heb je helemaal gelijk. Dat is niet alleen van de andere kant bekeken. Dit is gewoon zo. Hij heeft het goed gedaan, qua spelopvatting en ik heb genoten bij tijd en wijlen. Maar we hebben het hier nu niet over een top trainer pur sang. En wat betreft rest. Geen voorstander (en dan druk ik me politiek uit haha) van Jonk rest verhaal redelijk eens alleen je blijft maar aan Sinky trekken ouwe Heerenvener hahaha die blijft bij ons. En TBS werkt nog steeds bij ons dus nieuwe trainer word weer ingefluisterd 😄😄😄

   1. -buitenkantje rechts-

    Schreef eigenlijk het stukje om weer vooruit te kijken Eug.. In voetballand heerst de waan van de dag. Dus we moeten weer verder. Neem aan dat wat jij zei Ajax wel een plan B heeft.. Ook denk ik dat dit al langer bekend was en dat er heel wat gesprekken tussen Bosz en directie zijn gevoerd. Denk dat er meer speelt dan wij weten. Vind namelijk het vertrek wel erg onverwacht en snel zijn gegaan.
    We gaan door! Wij zijn Ajax en zijn niet afhankelijk van een Bosz..

    1. EugAjax

     Ik ben het eens met je. En laten we dus inderdaad maar vooruit kijken. 1 ding is zeker het word geen saaie voetbalzomer😄

 23. Bansberg04

  Moet wel zeggen dat Peter een goede trainer is maar als je in de historie kijkt is het altijd net niet

 24. Peter en zijn Rockets

  Benieuwd naar het plan B van de directie. Dat is er vast, want Bosz mag wel heel makkelijk weg

 25. bs

  Bosz naar Dortmund: de beste garantie om 2e te worden. Laat maar lekker gaan… Ajax wil nl gewoon kampioen worden en dat gaat niet lukken met Feijenoordbewonderaar Bosz!

 26. Geenemotie

  Via Ajax zijn zakken vullen. Bah. En dan nog zeggen dat hij hoopt dat spelers blijven.

 27. bs

  Eerlijk gezegd begin ik langzaam aan het idee te wennen… een Duitse trainer die de Ajax-stijl bewondert lijkt me een grote stap voorwaarts onder de huidige omstandigheden … R. Schmidt. Bosz hoeft w.m.b. niet te blijven, ook als al deze geruchten een eigen leven zijn gaan leiden (er is nog niets officieel). Die geruchten komen nl. ergens vandaan … ‘meneer’ Bosz…

 28. Prinsengracht

  Volgens Ronald de Boer is de directie gek met Keizer en botert het niet zo met Bosz. Dat zou veel verklaren. En het zou dus Keizer kunnen worden. Het is een gok. Maar ik heb Jong Ajax heel veel zien spelen afgelopen seizoen. En dat liep als een trein. Nog leuker om te zien dan het eerste van de laatste maand. En dat bijna een hele competitie. Ik zeg: KEIZER.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Bosz was tegenstander van het vasthouden aan oa Veltman in de basis. Dit moest echter ivm de mogelijke transferkansen en de opbrengt hiervan.

   1. EugAjax

    Ja als Bosz een veel scorende international op de bank wil houden is het inderdaad maar beter dat meneer vertrekt

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Eug, hou het dan op niet reageren dwarrel. Jij loopt weg met judassen oftwel TH. Eerst hebben ze Cruijff verraden, daarna Jonk en nu Bosz, lekker dtelletje is het. Open je ogen of flikker samen met het TH op en vorm samen lekker een aandelen clubje. Jij bent waarschijnlijk, nee zeker weten, net zo gemeen als de directie en je doet je hier voor als een weldenkend sympathiek mens. Je bent gewoon een ploert. Het is onmogelijk om jou met enig rspect te behandelen want jij bent net zo’n grote Judas.

     1. De seijs

      Het is zijn mening. Dat kan nee moet je respecteren. Teminsten als je een kerel bent! Anders flikkert je toch lekker op. Racist

     2. EugAjax

      Sorry AB het was even een dolletje. Maar nu even serieus dan. Als Bosz zich echt laat vertellen wie wel en niet in de basis moet staan, dan ben je het niet eens waard om Ajax trainer te worden of te zijn. Jouw opmerking hierover is stemmingmakerij en nergens op gebaseerd, daarom even dat geintje.
      Het is dus gewoon niet waar dat Bosz Veltman MOET opstellen. Te belachelijk voor woorden. Want als TH al kon dwingen dan hadden er meer eigen jeugd gespeeld, het grootste kritiekpunt vanuit de club naar Bosz toe. Maar Bosz laat zich niks vertellen en staat niet open voor kritiek daar zit de crux. Maar gezien je volwassen reacties weer was dit weer even laatste uitleg voorlopig

     3. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Edoel ik dus, jij duwt Bosz in het Jonk hoekje. Je bent gewoon een Judas, een gewone typhusleier, een pleurisbak.

 29. Will78

  “Ja, het wordt moeilijk om het team bij elkaar te houden” en dan rot hij zelf op, vuile gore klootzak!!!!!!

 30. Valentino

  Tja, een man een man een woord een woord maar daar heeft Peter Bosz nog nooit van gehoord.
  Op deze manier gaat ie nooit ergens prijzen pakken.

 31. kanu

  wat een slappe zak zielig figuur. En alles draait weer om geld. niks clubliefde of willen bouwen aan iets moois.

 32. -buitenkantje rechts-

  Lees net dat het niet boterde tussen Bosz en met name Bergkamp.. Ook zou hij met de andere directieleden een moeizame relatie hebben..
  bron: Menno Pot, Volkskrant

  1. EugAjax

   Zou zomaar kunnen BR. Bergkamp opteerde in interviews al vele malen dat jeugd eerder moet doorstromen naar eerste elftal. Iets wat Bosz niet vaak genoeg heeft gedaan in mijn optiek. Er waren voldoende gelegenheden om bepaalde jonge gasten meer minuten te laten maken. Hij heeft het goed gedaan Bosz maar weinig oog voor eigen opleiding

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Tering hoe kan iemand de boel verdraaien, ongelooflijk. Dus Bosz is de oorzaak. Eug vtel wie je echt bent, Overmars zelf? Bergkamp zelf? Wat ben jij een super Judas richting Cruijff om dit over Bosz te zeggen. Ongelooflijke stumper. Tip: ga zwemmen met haaien maar niet zo laf in een kooi, gewoon vrij water. Succes

 33. Valentino

  Maar zowel Ajax als Bosz breng nou gewoon naar buiten wat het definitief gaat worden. Dan weet iedereen waar we aan toe zijn.

 34. ajacied1982

  Ga toch weg met die kakkerlak.In de strijd om de titel heeft ie het laten liggen en de uefa cup finale ook.Lekker plan van aanpak tegen Manchester.Haal Wim Jonk op als trainer.Maar die is de laan toen gewezen.Ajax Ajax toch.Hopelijk kan je het geld opmaken Bosz.Eerst wat opbouwen en dan net zo hard weer weglopen.

 35. De seijs

  Ajaxpers heeft dus eigenlijk altijd gelijk gehad, hier op het forum. Bosz is dus echt niet te vertrouwen. En ja het is dus een echte kakkerlak! ajaxpers iedereen hier moet denk ik een diepe buiging maken voor jou. (helaas)

  1. Peter en zijn Rockets

   Op teletekst staat nog niks over de achtergronden. Dus jij zult weer de laatste zijn die weet wat er echt speelt. Als je zo graag wil zuigen, koop eens een zuurstok.

   1. De seijs

    😂misschien moet je het even beter lezen knul! Wat jij uitkraamt slaat nergens op. Ik heb het over ajaxpers!!! Ongelovelijk wat een dombo ben jij. Zeg dan niks!😣

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Vervelend he Breivik, de waarheid.

  2. Middenweg401

   Ajaxpers vindt Bosz ongeschikt als toptrainer. Dat is op zich een idiote bewering omdat Bosz nu promotie kan maken naar een grotere competitie. Dus buig jij maar lekker voor hem, meeloper. Verder las ik dat jij Ten Cate wel geschikt vond, wat deed hij ook alweer toen Chelsea met een zak geld kwam? Juist ja. Dus hou je tyfusbek maar dicht met je opmerkingen over Cassierras huidskleur.

   1. De seijs

    Heee knulletje wat is er mis met zijn kleur? Als de zon gaat schijnen zit jij zeker altijd binnen! Lulletje

    1. Middenweg401

     Niks mis mee. Jij vond het nodig om zijn huidskleur te benadrukken toen er over zijn voetbalkwaliteiten werd gesproken.

     1. De seijs

      Nogmaals wat is daar mis mee? Als ik dat benadrukt volgens jou, wat dan nog? Ik vind dat daar niks mis mee is. En dan mag ik dat gewoon vertellen hier. En als jij daar moeite mee heb, dan is er wat loos met jou denk vermogen denk ik. Ik vind het nogmaals normaal.

     2. Middenweg401

      Je legt een verband tussen huidskleur en voetbalcapaciteiten. Ik begrijp nu dat jij dat normaal vindt maar ik vind dat gestoord.

     3. De seijs

      Nogmaal dat is niet mijn mening. Jij vind dat. Ik dus niet. En nogmaals wat is er dan mis met een huidskleur.

  3. vak411

   Onzin Seijs, ajaxpers had het er ook steeds over dat het een waardeloze trainer is. Dat was hij bepaald niet… dat het een eikel is ben ik nu wel met hem eens maar qua voetbal niets dan lof! Heb in jaren niet zo genoten.

   1. De seijs

    Gedeeltelijk met je eens vak411. Maar als je kijkt naar Sinkgraven, Veltman, Traore, Younes dan vind ik dat hij die best wel eens had moeten laten banken. Die zijn/ waren echt wel vaak uit vorm. En dan toch laten staan. Ik vind als je uit vorm bent moet je je vorm weer op doen in het 2e. Maar hij liet ze eindeloos staan. Kan gewoon niet. Terwijl hij zelf vertelden dat hij 24 volwaardige 1e elftal spelers tot zijn beschikking had. Is dan niet geloofwaardig. En ook daar had ajaxpers het vaak over.

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Je bent gewoon een racist Breivik, seis Inquart, Hitler lieverdje.

     1. De seijs

      😂😂😂 als jij dit soort uitspraken doet, dan is er heel wat mis in jou bolle bovenkamer! burn-out ab de racist

 36. hubert

  maak jullie niet zo druk ik denk dat er heel andere dingen spelen. en dat het beter is dat hij vertrekt.ajax zal heel zeker een goede opvolger weten aan te stellen. en ja ze zijn goed gaan voetballen met veel risico. waardoor nergens geen prijs werd gehaald. maar heren waar gaat het om???? juist prijzen ik denk als je drie jaar achter elkaar kampioen worden met minder goed voetbal iedereen tevreden is maar als we 3 seizoenen geen prijs halen met mooi en risico voetbal jullie allemaal balen als een stekker geloof me dat maar.natuurlijk aanvallend en mooi voetbal zie ik ook graag maar als het uiteindelijk geen resultaat opleverde. dan zijn we allemaal aan het balen

 37. hubert

  en geloof me er zijn trainers die zeker zo goed of nog wel beter zijn dan PB

 38. afcadeluxe

  dr is nog niks getekent en bild is een roddelkrant maar als bosz weggaat is het een droplul

 39. Middenweg401

  Gewoon Keizer doorschuiven omdat de wond tussen Jonk en Ajax nog te vers is, denk ik. Eens met de reacties van Toppertje en buitenkantje rechts…. De visie en speelwijze moet gehandhaafd blijven dus types als Frank de Boer en Louis van Gaal zijn niet geschikt, waarbij Van Gaal ook nog een vuile tyfuslijer is met zijn naaiactie naar Johan.

 40. Forever nr14

  Ajaxpers!! Zie wie er nu gelijk heeft gekregen al vanaf die kakkerlak zijn aanstelling, het zou me niets verbazen dat die lamlul ook nog wat spelers meeneemt! Vuile rat

 41. Forever nr14

  En diegene die “Pro Bosz” waren?? Waar zijn ze nu op dit forum? Ik zei het al vanaf het begin, die rat is niet te vertrouwen

  1. Middenweg401

   Heb ze wel gezien hoor, zijn net als iedereen teleurgesteld. Kom nou niet stoer je gelijk halen. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers en trainers die op de voorbijrijdende trein springen. Weet je nog tweeling De Boer die opeens naar Barcelona wilden en daarvoor karaktermoord hebben gepleegd op Morten Olsen. Hou toch op met dat naïeve gelul over vertrouwen.

 42. ajaxpers

  Ik heb vanaf dag 1 gezegd dat het mij niet ging om het gelijk krijgen. Dagelijks ben ik hier door sommigen zwaar beledigd en ik heb nergens op gereageerd omdat het mij om Ajax ging en niet om mijn ego. Laten we vooruit kijken.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ach gossie toch.

   1. De seijs

    Moeilijk hè om toe te geven! Enne als er een hier een Heintje Davids is dan ben jij het wel!! Huilebalk! Met je burn-out!

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     😘 you can’t live without me baby

 43. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Feit blijft dat hij heel leuk voetbal heeft gebracht

  1. AFCAZone

   Ondanks dat, Hij komt van Vitesse af 1 jaar ajax, meteen duitsland. Echt een kakkerlak stunt, je team veraden wanneer ze steeds beter worden.

 44. ajaxpers

  Had FDB, Ziyech, Sanchez, Traore en Dolberg dan was het ook gebeurd en je had ook nog een prijs te pakken

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Gelul Ajaxpers. Net zoals je gezeik over Bosz het hele seizoen door. Niet zo gek dat je beledigd bent, veel te weinig nog. Los van wat Bosz nu mogelijk doet heeft hij het voetbalplezier teruggegeven aan de spelers en supporters waarvoor ik hem heel dankbaar ben. Frank had met hetzelfde elftal nog steeds tikkie terug en breed gespeeld. Jouw gedrag is van een grote Calimero.

  2. Middenweg401

   Speculeren. De Boer kreeg Sigthorsson, Duarte, Vd Hoorn, Gudelj en Sinkgraven. Had ie maar nee moeten zeggen tegen deze middelmaat prut zooi.

 45. Forever nr14

  Ajaxpers, hier van hetzelfde! Nu hoor en zie je de Widi’s en zijn volgelingen niet!
  Met deze groep had FdB het ook goed gedaan! Ik sta het hele seizoen al achter je kerel👍 en mij gaat het ook alleen maar om Ajax!! En niets anders.
  Vuile streek van die huichelaar

 46. LeroyT

  Lekker de tering krijgen vieze vuile tering kakkerlak. Alleen maar eigen belang geweest. Ik wist het gewoon. Viezerik

 47. Hazez

  Komt vanzelf een nieuwe trainer dus tete als je blijft heb je je basis plaats zoizo terug 😁

 48. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Als ik alles op een rijtje zet is Bosz denk ik de verstandigste partij. Overmars en consorten hebben hun mond vol m.b.t. De visie en lijn van Johan. Vervolgens sturen ze Jonk de laan uit om zeer oneigenlijke redenen. Hier zijn een aantal blinde volgers die weigeren te snappen dat Jonk juist en terecht heeft gehandeld met het wegblijven bij vergadeingen. Maar daarvoor moet je ook het “vergader” wereldje kennen. In ieder geval werd de “hoeder” van de visie weg gestuurd. Daarvoor hadden Overmars en vrienden Cruijff al laten vallen. Vervolgens kopen ze jonge spelers voor veel geld i.p.v. Ervaren oudere spelers. Bosz botste ook met Overmars en co. O.a. Vanwege Veltman (iedereen incl. Bosz wisten dat Tete beter was). Ook het aankoopbeleid van jonge spelers was/is Bosz een doorn in het oog. Kortom de volgende Verdediger van de Ceuijff visie gaat nu vertrekken. Slechts weinigen hier hebben in de gaten welke spelletjes er door Overmars etc. Worden gespeeld. Heb ik dat dan wel in de gaten? Ja, dat heb ik. Jonk zal dus op zeker metvdeze mensen aan de macht niet terugkeren. Door Bosz zelf te laten vertrekken wassen de heertjes hun handen in onschuld. Maar ach, mensen als Eug, Litmanen etc maken graag goede sier met de directie om voor mij onbegrijpelijke redenen. Ieder mag ervan denken wat hij wil maar lees dir stuk nog maar eens goed en laat het rustig bezinken.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Ik heb het niet over Overmars alleen toch? Het team Bergkamp, Overmars en van der Sar. Ik weet dat velen mij hiervoor voor gek verslijten maar de bewijzen liggen nog net niet op straat maar zijn wel te herleiden en ……. te bewijzen. Leg alles vanaf vertrknJohan nu maar eens bij elkaar …… vertrek Cruijff, vertrek Jonk aankopen jonge spelers voor, in erhouding, veel geld, vertrk Bosz, vreemde beslissingen vwb basis spelers …….

    1. Emilio4Ajax

     Bestuurlijk en beleidsmatig onvermogen van de heren als ik het zo goed begrepen heb AB… Zijn dr hier in dit forum personen die wat anders beweren…?? Lijkt me een interessante dialoog… Ik gooi maar eens een balletje op… Wie durft…🍻😎

     1. EugAjax

      Emilio heb ik al gedaan en lees dan maar eens de reactie van de heren met vooral AB, dat is idd zoals gebruikelijk lekker discussieren met ze. Ach een oud probleem 😄👍

 49. Indojood

  De recente gebeurtenissen nopen me tot een bijdrage.

  Wanneer wordt het nu eens godverdomme bij alle sukkels die Bosz afmaken duidelijk dat de heer Dennis Bergkamp met zijn cultuur bewaken alleen maar destructief bezig bij onze club zonder daarvoor verantwoordelijkheid te dragen? Eerst Jonk, nu Bosz omdat Spijkerman, de catenaccio-trainer zich achtergesteld voelt. Het huidige TH/Directie laat weer zien dat ze volkomen ongeschikt zijn en de erfenis van Johan verkwanselen. Ik word godverdomme doodziek van die gasten. Laat Bosz maar lekker gaan, de schade is toch al aangericht. De volgende trainer wordt vanzelf weer afgemaakt als deze het waagt het oneens te zijn met de cultuurbewaker. Wat is dat voor een cultuur trouwens, dat achterbakse gelul van die verrader? Zwijgen wanneer Johan steun nodig hebt, half jaar later interview in de VI toen de Cruijffianen eruit waren gebonjourd, FdB een trap na geven omdat het spel niet om aan te zien was terwijl hij er fucking naast zat al die tijd. Bergkamp moet eruit!!!

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Mensen willen het niet zien of hebben de hersens niet om het te zien. Vanaf de binnenkomst van Spojkerman is er gezegd dat dit een verkeerde persoon voor Ajax is. Hier is vaak genoeg de handelswijze van Bergkamp aangegeven. Vaak genoeg is aangegeven hoe Overmars en van der Sar hierin staan. Waarom niet meer mensen dit willen zien is mij een compleet raadsel. Je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te zien wat er gaande is.

   1. Emilio4Ajax

    Ff een vraagje…Hoe zit het eigenlijk met het rapport Ling? Hoe krijg ik dat te pakken of was dat ook een zooitje?🍻😎

    1. EugAjax

     Rapport Ling is een A4tje nav interviews met Jonk, Johan. Andere kant is nooit gehoord. Minst objectieve rapport uit historie Ajax. Wel 1 raak punt, het is vanaf begin revolutie nooit goed omschreven geweest wie waar echt eindverantwoordelijk was en daar is veel shit mee begonnen. Een grove fout van iedereen die er toen bij betrokken was dus huidige directie maar dus ook Jonk Johan en velen anderen

     1. Emilio4Ajax

      Eh Eug… Weet niet wat jij gelezen hebt, maar het rapport Ling is 33 a4tjes dik/groot…🍻😎

     2. EugAjax

      Emilio, ik begrijp dat alles wat ik hierover roep gevoelig ligt. Ik zal me vanaf nu dus meer letterlijk uitlaten woord voor woord. Klopt Ling rapport is natuurlijk langer dan een A4tje. Wat ik letterlijk bedoel is dat er hooguit 2-3 OBJECTIEVE bladzijden zijn en rest gebaseerd op alleen interviews met Jonk, Johan en Jongkind en team. Input van Bergkamp, Sar en Overmars is heel minimaal geweest. Dit is een feit. Bergkamp maar ook anderen hebben dat uitgelegd. Verder is Ling niet weggestuurd maar hij heeft opdracht terug gegeven. Zijn rapport zou uit twee of drie delen bestaan en was nog lang niet af. Maar met eerste stuk heeft Ajax door subjectieve context er minder mee gedaan dan Ling en ook Jonk en Johan wilde simpelweg omdat niet alle input verwerkt was ergo er was niet eens om de mening van belangrijke mensen gevraagd. Dat rapport bevatte goede elementen vooral qua organisatiestructuur en vooral gebrek daaraan en ergo de taakomschrijving waren er niet of stelde te weinig voor. Ajax heeft meerdere dingen hierin wel gewijzigd. Belangrijkste is dat Sar dus VOORZITTER is van TH. Plus hij is nu ook Algemeen Directeur. Of je het daar mee eens bent of niet is er nu sprake van duidelijke leiderschaps lijnen met hoofdverantwoordelijkheden.
      Ik word vaak me nek aangekeken door bepaald 5tal. Is hun goed recht, en zeker om het volgende. Dus wsl gaan ze weer los. Ik heb begijn 2016 een maangement degree gehaald aan Cruijff universiteit. Hierin was mijn laatste opdracht de handel en wandel binnen Ajax vanaf de revolutie tot en met breuk eind 2015. De eerste paar modules waren succesvol van mijn kant en men (leraren) hebben me toen gevraagd of ik het aandurfde om Ajax te analyseren, juist vanwege betrokkenheid Cruyff en de spanningen. Ik heb dat gedaan maar ik heb wel gevraagd of ik bepaalde mensen mocht spreken en pf ze me daar in konden faciliteren. Dat is gelukt. Ik mag en ga dus niet mijn bronnen vertellen, maar ik kan met alle bescheidenheid zeggen dat ik een objectieve samenstelling heb gemaakt. Ik heb veel heel veel gelezen en interviews gedaan. Ik stel weleens mensen binnen het forum de vragen die ik aan verscheidene bronnen heb gevraagd, en daar krijg ik van forum mensen geen antwoord op. Geeft niet kan ook niet. Maar ik kan persoonlijk in mijn optiek een goed oordeel vellen over periode 2010-2015. En nee niemand hoeft het ermee eens te zijn. Met de feedback die ik gaf waren sommige bronnen het ook niet eens. Maar ze vonden wel dat ik zo objectoef mogelijk proberen te wesen en ze presen me voor mijn eigenzinnigheid. Anyway ik denk doe het nog even bij jou uit de doeken omdat jij altijd reeel overkomt en iig normaal discussieert. Je bent het wsl niet eens met me, en hoeft ook zeker niet. Absoluut niet. Maar hopelijk is dit een beetje uitleg hoe ik aan mijn visie kom. Anyway geval met Bosz staat opzichzelf als ik eerlijk ben zie al mijn commentaar eerder gister

     3. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      En wederom onjuiste weergave en wederom dwepen met informatie die niet controleerbaar is.

 50. KBouter

  Van sommige gasten hier die nu hun gelijk proberen te halen word ik helemaal simpel.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik hoef in ieder geval geen gelijk te hebben of te krijgen, ik weet wat ik zie en iedereen moet zijn eigen mening vormen. Ik weet in iedder geval voor mij zeker dat het doodzonde is dat Bosz eruit gewerkt wordt. Waar ik doodziek van word is het verdraaien van simpele feiten en dat Bosz op eenzelfde manier als Jonk totaal verkeerd wordt neergezet. Zelfs forumleden hebben de dringende behoefte om het straatje van Overmars, Bergkamp, vd Sar en co schoon te vegen. Misselijkmakend. Hier op het forum met Eug voorop gevolgd door diverse, in mijn ogen, nitwits. Eugvisbin principe een gevaarlijk mannetje, hij kan heel erg goed mensen bespelen, is niet recht door zee en verschuilt zich achter onzin.

   1. KBouter

    Bedoel jou ook niet, jij was oa met mij en nog een paar man het erover eens dat Bosz tijd en vertrouwen moet krijgen en hem een kans geven.

    Maar er zitten er een paar tussen…en normaal gesproken had Bosz gewoon zijn werk afgemaakt, maar er zijn weer anderen die of jaloers zijn of zijn geluk niet gunnen.

    Jammer, echt jammer…Ajax is terug bij af vrees ik.

   2. EugAjax

    Heren Indojood en AB. Dus Bosz laat spelers spelen op last van TH? Sorry hoor zoiets belachelijks nog nooit gehoord en kom met bewijzen. En ergo als het al zo is dan moet Bosz er echt meteen uit. Een Ajax trainer laat zich geen opstelling aan praten door directie. Dan word Bosz benaderd, wil meteen de eerste trein naar Dortmund nemen. Hij laat jullie club in de steek. Ajax doet er wat aan om hem te behouden, vragen 5 mln, waar is dat ooit gebeurd voor een trainer. Ze praten met Bosz maar deze man wil meteen weg, een week na “ons vertrekpunt is hoger aan begin seizoen” verslaggever zegt maar je kan toch ook gewoon zeggen ik dien die 2 jaar gewoon uit en dan zegt meneer ja zou had ik het ook kunnen zeggen…….dat is politiek antwoord van ik ben weg binnen nu en een week. Ajax met een probleem opzadelen. Maar goed als julliie nu denken dat een oud Feyenoorder meer Ajax DNA heeft dan Bergkamp, Sar en Overmars ja ga gerust door met stemmingmaken. En inderdaad volg je eigen tip. Lees alles maar dan ook echt ALLES terug vanaf revolutie tot vertrek Jonk cs en tot en met vandaag. Succes

    1. Indojood

     Dat zeg ik niet, geen woorden in de mond leggen. Er is weer hommeles bij Ajax en de cultuurbewaker is erbij betrokken. Alweer.

     1. EugAjax

      Nee Indojood, de cultuurbewaker WORD erbij betrokken door het onverwachte weglopen van Bosz. Dan moet je reageren met daden en dat gaan ze doen.

     2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Je blijft je opstellen als een Judas Eug. Zo erg dat mensen geloof in jouw mening hebben. Heel, heel triest.

     3. EugAjax

      Dat is nu net het probleem met jou AB, ik geloof erin dat mensen hun eigen mening kunnen ontwikkelen en zich niks laten opleggen. Zeker een Ajacied niet! En dan bedoel ik supporters hier op forum voornamelijk.

     4. Prinsengracht

      Je ziet net niet hoe het echt zit. Of je wil het niet zien. Ik denk dat je gewoon te weinig informatie hebt. En ook dat je het niet doorziet. Daarom is het best vervelend dat je je hier zo stellig uitdrukt.

    2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Eug: volg voorbeeld van Bosz en donderstraal op teringleier.

     1. Emilio4Ajax

      Rapport Ling werd toch ook niet goedgekeurd door Bergkamp, waarom? Heb iets gevonden, maar dat is maar 2-3 a4tjes…waar is de rest? 🍻😎

     2. EugAjax

      Emilio de rest is er niet. Ling kwam praten met Bergkamp had 2 algemene vragen aan hem en toen pakte hij zijn tas al weer in, toen Bergkamp zei maar moeten we niet in detail praten over wat er gaande hier is, zei Ling rustig aan dat komt later wel om vervolgens nooit meer terug te keren. Ik blijf me hier afvragen waarom was Johan stuk milder over sitautie TH vs Jonk toen hij in Amsterdam was en hij met andere TH leden had gesproken over Jonk en vooral zijn entourage. Dat was niet zomaar plus hij heeft andere voetbaljongens nooit aan of afgevallen ergo zelfs Overmars zei laatst dat hij opzag tegen bezoek Cruijff foundation in nov 2015 ten tijden van vertrek Johan. Hij was daar Johan stapte meteen op hem af en zei “hey kleine vooraan, want kleintjes moeten altijd vooraan” en sloeg al meteen weer arm om hem heen sindsdien had Overmars regelmatig contact met Johan vooral in laatste maanden van zijn leven en daar is hij nog steeds dankbaar voor dat het zo gelopen is. Maar er zijn wat mensen op forum die dit net even anders zien 😄.

     3. Widi

      De rest is er wel. Ik heb het destijds helemaal gelezen. Eug dus duidelijk niet. En dan toch maar een mening hebben……….

    3. Indojood

     Nogmaals, ik zou het prettig vinden als je andermans reacties op deze site niet aan mijn naam verbindt, EugAjax. Wat AB roept over dat spelers van het TH moesten worden opgesteld, is geheel voor zijn rekening,

     1. EugAjax

      Ok point taken Indojood is idd niet fair van me geweest. Rest van je betoog ben ik wel oneens maar dat was al duidelijk dacht ik 😄

 51. Remco072

  Wat een ontzettende klote organisatie is dit Ajax toch!! Oprotten met dit huidige bestuur,ben er echt helemaal klaar mee. Vuile vieze zakkengraaiers…..

 52. -buitenkantje rechts-

  Veel speculaties.. weinig harde gegevens.. beter even afwachten met te radicale conclusies..
  Trouwens.. welkom terug Indo!
  😎👍

  1. Emilio4Ajax

   Speculeren laten we aan anderen, maar dat er stront aan de knikker is kan iedereen ruiken… Vraag is alleen waar zit het probleem en waarom daar…? Ik weet het niet. Zit er te ver vanaf, maar kan me voorstellen dat mensen zoals Bergkamp, Overmars en vd Sar beleidsmatige fouten maken vanwege hun eigen onvermogen of uit eigen gewin… 🍻😎

   1. -buitenkantje rechts-

    Iedereen maakt foute Emilio.. maar uit eigen gewin? Welk gewin zou dat moeten zijn?

    1. Emilio4Ajax

     Welk gewin dat zou zijn weet ik niet. Ok fouten maken is menselijk, maar laat dan zien dat je werkelijk een leider bent…geef toe dat je fout zat en korrigeer het, maar ga niet verder alsof je neus bloed want vroeg of laat krijg jetoch de deksel op je kop…🍻😎

  2. Indojood

   Misschien is dat zo, BR maar Bergkamp’s naam valt opvallend vaak wanneer er onrust is in de organisatie.

    1. Indojood

     Ling was nog niet klaar maar moest plotseling het veld ruimen. We kunnen er lang en kort over lullen. Ik geloof Johan’s conclusie in zijn boek, later nog eens beaamd door Rijkaard in de Telegraaf.

     1. Indojood

      Dat anderen Johan’s kijk op de hele zaak negeren is hun goed recht maar ga dan niet heel hypocriet roepen dat je een Cruijff-fan bent. We mogen op zijn minst veronderstellen dat Johan zorgvuldig tot deze conclusie is gekomen na alles aangehoord te hebben. Hij heeft het nota bene in zijn boek laten optekenen. Het is een belediging dat je hem daarna nog in twijfel trekt,

     2. Emilio4Ajax

      Logisch dat Ling het veld moest ruimen… Het werd ze te warm onder de voeten… Wie is volgens jullie het TH? Weten jullie wie de machtigste man binnen Ajax is? Waarom worden er tijdens bepaalde vergaderingen geen notulen genomen? Wie is hoofd jeugdopleiding nu en wie is er verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, scouting, mm?🍻😎

     3. Indojood

      Klopt, tot op de dag vandaag heeft niemand bij Ajax de bevindingen van Ling en Jonk (die keurig op schrift staan) kunnen weerleggen. Je zou zeggen dat dit vrij eenvoudig te doen moet zijn als je als club Jonk wilt ontslaan. We hebben het moeten doen met iets van een arbeidsconflict en een interview van Dennis een half jaar later, toen het er niet meer toe deed.

      Niemand weet dat, Emilio. Ik zou als aandeelhouder van twee aandelen eens inzage moeten vragen. Iedereen is gebaat bij transparantie, haha.

     4. Indojood

      Het is gewoon schandalig dat al die mensen bij Ajax die met zijn naam dwepen hem op zijn ziekbed hebben verlaten. Alleen Jonk en Rijkaard had ie nog over als trouwe vrienden. Johan is met verdriet in zijn hart gestorven en dat doet mij als Ajacied en Cruijffiaan ook pijn. Maar nu richt de volkswoede zich op Peter Bosz, de kakkerlak. Lekker makkelijk allemaal. Ik was het niet altijd eens met Bosz maar hij heeft bij mij de glimlach en het plezier teruggebracht.

     5. Emilio4Ajax

      Als er niets aan de organisatie is verandert sinds 2015,rapport Ling, dan bestaat het TH uit de hoofdtrainer, de assistenttrainer en hoofd jeugdopleiding… Als verbindingsman zit Overmars mee. Hij heeft als taak de TH te leiden, maar mag volgens mij geen beleidsmatige beslissingen nemen. Hij is slechts een verbindingsman tussen het TH en het bestuur/directie…

 53. fjonkman

  Laat Marcel Keizer het maar proberen… we krijgen toch weer een opbouwjaar, maar wat hij met Jong Ajax gepresteerd heeft is fenomenaal!!

 54. Emilio4Ajax

  In 2015 was FdB hoofdtrainer, Bergkamp assistent en Jonk hoofd jeugdopleiding. Nu was Bosz hoofdtrainer, Krüzen assistent…Bergkamp was slechts 3de assistent en daarom geen lid van het TH… Overigens is Overmars de machtigste man en beleidsbepaler bij Ajax. Hij is eindverantwoordelijk voor bijna alles op het gebied van voetbal…🍻😎

  1. EugAjax

   Emilio dit klopt niet. Bergkamp is geen assistent bij eerste elftal meer. Zit wel in TH en je vergeet in je bijdragen belangrijkste. Er zijn weldegelijk dingen veranderd. Sar is voorzitter van TH en tevens Algemeen Directeur. Dus in the end is er maar 1 echt verantwoordelijk op voetbal gebied en ook de rest.

   1. Emilio4Ajax

    Bergkamp traint toch nog steeds de spitsen en staat op het veld met Dolberg. Dan traint ie toch of zie ik dat nu verkeerd. Als ze in de organisatie dingen veranderen is dat heel ok. Was ook nodig omdat er niets van klopte in 2015. Het was een wanboel veroorzaakt door onduidelijkheden in de funktie en taak beschrijvingen van alle betrokken personen. Hopelijk is dat dan ook verbetert. Wat ik niet helemaal kan volgen is dan eigenlijk de funktie van Bergkamp. Als het zo is dat ie niet meer traint wat doet die daar dan nog…cultuurbewaker…?? Wat doet een kultuurbewaker en waarom hebben we er zo een nodig als die toch zn mond niet opent als het nodig is, maar achteraf de boel bekritiseerd. Wat doet Spijkerman daar nog? Kwam die niet in de tijd dat FdB hoofdtrainer werd om hm te helpen met raad en daad…? Veel vragen blijven toch onbeantwoord en er komen er steeds meer bij.
    Bosz tekent vandaag voor BvB…🍻😎

 55. afcadeluxe

  las net het hoe en waarom maar wat ik niet begrijp dat diegene die de cultuur(d.bergkamp)moet bewaken er met spijkerman continue voor gedonder zorgt en dat de directie daar op toegeeft…

 56. Indojood

  Vandaag is duidelijk geworden waarom de bom is gebarsten. Ik snap Peter Bosz volkomen. Hoe valt Bergkamp nog te handhaven?

Reageren is niet mogelijk.