There are no ads, please add some


Ajax en Dortmund naderen akkoord over Bosz, transfersom van 3,5 miljoen genoemd

Ajax en Borussia Dortmund zijn het volgens De Telegraaf in grote lijnen eens over een overstap van de trainer naar de Duitse club. Volgens het dagblad is Ajax akkoord gegaan met een transfersom van rond de 3,5 miljoen. Bosz die bij Ajax nog een contract tot 2019 heeft, kan bij Dortmund een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro bruto tegemoet zien. Afgelopen week nam Dortmund afscheid van Thomas Tuchel en werd duidelijk dat men in Bosz de ideale opvolger ziet. Mocht Bosz met Dortmund successen boeken in de komende jaren, dan rinkelt de kassa bij Ajax. De club ontvangt bonussen wanneer Dortmund bijvoorbeeld kampioen wordt.

Bron: De Telegraaf 

Gerelateerde posts

132 reacties

 1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.
  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   2019 moet 2017 zijn.

   1. dickst14

    Pfff. allereerst ben ik tegenwoordig een half uur bezig om in deze app te komen. valt niet mee.

    Ik begrijp niet dat Ajax een accoord bereikt voor 3.5 miljoen. Dat is toch een schijntje voor iemand die het Ajax voetbal terug heeft gebracht. Zoiets moet 50 miljoen kosten.

    Maar goed. Zeg dat Bosz weggaat voor dat belachelijke bedrag dan is er maat 1 optie. En dat is dat vd Sar Bergkamp en Overmars hun egos vergeten en de trainer benoemen die op dezelfde voet verder kan gaan en alle talenten kent. namelijk WIM JONK

    1. koote207

     Dick ben het met je eens, om in deze app te komen moet je bijna niets te doen hebben op een dag🙈

    2. Peter en zijn Rockets

     Ja de app werkt niet goed. Te weinig capaciteit? Indojood heeft al eens voorgesteld om de app betaald te maken. Van de opbrengst kan er hardware met meer capaciteit worden ingekocht. Ik ben daar voor.

    1. nannie1971

     Juist Rijkaard is de man voor deze talenten. Lijkt mij dat ie nu wel klaar is met die kinderwagen. Nog 1x schitteren Frank!!!

  2. KBouter

   Sprakeloos ben ik ervan.Heeft Ajax eindelijk een trainer na jaren die Ajax in grote lijnen laat spelen hoe we moeten, en we kunnen nog veel verder groeien….laten ze hem gaan.

   Hiermee gooit gvd Ajax alle principes overboord!!

   Hier ben ik nu ff heel ziek van…ook van die mooie praatjes van Bosz. Zó zie je maar..een clausule in je contract zegt ook geen éne flikker!

   Bah!!!

    1. Emilio4Ajax

     Daar zijn geen woorden voor…dat doet de deur dicht…🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻😎

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Als het waar is en doorgaat, dan is het wel bespottelijk. Eindelijk een aanzet gegeven tot echt Ajax voetbal en dan voor pecunia de boel achter je laten. Snap ook niet dat Ajax hierin meegaat.
    Hoe nu verder? Wat mij betreft vragen ze Jonk, zoals AB al enkele maanden suggereert. Kan hij zijn jonkies (let op: leuke woordspeling) bij de hand nemen en aantonen dat je prijzen kan pakken zonder te kopen. Ik ben geen fan van Jonk mbt de manier waarop hij eea aangepakt heeft, maar laat hem het maar proberen. Gaat het goed dan zijn we er allemaal blij mee. Gaat het fout, dan zijn we eindelijk van het gezeik af van alle Cruijff-plan-fundamentalisten. Alhoewel ik vrees dat het dan ook wel weer aan anderen zal liggen.

    1. Basisspeler

     Cruijff-plan-fundamentalisten.. Leuke is dat Cruijff zei dar dit slechts een leidraad was.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Dat bedoel ik! Maar niet iedereen op dit forum vindt dat ook. Zie de discussie bij de stukjes over aankoop beleid.

 2. nick-afca95

  Dit is echt niet te geloven. Maak je verdomme een keer hard voor de sportieve aspecten van Ajax. Zelfs facking Nice zei nee! Diep en diep triest. Ik vind het ook redelijk vies van Bosz.

  1. AjaxKat

   Ik snap de makkelijke houding van Ajax ook niet hierin als het allemaal klopt. Of hebben ze al een opvolger op het oog? Toch niet FdB hoop ik. Over een paar jaar als ie wat heeft bijgeleerd mag ie terugkomen.

   1. koote207

    Ben ik met je eens AjaxKat ze laten zich wel makkelijk in met Dortmund en dan ook nog voor een bedrag van een Jan Lul

  2. BobbyHaarms

   Ik ook Nick, dit zijn gewoon kakkerlakstreken. Van Ajax vind ik het minstens net zo’n hoerenstreek om Bosz na 1 jaar voor zo’n fooitje (want dat is het) alweer van de hand te doen. Wat een kutbeleid zeg, heb er gewoon ff geen andere woorden voor!

   1. AjaxKat

    En aan de andere kant ook, hij is nu 3e keus of zo bij BD. Hij denkt toch niet dat ze daar zoveel geduld hebben als Ajax met hem vorig jaar? Dus PB wees verstandig en wacht in ieder geval 1 seizoen. Grote clubs zijn er dan ook nog. En als je bij Ajax een prijs pakt denk ik dat er nog meer deuren voor je open zullen gaan en je gaat dan door de voordeur bij Ajax weg waardoor ook bij Ajax nog een deur open blijft.

    1. BobbyHaarms

     Het gaat om het principe. Zeg dan niet dat je je contract uit gaat dienen bij Ajax om nog geen anderhalve week later met droge ogen bij een andere club te tekenen. Je begint toch aan een klus? Contracten stellen dus geen mallemoer voor, zover is wel duidelijk. En ook slap van Ajax om hem zo makkelijk te laten gaan. Lijkt bijna wel een goedkope manier om definitief van de Cruijff visie af te stappen..

 3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Overmars en vd Sar mogen per direct mee.

 4. koote207

  Dit is echt onbegrijpelijk, kan je weer overnieuw beginnen, en dan ook nog voor een fooitje, waarom niet voor een belachelijk bedrag en anders maar niet, hij heeft met zijn volle verstand getekend vorig jaar “nog geen eens een jaar geleden”😳

 5. QeeX

  Zo is dat ja, waar zijn die amsterdamse ballen.
  Kom op zeg, niet te geloven!!

  1. QeeX

   Dus toch geen AJAX hart zie je wel! Alleen maar geld,geld,geld is wat er telt.

 6. Forever nr14

  Hahah nogmaals, ik heb het hele seizoen al gezegd het is en blijft een aparte snuiter!!! En zo blijkt!
  Wat gluiperd zeg, iets moois proberen te bouwen en na 1 seizoen zonder een prijs het achterlaten.
  Typisch kakkerlak gedrag.
  Jammer dat niemand mij geloofde hierin

 7. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Gefeliciteerd Ajaxpers

 8. Overdwars

  Zijn doel is gehaald he, kakkerlakken kampioen gemaakt door bij de vijand (lees: ons aller Ajax) te gaan zitten.

 9. Charka53

  Hoe is dit mogelijk waarom laat Ajax Bosz gaan en dan nog voor een koopje nu het voetballend weer goed gaat , hebben ze al een goede vervanger en waarom wil Bosz nu al weg is het het geld of komt de aard van een kakkerlak boven drijven ik word er schijt ziek van.

 10. Vakje129

  Ik snap het al hij heeft er voor gezorgd dat Feyenooit kampioen kon worden en nu neemt hij de benen 😡

 11. Charlie2011

  Wauwww……. Mooie dag lekker aan het shoppen even checken wat er in de wereld van ajax krijg je dit te zien. Dit vind ik minder van bosz. Middenweg401 nu mag je mopperen wat vind jij hiervan?

 12. BobbyHaarms

  Echt, dit voelt als een smerige Judaskus. Zowel van Bosz als ook van Ajax!

 13. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Laten ze dat flikken voordat supporters hun seizoenskaart kopen.

 14. TB.

  Clubliefde??? 1 jaar Ajax, natuurlijk heeft die geen clubliefde net zo min als een Sanchez die ook openlijk aangeeft hogerop te willen! Kan je ze dat kwalijk nemen?? Nee..
  maar de clubleiding moet gewoon eens aan de club denken ipv de clubkas, gewoon aan z’n contract houden!! Eindelijk een trainer die aantrekkelijk voetbal speelt en dan word die voor een prikkie verkocht..😕 onbegrijpelijk!!

 15. Basisspeler

  Wat een naaistreek van Bosz! Valt me vies tegen dit. Ben er helemaal ziek van dat ONS AJAX door spelers en trainers als tussenstation wordt gezien. Hoef die gladgeschoren schedel van hem even niet meer te zien! Godverkloten!

 16. dickst14

  Als ze Jonk geen trainer maken nu dan kunnen ze beter opstappen allemaal.

 17. Basisspeler

  Bosz heeft op zijn eigen persoontje karakterzelfmoord gepleegd! Ziek van!

 18. toonvs

  Wat een ongelofelijke sukkel die Bosz. Kan hij eindelijk prijzen pakken de komende jaren met Ajax. Gaat hij naar Duitsland waar hij weer geen prijs pakt wat Bayern Munchen heerst daar. Maar geld stinkt niet. Ik denk dat Cruyff zich om draait in zijn graf. Sterk voor hem gemaakt en vertrouwen gegeven en dat voor een paar rot centen meer. Weer geen kampioen wat een nieuwe trainer kost weer punten in het begin.

 19. Middenweg401

  Maak me meer zorgen over de opvolging, vrees dat mr. tikkie terug aka Frank de Boer terugkeert. Opeens zie ik de toekomst somber in.

  1. Emilio4Ajax

   Hoeft niet Middenweg…ondr FdB werd er niets tot bijna niets gekocht…dr is nog hoop…🍻😎

 20. bloedgroep AFCA

  volgens mij riep ik aan het begin van het afgelopen seizoen nog zeg nee tegen Peter B…… hij heeft iedereen voor de gek gehouden met zijn lul verhaal hoe hij de visie van J. C . wou uitdragen….wat een ruggegraat loze klote kakkerlak…het ware gezicht van Peter B. geld geld geld…hoop dat je genoeg krijgt daar en vervolgens hoop ik nooit meer van je te horen… en nu oprotten met die klote kakkerlak uit onze mooie stad

 21. Middenweg401

  Liefst Jonk als opvolger of anders Keizer doorschuiven. De spelopvatting moet leidend zijn, niet de trainer.

 22. Boristja

  Blijkt weer dat perer geen club man is…. voetbal techisch prima trainer maar qua persoonlijkheid is t een flapdrol. Jaap stam dan maar?

  1. BobbyHaarms

   Nee alsjeblieft niet. Flikker spontaan weer in slaap als ik aan zijn laatste 2 seizoenen bij Ajax terugdenk.

  1. Janneman16

   belachelijk die 3,5 mln. 35 mln was beter op z’n plaats geweest mochten we door dit geouwehoer de CL missen.

 23. Remco425

  Valt me echt vies tegen van hem als dit waar is. Zou toch ook een smet geven op die EL finale…

 24. Frip

  Hij heeft het nergens lang uit gehouden duss laat hem lekker gaan en hoop dat we er een goede coach voor terugkrijgen

 25. -buitenkantje rechts-

  Nou mensen, het blijkt waarschijnlijk toch te kloppen.. Dacht eerst aan komkommertijd, een loos gerucht.
  Moet eerlijk zeggen dat je er cynisch van zou worden.. De Cruijff adept die het gedachtegoed van Cruijff wilde dragen, die ervan uit ging de drie jaren van zijn contract vol te maken, die sprak over het komend seizoen waarbij het beginniveau hoger zou liggen omdat spelers nu wisten wat van hun verlangd werd..
  De man die op tv zei expres geen clausule in het contract bij Ajax te hebben ingebouwd, omdat hij zijn contract wil uitdienen. De man die ervoor gezorgd heeft dat Ajaxjeugd zoals El Ghazi en Bazoer vertrokken.. De man die Tete aan de kant zette voor zijn voetbalvisie.. De man die zei als enige zorg voor hetvkomend seizoen te hebben dat belangrijke spelers gaan vertrekken..

  Deze man vertrekt na 1 seizoen Ajax naar Duitsland.

  Hij maakte op mij de indruk van iemand die een visie had en bezig was deze over te brengen. Bezig was met een opbouw, waarmee hij komend seizoen zou kunnen oogsten met bv een kampioenschap en CL voetbal.

  Cynisch word ik ervan. In deze verrotte voetbalwereld, waar voetballers naar het logo van de club wijzen en zoenen als ze scoren. Waarbij ze allemaal vreselijk blij zijn voor deze club tevkunnen spelen en werken. Totdat er 200 km verderop meer kunnen verdienen. Dan wijzen ze en zoenen ze gewoon het logo van die club. Misselijkmakend!

  Zo zie je maar weer dat de club bestaat uit supporters!! Niemand anders.. Wij zijn de club.. Ben zelf naar Stockholm geweest.. Fantastisch!! Dáár zie wat en wie de club zijn.. de hondstrouwe supporters..

  Welk signaal geeft dit naar de spelers? Kijk onze coach is ook gewoon vertrokken bij een beter salarisbod. Klaassen waarvan ik weet dat hij heel lang in dubio heeft gestaan ( en staat) , omdat hij ook wil oogsten. Afscheid wil nemen met een titel.. Die ziet nu zijn trainer vertrekken. Wat denk je dat hij nu denkt?

  Bosz en FdB worden hier op het forum vaak met elkaar vergeleken. Kan je zeggen dat Bosz niet in de schaduw MAG staan van FdB.. Ondanks zijn behoudende speelstijl de afgelopen 2 seizoenen is hij WEL een echte AJAXman. Bosz is een opportunist gebleken..

  Niks meer en niks minder..

  1. EugAjax

   BR juiste pmschrijving van hoe de voetbalwereld werkt. Clubliefde is er niet meer vaak. Carriere planning is het belangrijkst. Persoonlijk besef ik dat ook steeds en daarom is Ajax als club het belangrijkst. Maar vooral zijn supporters inderdaad, maar ook hun echte iconen. Jij noemt De Boer en terecht, en zo zijn er meer. De echte Ajacieden. Daar is Bosz er geen een van. De man heeft een goede visie, valt zeer te waarderen, maar hij is nog nooit echt honkvast geweest. Dat weet je als je hem aanstelt. Helaas we gaan op zoek naar een nieuwe sterke man: en ja ik blijf zeggen laat Frank terugkomen! Niet alleen loyaal, maar ook een zeer goede trainer!!

   1. KBouter

    Zucht…wat heeft Frank bij geleerd dan tussen zijn laatste drakerige wedstrijden bij Ajax en nu? Is ineens zijn tikkie breed voetbal omgegooid?

    Of bedoel je Frank Rijkaard?

    1. EugAjax

     Ik bedoel Frank de Boer. Hoewel ik Frank Rijkaard in combo met bijv Ten Cate ook heel gaaf zou vinden. Mss als eerste opties zelfs als Rijkaard dat had gewild, maar daar ligt het probleem denk ik helaas. Ik vind Frank een aanvallender trainer dan dat jij vind. Van laatste 2 jaar was 1.5 jaar (een na laatste seizoen en laatste half jaar laatste seizoen) van hem saai. Maar ik zag het probleem meer in type spelers die hij toen had dan dat De Boer een saaie trainer is. Ergo zelfs in laatste seizoen had De boer meer punten en doelpunten dan bosz zijn elftal. Dus zo negatief was het allemaal niet onder De Boer, kijk maar wedstrijden terug uit zijn eerste 3.5 jaar en dan vooral de topwedstrijden. Dat was grote klasse, en toen had hij wel spelers die het verschil in aanvallend voetbal konden maken. Neemt niet weg dat afgelopen seizoen er veel te genieten was. Maar met deze selectie weet ik zeker dat De Boer nog beter gaat presteren (en ja ook met mooi voetbal) dan bosz heeft gedaan

     1. KBouter

      Waar baseer jij dat op, dat de Boer met deze selectie beter gast presteren dan Bosz deed?

      Graag duidelijke bewijzen en geen lulverhalen.

     2. -buitenkantje rechts-

      FdB gaat het niet worden heeft RdB gezegd.. Denk wel dat ze al een opvolger op het oog hebben. Jonk? Zou ik fantastisch vinden, maar niet waarschijnlijk gezien de voorgeschiedenis. Misschien Keizer naar voren schuiven? Of Winter? Frank gaat het niet doen. Heeft duidelijk aangegeven geen club meer te willen trainen.
      Het moet wel een echte Ajacied zijn met Ajax DNA.. Niet een vage Duitser die nu genoemd wordt.

     3. EugAjax

      Kbouter, je kan rustig slapen Frank wil niet. Ik zal toch een poging wagen, maar dat zijn geen bewijzen natuurlijk. Kan ook niet op een aanname, ondanks dat ik daar vrij zeker over ben.
      De Boer zijn elftallen zijn stuk voor stuk in mijn optiek minder geweest in kwaliteit als selectie afgelopen seizoen. Vorig seizoen in de as 4 grote versterkingen gehaald die elftal stukken beter hebben gemaakt. Onana (was er al), Sanchez, ziyech en Traore. Dan waren in mijn optiek twee keuzes vitaal belang voor vaak mooie spel. Sinkgraven als back (door Tbs aangedragen, dus wsl evt ook onder De Boer geopperd), en Schone op 6. Dat laatste had Frank niet gedaan denk ik, gezien zijn oog voor opleiding had hij wsl met Beek gespeeld merendeels. Of mss later in seizoen met de Jong. Verder moest veltman naar rechts door aankoop sanchez en dat was ook een geniale zet en daar stond hij al onder De Boer. Sinds revolutie heeft Ajax niet zo een sterke selectie gehad vind ik en toch heeft Boer 4 kampioenschappen gehaald. En Bosz heeft niks ja veel crediet opgebouwd omdat we zeker op eind seizoen flink genoten hebben. Verder eerste jaren onder De Boer waren goed qua prestatie EN spel. Ik heb toen echt vele mooie wedstrijden gezien. Maar goed vaak is het perceptie, want wat als Viergever zijn voet in Gelsenkirchen niet tegen de bal had gezet. Hoe dachten we dan over Bosz? Ook tegen Lyon allemaal prachtig en ik vond het geweldig maar Lyon had in Amsterdam in eerste twintig minuten voor kunnen staan en dan? Verder vind ik de Boer wel een aanvallende trainer. Alleen en daar ben ik het met gros eens laatste 2 jaar onder hem was 1.5 jaar saai en slecht. Dat vond hijzelf wsl nog meer dan de supporters. Maar zelfs met een hal saai seizoen in laatste jaar had Ajax onder. de Boer meer punten en doelpunten dan onder Bosz. Komt bij onder Bosz was het ook niet altijd heel goed hoor. Vooral na Ajax – Feyenoord was het echt goed en bijna elke wedstrijd genieten. Ik hoop nog steeds dat hij zijn werk hier gaat voortzetten, dus ik ben zeker niet tegen Bosz. Na Frank is hij wsl zelfs de beste optie. Dus begrijp me niet helemaal verkeerd. En ach ik ben nu eenmaal super fan van Frank kan ik niks an doen 😄👍

  2. Remco425

   Helemaal eens br. Maar clubliefde is niet eens nodig. We weten dat nog maar een enkeling dat gevoel heeft. Clubliefde is niet nodig om 3 jaar bij een club te blijven. Zo lang is dat niet. Het enige wat een trainer nodig heeft om (maar) 3 jaar bij een club nodig heeft is visie. En ik dacht écht oprecht dat PB dat had. Dat leek ook wel uit al zijn interviews. Overal leek een gedachte achter te zitten. Tot zelfs een week geleden…

   1. BobbyHaarms

    En de enige die buiten ons supporters om échte clubliefde heeft is onze eigen Sjakie Swart. Vreselijk dat clubliefde in zo’n relatief korte tijd welhaast uitgestorven lijkt. Maar Sjaak is er altijd, die man ademt 100% Ajax uit. Maak hem dan maar trainer, lijkt me prachtige tv als Sjakie uit zijn plaat gaat 😄

 26. Iamsterdam2015

  Ik zal het niet op zn Amsterdams zeggen maar op zn abn nederlands: foei Bosz!!!

 27. Machlas

  Beter joh!! Kon maar niet wennen aan die PB. Welcome back FDB met je 100% ajax dna

  1. AFCA my World

   Nooit meer fdb,die verkracht het ajaxvoetbal,oke hij heeft prijzen Gekregen maar put voetballers uit maar maakt ze niet beter,toch maar rijkaard proberen !

 28. Gert Ajax

  Niet netjes van Bosz maar voelde al vanaf de geruchten aan dat het waar was.
  Mij benieuwen wie er komt frank? er werd ook nog ene onbekende mof genoemd die bij Ajax het moet gaan doen?
  We wachten af…..

 29. Jari10

  Als hij niet wil moet het bestuur hem direct laten gaan. Jammer want hij zette wel iets neer. Maar dus 0% clubgevoel. Nooit weer iemand met een feijenoord of philips verleden binnen de club halen. Er moet een ultieme poging komen om Rijkaard binnen te halen. Ajax heeft nu het momentum om een niveau hoger te schakelen. Een trainer die zich zelf nog moet ontwikkelen stokt dit proces. Jonk is daarom geen optie.

  1. EugAjax

   Jari10 je hebt er kijk op ! Elke zin elke woord is raak. Vrees alleen dat Rijkaard niet meer wil. Maar zou hele mooie keus zijn

   1. Litmanen

    Ik blijf er bij, op grond waarvan zou Jonk trainer kunnen zijn? De man heeft 0 ervaring in het coachen van een elftal.
    In de communicatie blijkt hij ronduit slecht. Er lopen nog flink wat vijanden van hem rond, incl. de directie.
    Marcel Keizer is een veel betere optie. Die presteert zelfs met een inloopklas!

    Lijkt me dat Boszhard niet terug hoeft te komen voor een afscheidsaplaus. Wat een ongelooflijke koorzang. Schijnt ook Dolberg mee te willen nemen voor 40 miljoen.

    Hoop echt dat hij na een week of zes ontslagen wordt!

     1. EugAjax

      Het kan maar beter duidelijk zijn Litmanen😄. Ik ben het eens. Jonk is ongeschikt op dit moment voor hoofdtrainerschap Ajax. Bovendien heeft hij zijn woord aan Johan gegeven om zijn legacy op voetbalgebied uit te gaan dragen. Ik neem aan dat hij Johan niet laat vallen voor evt functie bij een club. Hij heeft zich daar aan gecommiteerd en als hij echte kerel is blijft hij dat doen.

 30. Wembley71

  Lees net dat ene Martin Schmidt hoog op de verlanglijst staat. Who the fuck is dit dan??? O ja die van het grote FC Mainz………….Zet gvd de ego’s opzij en ga naar Volendam en dan niet bij Jantje Smit aanbellen ja!!

 31. JC4ever

  Sorry, maar vind het ècht belachelijk als Ajax em laat gaan. Hij heeft nota bene geen clausules in z’n contract. Dat ie zo goed kan verdienen bij Dordmund vind ik geen excuus. Als ie een beetje presteert de komende 2 jaar krijgt ie vergelijkbare of zelfs betere aanbiedingen. Maar goed, dat is mijn mening.

  1. koote207

   Jc4ever ben ik met je eens maar dan krijg je dat gelul net zoals bij Jol…..beetje verongelijkt op de bank gaan zitten tot je je zin krijgt😒

 32. JC4ever

  Vind het ècht f….. belachelijk als Ajax hem laat gaan. Hij heeft nota bene geen clausule in zijn contract. Dat hij zo goed kan verdienen bij Dortmund vind ik geen excuus. Als hij de komende 2 jaar een beetje presteert dan krijgt hij vergelijkbare of zelfs betere aanbiedingen.

 33. bs

  Een echte fuckstreek, dolksteek in de rug van alles en iedereen die Ajax wel hoog hebben zitten. En … ik vrees dat dit nog niet alles is, want hij is in staat nog een of meer talenten mee te lokken… Bovendien een echte verkeerde keus van iemand die vooral zichzelf ziet staan. De rekening wordt hem nog wel gepresenteerd. Laten we hopen op een goede opvolge, die Ajax vleugels gaat geven. Dan zullen we het er al snel niet meer over hebben, blij zijn dat we van zo’n onbetrouwbare zak verlost zijn en kunnen we het vizier weer op het komende succesvolle seizoen richten.

 34. kanu

  wat een lafbek met zijn mooie praatjes. En bedankt maar weer vieze kakkerlak slang

 35. Peter en zijn Rockets

  We zijn gvd weer de klos! Wie moeten we nu weer halen? FdB gaat het zeker niet doen volgens Ronald. Jonk zie ik niet gebeuren. Keizer doorschuiven dan?

  1. BobbyHaarms

   Dat is dan de enige die me te binnen schiet. Vraag me alleen af of dat niet te vroeg is. Heeft wel een prima kijk op voetbal, dus misschien iets met een ervaren assistent ernaast? Neemt niet weg dat ik goed ziek ben van deze hele ontstane situatie!

 36. JustinW

  ik vind dit echt waardeloos!! eindelijk speelt Ajax weer mooi voetbal, dankzij een grote inbreng van Bosz en dan gaat ie al pleite. En voor 3,5milj??? zijn we iets aan Dortmund verschuldigd? Is het nu echt zo dat het geweldig is om bij Dortmund te mogen werken? Is Ajax dan ineens niet meer goed genoeg. Bosz is Ajax gewoon niet waardig!!

 37. fjonkman

  Ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt aan het spelen is. Hij heeft pas 1 seizoen hier gedraaid en het perspectief voor de komende jaren ziet er toch prachtig uit bij Ajax? Waarom dan toch meteen al weer weggaan? Ik snap dat Bosz geen echte Ajax man is, maar hij neemt wel heel erg veel risico om te denken dat hij dit ook wel even in de Bundesliga kan doen toch? Zo ervaren is hij ook weer niet. En hij moet zich toch ook realiseren dat ze bij BvB echt niet zo geduldig zullen zijn als het in het begin net zo gaat als bij ons aan het begin van het seizoen.. Hij moet zich wel realiseren dat hij zomaar na 3 maanden alweer de laan uit gestuurd kan worden. En dan staat hij ook met lege handen en een reputatie die hetzelfde is als Dick “pak die pegels” Advocaat… komop Peter! Denk na man!! Bij ons Ajax kun je geschiedenis schrijven, denk je dat je dat bij BvB nu ook al kan? Wacht eerst nog een paar jaartjes en wie weet kun je daarna (met veel meer ervaring) een echt grote club pakken!!

 38. Hoeda Fak Ajoe

  Kan iemand mij uitleggen waarom nou opeens ook Jordi een plek bij Ajax moet krijgen? Volgens mij was hij twee handen op een buik met Bosz en vond het prachtig dat Bosz de nalatenschap van zijn vader bij Ajax ging vertroetelen. Laat Jordi Peter bellen en hem de huid vol schelden! Verder heeft Jordi niks met Ajax en niks voor Ajax betekend. Ook heeft ie zich op bestuurlijk gebied nou ook niet echt bewezen. Ook hij heeft Bosz na een half seizoen laten lopen …

 39. Jeroen68

  Ik zei het een jaar geleden al bij zijn aanstelling. Bosz is en blijft een kakkerlak.

 40. Justin

  Lekker laten gaan als ie weg wil, probeer in de toekomst clausule in contract te verhogen naar minimaal 10 miljoen !! Maar trainer is slechts een deel van de organisitie, zonder sanchez , traore , en de rest dit seizoen had ie het ook niet zover geschopt .verkoop maar als ie weg wilt, elke trainer is afhankelijk van zijn spelers materiaal, wij zijn ajax !!! Wij zijn de beste !!! Ga maar naar dortmund !! Dan misschien kunnen we Tete nog overtuigen om te blijven !!! Ajuh , bosz , jij was toch altijd al een feyenoorder

 41. Gert Ajax

  Hij heeft allang getekend mensen ze wachten nog om het naar buiten te brengen.
  Bosz NSB er

 42. theomar

  Eerst lult Bosz dat hij het team bij elkaar wil houden, vervolgens vertrekt deze Judas. Ik ben bang dat er nu ook veel spelers zullen vertrekken. Dan worden we weer geen kampioen. Zonde, er zit zoveel potentie in deze groep.

 43. Gero77

  Een hoop boosheid maar staat er bovenaan dit artikel niet dat Ajax en dortmund een akkoord naderen……..

  1. BobbyHaarms

   Nou dat gaat niet meer fout hoor Gero. Zou me echt verbazen als Bosz nu alsnog blijft. Maar van mij mag ie nu opzouten, ook al ben ik er echt goed ziek van!

 44. Janneman16

  belachelijk voor 3,5 mln ……. 35mln was en stuk beter geweest. Dat mis je mochten wij dit duur geouwehoer de CL missen…

 45. Janneman16

  belachelijk die 3,5 mln. 35 mln was beter op z’n plaats geweest mochten we door dit geouwehoer de CL missen.

 46. Forever nr14

  Buitenkantje rechts, ik ben blij dat je het nu wel in ziet! En de rest die Pro Bosz waren gaan dat hopelijk ook nog doen? En Cruijff adept??? Dit is dus gewoon tegen alle gedachtegoed van de grootste in hoor! Voor macht en geld een team/club in opbouw laten vallen als een baksteen. Vanaf zijn aanstelling ben ik het blijven zeggen, tis een rat!

  1. -buitenkantje rechts-

   Het gaat wat mij betreft niet om gelijk halen Forever nr 14.. Bosz heeft veel goede dingen gebracht b Ajax.. Wil spelen weer aanvallend met hoog druk zetten. Europees hebben we Ajax weer op de kaart staan.
   Mijn kritiek betreft Bosz was het vasthouden aan bepaalde spelers en dat het lang duurde voordat de speelstijl ingeslepen was. Pas aan het einde van het seizoen begon Ajax lekker te draaien. Ook heeft het lang geduurd voordat hij zijn basiself had staan. Maar op iedere trainer kan je kritiek hebben en het niet eens zijn met zijn keuzes. Het gaat wat mij betreft hier niet om wel/geen gelijk hebben.
   Waar ik cynisch van wordt zijn de waardeloze uitspraken in de media en waardeloze contracten in voetballand. Contract of een uitspraak heeft kennelijk geen enkele waarde. Maar daar is Bosz niet uniek in in voetballand.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    BR het vasthouden aan bepaalde spelers was in opdracht van TH. Dit is ook een van de redenen dat hij nu zal vertrekken. Hij wilde andere spelers gebruiken. Zo zijn er meerdere dingen gebeurd dit seizoen die niet in de visie van Bosz pasten. Toevallig passen die zaken ook niet in de visie van Johan waarvan Bosz een groot bewonderaar is. De directie is gewoon met oneigenlijke middelen alles waar Johan voor stond aan het opruimen maar dan op een manier waarbij het lijkt dat de anderen de schuldigen zijn (zie trucjes toegepast bij Jonk). Op dit forum zitten een aantal directie adepten die het niet willen zien of gewoon anti visie Johan zijn maar dat niet hardop durven te zeggen. Ajax gaat gewoon weer rustig aan naar de klote. Voorlopig kan de directie teren op de finaleplaats om hun “gelijk” te bewijzen. Verdr gaan ze vrolijk verder met veel geld uitgeven aan hele jonge spelers die geen ervaring hebben en eigen jeugd in de weg staan. Zelfs zonder specifieke inside informatie is heel duidelijk wat er gaande is. Zet alles maar een op een rijtje vanaf het moment dat Cduijff zijn handen van Ajax afhaalde.

    1. -buitenkantje rechts-

     Zou kunnen dat je gelijk hebt AB.. Dan zou het logisch zijn dat Bosz vertrekt. Maar dan nog kan ik zijn uitspraken in de pers niet rijmen met het plotselinge vertrek. Dit zou dan al het hele seizoen moeten spelen. Jij zegt dat Bosz bepaalde spelers moest opstellen van het TH. Heb jij inside info? Ik heb dit nergens kunnen lezen namelijk..

     1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Hoe kan alleen Bosz van mening zijn dat bijvoorbeeld Veltman beter is dan Tete? Waarom wordt een niet linksback als linksback telkens opgesteld. Hetvisvdat hij geblesseerd was anders had hij aan het einde van het seizoen ook gespeeld. Iedereen zag dat anderen beter waren, vrijwel alle supporters en anderen met flink verstand van voetbal. Dus ……

     2. EugAjax

      BR dat zijn onderbuik gevoelens. Meneer wilde AB zelf nog van Bosz af voor Ajax Feyenoord en nu is directie incompetent hahaha. Ja de reden waarom ze Bosz namen aan begin seizoen is omdat hij juist visie Cruijff aanhangt. Vervolgens speelt hij wel dat soort spel maar met te weinig eigen jeugd. Is al paar keer aangegeven door Bergkamp cs, en leuke ook door AB en friends en velen anderen. Dat Bosz daar geen oog voor had ligt niet aan directie maar aan Bosz zelf. Maar goed ik ben het met je eens. Hij heeft goed werk geleverd. Met goede aankopen, minder oog voor opleiding als bijv een De Boer maar wel met spel visie Ajax en Cruijff. Nu krijgt hij aanbieding van BvB en man is meteen vertrokken en Ajax wil perse geld voor hem. Dus geeft aan dat ze verrast zijn. Misschien dat ze wel zoiets hebben van ok nu kunnen we dan wel een trainer aannemen met meer oog voor opleiding. Dus komt alles samen. En heeft Bosz geen woord gehouden met 1.5 week pas geleden. We gaan zien wat toekomst brengt.

     3. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Judas, verdraaier, pleurisbak, dat ben je. Ja ik ben grof en kan het nog veel groffer doen. Jij hebt geen recht meer op respectvol commentaar. Je bent een smerig onderkruipsel.

     4. EugAjax

      Redactie kan deze bijdrage van AB verwijderd worden. Lijkt me niet de omgangsvormen die je moet willen op een mooi forum. Slechts een vraag.

     5. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Moet je ook eens vragen bij de racistische bijdragen van je vriend de Seijs. Nu huilie huilie gaan doen.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Bosz is geen Judas richting Cruijff en vertrekt. De Judassen blijven achter.

Reageren is niet mogelijk.