There are no ads, please add some


Gerucht: ‘Bosz dichtbij overstap naar Dortmund’

Peter Bosz heeft zich in zijn eerste jaar als trainer bij Ajax Europees op de kaart gezet, zo blijkt. Diverse Duitse media waaronder BILD wisten dinsdag al te melden (zie eerdere bericht) dat de Ajax-trainer in beeld is bij Borussia Dortmund als opvolger van Thomas Tuchel. Het vertrek van Tuchel bij Dortmund is officieel nog niet bevestigd, maar is volgens de Duitse media al een uitgemaakte zaak.

‘De zoektocht naar een opvolger is daarom al in volle gang’. Julian Nagelsmann van Hoffenheim was een serieuze kandidaat, evenals Lucien Favre van het Franse Nice maar beide heren vielen om verschillende redenen af. Ook Diego Simeone (Atlético Madrid) en Laurent Blanc zouden inmiddels al ‘nee’ hebben gezegd. Inmiddels zou Bosz volgens Die Welt top-kandidaat nummer één zou de coach van Ajax zelfs al dichtbij een overeenkomst met de Duitse topploeg zijn. Achter Bosz worden nog Peter Stöger van 1. FC Köln en Giovanni van Bronckhorst van feyenoord, genoemd maar alle pijlen zijn volgens de Duitse media nu eerst gericht op Bosz.

Gerelateerde posts

51 reacties

  1. KBouter

   Broodje Aap verhaal.
   Vorige week vertelde hij dat hij géén clausule in zijn contract had wanneer er een betere club zal komen.

   1. Remco425

    Klopt KBouter. Deze website zou er ook verstandig aan doen om geen berichten van BILD meer te plaatsen. Het is algemeen bekend dat die riooljournalistiek bedrijven.

  1. AjaxKat

   Hahahahaha en dat is aan de ene kant niet vreemd als je kijkt naar zijn geschiedenis bij Maccabi.
   Maar denk dat hij in elk geval nog wel 1 seizoen blijft. Valt bij Ajax nog genoeg te winnen voor hem en hij heeft het denk ik goed met alles en iedereen bij de club.

   1. Basisspeler

    “Money talks”je weet het nooit in voetbal Ajaxkat. Verkopen hun eigen moeder nog voor extra cash.

 1. nick-afca95

  Ik hoop het toch even niet. Ik was in het begin van het seizoen niet echt te spreken over bosz maar hij heeft de tweede helft van het seizoen Ajax meermaals bijzonder goed voetbal laten spelen. Het zou zonde zijn als Bosz nu (alweer) weg zou gaan zonder prijs. Blijf nog lekker een jaar of 2/3 bij Ajax en zorg dat we weer wat nieuwe prijzen in de kast kunnen zetten. Je trainersloopbaan is nog lang zat voor avonturen bij grotere clubs.

 2. rickert

  Hij zei enkele dagen geleden dat hij minstens de 3 jaar zou blijven. Kan me niet voorstellen dat hij gaat.
  Laten we hopen van niet in ieder geval!

 3. stylo1984

  Allemaal zo druk met ajax bezig in de media… als die wel gaat mag die wel gaat is het een echte duitser (nazi)

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Goh seis, emoticon omgedraaid?

  1. johnie stalker

   Gefeliciteerd! Dit is niet alleen grammaticaal gezien de slechtst opgebouwde zin ooit, maar ook de domste! Vooral de afsluiting, waarbij je niet vergeet om je woorden kracht bij te zetten door haakjes totaal verkeerd te gebruiken maar er óók nog eens te kiezen om PB tot nazi te bombarderen, getuigd van een domheid, een desinteresse en een totaal verkeerd wereldbeeld, dat ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat we hier te maken hebben met een persoon met de herseninhoud van een pelpinda. Nogmaals, gefeliciteerd. Je wint niks, succes met je leven.

   1. afcabran

    Men zet wel vaker domme teksten online. Dan staat er geen druk op van anderen…

 4. Slingertje.

  Het gaat een zware zomer worden voor Ajax om alles en iedereen bij mekaar te houden want er wordt flink met geld gezwaaid door veel clubs.

 5. De seijs

  Als Bosz gaat, dan blijven Tete en Riedewald mischien wel. En vertrekt Veltman zeker. Wat is wijs.

 6. Peter en zijn Rockets

  Moet er niet aan denken dat hij vertrekt. Moeten we weer opnieuw beginnen.

  1. De seijs

   Pffff elk seizoen beginnen we weer opnieuw. Dat is ajax! Wen er maar aan knul.

   1. HURBIE

    Word er zo langzamerhand schijtziek van
    Lijkt wel of AJAX alleen maar misbruikt word om hogerop te komen en meer niet
    Tijd dat daar paal en perk aan word gesteld

 7. Iamsterdam2015

  Pfffft en dan te bedenken dat de transfermarkt pas 31 aug dicht gaat……een zomer vol geruchten. Doe mij maar de KJH manier gewoon BAM nieuwe speler en klaar.

 8. -buitenkantje rechts-

  Bosz had bij Vitesse en Macabi een clausule in zijn contract dat hij bij positieverbetering mocht vertrekken. Die clausule heeft hij bij Ajax expres niet in zijn contract laten opnemen. Hij is bezig iets op te bouwen en neer te zetten bij Ajax. Zelf heeft hij ook al aangegeven zijn contract te willen uitdienen…
  Gewoon komkommer- (en voor Duitsers ) bratwurstentijd.

 9. JohnDoe77

  Dat zou een slecht verhaal zijn; hebben we door het wennen aan de nieuwe coach de titel in de eetste wedstrijden verloren, sluiten we super sterk af en zou hij nu opstappen?!! Kun je geen serieus CV noemen dan dus dat zal wel een broodje aap zijn!

 10. JohnDoe77

  Overigens in de Duitse media gaat het gerucht PB, in Frankrijk gooien ze het op de coach van de Kakkies! Doe Giovanni!!!

 11. Brokamp

  Als hij die kans zou krijgen moet hij het gewoon doen. Elke speler van Ajax zou die overstap gelijk maken dus waarom de trainer niet. Ook Bosz kan goud opleveren. Wim Jonk is van harte welkom!

  1. KBouter

   Brokamp….ik ben een fan van Jonk, tenminste wat hij heeft gedaan op de Toekomst.

   Maar leg mij nu ff uit, waarom Jonk geschikt is voor een topclub om als trainer in te stappen. Een geweldige CV als trainer ergens anders kan hij niet laten zien, dus waarom een onervaren trainer voor de groep gooien.

   Kan best goed uitpakken hoor, maar iedereen…en ook iedereen juichte toen Rasechte Ajacied v Basten trainer werd, en dat juichen werd op topniveau snel minder.

   Denk dat we daar wel van geleerd hebben.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Wim heeft meer ervaring dan toen Frank coach werd.

    1. KBouter

     Oké, dat is een pluspunt, want onder Frank hebben we nu niet echt genoten en ik ben er wel van overtuigd dat Jonk een iets andere spelopvatting heeft.

     Maar ervaring bij de jeugd zegt me nog niet alles, je moet ook je club goed kunnen verkopen en goed met de druk, stress en pers omgaan. Ik zie Jonk liever eerst ff wat ervaring opdoen elders op het hoogste niveau. Persoonlijk denkwijze niet dat een bestuur, RvC opnieuw instemt met een beginnende trainer…tenminste….dat vermoed ik. Maar nogmaals..kan ook goed uitpakken natuurlijk, de jeugd liep met Jonk weg.

     1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Daarom staat er bij mij ook 1 juli 2019 😉 maar ervaring kan je op vele manieren opdoen, niet perse als trainer op hoogste niveau.

 12. Charka53

  Dit zou toch wel erg asociaal zijn toch , dank zij de kwaliteit van de Ajax spelers die door het toedoen van o.a Bosz zover zijn gekomen is ook Bosz op de kaart gekomen en een hebbeding geworden voor andere clubs , ik vind dat Bosz zeker een seizoen moet blijven om een prijs te pakken.
  Maar als ik eerlijk ben en zou zich dit aan het begin van de competitie​ het geval zijn geweest had ik gezegd ga maar gauw , je ziet maar niets is zo veranderlijk als een mens.

  1. KBouter

   Man man man….wat een verschil, van heimwee naar FdB naar trainerschap bij Barcelona. Het kan gek lopen soms!

 13. AFCA my World

  Waarschijnlijk word dit gerucht de wereld in geholpen om te pushen,zelf blijf ik er van uitgaan dat hij gewoon bij ons Ajax blijft ! Mocht hij toch vertrekken dan kan hij beter zijn gezicht nooit meer laten zien in A’dam !

 14. De Nees

  Dit is de voetbalwereld, contracten en beloftes zijn slechts garanties tot aan de voordeur. Maar hoop hier dat Bosz principieel genoeg is, denk toch een van de vaandeldragers van de Cruijff-gedachte. Ik zie Bosz nog zitten met Johan op een bankje in zijn laatste dagen…Nee Bosz, je hebt nog wat werk te doen bij Ajax, de europese top komt over een paar jaar ook wel.

 15. De seijs

  Ik geloof nooit dat Peter Bosz nu weg zal gaan. Hij heeft het aardig op de rit met ajax. Hij laat ajax voetballen in de lijn van Cruyff, en dat zien ze ook in Barcelona. Als hij ajax echt last swingen de aankomende 2 jaar, dan is zijn trainer schap bij Barcelona een feit. Wie wil dat nou niet. Het hoogst haalbare. Een mooi vooruitzicht voor Bosz. Die laat hij niet lopen.

 16. Amoebe

  3 maanden geleden had ik het toegejuicht als ik eerlijk ben….maar ik zat fout!

  Hij moet blijven alleen minder principieel worden over ‘eigen’ spelers.

 17. Emilio4Ajax

  4. Mln kan ie per jaar verdienen… Money makes the world go around… Hij gaat waarschijnlijk een Advocaatje doen… Ben er goed ziek van…😰😰😰😡🤑🍻😎

Reageren is niet mogelijk.