There are no ads, please add some


Ajax geeft Viktor Jensen van FC Kopenhagen een contract voor drie jaar

De zeventienjarige Viktor Jensen van FC Kopenhagen heeft vanavond een driejarig contract getekend bij Ajax. Marc Overmars is heel blij met zijn komst en zegt hierover: ‘Het is mooi dat wij dit grote talent hebben weten te contracteren. Complimenten voor onze Deense scout John Steen Olsen, mede dankzij zijn inspanningen komt Jensen naar Amsterdam.’ Verder staat op de clubsite te lezen dat Viktor zelf ook positief over de transfer is: ‘Ik ben erg blij en bovendien ook trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen. Het is een grote club met een prachtige historie. Veel Deense spelers zijn mij in het verleden bij Ajax voorgegaan. Mijn doel is om zo spoedig mogelijk deel uit te maken van het eerste elftal en te slagen bij de club. Op deze plaats ook een dankwoord voor FC Kopenhagen, zonder hen had ik deze mooie stap in mijn carrière niet kunnen maken”, zo besluit de aanvallende middenvelder.

Gerelateerde posts

45 reacties

 1. Charlie2011

  Denen ???? Frank komt terug 😂. Gasten zijn te lief maar als je een eriksen in handen hebt dan is het goed.

 2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Ajax is gvd van God los. Ze betalen als het goed is 3,5 miljoen voor een 17 jarige. Flikker toch op. Zorg dat je eigen jeugdopleiding op peil blijft verdomme. Overmars, pak de boot en verkas naar Engeland ajb.

  1. Basisspeler

   Helemaal eens AB. WTF moeten we met de zoveelste aanvallende middenvelder!? Miljoenen neerleggen voor het zoveelste toptalent.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    😉

  2. Remco425

   Ik snap dit ook niet. We zitten al veel te ruim in de middenvelders. Er staan nog 3 van onze eigen talenten te trappelen om meer speeltijd te krijgen. Als je op deze manier geld uit blijft geven kunnen ze beter de salarissen iets optrekken. Daar heb je meer aan. Liever de ploeg bij elkaar houden dan weer veel nieuwe spelers in moeten passen.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    👍

   2. EugAjax

    Remco425 hij is gehaald voor vlaggenschip A1 of tegenwoordig geloof ik O19!
    Ik ben van mening hoe mee talentvolle spelers in opleiding hoe hoger nivo zal worden per individuele spelers. Als eigen jeugd die al jaren bij ons voetbalt nu al beter is worden ze alleen maar nog beter door meer concurrentie. Er word nu vaak gesproken “dit is geen visie Cruijff”. Ik heb hele plan voor me liggen, en daar staan letterlijke verwijzingen naar wat Ajax af en toe doet. Opleiding op peil houden met internationaal super talent om zodoende ook algehele nivo van opleiding omhoog te krijgen. Er zullen altijd gaten ontstaan qua kwaliteit in opleiding en die kan je dan goed opvullen met internationaal toptalent. Olsen in Denemarken heeft daar heel goed oog in

    1. Remco425

     Dus we betalen €3.5M alleen maar om de concurrentie te verhogen? Die concurrentie is er op het middenveld al genoeg op die leeftijd (zelfde als 1e elftal spelers De Ligt en Kluivert), anders hadden de eerder genoemde spelers al in de basis gestaan. Daar hoeven we geen 3.5M voor uit te geven.

     1. Basisspeler

      Klopt, je geeft geld uit als je spelers zelf niet hebt rondlopen. Niet om nog meer van hetzelfde te kopen. Koop Sneijder!

     2. Toppertje

      3,5 miljoen voor een jeugdspeler is heel erg veel geld. Daarentegen schijnt het het grootste talent van Denemarken te zijn. Het is bekend dat Ajax niet de meest talentvolle o17 lichting heeft dus ik kan me deze aankoop wel voorstellen. Moet je los zien van de huidige middenvelders. Deze jongen moet klaar staan als die mogelijk weer weggaan.

     3. Middenweg401

      Niet helemaal eens, die lichting kan misschien nog een ontwikkeling maken. Kopen zouden we alleen doen als directe versterking voor het eerste.

     4. Toppertje

      Mmm weet niet of dat helemaal juist is. Volgens mij zouden we alleen spelers voor het 1e elftal kopen als die een directe versterking zouden zijn. De lijn is dus kiezen voor jeugd. Deze Jensen geldt onde de Fifa normering straks als jeugdspeler. Feit is dat je internationaal geen talenten meer haalt zonder een transfersom te betalen. Je kunt er voor kiezen om dat dan maar niet te doen maar dan had Dolberg ook niet bij Ajax gespeeld. Ik denk dat Ajax dus ook bij de jeugd dezelfde afweging moet maken. Is de speler beter dan wat we zelf hebben rondlopen? En toegegeven, voor 3,5 miljoen moet hij veel beter zijn.

     5. Middenweg401

      Dolberg koste een paar ton, deze gast is nog duurder dan Younes…

     6. Toppertje

      Gaat om het principe maar je hebt gelijk, bedrag is voor Ajax begrippen ongehoord voor een jeugdspeler. Jammer dat ze niet hebben willen ruilen met Younes.

     7. EugAjax

      Remco, niet helemaal wat ik bedoel eigenlijk. Gelukkig heeft Topprtje het beter omschreven. Daar sluit ik me bij aan. 3.5 mln enorm veel geld dat wel. Maar categorie Fisher, El Ghazi, Bazoer etc gingen voor meer weg uiteindelijk. Dus qua geld moet Jensen wel een hele slechte aankoop zijn om niet te spreken van een verantwoorde investering. Ik heb John, Deense scout, hoog zitten en ook TH dus ik ga even van hun inschatting uit.

 3. Jimmy1971

  Ik weet niet hoe groot zijn talent is , dus hoop dat we dit terug moeten nemen , maar we gaan ondertussen behoorlijk op Chelsea te lijken ..
  Die kopen blikken vol gearriveerde spelers , wij kopen nu blikken vol talenten !

 4. JohnDoe77

  Die Steen Olsen is een scherpe gast dus; welkom Jensen!!! Past goed bij Ajax zo te zien!

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Jij kent de speler? Viktor is beter dan wat we al bij Ajax uit eigen opleiding hebben? Jij vindt 3,5 miljoen voor een 17 jarige niet gestoord? Oke.

 5. Forever nr14

  Dit is toch ongelooflijk zeg!dwars tegen Johan zijn beleid in, wat een koekwous Overmars!
  Lijkt wel een beetje op die pisvlekken zo, straks gaat je eigen talent lopen, Prutsert

 6. -buitenkantje rechts-

  Een naamgenoot werd (Fischer) was ook een zeer groot talent.. Hoop dat er verder geen overeenkomsten zijn..
  😐

 7. EugAjax

  Welkom Jensen. Je hebt een goede keuze gemaakt. Ajax heeft altijd oog voor talent en geeft talenten goede kansen om zich te ontwikkelen. En ja Ajax en Danish Dynamite ! Daar hebben we veel mooie combos in gezien. Niet in de laatste plaats door super scout in Denemarken. Ik vertrouw die man blind. Heeft Ajax veel goede dingen opgeleverd. Hoe meer grote en goede talenten hoe hoger nivo binnen de club word. Dus nogmaals welkom en laat ons genieten a la Eriksen bijv

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Waarom ben je terug Eug? Zomervakantie? Definitief? Vertel ff. Triple Heintje Davids?

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Oh ik weet het al…. nieuwe sollicitatie pogingen. Je bijdragen zijn weer super pro huidig beleid maar ja, what’s new bij jou. Geen realisme te bekennen uiteindelijk.

 8. Charka53

  Weer een pareltje uit het hoge noorden daar gaan we misschien weer van genieten en daarna marc weer dan kan hij hem voor veel geld slijten en dat gaat weer tenkoste van onze eigen jeugd.

 9. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Off topic: dames gefeliciterd met de dubbel. Klasse.

 10. Middenweg401

  Natuurlijk is dit niet wat Johan wilde, hij wilde het niveau van nederlandse voetbal omhoog krijgen, dat gaat niet met buitenlanders…

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Klopt, iedereen die hiervoor is is simpelweg tegen Johan.

 11. AFCA my World

  Weer een middenvelder ? Hebben we er niet genoeg,dit stagneert de eigen jeugd !

 12. Gert Ajax

  AB jij kent blijkbaar het plan van johan niet?
  Heel veel comentaar op Eug maar hij vertelt wel de waarheid.
  Al die jensen straks een grote wordt praat jij weer anders.
  Ajax is een onderneming en daarin neem je risico dat kan goed en fout uitpakken.
  Bij ajax gaat het de laatste tijd goed en alleen maar beter financieel.

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Dus Eug vertelt de waarheid omdat hij zegt dat het in plan Cruijff staatvwat voor hem ligt? Gert jingen sorry, maar het is hier al heel vaak bewezen dat Eug de plannen op zijn wijze aan het uitleggen is. Zowel de visie is andrsvdan Eug zegt en dat staat ook nog eens in het biek van Johan. Dit laatste is voor iedereen controleerbaar. Dus een tip: loop niet blind achter iemand aan die dingen zegt die je zelf niet kan controleren.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Overigens is de enige reden dat Eug hier terug is het feit dat Moosie en Indojood een zomerstop hebben hier. Erg laf gedrag dus. Straks krijgt hij teveel tegengas met keiharde feiten en is hij weer weg. Nu heeft hij weer even de aandacht.

 13. Dagrump

  Qua doorstroom mis niet goed maar als ie3 a4 jaar later voor 3 x zoveel verkocht wordt heeft Overmars het goed gedaan!! Toch ?? Maar zeg niet dat ik het ermee eens ben !!! Indd zorg dat eigen jeugd die plaats kan invullen !!

 14. TB.

  Veel geld voor een 17 jarige, maar op de bank heb je er ook niks aan(staat al genoeg op)
  Denk ook niet dat het kopen van 1 of 2 “toptalenten” ervoor zorgt dat de eigen jeugd geen kans meer krijgt! Als dat wel zo is zijn ze simpelweg niet goed genoeg..

 15. Gido

  Over 2 jaar is deze jongen “eigen jeugd”. Niemand heeft plan Cruyff gelezen, maar mijn beeld erbij is dat dit erbij hoort
  Talentvolle spelers naar Ajax halen, goed opleiden door voormalige topspelers en experts, en resultaten mee halen. Frenkie de Jong en Dolberg zijn ook zo gekomen.

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Gido, niet voor anderen spreken vwb wie het plan en visie van Johan hebben gelezen. Je kan je twijfels hebben wie het hier hebben gelezen, die twijfels zijn er bij mij vwb Eug of hij leest de letters heel anders dan ze bedoeld zijn.

 16. HDfan

  Mmm nou aan de nadere kant; met de omloopsnelheid van deze tijd is elk talent interessant

Reageren is niet mogelijk.