There are no ads, please add some


‘Volgende week Ajax-bod op Braziliaanse linksback Tavares verwacht’

Ajax wil na de komst van Klaas-Jan Huntelaar mogelijk snel weer zaken doen op de transfermarkt. In Brazilië wordt melding gemaakt van de concrete interesse van de club in Sao Paulo-linksback Junior Tavares (20).

Volgens de zaakwaarnemer van Junior; Fabiano Carpegiani, volgt Ajax Junior, ook wel de ‘nieuwe Marcelo’ genoemd al zo’n drie maanden, zo verteld Carpegiani tegenover Yahoo Esportes. De spelersmakelaar verwacht begin volgende week een officiële aanbieding van Ajax. Het verwachte transferbedrag zou rond de 8 miljoen euro bedragen. Ajax haalde tijdens de winterstop eveneens David Neres van Sao Paulo. Voor hem werd, afhankelijk van bonussen, tussen de 12 en 15 miljoen euro betaald.

Vorige week nog waren scouts van Ajax in Brazilië om Junior in actie te zien tijdens de wedstrijden tegen Avai en Palmeiras. Een definitieve transfer kan nog lastig worden omdat Sao Paulo slechts 50% van de transferrechten van de twintigjarige linksback in handen heeft. Daar betaalde de club eind december 2016 275.000 euro aan Gremio, de vorige club van de verdediger, voor. Sao Paulo heeft de optie om nog eens dertig procent van de rechten van Gremio over te nemen. Dat moet dan wel plaatsvinden voor een eventuele transfer naar Amsterdam.

Gerelateerde posts

68 reacties

 1. frenkynairo

  ze komen wel snel met termen als de nieuwe marcelo. net als neres de nieuwe neymar is. zullen we aan t eind van het seizoen wel weer een bericht krijgen dat er te veel betaald is. ben overigens wel blij dat er nu snel gehandeld wordt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Die termen worden vooral gebruikt door zaakwaarnemers Frenky.. Hij moet in de verkoop en zoveel mogelijk geld opleveren. Vaak met allerlei duistere figuren die proberen mee te parasiteren.
   Ben trouwens niet op aankopen tegen. Ook niet als ze geld kosten. Mits ze een toegevoegde waarde hebben die je zelf niet in huis hebt.
   En idd.. wat een vreemde uitspraak van Overmars over te veel betaald hebben. Zal je maar lezen als speler.. Spreekt niet echt vertrouwen uit..

   1. afcadeluxe

    dat overmars zegt dat er teveel betaalt is,is toch niet de schuld van neres?eerder zn club of geldzaakwaarnemer,eigenlijk zou dit een lesje moeten wezen voor marc en ook absurd hoge bedragen voor bv klaassen vragen ipv uitverkoopprijskaartjes aan hun nek hangen…..

 2. ritchy

  als de prijs goed is halen en gelijk nog één voor de verdediging middenveld en voorhoede

  1. Toppertje

   Tuurlijk zet gelijk het beleid maar overboord nu er geld genoeg is. Zo jammer dit. Velen schreeuwen hier om het hardst dat ze pro-Cruijff zijn maar bij minste geringste wordt er geroepen om versterkingen en aankopen toegejuigd.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Klopt helemaal Toppertje. Komt omdat de meesten de ballen verstand hebben wat de visie van Johan is.

   2. ritchy

    als het goed is speelt Ajax weer een wedstrijden zowel internationaal als nationaal en dat heeft helemaal niets met pro Cruijff te maken of wil je mocht Ajax weer een Europese finale spelen dan weer afgaan ik niet.
    En TOCH BEN IK TROTS OP DIE JONGE GASTEN

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Ken jij Tavares? Is het logisch om 8 miljoen aan een jonge speler van 20 uit te geven? Brengt deze de nodige ervaring mee? Ziet hier visie achter? Voor mij zijn de antwoorden op alle vier de vragen: nee.

     1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Trouwens, ik vind niet dat Ajax is afgegaan.

     2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Van Sanchez was meer duidelijk vooraf. Die jongen speelde ook als basisspeler in een groot tournooi. Was trouwens ook een gok van Ajax die gelukkig goed is uitgepakt. Wil niet zeggen dat het verstandig was. Tranferbedrag was wel binnen proporties. Als de club zegt dat ze nog achter de visie van Johan staan dan kloppen dit soort aankopen simpelweg niet. Dat het leuk uitpakt is geen reden om het te doen. Spelers met, internationale, ervaring tussen de 27/28-30 jaar moet Ajax hebben op plekken waar nodig. Jonge spelers moeten uit eigen geledingen komen al dan niet vanaf 16 jaar naar Ajax gehaald. Ze moeten de Ajax school tijdig doorlopen.

     3. Toppertje

      Ging mij meer om de opmerking Ritchy om naast deze back gelijk nog een speler voor de verdediging middenveld en voorhoede te halen. Dat vind ik niet getuigen van het voortzetten van het beleid. Zou samen met Huntelaar en Tavares 5 aankopen betekenen. Zoveel aankopen garandeert niets alleen dat de doorstroming zal stoppen.

     4. Prinsengracht

      We moeten er wel rekening mee houden dat de doorstroming vanuit de jeugd toch even wat minder zal zijn. De enige 2 die ik het komende jaar wedstrijden zie spelen in Ajax 1 zijn Eiting en Sierhuis. En dan nog sporadisch of bij blessures. Ook zal Jong Ajax komend seizoen minder sterk zijn als afgelopen seizoen. Dus niet teveel kopen, maar hier en daar een gerichte aankoop kan geen kwaad.

     5. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Maar niet zo jong.

     6. Remco425

      We hebben Vd Beek, Nouri, Kluivert en De Jong nog die nog niet definitief zijn doorgebroken. Dat zou normaal gesproken genoeg doorstroming zijn voor de komende 2/3 jaar.

     7. -buitenkantje rechts-

      Zie nog wel meer tallenten die staan te trappelen Remco.. Vince Dekker, Ché Nunnely, Cerny, Sierhuis, Doekhi, Sanniez, Zeefuik..
      Daarbij vond ik bv ook Dolberg nog een tallent die veel moet bijleren. Daarom ben ik ook efg blij met de komst van KJH.. Dolberg kan nog geen aanval dragen. Zou eigenlijk liever zien dat KJH eerste spits wordt en Dolberg hem af en toe komt vervangen. Voorspel dat dat ook gaat gebeuren..

     8. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ajax ziet die talenten duidelijk niet. Ze hebben voor 3,5 miljoen een 17 jarig Deens “talent” gekocht. Overmars is echt van de pot gerukt.

     9. Remco425

      Eiting en Sierhuis had hij zelf al genoemd br. En degene die ik noemde hebben al bewezen het topniveau aan te kunnen, die anderen moeten dat nog maar zien te bewijzen. Overigens snap ik de interesse in deze linksback wel. Daar zitten we namelijk niet zo dik in.

     10. Peter en zijn Rockets

      Dit is de eerste keer dat we horen over Tavares. Toen ik voor de eerste keer hoorde over Sanchez, wist ik over hem niet meer dan wat ik nu weet over Tavares. Dus wat mij betreft gaat jouw redenering niet op.

     11. Prinsengracht

      Ik heb op you tube gekeken. Een filmpje zonder echte verdedigende acties. Wat ik wel zag: sterk lichaam, erg snel, vrij lang, goede techniek en een goede trap in zijn linkerbeen. Ziet er ouder uit dan hij is. Ik zie het wel zitten als hij ook goed kan verdedigen.

     12. Emilio4Ajax

      Hebben zeker hetzelfde filmpje bekeken…maakt op mij een goede indruk vooral aanvallend…past bij het Bosz spelletje van hoog druk zetten. Snel, technisch, goeie trap/voorzet….maar of ie ook kan verdedigen…??

     13. Emilio4Ajax

      Denk dat Ajax zo’n type speler niet in de opleiding/op de toekomst heeft rondlopen…??

     14. Emilio4Ajax

      Maar AB, als je het Cruijff plan dan zo goed kent moet je ook direkt namen van de opvolging kunnen noemen die voldoen om het spelletje van Bosz naar een hoger plan te brengen als vaste waarden zoals Veltman,Tete, Sinky en Viergever wegvallen…of ze nu verkocht, geblesseerd of geschorst zijn… Waar zijn de talenten ala de Ligt die hun plaats moeiteloos kunnen invullen en tegelijkertijd de suporters stil houden/tevreden stellen… Namen aub…??

     15. Toppertje

      Je zou Zeefuik kunnen noemen. Maar zoals ik al eerder in de reactie aangaf gaat het om het aantal. 5 aankopen zou onzin zijn. Historie leert dat wanneer Ajax geen geld had de beste periode aanbrak doordat we gedwongen werden om creatief te zijn en te focussen op eigen jeugd. Af en toe een aankoop is zeker okee maar om nu na een verloren finale in paniek te raken is overnodig. Daarnaast moeten spelers wel eerst weggaan voordat er gekocht wordt. Anders hebben we ook weer het probleem van +/- 5 jaar geleden met teveel spelers die teveel kosten. Goed beleid heeft Ajax gebracht waar we nu staan. De stap naar het kampioenschap moet met deze selectie mogelijk zijn.

     16. Emilio4Ajax

      Zeefuik…ok dat is er eentje voor drie posities in de verdediging en bovendien is die al bekritiseerd voor zn vele onnodige kaarten… Ik weet ook wel en wil ook dat de jeugd de toekomst heeft en een kans moet krijgen, maar heb je het niet in huis of nog niet omdat dr iets aankomt uit de jeugd dan moet je hm gaan halen toch… Zeker als je op alle fronten mee wilt doen om de prijzen. En prijzen pakken willen we toch allemaal… Barcelona volgt ook het plan Cruijff, maar wat en hoeveel hebben zij gekocht om aan de top te blijven… Het is en blijft een balansgang…probeer het nog een keer. Wie uit de eigen jeugd kan in het centrum naast de Ligt spelen, wie op links en wie naast Zeefuik dan op rechts… Zou graag 2 namen op iedere positie willen hebben die goed genoeg of beter zijn dan we nu in huis hebben… Zelfde voor de voorhoede… Wie durft…??

     17. Toppertje

      Ik begrijp best wat je bedoelt maar we zijn een club in NL hè? 2 namen op iedere positie die goed genoeg of beter zijn dan we nu hebben is een luxe die Nederlandse clubs, zelfs Ajax, zich m.i. niet kunnen permiteren. Los van het feit of spelers dat willen. Uitgaande van het feit dat Tete helaas weg zal gaan is een versterking in de achterhoede wel nodig. Zeker met het risico dat Sanchez ook nog weg kan gaan. Daarop anticiperen met het oog op de CL voorronde is prima.

     18. Emilio4Ajax

      Als je alles wilt winnen en niets of weinig wil inkopen moet je een dubbele bezetting achter de hand hebben en of bijkopen juist met het oog op de CL en EL. Voor het middenveld zit het wel goed de komende jaren, maar denk dat de verdediging en aanval, behalve de spitspositie achterop raakt. Of dat komt omdat er iets fout zit bij de opleiding van de jeugd of het is iets anders maakt in pricipe hier en nu niet uit, maar het moet wel opgelost worden voor het nieuwe seizoen begint…??

     19. Emilio4Ajax

      … Denk ook dat Wim Jonk daarop gevallen is… Wordt te veel gekocht in verhouding tot het opleiden van de jeugd en descouting naar nieuwe jongen tallenten… Vindt het nog steeds van de gekke dat we geen goeie Nederlandse aanval kunnen vinden cq opleiden… Zit er wel aan te komen als ik dat goed begrepen heb…??

     20. Remco425

      Barcelona volgt al jaren het plan Cruijff niet meer. Vandaar dat Cruijff de laatste jaren van z’n leven daar al niet meer kwam. Daar is het ook gewoon kopen kopen kopen en maar met geld smijten. Hoeveel talenten zijn er daar de laatste 5 jaar doorgebroken?

     21. Hoeda Fak Ajoe

      Ik ben het deels met je eens AB. Als er jong talent achter zit dan moet je een oudere ervaren speler halen die het jonkie de ruimte geeft om te groeien en waar nodig plaats maakt. Zo zijn ook de afspraken met Huntelaar (wel kijken hoe dit uitpakt en hopen dat niet alle supporters beginnen te mokken als Kasper hem op de bank houdt). We hebben deze discussie eerder gevoerd en toen had je volgens mij een andere mening, maar dat is niet erg. Als er geen goed talent beschikbaar is, dan is het OK om talent te kopen of liever nog een speler die je goed kan verkopen als zich talent aandient. Dat is dan veelal een speler die zich enigzins bewezen heeft. Nou hebben we niet echt aanstormend talent op linksachter (ik vind Riedewald niet overtuigend) en het is afwachten met Daley. Er moet dus wel een backup komen. Nou vind ik de beelden van Tavares nog niet overtuigend en we hebben ook ijzeren Nick nog. Ook Mitchel Dijks is terug, maar ik weet niet of hij op het tweede plan wil spelen.

     22. Emilio4Ajax

      Hoera, hoera, hoera….Hoeda Fak Ajoe heeft het in ieder geval begrepen en voor de goede lezer is dat ook wat ik de hele tijd zeg en gezegd heb. Daarom wil ik namen horen zodat koop overbodig blijkt te zijn. Dacht overigens wel dat Dijks verkocht was aan Norwich als ik het goed heb of was het met optie tot koop…!???

     23. Toppertje

      Je verhaal is niet zo moeilijk te begrijpen hoor. Maar namen noemen en versterkingen halen is niet moeilijk. Verstandig een gezonde club runnen wel. De huidige selectie omvat 23 spelers. Daarvan gaan Traoré en Westermann zeker weg en Klaassen vrijwel zeker. Terug komen Huntelaar en vooralsnog Dijks. Als Tavares erbij komt is per saldo niets veranderd. Je kunt dus wel roepen om versterkingen, en ook ik vind, dat bepaalde spelers beter weg kunnen maar zolang dat niet is gebeurd dien je op te passen. Regeren is vooruit zien is dan een dooddoener als je geen financiele verantwoordelijkheid hebt. Ik heb in deze de doorstroming van bv Sierhuis en Zeefuik maar niet meegenomen omdat duidelijk zou moeten zijn dat het doen van aankopen niet alleen maar een afweging is van de kwaliteit van een speler.

     24. Emilio4Ajax

      Je runt de club toch verstandig als je er 4-5 in een seizoen verkoopt en er drie voor terug haalt…??

     25. dickst14

      Ik wel ja. Als je de finale van de Copa Libertadores speelt dan kan je wel wat hoor.

 3. Vakje129

  Ajax timmert aan de weg , snel handelen en klaar stomen voor de voorrondes van Champ. L. Dit seizoen gelijk goed ikt de start blokken komen .

 4. KBouter

  Goede linksback is ook wel nodig. Dat deze noodgedwongen uit Zuid Amerika komt is misschien wel mooi meegenomen.

  Die gasten hebben net als Sanches een perfecte mentaliteit en verdedigend technisch en bikkelhard. Een nieuwe Maxwell zal niet verkeerd zijn.

 5. Charka53

  Leuk weer zo’n koopje die een seizoen of twee moet wennen aan het klimaat , de spelstijl en het eten dus Marc pas op hoor.

 6. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  En waarom is deze speler zo goed. Erg weinig info tot nu toe.

  1. Remco425

   Klopt, ik weet ook niet of deze goed is, maar scouts hebben hem bekeken, ik niet. Ik kan dus alleen afgaan op die scouts. Meteen zeggen dat hij slecht is, omdat we hem niet kennen, is net zo onzinnig als zeggen dat hij goed is zonder hem bekeken te hebben. Maar afgaande op de scouts verdient hij het voordeel van de twijfel bij mij.

 7. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Visie is spelers uit eigen jeugd en qua kopen: ervaren goede spelers. Dan zit je niet op 20 jaar en zeker niet op 8 miljoen. Als je een gokje waagt stop je bij max 4 als je het al doet. Als er in de opleiding/jeugd geen goede linksback is dan gaat er dus wat verkeerd. Als hetzelfde team volgend jaar weer een finale zou spelen gaat het al heel anders. Aankoop van een jonkie waarvan niemand hier iets weet helpt daar niet bij. Sachez is voor een groot deel toch echt een luckyvtreffer geweest en heeft Tete uiteindelijk zijn plek gekost. Ajax is gewoon dom bezig om zulke bedragen voor zulke jonge spelers te betalen.

  1. AFCA my World

   Nee ze zijn er vroeg bij en je zult zien dat ze geld gaan opleveren,ze verdienen zichzelf terug,door verder te komen in europa en weer doorverkocht te worden,en by the way,sinkgraven is veel te licht voor een linksback !

  2. Remco425

   Dan zijn alle aankopen op het niveau wat wij ons kunnen veroorloven die goed uitpakken een lucky treffer. Ik denk dat Sanchez geen lucky was. Gok je met 4M dan zit je op het niveau Vd Hoorn en Moisander. Gok je met wat meer dan zit je op het niveau Sanchez. Blijft een gok, zie Cassierra, maar de kans op slagen ligt hoger denk ik.

 8. Peter en zijn Rockets

  Het is nog allemaal niet zover. Het goede aan deze berichten is dat Ajax eind juni klaar wil zijn met de selectie voor het komend seizoen. Dat is ruim twee maanden eerder dan vorig jaar. Dat gaat helpen.

 9. Gert Ajax

  Wel apart dat ze weer in brazillie uitkomen de markt zit daar heel complex in elkaar.
  Ben benieuwd als die komt voor hoeveel.
  Sanchez is zijn geld meer dan waard en daar ga je nog aan verdienen.
  Cassierra ga je niks meer op verdienen

  1. Remco425

   Op Sanchez kan je 20+M op verdienen, op Cassierra zullen we er mag 2M op verliezen. Per saldo…

 10. KBouter

  Verrek…bedenk me ineens, en het zweet breekt me uit…dat Dijks zijn spullen heeft ingeleverd in Engeland en als er niets gebeurd hij gewoon weer aansluit in het nieuwe seizoen bij Ajax.

 11. hubert

  wat een azijnzeikers zijn julli zeg het is nooit goed. als ze niet kopen is het niet goed als ze wel kopen is het ook niet goed. maar het gros wat hier zit zijn standaardzeikers die niet anders kunnen en zelden iets positiefs te melden
  hebben. wat een geweldige supporters hebben we toch zeg . gelukkig en hopenlijk maar een klein nutteloos groepje. die het woord ajax supporter niet waard zijn

 12. hubert

  natuurlijk moeten we niet het beleid overboord gooien en maar alles kopen opleiden is zeer belangrijk en daar is ajax heel goed in

 13. hubert

  en we hebben zeker weer hele goede talenten das de kracht van ajax maar als er een plek niet voorradig is op een bepaalde positie dan hebben we de mogelijkheid om te kopen

 14. ajacied078

  wie??? wat loopt er in de jeugd op deze positie? en wat hebben we zelf al in huis wat voldoet of niet? eerst sinki slijten. viergever tsja denk dat die afgelopen jaar an top heeft gehaald. riedewald wil weg. moet zo’n Braziliaan dan gelijk de basis in ? lijkt me niet logisch

 15. Basisspeler

  Even wat extra info over Tavares:
  Tavares is een Amerikaanse soulgroep met hits als: “heaven must be missing an angel” , “don’t take away the music”
  Dus als hij niet kan voetballen kunnen we hem misschien laten optreden in de pauze.

 16. Charlie2011

  Proberen gasten hebben goede mentalitiet een winaarsmentaliteit. Ajax geeft nu geld uit. En ja als het de nieuwe marcelo is dan met 2 benen erin ?. iig zal een spits rechtsbuiten 2 keer nadenken wil ik wel bij hem in de buurt komen

 17. Jimmy1971

  Ik vind de killers mentaliteit die de jongens uit deze regio meebrengen toch wel heel lekker , in onze verdediging !
  Als de scouts echt overtuigd zijn , mag ie dus komen wat mij betreft !
  En wat ik heel positief vind is dat het er op lijkt dat ze op tijd de selectie compleet gaan krijgen , wat heel belangrijk is !!!

  1. Jari10

   Helemaal eens. Einde seizoen lopen we de parade als we voorronde CL halen. En als we aan de bak moeten is er een halve selectie met spelers die met hun hoofd bij een andere club zijn. Bestuur heeft de zaak gewoon goed op orde. En als een speler een keer niet slaagt komen ze via Ajax altijd wel weer terecht.

 18. JohnDoe77

  We hebben het kunnen zien aan Cassiera (mag verhuurd worden) , Neres (eerste maanden nog niet echt kunnen overtuigen) en Sanchez (wereldtopper!!) dat scouten en kopen daar een verhaal apart is. Denk twee matig, één flop en één topper. Nu maar hopen dat dit weer een topper is!

  1. Jari10

   Maar door elkaar heen dus wel een positief verhaal als 1 op 3 een wereldtopper is als Samchez. Dit hoort ook bij voetbal en moeten we niet te kritisch op zijn. Een brede selectie is nodig om op 3 fronten lang actief te zijn. En tegenwoordig moeten we ook niet te veel verwachten van een speler van 20 voor 8 miljoen. De rest van scoutend europa zit echt niet te slapen.

Reageren is niet mogelijk.