Officieel: HUNTELAAR TEKENT VOOR EEN SEIZOEN BIJ AJAX

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas Jan Huntelaar. De spits tekende in Amsterdam een contract voor één seizoen, tot en met 30 juni 2018, zo maakt de club zojuist via de officiële kanalen bekend.

Huntelaar werd op 12 augustus 1983 geboren in Voor-Drempt. Hij speelde in de periode 2006 tot en met 2008 ook al bij Ajax. De spits maakte zijn debuut in Amsterdam op 15 januari 2006 in de wedstrijd Ajax-NEC (1-1) en speelde in totaal 136 officiële wedstrijden, waarin hij 105 doelpunten maakte. Huntelaar won met Ajax in 2006 en 2007 zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal. Hij kwam gedurende zijn loopbaan verder uit voor De Graafschap, PSV, AGOVV, SC Heerenveen, Real Madrid en AC Milan. De laatste zeven seizoenen (2011-2017) speelde de aanvaller bij Schalke 04. Hij kwam daar in 238 officiële wedstrijden tot 126 doelpunten. Voor het Nederlands Elftal kwam Huntelaar tot nu toe 76 wedstrijden uit, waarin hij 42 keer scoorde.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Ik ben blij dat Klaas Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem. Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig. We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

54 Comments

    1. De seijs

      Klasse bestuur ???? Hoop dat Kasper er een hoop van zal leren. Samen goed voor (Hoop ik) 45 doelpunten.

      1. vak411

        Overmars wacht normaal altijd tot laatste dag. Complimenten! Dit is binnen en buiten het veld een topper.. clubliefde bestaat nog… WZAWZDB!

    2. dickst14

      reageer even op de 1e reactie. Fantastisch nieuws. Maar reageren of site openen gaat haast niet meer.

      1. De seijs

        Klaas-jan is van kinds al aan ajacied. Hij heeft zelfs al 3 jaar gevoetbald in ajax , en komt nu weer bij ons ajax voetballen. Dan ben je met recht, een echte ajacied!

  1. nick-afca95

    GEWELDIG NIEUWS!!! Hij is een perfecte stand in voor Dolberg die bij belangrijke wedstrijden in europa en de eredivisie de nodige ervaring kan brengen. Ook als hij invalt of een wedstrijd speelt kan hij echt nog wel een doelpuntje maken. De spitspositie is dus voor aankomend seizoen goed ingevuld. WELKOM TERUG HUNTELAAR, we hebben je gemist.

  2. KBouter

    Nou…het is dan zover, Hunte terug bij Ajax.

    Ajax kan altijd een goede tweede spits gebruiken, vooral nu Traore weer terug gaat zijn de spitsen schaars bij Ajax. Hunte zal zich achter Dolberg moeten schikken en hoop dat hij dat opo kan brengen en geen nare karakter trekjes gaat krijgen.

    Dolberg kan nog een hoop aan Hunte hebben, Hunte zal ook wel veel aan het spelen toe komen, en ik geef hem het voordeel van de twijfel…voor 1 jaar.

    Hunte WB bij Ajax!!

    1. Remco425

      De afspraak is duidelijk. Ik verwacht dus geen problemen. Ik was sceptisch over zijn terugkeer, maar voor deze duidelijk omschreven rol is hij zeker een aanwinst. Welkom terug!

  3. KBouter

    En nu zorgen dat er aanvoer komt vanaf de buitenkanten…je kunt erwel 6 Ruudje Geels neer zetten, maar als de voorzetten niet komen heb je erc ook geen zak aan.

    1. Valentino

      Neres op rechts, Kluivert op link en Ziyech erachter. Dan zit het qua voorzetten meer dan goed.

  4. Ajax Heracles fan

    Nu wesley nog en de jong dan staan we volgend jaar weer in de finale

  5. AndyHoutje

    Klasse!?? juiste man op juiste plek! In welke rol dan ook!!??❌❌❌⚽️

  6. Middenweg401

    Hoop dat het goed uitpakt. In augustus word hij 34, heeft afgelopen seizoen weinig gespeeld. Ik verwacht er niet veel van. Het is geen Rijkaard die op topniveau terugkeerde.

    1. Remco425

      Uiteindelijk is hij ondanks zijn langdurige blessure toch tot 16 wedstrijden gekomen. Maar het is inderdaad geen Rijkaard die op z’n 30e zo’n beetje op z’n hoogtepunt terugkeerde.

  7. Prinsengracht

    Ajax is een stuk vlotter dan vorig jaar. Dat is in elk geval heel goed. Verder is het afwachten wat we nog aan Huntelaar hebben. Ik ben sceptisch. Laten we hopen dat ik ongelijk krijg.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Het ligt negen van de tien keer aan de spelers dat het zo lang duurt. Normaal gesproken wil een speler een transer maken naar een mooiere competitie met daaraan erbonden een beter salaris dan Ajax kan bieden. Klaas-Jan komt ook nu pas terug he. Dus een speler van 30 of jonger wacht vaak tot het einde van de tranfer periode. Helemaal als het een speler is die gewild is om zijn ervaring en kwaliteit. Dan zet je normaal besproken niet voor augustus je handtekening. In dit soort gevallen valt Overmars dan ook niets te verwijten als de selectie niet tijdig op orde is. Verder zie ik mensen vragen om Wesley en om Nigel. Gaan we met oud Ajax spelen? Nemen deze spelers, incl. Klaas-Jan allemaal genoegen met een plek op het tweede plan? Dan geeft dat aan dat ze dus willen afbouwen. Willen ze komen voor een basisplek dan zijn het er gewoon teveel. Drie oud gedienden zitten dan de nieuwe lichting stevig in de weg. Daarbij komt dat ook de oud gedienden in het moordende tempo van Bosz mee moeten gaan en dat ……. dat zie ik niet snel gebeuren.

  8. Charka53

    Wat mooi er zijn een hoop Ajacieden die weer niet kunnen slapen vannacht en we mogen hopen dat de Hunt als hij speelt belangrijk is.

  9. De Nees

    Welkom terug KJH en deze keer pak je wel de schaal mee. Met goeie aanvoer vanaf de zijkanten en beide spitsen gaan echt knallen komend seizoen.

  10. Jimmy1971

    Mooi , mooi , mooi !!!!!
    Hoop alleen niet dat het een voorbode is van de transfer van Dolberg …

  11. Machlas

    Soooo. Wat een miskoop. Wat ajax onwaardig ook. Wat moet je nou weer met klaas jan

  12. Basisspeler

    Deze deal was al 2 jaren geleden beklonken. Nu eindelijk officieel. Welkom!
    De “Hunter” is terug!

  13. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Hij wordt ingehaald als een ras Ajacied. Is toch vreemd. Hij komt niet uit onze jeugd, heeft bij PSV, Graafschap en Heerenveen onder contract gestaan en heeft daarna maar 3 jaar voor Ajax gespeeld. Ik zie daar echt geen volbloed Ajax hart in hoor, sorry. Gewoon een spits die het bij ons goed heeft gedaan en nu terugkomt.

    1. Remco425

      Was van kinds af aan al een groot fan van Ajax. Zoals jij het schrijft zijn wij ook allemaal geen echte Ajacieden, want wij hebben helemaal nooit voor Ajax gespeeld.

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Gaat mij er om dat zaken zo snel worden overdreven.

  14. De seijs

    Klaas-jan is al van jongs af aan een echte ajacied. Hij sliep zelfs in een ajax pyjama. Hoe mooi. Zelf heeft hij 3 jaar fantastisch gepresteerd in de spits bij ons ajax. En nu komt hij ons weer versterken. Dan mag je met respect zeggen, hij is een echte ajacied.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Vervolgens tekende onze echte Ajacied op jonge leeftijd eerst bij PSV. Jij die zelfs Johan zijn uitstapje naar Feijenoord niet kan vergeven kan Klaas Jan dan onmogelijk een echte Ajacied noemen. Beetje heel erg schijnheilig.

      1. De seijs

        Dat jij dit met elkaar vergelijkt, zegt genoeg over jou! Wat een trieste vergelijking. Ik vraag mij nu echt af of ik nog wel moet reageren op jou trieste commentaar. Jezus wat zet jij je hier ongelovelijk voor lul. Ik kan er niet eens een lache bekje bij plaatsen!!! Ongelovelijk zeg dan niks. ( maar dat kan jij niet, burn-out ab de racist)

        1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

          Jij kan niet zonder het reageren op mij. Nooit. Vervelend he, waarheid lezen. Zijn je eigen teksten slimpie. Maar ja, ik zit in je hoofdje he.

  15. Gido

    Uitstekende vervanger voor Kasper. Maar vooral ook naast Kasper als plan B moet worden uitgevoerd en Ajax in de laatste 15 minuten een goal moet maken. Die hadden we namelijk niet.

Comments are closed.