There are no ads, please add some


‘Ajax onderhandelt met Oostende over transfer Zivkovic’

Volgens de donderdageditie van Het Laatste Nieuws zijn de onderhandelingen tussen Ajax en KV Oostende over een transfer van Richairo Zivkovic in volle gang. De Jupiler Pro League-club eindigde in de reguliere competitie op een vijfde plek. Oostende ziet in Zivkovic de ideale opvolger van Belgisch jeugdinternational Landry Dimata die interesse geniet van VfL Wolfsburg. De kranten in België gaan ervan uit dat de komst van Zivkovic binnen enkele dagen rond is. Het is vooralsnog onduidelijk of het een definitieve transfer betreft. Zivkovic heeft nog een contract bij Ajax tot de zomer van 2019.

Zivkovic kwam medio 2014, op zeventienjarige leeftijd, van FC Groningen naar Ajax maar wist nooit een basisplaats te veroveren. Na een seizoen Jong Ajax werd hij uitgeleend aan Willem II, waar hij uiteindelijk maar een half jaar bleef. Terug in Amsterdam speelde hij opnieuw voor de beloften. De inmiddels twintigjarige Zivkovic werd dit afgelopen seizoen vervolgens tijdelijk bij FC Utrecht ondergebracht.

Gerelateerde posts

19 reacties

 1. Gert Ajax

  Lekker laten gaan liefst verkopen dan maak je het minst verlies.
  Zal het nooit waar kunnen maken mist de mentaliteit voor de echte top.

 2. nick-afca95

  Leuke club voor hem. Het is een prima jongen (wel een moeilijke maar dat zijn bijna alle spelers van de nieuwe generatie) en leuke spits met veel talent. Hij komt echter enorm veel mentaliteit tekort om te slagen in de top. Als hij dat niet snel ontwikkeld zal het niet veel meer als Oostende worden.

 3. Gert Ajax

  Mischien kan die troost inhuren om een betere mentaliteit te krijgen??

 4. Slingertje.

  Kan ie lekker naar het strand als hij weer eens niet bij de selectie zit want ook daar zal hij geen basisplek krijgen denk ik.

 5. RickyAmsterdam

  Hij had eigenlijk nooit op die leeftijd en met zo weinig ervaring naar Ajax moeten komen. Net zoals Ajax spelers geldt het ook voor andere spelers: eerst zorgen dat je 1 of 2 goede seizoenen draait en vertrouwen opbouwt voordat je vertrekt. Hij speelde geloof ik nog geen half seizoen in het eerste van Groningen…

 6. AFCA my World

  Zo jammer dat hij nooit een echte kans heeft gekregen, het had een grote kunnen worden,dan is verkopen maar de beste oplossing,wel weer doorverkooppercentage bedingen !

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Kansen heeft hij wel gehad maar hij heeft ze niet gepakt.

 7. fjonkman

  Eigenlijk is hij nooit een speler voor Ajax geweest. Hij gedeit veel beter in een twee spitsen systeem met zijn snelheid. Hij heeft het bij Utrecht niet eens zo slecht gedaan. En daar maakten ze wel gebruik van zijn pluspunten. Ik gun die jongen het beste! Succes in je verdere carrierre Rich!

Reageren is niet mogelijk.