There are no ads, please add some


Ajax in Top 30 financieel sterkste clubs in Europa

KPMG heeft in haar jaarlijkse onderzoek naar de financiële status van de clubs in Europa Ajax op een 26ste plaats gezet. De Telegraaf meldt dat KPMG de waarde van de club Ajax op 276 miljoen euro heeft bepaald. Daarbij worden alle factoren meegenomen. De totale waarde van de aandelen, de schulden, wel of geen bezit van een eigen stadion, het transferbeleid én de tv-gelden. Naast Ajax komen uit de Top 30 alleen Galatasaray, Fenerbahçe en Benfica niet uit in een van de grote competities in Europa (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk). Met een totale waarde van bijna 30 miljard euro (!) bepalen die dertig clubs het volledige Europese voetballandschap.

Vooral d etv-inkomsten houdt Ajax uit de top-20 van Europa. De Nederlandse topclubs spelen in een competitie met extreem lage inkomsten uit de tv-contracten. Op andere onderdelen scoort Ajax dus uitstekend. Bij de dertig financieel sterkst opererende clubs in Europa zijn slechts vier clubs die niet in een van de vijf grote competities uitkomen. Naast Ajax zijn dat Galatasaray, Fenerbahçe en Benfica.

Interessant is dat PSV op de 31e plek niet heel ver achter ligt. PSV kan niet nóg een jaar verknallen zoals dit seizoen. De Eindhovense club, die fors moet investeren om het elftal op sterkte te brengen en financieel in een strak pak zit, mag niet achterop raken. Voor Ajax kan ook een andere factor een grote rol gaan spelen in de komende jaren. De club staat op het punt om het bezit (van aandelen) in de ArenA fors te vergroten. Als de Amsterdammers erin slagen om het stadion over te nemen gaat de club in de toekomst er financieel nóg sterker uitkomen.

Gerelateerde posts

17 reacties

  1. AjaxKat

   Off topic: lees net elders dat de Belgische nieuwssite HLN.be (best wel betrouwbaar) meldt dat Zivko op weg is naar Oostende (meen ik). Maar het zijn nu nog geruchten natuurlijk.

  1. Rickie

   idd je hebt helemaal gelijk we moeten eerste worden in de cl ipv financieel sterk

   1. Jimmy1971

    Klopt maar juist financien hebben (helaas) tegenwoordig alles met posities en prestaties te maken !!
    Kopen dus de Arena , zodat we financieel een beetje mee blijven doen en dan worden we weer een blijvertje in Europa !

     1. Emilio4Ajax

      Sorry…niet de bedoeling hoor…als je maar begrijpt wat ik bedoel…om het maar eens op zn Bommels te houden…?????

     2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ach kameraden onder elkaar ???

 1. Charlie2011

  Nou de andere nederlandse clubs wrijven weer in hun handjes als ajax een speler wilt kopen met dit nieuws. ☹️ ze moeten schrijven ajax is arm.

  1. johnie stalker

   Onzin. Ajax zal nooit meer dan 10-15 mijo uitgeven aan een nederlandse, of een in nederland spelende buitenlander uitgeven. Spelers met een hogere waarde vindt je hier sowieso niet, die spelen al in het buitenland. En dat Ajax de rijkste van NL is is allang geen geheim meer.

 2. Gert Ajax

  Gaat de goede kant op als je financieel bij kan blijven kan je dat sportief ook?

 3. EugAjax

  Zoals wel eens benoemd door mij en anderen. Ajax voert een verantwoord en succesvol beleid. We dreigen weer een echte voetbalclub te worden in al zijn facetten. Er kan nog veel dingen beter, dus extra goed om te lezen laatste tijd dat mannen als Overmars, Bergkamp en Sar dat ook vinden en dat ze afgelopen seizoen puur een eerste stap zien op weg naar veel meer. Daar spreekt ambitie vanuit. Zoals bs in ander topic schrijft. Laten we voor cup met grote oren gaan! ?

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Je eerste zin moet zijn: Zoals door (enkele) anderen en door mij benoemd. Nooit met jezelf starten in zo’n zin. Nooit. Verder: even terug of weer definitief? Als het definitief is moet ik ook zorgen dat ik blijf lezen en vooral reageren op je.

Reageren is niet mogelijk.