There are no ads, please add some


Verhuur geen optie voor Nouri: ‘Ik wil híér slagen’

Abdelhak Nouri wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax, maar mag zich op zijn twintigste nog altijd geen vaste basisspeler noemen in de hoofdmacht. De middenvelder ziet het niet zitten om een jaartje op huurbasis elders in de Eredivisie meer ervaring op te doen. Hij wil slagen in het shirt van Ajax.

Nouri werd het afgelopen seizoen nog uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League. Dat is niet voldoende voor de jongeling, die op een basisplaats aast op het middenveld van Ajax. Gezien de stevige concurrentie op zijn positie, zal het ook komend seizoen lastig worden om een basisplaats af te dwingen. Andere talenten als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Justin Kluivert en Kasper Dolberg hebben Nouri inmiddels al ingehaald.

In de ploeg van trainer Peter Bosz moest Nouri het afgelopen seizoen vaak doen met een plek op de bank, hopend op een invalbeurt. Af en toe mocht hij rekenen op een basisplaats. Komend seizoen moet hij definitief zien door te breken, anders lijkt een verhuurperiode de beste optie. Nouri denkt daar anders over. “Mijn band met Ajax, met de club en de fans is zo sterk. Daarom is verhuren ook geen optie. Het voelt niet prettig om in Nederland bij een andere club te spelen, tegen Ajax. Ik wil híér slagen.” Het contract van Nouri loopt door tot medio 2020.

Bron: Voetbalzone

Gerelateerde posts

35 reacties

   1. Basisspeler

    Hij kan ook linkbuiten. Komt nu ook van links als aanvallende middenvelder. Wil hem Dolberg wel zien voeren met passjes en voorzetten. Stukken beter dan die dribbelkabouter met zijn kop omlaag

    1. nick-afca95

     Nouri is een hardstikke goeie en slimme speler maar komt absoluut snelheid tekort als buitenspeler. Je moet als buitenspeler niet alleen kunnen passen en schieten maar ook een mannetje voorbij kunnen doormiddel van snelheid. Hij gaat op den duur Ziyech vervangen, ze zijn ongeveer een zelfde soort speler. Net zoals dat Donny aankomend jaar steeds vaker op de positie van Schöne gaat spelen en de Jong is de toekomstig opvolger voor Klaassen (hoewel Klaassen en de Jong hele andere middenvelders zijn). Voor Younes hebben we Kluivert en voor Traore hebben we Neres. Komt wat dat betreft helemaal goed de aankomende jaren.

  1. Rickie

   Nouri je blijft voor mij de beste hopelijk ziet ajax ook eens dat hij beter dan donny is

 1. AjaxKat

  Hoop dat ie aankomend seizoen vaak aan spelen toekomt in Ajax 1. Kan een prima vervanger van Ziyech worden. Volgens mij kunnen ze het ook privé goed met elkaar vinden. Hopelijk neemt Ziyech hem onder zijn hoede dan hebben we volgend seizoen een zelf opgeleide Ziyech-achtige speler. Na aankomend seizoen verwacht ik namelijk wel dat Ziyech weg is.

  1. Remco425

   Dat denk ik ook AjaxKat. Ik hoop wel dat Nouri dit seizoen al wat vaker speelt. Ziyech kan best af en toe wat ruat gebruiken. Hij zat er dit seizoen op een gegeven moment toch ook doorheen.

    1. Emilio4Ajax

     Klopt Remco…Daarom moet het beter met de balans tussen spelen en rusten zodat we volgend jaar niet alleen kampioen worden, maar ook op andere fronten kunnen vlammen tot het einde… Ziyech heeft afgelopen seizoen veel meer moeten lopen dan anders. Door die andere rol heeft ie toch op het einde een paar belangrijke kansen laten liggen… Wordt wel anders volgend seizoen…🍻😎

 2. Charka53

  Nou Appie zoek dan maar een andere leuke club die wel kan waarderen en laat spelen want als je wordt verhuurd is de kans klein dat je weer terug komt.

 3. De seijs

  Goeie keus Nouri. Jou tijd komt echt wel. En ga zo veel mogelijk de gym in. En ga spieren kweken. Je zal zien hoe snel jij dan in het eerste zal staan.

 4. Middenweg401

  Hoop dat het lukt. Samen met Frenkie voetballend de beste van de selectie.

 5. dickst14

  Hij moet komend seizoen veel minuten gaan maken. Klaassen zal waarschijnlijk weggaan. Dus Schone en Ziyech op tijd vervangen of rust geven. Er staan buiten Nouri nog 2 klassespelers klaar (vd Beek de Jong).
  Dus minuten laten maken deze 3 want Ziyech zal na komend seizoen wel vertrekken en Schone loopt het in topwedstrijden niet meer aan.

 6. LeroyT

  Ik denk 1 van de beste middenvelders van Ajax is technisch, tactisch heeft oog voor alles, goede trap en pass techniek. Alleen misschien het belamgrijkste in het hedendaagse voetbal is dat hij body en lengte tekort komt. En ga niet gelijk zeggen van kijk naar Messi want dat is buitencategorie.

 7. Charlie2011

  Nouri is een diamant die geslepen moet worden. Goede mentaliteit en als hij hard traint van grote waarde zal zijn. Ziyech. Nouri en van beek. Of toch eventueel een nigel de jong zou een sterke middenveld zijn.

 8. Peter en zijn Rockets

  Komend siezoen veel spelen. Prachtig dat hij alleen voor Ajax wil spelen. En dat hij ook geduld heeft.

 9. Jimmy1971

  Ja , mooi mannetje en goed voorbeeld voor andere te ongeduldige spelers !!
  Als Ajacied kan je je in NL bij een andere club echt niet beter zitten !

 10. Peter en zijn Rockets

  De Ligt speelt goed bij Oranje. Je ziet dat hij zich als rechter centrale verdediger meer op zijn gemak voelt

 11. Iamsterdam2015

  Begrijpelijk dat je niet tegen je eogen club wilt spelen maar hij moet het stapje terug bij een abdere club zien als een toekomstige stap(pen) naar voren. Kijk naar ronald de boer destijds met het jaartje twente en Daley blind naar groningen. Gewoon naar een heerenveen/utrecht/ twente of groningen gaan en dan zal je zien…….

 12. Gert Ajax

  Alles wat je wil kan je bereiken zeker met jou talenten.
  Vechten is niks mis mee opgeven wel

 13. Machlas

  İk weet t niet allemaal. İk ken geen 1 marokkaanse speler die het heeft gemaakt. Dus waarom Nouri wel. t blijft toch een twijfelgevalletje,maar dat snapt PB wel.

 14. Gido

  Klasse categorie Xavi. Moet veel meer gaan spelen komend seizoen dus eigenlijk moet Klaasen vertrekken, hoe vervelend ook. Dan kunnen Donny en Nouri gaan spelen, de Jong moet nog een jaartje wachten.

  1. JohnDoe77

   Het ziet er prima uit, maar categorie Xavi is een beetje te hoog gegerepen voor een speler die alleen bij Jong Ajax nog wekelijks zijn kunsten heeft laten zien! Laten we niet David met Goliath gaan vervelijken…

   1. Iamsterdam2015

    Nu is het zeker te hoog gegrepe. johnDoe77 maar hij heeft toch zeker wel het talent en overzicht om een Xavi/iniesta te worden?!? Ook kleine mannetjes en Eker geen spierbonken maar ow zo slim en geraffineerd. Ach ik hoop het zo voor hem want wow wat kan die Nouri voetballen

 15. EugAjax

  Nouri kan verschrikkelijk goed voetballen. Heeft ook een echt Ajax hart en toont veel geduld. Alleen persoonlijk blijf ik twijfels houden of hij gaat slagen bij Ajax. Ik ben bang voor een Oulida scenario. Gezien worden als grootste Ajax talent in opleiding maar net de laatste stap niet kunnen maken. Ik blijf hopen dat ik het verkeerd zie. Maar ik constateer dat hij in pikorde niet eens alleen Ziyech voor zich heeft staan en dat is zorgwekkend. Misschien idd Ronald de Boer scenario het beste. Spelen een jaar bij (sub)top Nederland. AZ, Twente, Heerenveen of Utrecht! En dan over een jaar iig mijn ongelijk bewijzen.

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik blijf persoonlijk mijn ernstige twijfels bij jou houden. Dat is een stuk logischer dan twijfelen aan Nouri.

Reageren is niet mogelijk.