Overmars eerlijk: ‘Te veel betaald voor Neres’

In een groot interview in Voetbal International laat directeur spelersbeleid Marc Overmars weten dat de club wellicht te veel geld heeft betaald voor David Neres. Ajax kocht de vleugelspeler in de winterstop voor een kleine 15 miljoen euro. ‘Misschien hadden wij moeten zeggen: Het is mooi geweest en klaar. Want we hebben gewoon te veel betaald, dat weten we, in verhouding met andere transfers.’ Toch ging Overmars akkoord, omdat er naar eigen zeggen genoeg geld voor handen was, vanwege de transfersommen van onder andere Arek Milik, die naar Napoli vertrok. De opmerking van Overmars is opmerkelijk omdat de club eerder liet weten niet over één nacht ijs te zijn gegaan.

De goede prestaties van Ajax met een zeer jeugdig team in Europa heeft een gunstige werking op de bereidwilligheid van grote talenten om naar Amsterdam te willen komen. Overmars merkt dat op alle fronten. ‘Zoals de toenadering van agenten en zaakwaarnemers. Door het succes beseffen ze allemaal: Daar moeten we onze talenten zien te krijgen’, vertelt Overmars, die daarbij druk bezig is om de selectie voor volgend seizoen op orde te krijgen. Overmars is daarbij wederom, net als bij Neres, bereid om goed geld neer te leggen, mits de aankoop verantwoord is. ‘Het kan, incidenteel een speler voor tien á elf miljoen kopen, maar dat is niet het doel’, aldus Overmars.

Related posts

49 Comments

 1. BobbyHaarms

  Wel heel eerlijk van hem, dat moet gezegd worden. Maar opmerkelijk is het zeker wel na die eerdere uitlatingen ?

 2. Charka53

  Wat we gezien hebben van Neres is er inderdaad veel te voor hem betaald , maar hopen dat hij toch echt kan voetballen.

  1. Bakkie

   Nou ik heb al wel gezien dat die jongen kan voetballen. Je ziet dat hij nog een beetje de kat uit de boom kijkt, wat ik heel verstandig vind. Hij wil niet teveel balverlies lijden in zijn eerste periode. Volgend seizoen durft ie meer en is ie niet te stoppen let maar op

  1. HURBIE

   Kan hij ook vechtlust van krijgen om het tegendeel te bewijzen tov Overmars

   1. dickst14

    kan ja. Maar dit doe je niet vind ik. Of gaat hij ook nog zeggen dat hij Traore voor te veel gehuurd heeft en dat hij Veltman teveel salaris heeft betaald enz enz

 3. ajaxpers

  Als je een trainer zou hebben met ballen en visie dan kun je de brede selectie goed benutten. In de finale had je zeker Neres en Kluivert moeten inzetten met hun gretigheid maar nee hoor de professor pb weet het allemaal beter want die ging juist Dolberg wisselen!

  1. AjaxKat

   Wissel Dolberg kon ik me wel voorstellen. Die raakte echt geen knikker en traore probeerde in ieder geval nog wat, ook al was het tevergeefs. Mee eens dat Neres en Kluivert op de flanken hadden moeten spelen. Verder over de finale: we zijn gewoon overklast door die sluwe Mourinho. In combi met een veel en veel duurder (en even zo sluw) team kan ik me echt neerleggen nu met het verlies van de finale, hoe pijnlijk ook. Echt!

   Verder vind ik het niet kunnen dat Overmars nu Neres zo laat vallen. Je kunt zo zien dat hij in potentie echt goed kan worden.
   Tot slot vind ik ook niet dat Neres met zijn prijskaartje meteen inzetbaar moest zijn. Met Sanchez hadden we geluk maar als je het vergelijkt met de huidige prijskaartjes van Sanchez en Klaassen denk ik dat je normaal gesproken het dubbele moet betalen voor een speler die direct inzetbaar is voor dit Ajax.
   Dus gewoon steunen die Neres jongens! Jij ook Overmars!

  2. Middenweg401

   FdB wist het ook zo goed, die haalde Milik eruit tegen De Graafschap.

 4. Prinsengracht

  Ik heb veel vertrouwen in Overmars. We zullen na de zomer weer sterker zijn dan vorige zomer.

  1. dickst14

   Had hij Ziyech maar op tijd gehaald. Dan hadden we nu zeker CL gespeeld. Iedereen zei dat aan het begin van het seizoen, maar er werd pas actie ondernomen na het missen vd CL en na 3 wedstrijden 5 punten verloren in de competitie.

   1. AjaxKat

    Heeft niet zoveel met ziyech zelf te maken. Die had ook tijd nodig om te wennen. Nieuwe trainer en nieuwe speelwijze deden een belangrijkere duit in het zakje van de verspilde punten. Plus bepalende spelers van het seizoen ervoor liepen begin van het seizoen echt naast hun schoenen (bazoer en die andere flapdrol waarvan ik de naam alweer vergeten ben). Ook tete en riedewald waren daar schuldig aan en verloren zodoende hun basisplekken. Klaassen scoorde wel regelmatig maar was ook nog niet top zoals nu. Zelfde geldt voor Onana, die had ook gewoon zn tijd nodig. Afgelopen seizoen was een opstartseizoen voor PB en dit Ajax. Heb echt veel vertrouwen voor aankomend seizoen. Mits de groep zoveel mogelijk bij elkaar blijft.

    1. dickst14

     Ik heb ook veel vertrouwen in het komende seizoen. Alleen ik ben het niet met je eens dat afgelopen seizoen een opstartseizoen moest zijn. Na 2 jaar geen prijzen kun je het niet maken. Buiten dat hadden we een hele lange voorbereiding. Wat betreft Bazour ben ik het met je eens. Die hoefde volgens hemzelf niet mee te verdedigen tegen Willem2.

     1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Met een nieuwe trainer met zo’n wezenlijke andere oovatting qua spel als de 4 jaar daarvoor mag je in mijn ogen zeker spreken van een opstart seizoen. De voorbereiding was kort, net als nu, gezien de vroege belangrijke wedstrijden. Groot voordeel nu: geen nieuwe trainer met een nieuw systeem.

     2. dickst14

      Het voetbal was leuk. Alleen het opstartprobleem duurde dus erg lang. En nog steeds want ik vind dat Ajax veel sterker kon zijn als hij de beste spelers had opgesteld.

     3. Middenweg401

      Dat is door wanbeleid gebeurt, dickst. Men wilde een nieuwe weg inslaan met Bosz maar hebben hem in het begin opgezadeld met door De Boer verneukte spelers.

     4. afcabran

      Je kan ook zeggen dat spelers meer in een flow zijn geraakt wat met een ziyech later erbij voor een extra impuls zorgde. Het hoeft dus niet noodzakelijk aan de Boer te liggen.

     5. afcabran

      *en de komst van ziyech zorgde voor een extra impuls (dat loopt beter ;p)

     6. Teuntje

      De laatste woorden vind ik redelijk stuitend. Hebben we het over de trainer die Ajax in de meest roerige periode uit de geschiedenis kampioen maakte? De trainer die praktisch alle dragende spelers kwijt raakte en daar geen gelijkwaardigen vervangers voor terug kreeg?
      PB heeft het goed gedaan in de EL (ook al hebben we niet mogrn klagen met de loting), maar had met deze selectie kampioen moeten worden. Ik heb pas een bevlogen Ajax gezien na de thuis winst op Feijenoord en dat is simpelweg te laat…

 5. ajaxpers

  Idd, alleen het collectieve geheugen hier is niet best en wordt het spel van de laatste period ten onrechte aan pb toegekend terwijl dat juist komt door de goede versterkingen in iedere linie (Sanchez, Ziyech en Dolberg).

  1. Teuntje

   PB heeft de mazzel gehad dat bepaalde jeugdspelers doorbraken en dat er een paar kanjers van spelers zijn toegevoegd.
   Ik heb al vaker geschreven dat ook FdB anders had kunnen spelen met deze selectie en dat heeft niets te maken met blij of niet blij zijn met een verloren finale, maar alles met objectief zijn

 6. KBouter

  Voor Neres betaalde Overmars dus goed 15 mio. Voor een speler die nog nada nx heeft laten zien.

  Daartegen vraagt Overmars 25 mio voor een A International, een dragende speler. Klaassen is meer waard in mijn ogen!

 7. Peter en zijn Rockets

  Benieuwd welke mutaties zullen plaatsvinden deze zomer. Hoop dat er een goede linksbenige verdediger komt. Misschien een aanvaller. En eventueel Nigel de Jong.

 8. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Goh Overmars, laten een heleboel mensen dat nu al direct gezegd hebben toen ze het aankoop bedrag hoorden voor een jonge speler die amper ervaring had in een eerste elftal. Persoonlijk heb ik liever dat je iets voor de betaaldatum wakker wordt. Ik weet trouwens zeker dat wanneer Neres, toevallig en met geluk, vanaf de start de pannen van het dak had gespeeld je ook vooraan had gestaan om te zeggen hoe goed je alles gezien zou hebben. Kortom Overmars, als speler was je goed maar in je huidige functie vind ik je nog steeds helemaal niks. Daarnaast heb je zowel Johan als Wim laten zakken om zelf in het pluche te kunnen blijven zitten. Van mij mag je morgenochtend nog de oversteek naar Engelaand maken. Het soort verhaaltjes dat je nu gaat ophangen zijn gewoon lichtelijk sick.

 9. Dagrump

  Wel eerlijk van Overmars!! Maar dan 25 miljoen voor Klaassen doe er maar 10 milj bij !! ? veel liever nog dat ie niet verkocht wordt/ ons mooie club niet verlaat!! Dan zou ik zou liever schone willen zien gaan ook qua leeftijd. Klaasen heeft nog tijd?is nog veel jonger

 10. De seijs

  Slim van Overmars om dit te vertellen. Anders gaat elke club ajax de hoofdprijs vragen voor hun talenten. Het is een politieke uitspraak van Marc. Slim!

 11. Vakje129

  Voor de éne speler betaal je te veel voor de andere beur je te weinig , dat is onderhandelen als een marktkoopman boter bij de vis doen maar er wordt soms ook goed gebeurt en dan horen we ze niet ???????

 12. Jimmy1971

  Hij zegt niet dat het een mispeer is , hij zegt alleen we hadden de laatste 3 miljoen er niet meer bij moeten doen !
  Gewoon eerlijk , want iedereen kan dit zien , en inderdaad tegelijk een signaal naar toekomstige transfers die hij wil gaan doen waarbij hij niet meer de hoofdprijs wil betalen !!
  Onderschat Overmars niet …

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   In de visie, waarvan Overmar zegt dat Ajax die zouvolgen wat gewoon niet waar is, geef je alleen zo’n grote som met geld uit aan een hele bijzondere speler met veel ervaring die er direct staat. Bij Neres moet je het afwachten, is jong, onervaren en loopt hij naar alle waarschijnlijkheid eigen doorstroom in de weg. Het is een utopie om te denken dat andere clubs hun vraagprijs gaan aanpassen als Ajax aanklopt door deze uitspraak. Alsof men van Ajax afhankelijk is. Beetje dom en simpel gedacht zelfs.

 13. Middenweg401

  Klopt, een kleine 15 miljoen teveel. We hadden hem nooit moeten kopen.

 14. Charlie2011

  Neres heeft nog geen echte kans gehad zoals younes. Hij mag van mij wel vanaf het begin er staan dan kunnen we kijken of we een neymar in huis hebben en anders komt hij in het rijtje van kerlon

 15. Basisspeler

  Overmars is een sukkel. Zijn salaris is al jaren te hoog. Lekker naar Arsenal laten gaan.

   1. Basisspeler

    Die lul stond niet achter Jonk. Verkwanselt met zijn aankopen het gedachtegoed van Johan en doet dit soort domme uitspraken in de pers.
    Dus een sukkel! Wordt tijd dat ie oprot!

    1. Prinsengracht

     Ik vind jou (je bent nieuw) bepaald nog geen aanwinst voor dit forum. En ook voor jouw laatste kwalificatie geldt: it takes one to know one.

 16. RonJ64

  Niet netjes en handig om dat te zeggen, hier smullen die perspaupers van hoor en zullen je daar een volgende keer nog harder op af rekenen !

 17. JohnDoe77

  Prima dat hij er eerlijk over is, maar volgend jaar weten we of hij ook een goede inschatting maakt. Als hij uitgroeit tot steunpilaar en tussen de 15/20 belangrijke goals maakt, is het prima!

Comments are closed.