‘Bosz wil meer ervaring in de ploeg en laat oog vallen op De Jong’

Na het succesvolle seizoen zonder hoofdprijs wil Peter Bosz naar verluidt wat ervaring in zijn ploeg brengen. De oefenmeester heeft daarvoor als eerste Nigel de Jong op de korrel. Inmiddels weet het Turkse Fotospor te melden dat Ajax een tweejarig contract heeft klaarliggen voor De Jong die naar verluidt voor twee miljoen mag vertrekken bij Galatasaray. De Jong speelde tussen 2002 en 2006 al in de hoofdmacht van Ajax en verdedigde daarna nog de kleuren van Hamburger SV, Manchester City, AC Milan en LA Galaxy.

Bron: Fotospor

Related posts

71 Comments

 1. rickert

  De Jong mag van mij direct terugkomen! Fantastische speler en een echte bijter, met 2 creatieve spelers ervoor een sterk middenveld.

   1. HURBIE

    Goeie speler geweest en nog denk voor deze groep
    Maar waar moet hij staan hebben een goed middenveld gaat ten koste van de jonge jongens
    Wel heel veel ervaring onze Pitbull

   2. rickert

    Ervaring is altijd goed om in de ploeg te hebben, De Jong zal denk ik met gemak een toegevoegde waarde hebben binnen dit team. Plus, je zag dit seizoen aan jongens als Dolberg, dat het lastig is om een heel seizoen lang meteen er te staan.
    Tuurlijk staan jongens als vd Beek te trappelen, maar een brede selectie is van groot belang, als je wederom ver wil komen in Europa naar mijn mening!

    1. Ajaxslied

     Ja ervaring is altijd goed. Zolang het maar geen westermannetje is of die andere pipo op het middenveld. Maar ik zou toch liever een andere speler willen zien

  1. AFCA my World

   Nog steeds een beest op het veld,kan je goed gebruiken gaat voorop in de strijd,en brengt vuur in het spel, kan de jonkies het goede voorbeeld geven ! Zou hem graag terug zien komen !

  2. De seijs

   rickert jij vertelden mij dat Huntelaar niet meer kan brengen wat hij zou moeten brengen als hij terug zou komen. En dat hij te oud zou zijn. En dat Dolberg de spits moet zijn voor ajax volgend seizoen. En nu zou jij graag zien dat De Jong terug zou moeten komen bij ajax. Is hij dan nog zo goed? Zou hij onze jonge jongens dan niet in de weg lopen? Er komen geweldige gasten aan. Die jongens zouden volgens mij zo in het elftal passen. Ik zeg middenvelders genoeg. En hele goeie. En Schone veel laten wisselen met bv. v d Beek. Dat is een beer van een voetballer echt een topper. Of een Frenkie de Jong ook een topper. Denk dat we daar meer aan hebben dan aan Nigel de Jong.

   1. rickert

    ik zei nergens dat Huntelaar te oud zou zijn, voor de breedte van de selectie mag Klaas Jan komen. maar de vraag is, of Klaas Jan voor de breedte komt. Jij zag liever Dolberg vertrekken. ik heb mijn mening hierboven vrij duidelijk gemaakt. Er zal inderdaad ruimte moeten blijven voor de nieuwe lichting, maar ik zie De Jong hier graag tussen.

    1. De seijs

     Ajax leid spelers op, en dan worden ze verkocht (helaas). Dolberg ligt schijnbaar goed in de markt. Als er clubs komen die veel geld voor die jongen willen betalen, ja maak dan een goeie deal. En neem afscheid. Nu kan je klaas jan voor niets halen, en ik denk voor de Nederlandse competitie hebben we daar een hele goeie aan. En Europees is hij verder dan Dolberg nu. Dus ik kies voor meer zekerheid met klaas-jan dan voor Dolberg. En hij brengt de nodige routine. Ik denk ook dat we meer hebben in het geheel met klaas jan dan in Nigel. Maar is ook mijn mening.

     1. Remco425

      Dolberg wordt steeds beter waar KJH steeds minder wordt. Ik denk dat we komend seizoen meer hebben aan Dolberg dan aan KJ.

     2. Remco425

      Het is een feit dat Dolberg steeds beter wordt en KJH steeds minder gezien hun leeftijd.

     3. De seijs

      Ik heb het over volgend seizoen. KJH is nu beter dan Dolberg. Dolberg kan een hele goeie worden. Maar met Klaas jan volgend seizoen hebben we gelijk een topper in huis. Meer zekerheid. Dus ik zie Huntelaar graag komen. Met of zonder Dolberg vanaf volgend seizoen.

     4. Remco425

      KJH speelde afgelopen niet voor niets bijna geen wedstrijd meer. Ook tegen Ajax viel hij niet geweldig in. Het is in mijn ogen 1 of 2 jaar te laat voor een terugkeer.

     5. De seijs

      Volgens mij was klaas-jan een tijd lang geblesseerd. En toen hij inviel tegen ajax. Heeft hij geen goeie bal gehad. Hij was wel mes scherp. Maar we gaan het allemaal wel zien, met klaas-jan waar hij straks in de spits staat. Ik hoop dat hij de spits wordt bij ajax als Dolberg alsnog verkocht wordt.

     6. AjaxKat

      Heeft iemand gezien hoe hij afgelopen seizoen speelde? Ik wist niet eens dat hij bij Gala zat en als hij het daar zo geweldig deed dan hadden we dat toch wel op de NL’se tv of sites kunnen bewonderen? Met andere woorden: ik twijfel of hij het nog aankan.

     7. AjaxKat

      Prachtige 1e zin trouwens: ‘Na het succesvolle seizoen zonder hoofdprijs…’, dat is dus géén succesvol seizoen, hooguit een goed seizoen.

 2. SPHAFCA

  Turkse bron.. die schrijven de grootste onzin die er is.. zie hem overigens wel graag terug komen.

  1. Bakkie

   Ik ook. Tegen een ploeg als Man Utd zag je dat we body misten en iemand die eens aan de noodrem kan trekken op het juiste moment. Kijk, tegen Heracles hoeft ie niet te spelen, maar voor de grote wedstrijden graag

 3. KBouter

  Man man…wat moet ik hier van zeggen. Dacht eerlijk gezegd al dat Lasse verleden tijd was als basisspeler en Donny eraan zat te komen.

  Blijkt dat Nigel de opvolger gaat worden waarschijnlijk…dat gaat kaarten regenen in Nederland, daarbij denk ik dat Donny en Lasse aanvallend meer brengen dan Nigel.

  Nigel voor zijn verdediging..De Ligt en Sanchez…dat staat als een huis, dat geef ik direct toe.

  Maar Ajax was ook altijd een club van doorstroming, dit gaat wel ten koste van wat talenten!!

  Maar Nigel is wel een Beer hé!

  1. De Nees

   Voetbal is niet alleen aanvallen, je hebt ook een tegenstander die wat kan of niet? Altijd maar denken dat we het wel af kunnen met 11 Maradonna’s. Types als de Jong, Davids heeft een elftal nodig, uitschakelen, bikkelen, stofzuigen, daarna bal netjes afgeven zodat de stylisten hun gaven voorin kunnen etaleren, niks mis mee. En dan pakken deze types maar een paar kaarten, so what? En waarom zou de Jong het niveau niet meer aankunnen, als hij fysiek top is dan kan hij het niveau aan, fysiek niet top dan niet halen, maar die tekenen zie ik nog niet bij hem. Simpel. Niemand haalt hem om zijn vrije trappen, corners of steekpasjes. Als Ajax weer mee wilt doen met de grote jongens dan moet je ook een beetje bloeden. Dus betaal iets meer aan salaris of met hogere premies voor resultaten.

   1. KBouter

    En dat zegt iemand die waarschijnlijk de polonaise liep toen Heitinga terugkwam?

    1. De Nees

     Polonaise? Je roept maar wat KBouter. Heitinga was nooit mijn fav, ook niet in zijn eerste ajax periode. Ik loop niet mee met polonaises, ik doe niet aan dagkoersen. Ik kijk liever naar de lange termijn, leren van fouten en datgene gebruiken wat in het verleden ook functioneerde. Niet iedere teruggehaalde speler is een mislukking maar wel doordacht kiezen en zien wat we europees nodig hebben om te slagen. Niet achteraf janken waarom ajax slecht speelde of uitgeschakeld werd omdat ze te jong en onervaren zijn, dat weet je van te voren en daar kan je wat aan doen. Daarom niet doorschieten met jong-jonger-jongst en als beleid applaus willen oogsten van de voetbalwereld, daar vullen we onze prijzenkast niet mee. Ajax is een bedrijf geworden, een money maker, spelers opleiden, cashen en shareholders value optimaliseren. Ik ben Ajax fan geen belegger. Daarom pleit ik voor een goede mix van talent en routine, als een type de Jong dit kan brengen dan is ie welkom.

     1. KBouter

      Nees..dat van polonaise was niet persoonlijk, maar over het algemeen als je snapt wat ik bedoel.

      Zijn een hoop gasten die de polonaise liepen met Heitinga en net zo snel weer de fout in zullen gaan.

    2. Remco425

     Heitinga had al een jaar niet meer gespeeld, Nigel dit jaar ongeveer de helft van alle wedstrijden. Zo zou je hem bij Ajax ook kunnen gebruiken. Hij hoeft niet alles te spelen.

     1. De Nees

      Ik snap je KBouter. Maar we moeten ook per individu bekijken wat wordt gehaald. Gaat om nu en wat er nodig is aan body, daarvoor hebben we een duur betaalde scouting, die moeten aan de slag.

 4. Jeroen2305

  Wat mij betreft kan hij komen. Hoogst waarschijnlijk zal Klaassen vertrekken en dan zal v/d Beek op die positie spelen. Schone kan wat mij betreft banken vind hem te weinig brengen de laatste tijd en als controlleur laat hij te vaak gaten vallen, dat zag je goed tegen MU en Olympique Lyon. En met de Jong krijg je meteen een brok mentaliteit, fanatisme en felheid in de ploeg.

  1. De Nees

   Helemaal mee eens. Moeten ons ook niet geheel blind staren op de behaalde finaleplaats, ging ook genoeg niet goed in de uitwedstrijden. Daarvan leren en voor volgens seizoen die fouten niet meer maken.

 5. JohnDoe77

  Dat is wel een echte prof en niet iemand die aan het einde van de rit nog even bij Ajax komt buurten. Vooral in de CL kan hij van grote waarde zijn!

 6. dickst14

  Ik weet het niet. Het middenveld was/is heel goed en er staan 3 supertalenten te trappelen (nouri vd beek en de jong). Een verdediging met Tete Sanchez De Ligt en Riedewald staat ook als een huis. Misschien Huntelaar voor de routine als hij op de bank kan zitten.

 7. Charka53

  Een jongen met pit en ervaring die kunnen we wel gebruiken maar vergeet niet dat de jeugd wel hun kans moet krijgen.

 8. Dagrump

  Stiekem toch wel een bikkel. Zou het zonde vinden als De jong de jeugd in de weg staat !! Maar wel van toegevoegde waarde !!

 9. Bert62

  Wat lange mensen achterin zou, volgens Sjaak Swart, ook geen overbodige luxe zijn. Ben het hier wel met hem eens.

 10. Charlie2011

  Dit zou echt top zijn de jong terug. Ik wil ook prijzen zien voor ons aller ajax. Maar toch heb ik ook kunnen genieten van het voetbal. Ben frank dankbaar maar zo mooi was het spel niet en ik denk dat met de jong die pit nog meer aanwezig zal zijn. Ik zei het toen al dat amsterdamse wil ik zien. Niet die lieve jongens.

 11. knudde32

  als het maar geen Davids verhaal gaat worden dat was ook een teleurstelling

 12. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Wat zou de reden zijn dat hij niet meer wordt opgeroepen voor het Ned. Elftal.

  1. De Nees

   Dat zegt toch niks. Het is interessant doenerij om maar snel je elftal te willen verjongen, zo van kijk mij ’s verjongen en kijk mij ’s oog hebben voor talent. Maar je ziet als je de oude garde nog niet kan vervangen en je komt met het niveau Jansen, Dost, Promes, etc. dan mis je ff een groot toernooi hey, EK16 en nu mss ook WK18. Niet omdat we de kwaliteit niet hebben, maar vanwege verkeerde voetbal ideeën en dat is eigenlijk nog zuurder. Geen selectie in Oranje is niet alleszeggend.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Al heel erg lang niet geselecteerd, zelfs niet bij veel afzeggingen van basis spelers, niet eens als reserve. Verder is vd Beek fysiek sterk genoeg met Scone als back-up. Ik zie ons op deze manier een hoop talenten in een vroeg stadoum verliezen. Nouri zal ook nu willen doorkomen net als Donny. Weer op tweede plan is slecht voor hun ontwikkeling.

   2. KBouter

    Klopt, alleen Janssen, Dost, Promes zijn aanvallers. Op het middenveld staan oa Klaassen, Strootman, Sneijder, Blind, Wijnaldum , V Ginkel en noem maar op. Stuk voor stuk middenvelders die op dit moment meer in hun mars hebben dan d Jong denk ik.

  2. Remco425

   Sneijder werd op een gegeven moment ook niet meer opgeroepen terwijl hij op Robben na nog de beste speler van Nederland was. Aan de andere kant worden er wél spelers opgeroepen die nog niets hebben laten zien. Zegt dus niet alles.

   1. De Nees

    Eens Remco. Mijn punt is eigenlijk ook dat we te snel afscheid nemen van goede spelers in Oranje terwijl er nog geen vervangers zijn op dat niveau. Dit is echt een NL’se kwaal, in buitenland zie je dit niet zo extreem. Dat stoort me dan, wel de kwaliteit in huis, maar toch een EK vorig jaar en straks een mss een WK missen, dat moet nooit gebeuren. Daarom mijn comment op de bondscoaches met dat ruchtsichlose verjongen, met de hakbijl ipv met een geleidelijke overgang.

 13. fjonkman

  Ik zeg… laat maar komen! Een type als Nigel missen we in de selectie. Iemand die even de knuppel in het hoenderhok gooit als Ajax niet draait. En een voorbeeld voor de jonge jongens die wel wat sturing kunnen gebruiken. Het feit dat hij graag kaarten verzamelt, zorgt er meteen ook voor dat de jeugd erachter ook voldoende kansen zullen krijgen. Dus wat mij betreft… welkom thuis Nigel!

 14. Iamsterdam2015

  Lastige keuze. Qua ervaring en inzet kan je niet beter kiezen maar is dit nog De Jong uit zijn ac en city tijd?……..komt bij dat dejongens op het middenveld wederom niet doorbreken…….keuzes keuzes keuzes. Persoonlijk zeg ik haeln want ( europese )ervaring hebben we zeker nodig

 15. KBouter

  Ben ook geen tegenstander van Nigel, maar ik vermoed dat we dan wel iets defensieve zullen spelen. Of Klaassen (aanvallend goed) of Schone (aanvallend beter dan Nigel) zal verdwijnen.

 16. Tholie

  Wow, goed van Ajax als ze hem gaan halen!! Een echte Ajacied met heel veel ervaring en een super mentaliteit. De kans is toch best aanwezig dat Klaasen weggaat. Je hebt dan een mooi middenveld met Ziyech – de Jong – van de Beek. Met daarachter Nouri, Schone, de Jong en eventueel Sinkgraven. Goede balans tussen leeftijd, ervaring en type spelers ??!!

 17. ElSalvador

  Vreemd dit, bij LA Galaxy is hij met pek en veren via de achterdeur vertrokken. Gehaat om zijn snoeiharde tackles waarmee hij menig voetballer heeft geblesseerd. Hoop dat Overmars dit bovenaan de agenda heeft staan anders wordt dit een grote sof…..

  1. Remco425

   Dat soort dingen worden tegenwoordig wel heel erg overtrokken. Ken je Wouters nog? Of Koeman? Veltman die zo’n beetje als moordenaar behandeld werd omdat hij met z’n vinger wees? Zeker in de US zijn ze kampioen in overdrijven.

 18. Slingertje.

  Niet aan beginnen want je haalt alleen maar ellende in huis met dat asociale geschop van de Jong. Hij is niet meer de speler die hij voorheen bij Ajax was.

  1. KBouter

   Daar teken ik meteen voor als er toch iemand komen moet. vGinkel is nog jong en bezit een zeer goed scorend vermogen.

   Dit is wat je graag wilt zien bij Ajax..mooi jagend aanvallend voetbal met goede scorende middenvelders.

   Met Donny hebben we er al 1 in huis!

 19. Prinsengracht

  Ik juich zijn komst toe. Hij heeft wat we niet veel hebben in de selectie: ervaring en hardheid/gemeenheid.

 20. Valentino

  Haal ook gelijk Huntelaar erbij. Dolberg is het talent maar nog niet constant genoeg en nu mis je een waardig vervanger.
  Daarbij kan Dolberg nog genoeg leren van The Hunter.

 21. Emilio4Ajax

  Hmm,… Wat moeten we hier nu weer van denken… Dacht dat Bosz drie eigenschappen in een speler wilde hebben…. Intelligentie, doordekken, voetballend vermogen/opbouwen… Ervaring heeft ie dat staat buiten kijf, maar met de Jong gaat volgens mij wel het voetballend vermogen achteruit. Daar tegenover staat dat er gif in de ploeg komt als ie het nog allemaal kan opbrengen… Lijkt er op dat Bosz een nieuwe stap in het systeem wil zetten… Met Klaassen die waarschijnlijk verdwijnt… Roma, Lazio, Napoli en Everton willen hm hebben…komt er een plek vrij op het middenveld voor de jeugd…

  1. Emilio4Ajax

   Hij kan ook belangrijk zijn in de kleedkamer… Ligt dr een beetje aan welke rol Bosz in gedachten heeft voor de Jong en of hij daar mee leven kan…??

 22. JohnDoe77

  Volgens mij moeten we deze optie zien als ervaring, vuur, uitstraling en niet veel anders. In een CL heb je dit type spelers nodig en ga je het simpelweg niet redden met een middeveld Ziyech, Nouri/Frenkie, Vd Beek. Alle potjes waar we kunnen ballen, mag hij op de bank zitten. Of hij dat zelf al wil…

 23. JohnDoe77

  Overigens; KJ nu Traore weg is lijkt vrij logisch! Als er dan iemand invalt rond de 60e minuut komt er ook echt wat binnen! Lijkt mij voor nu meer prioriteit als Nigel!

 24. Jimmy1971

  Begrijp al voors en tegens van de eventuele komst van de Jong , maar als Klaassen helaas echt weg gaat , dan heeft de groep wel een natuurlijke nieuwe leider nodig , waarin Nigel uitermate geschikt zou zijn ..

Comments are closed.