There are no ads, please add some


Maxwell hangt voetbalschoenen aan de wilgen: ‘Het was emotioneel’

Oud-Ajacied Maxwell Scherrer Cabelino Andrade heeft zaterdagavond zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld en heeft aangegeven te stoppen met voetballen. De 35-jarige Braziliaan was na afloop tot tranen toe geroerd maar liet tevens weten trots te zijn op zijn loopbaan. Maxwell begon zijn  carrière bij Cruzeiro en speelde van 2001 tot 2005 in het shirt van Ajax. Na Empoli, Internazionale en FC Barcelona arriveerde de Braziliaan in 2012 bij Paris Saint Germain waarmee hij zaterdagavond als afscheid de Franse beker wist te winnen. Maxwell speelde 114 wedstrijden voor Ajax en wist daarin negen keer te scoren.

Bron: Voetbalzone


Gerelateerde posts

28 reacties

 1. rickert

  Zei iemand niet dat Maxwell vrij was? Die had een voorspellende blik!

  1. Emilio4Ajax

   Dank je wel…🍻😎 Past perfekt bij deze groep en af en toe op de linksachter plaats vlammen met Zlatan in de spits…🍻🍻😎

   1. Amoebe

    Gaan we nu op voorhand elke oud speler weer ophemelen en daarna als hij weer komt afbranden?

    Hij heeft een prachtige carriere gehad en snap dat hij (als hij gevraagd zou worden)geen zin meer heeft om op zondag tegen nac uit te voetballen.

    Geniet van je pensioen zou ik zeggen.

 2. Remco425

  Jammer dat hij niet nog 1 of 2 jaar bij Ajax keam spelen. Typisch zo’n speler die op z’n 34/35e nog van grote waarde had kunnen zijn voor Ajax.

  1. AjaxKat

   Laten we niet vergeten dat we vanaf aankomend seizoen een piepjonge ploeg hebben die een Europese finale heeft gespeeld (mits de groep bij elkaar blijft natuurlijk!). Routine zit dan in de hele ploeg en niet bij 1 of 2 spelers. Dat moeten we echt koesteren en hoeft m.i. ook niet ingekocht te worden.
   Wat dat betreft ben ik nu er meer een voorstander van om gewoon een goede speler te kopen in plaats van een oude rot die ‘in de kleedkamer zo belangrijk’ is. Meer westermannen zijn wat mij betreft niet nodig. Met dat idee vind ik ook niet dat KJH nog nodig is. Investeer dan wat meer tijd in Zivko. Misschien dat PB hem nog kan kneden.

   Maar goed, veel succes Maxwell en bedankt voor je jaren bij Ajax. Terugkomen als trainer mag altijd.

   1. Remco425

    Ik weet niet of je Maxwell vorig jaar nog hebt zien spelen, maar hij betreek nog zonder problemen de hele linkerflank bij PSG. En dat bij de absolute top. Niet te vergelijken met Westermann of Heitinga. Maxwell hadden we voor de basis gehad en niet voor de kleedkamer.

     1. ajacied078

      denk dat bosz hem aan de praat krijgt samen met sierhuis als stand in voor dolberg. of zivco rechts voor. kan nooit slechter gaan dan traore begin dit seizoen.

     2. KBouter

      Traore is eigendom van Chelsea, is 20 mio waard…daar zullen ze het vast wel beter weten dan wat jij doet.

      Zivco kan net mee met Utrecht en geen buitenlandse club staat voor 2 mio op hem te wachten.

      Ajax moet door selecteren, niet achteruit gaan dus Zivco mag gaan.

   2. De Nees

    In NL zijn we te makkelijk met het overhaast afschrijven van ervaren spelers. Als je voor de prijzen gaat heeft een elftal ervaring nodig, 1 of 2 slechts het hoeft geen half elftal te zijn. Ajax heeft dit in het verleden ook altijd gehad, veel talent met een paar routiniers omheen. Cruijff speelde ook niet met louter talenten en jonge jochies, in mid-80 als trainer toen hij Ajax weer opbouwde naar europese top lette hij ook op deze balans. En bij Barcelona idem, Cruijff deed waar nodig gerichte aankopen. In de eredivisie kom je nog ‘s een eind met veel met jonge talenten, maar europees moet je uit een ander vaatje tappen. Jawel we hebben een finale plaats behaalt, harstikke mooi en zeker trots op de jongens. Maar we moeten ook reëel oordelen, de uitwedstrijden waren kantje boord met net een juiste afloop. Tuurlijk kun je een finale verliezen, maar dan wel in een gelijke strijd, Ajax was toch wel kansloos woensdag en dat hoefde helemaal niet.

 3. KBouter

  Groot gelijk..stoppen op een punt waarin het allemaal nog redelijk gaat.

  Laatste jaar op je 34-35 eruit gelopen worden door jonge broekepoepers zal een smet op je mooie carriere geweest zijn.

 4. Vakje129

  Beste speler verdediger ooit ,één zonder arogantie of capsones altijd netjes en correct was zeer te spreken van zijn speel stijl,bedankt voor die mooie voetbal jaren en geniet verder van het leven maxwell

 5. AFCAZone

  Een ding is zeker, Hij heeft het mooi gedaan allemaal. Hoop dat hij terug komt bij Ajax, MAAR dan als trainer. Hij kan vele van onze spelers nog veel leren.

 6. JohnDoe77

  Fantastische speler en mooie carriere gehad! Model-prof, goed gedaan Maxwell en bedankt voor je mooie jaren bij Ajax, waar alles begint voor grote spelers! 😊

 7. Charka53

  Het zou wel leuk zijn voor een seizoen maar als hij besluit te stoppen zit het voetbal niet meer in zijn hoofd en hebben we er ook niks meer aan.

  1. Remco425

   Natuurlijk is het nu te laat, hij heeft zijn carriere nu afgesloten. Ik bedoelde vorig jaar of het jaar ervoor.

 8. HURBIE

  Geweldig moment gekozen om te stoppen
  Fantastische linksback geweest ,waar we 4 jaar van hebben genoten
  Succes in je verdere leven

 9. Jimmy1971

  Hele goede voetballer , fluwelen techniek , prima mentaliteit , maar vooral ook een heel mooi mens !!
  Jammer dat je niet bij ons wilde afsluiten , Maxwell !
  Wij hadden jou absoluut komend jaar kunnen gebruiken ..

 10. Gert Ajax

  Maxwel trabelsi chivu zlatan wat een team toen en wat een namen.
  Geniet van je mooie carriere en je gezin👍

Reageren is niet mogelijk.