Bosz: ‘Haal die medaille op met je kop omhoog’

Trainer Peter Bosz was na afloop van de verloren finale uiteraard teleurgesteld maar gaf zijn elftal op het veld wel mee dat men met opgeheven hoofd de medaille in ontvangst moest nemen. Aan de andere kant was de trainer weinig vleiend over het spel van de Engelsen.

‘Het is natuurlijk iet om aan te zien wat die ploeg op de mat legt en enkel maar en bal naar voren weet te peren. Bij hen is het alles lang op Fellaini, dat wisten we en daardoor zijn we in de problemen gekomen. We wisten dat we tegen zo’n ploeg niet op achterstand moesten komen, maar dat gebeurde op een ongelukkige manier wel. Het is een ploeg die het oude kick and rush hanteert en daar hadden wij vanavond onvoldoende antwoord op. Na afloop heb ik niet veel gezegd, vanwege de enorme teleurstelling bij iedereen. Ik heb wel gezegd: ‘Haal die medaille op met je kop omhoog’. Dat mag wel, als je naar onze hele Europese campagne kijkt’.

Bron: Fox Sports

Related posts

55 Comments

    1. Bert62

      Ik ook Richie, vond Ajax bij vlagen best goed voetballen maar ze begonnen veel te slap. Toch de zenuwen die een rol speelde denk ik.

      1. Amoebe

        Nou ik heb geen moment goed voetbal gezien.
        Van beek had veel eerder moeten komen, schone viel zwaar door de mand!

        Verder vond ik de inspeelpasses erg onnauwkeurig.

        1. Moosie

          Welke inspeelpasses leek gvd wel of de Boer de wedstrijdbespreking had gedaan.

          1. Emilio4Ajax

            Lag me op de lippen Moosie…Dacht dat Frank in de kleedkamer de wedstrijdbespreking had gedaan, maar is ook wel de verdiensten van ManU… Begrijp alleen niet dat als je ziet dat alle ballen op Fellaini gaan je daar niet iets tegenover zet om die angel uit het spel van de engelse te halen…??

          2. afcadeluxe

            probleem is en was de lengte op hun middenveld fellaini en pogba zijn beide sterk in de lucht en behalve klaassen is bij ons nienand met kopkracht op het middenveld

          3. Emilio4Ajax

            Mischien iets om over na te denken als ze nu gaan doorsellecteren… De meeste spelers zijn goed genoeg voor de kompetitie, maar zakken dan toch door het ijs als het niveau internationaal hoger en taktischer blijkt te zijn. Daar moet men beter in worden en op doorsellecteren… Niveau moet volgend jaar omhoog, de lat moet hoger komen te liggen voor dit Ajax en de TC… Ajax staat aan het begin van wat iets heel moois kan worden…??

          4. afcadeluxe

            juist,en dat zijn de taktische foefjes van mourinho,eerst mata voor lingard en dan deze taktiek wetende dat ziyech en schöne spelen,denk zelf dat vd beek beter was geweest maar ach dat is nakaarten,verheug me op volgend seizoen

          5. Emilio4Ajax

            Wie zou jij doorsellecteren? Dacht aan Veltman, Riedewald,… Younes… Tete (als ie zelf nog weg wil)… Traore is al weg (als ie alsnog gekocht wordt)…??

          6. afcadeluxe

            precies die namen,tete nag van mij blijven,nog een linksback erbij en evtl.ervaren spits als backup mits niemand weggaat

          7. Toppertje

            In ieder geval een sterke vleugelspeler erbij die ook centraal uit de voeten kan. Younes mag van mij weg en Kluivert/Neres is nog te licht om een heel seizoen mee te draaien. Zeker in de Europese wedstrijden.

          8. afcadeluxe

            die mag van mij blijven,kan op verschillende plekken uit de voeten,anders back up op de bank

          9. Bakkie

            Moet je nu opeens gaan doorselecteren? Omdat je een finale van Man Utd verliest? Ik hoop dat we de groep bij elkaar kunnen houden

          10. Emilio4Ajax

            Denk dat je altijd moet doorsellecteren om de concurrentie te vergroten, de selectie te versterken en omhet laagste niveau te verhogen…??

          11. De Nees

            De Boer wist gister heel goed hoe te vertellen hoe diepte te zoeken in het spel. In zijn trainersjaren heb ik hem daar amper op kunnen betrappen, breed, breed en terug was zijn motto.

    2. De Nees

      Op naar volgend seizoen. Hoop op verbetering op de backs en de vleugels. Traore gaat gelukkig weg, niet gebracht wat verwacht was ondanks een paar goede wedstrijden. Veel aanvallen stokte uiteindelijk te vaak bij hem, geen overzicht, traag voetenwerk in de zestien meter, one-trick-wonder met alles kappen naar linkerbeen. Met Neres en Kluivertje hebben we goede alternatieven. Younes te wisselvallig, scoort moeilijk, te weinig gif zijn spel, bij goed aanbod verkopen zou ik zeggen en op zoek naar vervanger. Dolberg krijgt weinig aanvoer van de zijkanten, anders had hij veel beter gerendeerd dit seizoen en wedstrijden eerder beslist, daarom hebben we betere vleugels nodig. Klaassen gaat zeker weg, vd Beek is een goede vervanger. Schone komt internationaal toch echt te kort. Zie graag een ervaren vervanger, ik denk aan Nigel de Jong, controleur, stofzuiger en brengt gif in het elftal, heeft dit jonge ajax hard nodig, zeker europees. Ziyech of Nouri als spielmachers, dat zit wel goed. Viergever houden, heeft de nodige ervaring maar zou wel rondkijken voor een tweede linksback, want denk niet dat Riedewald blijft en sinkgraven dat wordt h’m niet. Veltman gaat voor buitenlands avontuur denk ik, vervanger Tete maar nog maar de vraag of ie wilt blijven, in dat geval zoeken naar vervanger met Zeefuik als back-up.

  1. BobbyHaarms

    Net thuis uit Amsterdam. De teleurstelling is onwijs groot en ik ben voorlopig niet te genieten, maar toch mogen we trots zijn: Ajax staat Europees eindelijk weer op de kaart.

      1. BobbyHaarms

        Precies Moosie, groep bij elkaar proberen te houden en aankomend seizoen alles en iedereen stil zien te krijgen. (vooral die haters uit 010)

        Verlies leer je van. Volgend seizoen je voordeel ermee doen, Manchester komen we vast wel weer een keer tegen om ze te pakken ?

  2. Dagrump

    Ons Ajax speelde niet zo verkeerd !! Ze kunnen veel beter !! Maar dat voetbal wat MU speelt kun je bijna geen voetbal noemen !!!

    1. Emilio4Ajax

      Nee mischien niet, maar ze winnen wel 3 van de 5 prijzen dit jaar. Met dank aan Mourinho…??

  3. Moosie

    Het is kut het blijft kut en het kan alleen maar beter worden.
    Vond Veltman goed mag ook gezegd worden.

  4. Charka53

    Zeker trots mogen ze zijn met zilver en meer zat er niet in vandaag ze voetbalden niet zo als ze kunnen.

    1. woody79

      man u kan niet beter ballen dan dit. wat een anti voetbal. wij waren niet goed genoeg

      1. Charka53

        Voor Manchester is alleen winnen belangrijk dat brengt geld in het laatje en daar zijn de supporters tevreden mee , wij willen ook graag winnen maar ook willen we kunnen genieten van aanvallend en verzorgd voetbal.
        Onder FdB haalde wel vier schalen met matig voetbal en in Europa was het niets dus mogen wij trots zijn dat wij Ajax met mooi voetbal zilver hebben.

          1. Charka53

            Als de selectie van Ajax bedoeld Emilio dan heb je gedeeltelijk gelijk maar vergeet niet dat Bosz in zijn eerste seizoen het nu redelijk voor elkaar heeft en dat er al behoorlijk jong talent ingevoegd wordt dus moeten we tevreden zijn voor dit seizoen en als dit spul bij elkaar blijft kan je niet tevreden zijn als er geen prijzen worden gewonnen.

          2. Emilio4Ajax

            Klopt als een bus en is ook niets mis mee, maar kijk maar wie die al doorgesellecteerd heeft… Heeft met de kvalitiet te maken die er nodig is om met het spelletje van Bosz kampioen van Nederland te worden en europees succes te hebben… Zoals gezegd het proces van doorsellecteren moet door gaan om er de komende jaren de vruchten van te kunnen plukken…??

          3. Emilio4Ajax

            De selectie van FdB was goed genoeg om kampioen mee te worden, wat ook iets zegt over de Nederlandse eredivisie, maar een katastrofe voor europees succes. Kijk maar terug naar die eerste kwalificatie wedstrijden voor de CL en de kompetitie… Zegt volgens mij genoeg… ??

  5. theomar

    De europese serie die is neergezet is gewoon super. Jammer dat het tegen zo’n anti-voetbalclub niet meezit. Ik ben trots op AJAX

  6. vanzanten

    Ik ben trots op onze club en heb er vertrouwen in dat het volgend seizoen wél een prijs oplevert. Voor mij is de prijs dit jaar trouwens dat ik weer met plezier naar Ajax kijk en dat vind ik zelf belangrijker dan een échte prijs.

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Klopt

  7. Jari10

    Het verschil uit en thuis is nog wat groot. We durfden onvoldoende druk te zetten om de lange bal er uit te halen. Maar het was super dat we in de finale stonden. Dan kun je alleen maar trots zijn. Uiteindelijk creerde MU ook niet veel hoor.

  8. Brokamp

    Trots op ons Ajax, vond Veltman een van de betere spelers en verder een compliment voor alle jongens en onze technische staf, top. Wat een arrogante bal die Mourinho, ben blij dat wij die gozer niet als trainer hebben. Nu afwachtenhoe de selectie er volgend jaar uit gaat zien. Kan bijna niet wachten, dat wordt ons seizoen en we klappen er dan gelijk op.

  9. JohnDoe77

    Tsja, dit is nu eenmaal de fylosofie van Mourinho en die staat haaks op die van Bosz. Hij gaat voor resultaat en behaalt dat dan ook. Als liefhebbers van attractief voetbal -zoals wij Ajacieden- doet het pijn aan je ogen om een ploeg met zoveel financiële mogelijkheden zo te zien ballen. Maar daarom zijn wij fan van Ajax en niet van (dit) ManUtd!

  10. AjaxJay070

    Jammer, trots overheerst wel. Maar als ik heel kritisch mag zijn op onze huidige speelwijze wil ik toch het volgende opmerken. Door alle fantastische thuiswedstrijden in EL lijken we met zijn allen vergeten te zijn hoe goed we zijn weggekomen bij Schalke en Lyon. Hopelijk leren we van dit seizoen en krijgen we naast fantastisch plan A, ook plan B en C. We mogem trots zijn. WE ARE BACK

    1. afcadeluxe

      is het wisselvallige van een jonge groep,als ze nu leren hun kansen te benutten krijgen we geen bibberpotjes als tegen schalke en lyon meer,dat had al thuis dik beslist moeten zijn

  11. De Nees

    Trots op onze jongens. Maar ik mis al decennia een goede balans tussen jeugd en ervaring op het veld. Als dat ’s goed komt dan pakt ajax weer internationale prijzen.

  12. Yindi

    Laten we eerlijk zijn: Morinho heeft tactisch sterk gespeeld tegen dit Ajax. Paar sterkhouders (Zynech, Klaassen, Younes, Dolberg) hebben niet of nauwelijks kunnen brengen wat ze anders wel doen en dat komt doordat MU het middenveld gewoon oversloeg. Alle ballen hoog naar voren.
    Bosz zegt niet voor niets dat hij Ajax verschillende speelstijlen wil aanleren, ik denk dat hij gelijk heeft.
    Vond bij Ajax de Ligt weer sterk spelen!! Klasbak!!

Comments are closed.