Ajax besluit prima seizoen met verlies in finale Europa League

Ajax heeft woensdagavond een goed seizoen niet weten af te sluiten met een prijs. De finale van de Europa League ging uiteindelijk met 0-2 verloren tegen Manchester United. Zo eindigde het eerste voetbaljaar onder Peter Bosz in mineur. Ondanks de verloren finale en het gebrek aan eremetaal is er voor Ajacieden zeker ook reden om trots te zijn. Exact 14 maanden na het overlijden van Johan Cruijff, de grootste Ajacied ooit, was het bereiken van de Europse eindstrijd een prestatie van formaat.

Manchester United speelde vanaf het begin zoals men voorspelde en wist Ajax onder druk te zetten. De ploeg van Bosz had er niet echt een antwoord op en dat resulteerde al snel in een achterstand. Via Fellaini kwam de bal bij Pogba terecht, wiens schot door Davinson Sánchez van richting veranderd werd. Daardoor stond André Onana op het verkeerde been, die niet meer kon voorkomen dat Manchester United zo de score opende. Het was een mokerslag voor het enthousiaste en vol met aanvallende ideeën gevulde Ajax-elftal. De vroege voorsprong speelde Jose Mourinho volledig in de kaart. Hij was toch al niet van plan veel initiatief te tonen en het accent te leggen op verdedigen.

In de tweede helft was het enorme leger van Ajax-fans, dat overdag de hele stad op een vrolijke manier op stelten had gezet, op alle fronten overheersend. Toch kreeg men opnieuw een domper te verwerken want uit een hoekschop van Smalling wist Mkhitaryan doelman Onana te verschalken en stond de 0-2 op het scorebord. Manchester United voetbalde de wedstrijd in de slotfase uit, wat vooral betekende dat de defensie potdicht werd gehouden. Ajax zocht naarstig naar een gaatje in de United-muur, maar die was niet meer te vinden. Invaller Jesse Lingard ontsnapte nog een keer aan de aandacht van de Ajax-defensie, maar werd correct afgestopt door Sánchez. De nederlaag in de Europa League-finale betekent voor de Ajacieden de vierde verloren Europese finale in de clubhistorie.

Ajax – Manchester United 0-2 (0-1)

’18 Pogba 0-1
’48 Mkhitaryan 0-2

Scheidsrechter: Skomina (Slo)
Toeschouwers: 46.961
Gele kaarten: Veltman, Younes, Riedewald (Ajax), Mkhitaryan, Fellaini, Mate (Manchester)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, /81 Frenkie de Jong),  Davy Klaassen, Lasse Schöne, (/70 Donny van de Beek), Hakim Ziyech; Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, (/63 David Neres), Amin Younes

Opstelling Manchester United: Romero; Valencia, Smalling, Blind, Darmian; Herrera, Fellaini; Mkhitaryan, (/74 Lingard), Pogba, Mata, (/90 Rooney),  Rashford (.84 Martial)

 

Related posts

56 Comments

 1. KBouter

  Jammer maar trots dat we het zover hebben gebracht. Eerste jaar onder Bosz, dit smaakt naar meer!

  We Are Ajax
  We Are Back

  1. Machlas

   Wat smaakt naar meer? Alle prijzen naast grijpen? Winnen smaakt naar meer. Niet een verloren finale of een verloren seizoen. Sorry hoor maar dat smaakt juist zuur.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Beste Machlas, jij bent zuur als je het afgelopen seizoen niet hebt kunnen genieten. Liever geen prijs en mooi sprankelend voetbal dan net als MU drie prijzen met afbraak voetbal. Een Ajax supporter gaat voor mooi voetbal naar het stadion. De prijzen zijn de mogelijke kers op de taart.

    1. Machlas

     Nee ik heb niet kunnen genieten nee dit seizoen,omdat we nooit koploper zijn geweest en alleen maar achter de feiten gelopen. Ik zie ook wel dat we weer sprankelend gaan spelen,maat liever gepaard met prijzen. Dat is de kers op de taart

    2. Machlas

     En trouwens voor alle duidelijkheid. Ik ben geen supporter. IK BEN AJACIED!!

   2. vak411

    Machlas.. voor mij ben je een no-one.. in jaren niet zo genoten. Nog nooit was de selectie zo breed en goed. Wie er ook weg gaat, er staat een vervanger.. gelukkig zijn er maar weinig van die azijnzeikers als jij hier

    1. Machlas

     Je hebt zo veel genoten?dat we een goede selectie hebben ziet iedereen. Maar het gaat erom dat je uiteindelijk met lege handen staat. Niet boos worden als iemand gelijk heeft. Dat is ajax onwaardig.

 2. PvL020

  Knap balen. Ik zeg anti voetbal heeft gewonnen. Maar finales gaat om resultaat en niet om mooi voetbal….?. Maar ik ben ajacied voor altijd en heb dit seizoen echt genoten van Ajaxdit seizoen

  1. Charka53

   Dat is goed verwoord Plv020 natuurlijk is het jammer maar we waren niet goed genoeg om hier te winnen maar we hebben toch weer ouderwets genoten van dit seizoen.

 3. Vakje129

  Dit was niet het Ajax waar wij op gehoopt hadden , ik miste scherpte , strijd , en ❌❌❌ Bluf . Mischien dan toch een ander basis moeten opstellen zodat je de tegenstander verast maar ja dat is achteraf praten . Toch trots op mijn Ajax .

   1. Vakje129

    Klopt , ManU heeft gedaan wat men is opgedragen , maar de scherpte bij Ajax was er niet , bij elke thuis wedstr was daar die vlam passie en bluf en nu zag ik dat niet en als je dan zo slap speelt krijg je de deksel op je neus , weer die domme fouten waar een goal uit komt dat is een grote verbeter punt voor volgend seizoen.

     1. Remco425

      Inderdaad, was niet omdat ManU nou zo geweldig was. Als die niet was gevallen had ik het nog willen zien. Maar ja, als …

     2. PvL020

      Analisten zeggen het goed en ook Mourinho, angel uit ajax gehaald door middenveld over te slaan….. gewoon goed gedaan

     3. Remco425

      Ik heb niet naar de analisten geluisterd eerlijk gezegd. Naar Mourinho wel. Kwam er bij hem op neer dat hij z’n respect voor Ajax en onze manier van spelen heeft getoond door zijn team aan te passen aan ons en heeft laten spelen zoals wij dat niet wilden. Ik vond zijn interview best aardig en positief. Voor wat het waard is ?

     4. PvL020

      Ja klopt idd. Maar dat is ook de ervaring….. neemt niet weg dat ik van ajax en het vertoonde spel (niet vanavond) hou. Ik ben ook echt voor Bosz met zijn Cruijff visie…. nu eerst vakantie maar seizoen mag van mij alweer beginnen ??…. goeie zomer Remco!!

     5. Remco425

      Ik ook zeker. En zelfs vanavond heb ik van bepaalde acties genoten. Traoré bijvoorbeeld die 5 man passeert. Ze hebben hun best gedaan, maar het mocht vandaag niet zo zijn. Dat beetje geluk wat we tegen Schalke en Lyon hadden hadden we vandaag niet. Jij ook een goede zomer PvL!

 4. rekel23

  Helaas hebben we het niet af kunnen maken.
  Maar ben wel trots op dit AJAX wat het heeft gepresteerd dit seizoen.
  Ik kijk alweer uit naar het volgende seizoen.
  Mannen bedankt

 5. dioajax

  Dit is mijn club, mijn ideaal,
  Dit is de mooiste club van allemaal.
  Hier ligt mijn hart, mijn vreugd en mijn verdriet.
  Het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen,
  Maar een be’tre club dan deze is er niet…
  ik Ben een trotse ajacied ook nu dat we niet de Europa cup hebben gewonnen…we zijn tweede gekomen in het Hele Europa. ..De Hele Europa praat weer over ons…ik kijk terug aan een mooie seizoen met mooie en slechte momenten…ik zie een Hele mooie toekomst van onze ajax….een dikke compliment aan Bosz en onze jochies….ik Ben trots heel trots…WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE….dit jaar vergeet ik niet snel…gejuicht gehuilt en verbaasd maar ik blijf trots…

  1. Remco425

   Ik ben zeker ook trots op Ajax, maar we zijn natuurlijk niet 2e van heel Europa. Die spelen de Champions League finale ?

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Ik kan dit seizoen echt niet vergelijken met lege handen. Was dat vliegtuigje boven Amstedam van jou?

 6. RickyAmsterdam

  Balen dit. Voor mij ook een groot raadsel waarom Neres en niet Kluivert werd ingebracht. En dan ook nog eens Dolberg er uit. Maar goed, was dat maar het enige probleem vanavond… jammer dit. Maar toch trots dat we na zoveel jaar weer zo ver gekomen zijn.

  1. Remco425

   Dolberg was onzichtbaar, maar dat was Traoré ook vanaf het moment dat hij Dolberg in het centrum verving. Lag dus waarschijnlijk meer aan ManU dan aan Dolberg. Waar dat weten we nu pas. Ik had ook liever Kluivert gezien en eerder Van de Beek.

   1. PvL020

    Van de Beek iswat mij betreft echt door gebroken nu en gaat volgend seizoen óf Klaassen vervangen óf Schöne

 7. Toppertje

  Jammer. Het was een mooi seizoen maar deze finale konden we het helaas niet brengen. Kwam mede door een United wat heel geroutineerd positioneel niets weggaf. Het ziet er niet uit maar het was voor dit Ajax nog een stap te ver. Er zijn genoeg lessen te trekken willen we volgend seizoen kampioen worden en de CL halen om met de grote jongens mee te doen. Voor nu teleurstelling maar ook de trots wat ze dit seizooen hebben laten zien. Een speler nog even bij naam noemen, Matthijs de Ligt. Wat een topper!

 8. Iceman

  Jammer het tachtichs afbreek voetbal heeft weer gewonnen helaas maar Ajax is en blijft mijn club voor al tijd

 9. Indojood

  Jammer maar helaas. Het was een enerverend seizoen. Ondanks het verlies had ik deze dag niet willen missen. Het was een geweldige belevenis, vooral op de Fleminggatan en in het vak.

  Ga voorlopig offline vwb. deze site. Wens iedereen alvast een fijne vakantie toe.

  Indojood (vanuit de trein naar het vliegveld) ❌❌❌??????

 10. Remco425

  Trots overheerst toch. Trotst op het hele seizoen, maar ook trots op vandaag. Zo’n jong team tegen een £600M team en op zich voetballend niet voor ze onderdoen en eigenlijk als enige voetballen.

 11. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Ajax gefeliciteerd met dit seizoen. Ik heb vaak genoten van jullie spel. Helaas kwam het er vandaag niet uit tegen een tegenstander die niet wilde voetballen. Ook die er aring heb je nodig. Volgend seizoen plaatsen voor de CL en overwinteren en kampioenschap. Nu lekker vakantie voor jullie en voor mij. Tot eind juli.

 12. bs

  Als we Sanchez, de Ligt, Ziyech en Dolberg kunnen behouden en volgende jaar alles winnen en vroeg worden uitgeschakeld voor de knvb beker worden we kampioen en winnen we de champions league!! Zoveel potentie zit er in ons cluppie. Hoe klinkt dat mannen??

 13. ritchy

  ondanks het verlies ben ik toch trots op onze jongens Ajacied till i die

 14. Charlie2011

  Ik ben teleurgesteld. Maar het positieve is wij hebben dit wel even geflikt met jongen van volgens mij een gemiddelde leeftijd van 23 we moeten verder bouwen. Trots op ajax en trots op de echte supporters. Volgend seizoen 2017/2018. Peace i am out.

  1. Machlas

   Halloo? Wat hebben we geflikt dan? We hebben 3 keer niks. Waar zijn we allemaal trots op? Want mij lukt het niet. Ik schaam me man

 15. Johan

  Heb een heerlijk seizoen gehad. Kan me niet heugen wanneer ik dit trotse gevoel voor het laatst had…
  Bedankt!

 16. RonJ64

  United had goed geanalyseerd, zette druk zodra AJAX aan de bal kwam en kwamen daardoor amper aan eigen spel toe, Helaas, maar de TROTS regeert op naar een nieuw seizoen met een team zoveel mogelijk in tact latende

 17. f-side64

  nou het waren 2 Lucky goals hoor zo goed was man U ook weer niet en waarom wisselde bosz dolberg voor neres ?

 18. Machlas

  Het was weer net niet.dus 3 keer niks jongens. Geen landstitel geen beker geen uefa. Waar zijn we trots op? Een jaar zonder prijzen. Ik als ajacied vind dat een zwaar teleurstellend seizoen. Een verloren seizoen. Feyenoord heeft het beter gedaan en dat zegt genoeg. Ben helemaal niet trots,zwaar teleurgesteld

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Terug naar het spel van Frank? Nee dank, dan liever het spel van Bosz zonder prijs. Slapen doe ik liever thuis in mijn bed.

 19. Machlas

  Hakim ziyech speelde als een natte krant. Wegsturen die jongen heeft geen goeie mentaliteit

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ook alweer raar commentaar

 20. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Ook in een finale wil je als Ajax supporter mooi voetbal zien. Winnen zoals MU? Nee dank je.

  1. Machlas

   Nee dankje? Ja dan heb je niks duidelijk toch?een finale is een finale maakt niet uit hoe hij gewonnen moet worden. In een finale draait t effe niet om mooi,maar aan t einde met die beker staan.die beker was ook MOOI geweest

  2. Machlas

   Na de wedstrijd de huldiging,rondvaart. Leidseplein. Met die beker in je handen dat is zo MOOI!!

 21. Prinsengracht

  Prima seizoen. Volgend seizoen de CL zien te bereiken en kampioen van NL worden.

 22. Indojood

  Lachgas, dat was pas een speler om trots op te zijn. Als we die erbij hadden…. dan…eeh …laat maar…?

Comments are closed.