There are no ads, please add some


‘Ajax richt pijlen op 19-jarig Oostenrijks jeugdinternational Wöber’

 

Diverse Oostenrijkse media weten te melden dat Ajax in de zoektocht naar defensieve versterkingen voor volgend seizoen is uitgekomen bij SK Rapid Wien-verdediger Maximilian Wöber. De negentienjarige Wöber speelde pas zestien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Rapid en staat in eigen land te boek als groot talent. Volgens Spox bekeek een delegatie van Ajax de centrumverdediger afgelopen weekeinde in het competitieduel met Sturm Graz en Frenk Schinkels stelt maandag dat de interesse serieus is. Schinkels speelde gedurende zijn spelersloopbaan voor onder andere AZ en is tegenwoordig als technisch directeur actief bij de Oostenrijkse tweededivisionist Sankt Pölten.

“Ajax houdt hem in de gaten. Dat weet ik uit interne beraadslagingen”, aldus Schinkels tegenover Sky Sports. “Terecht, want hij is een topspeler.” Wöber maakte dit seizoen in de Europa League indruk tegen onder meer Athletic Club en wist zich eerder ook al gevolgd door Arsenal. Het huidige contract van de Oostenrijks jeugdinternational loopt bij Rapid nog door tot medio 2019.


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. nick-afca95

  Ik zeg doen. Met oog op vertrek van Veltman en Sanchez(ik hoop dat hij nog een jaartje blijft). Alleen mag hij niet de ontwikkeling van eigen talenten in de weg staan!

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Dat doet hij dus wel. Niet doen dus. Als je er aring wilt hebben moet je ze zoeken in de leeftijd rond de 30. Ajax blijft de fout maken teveel jonge spelers aan te kopen i.p.v. Uit eigen kring. Dit geeft ook aan dat na de laatste lichting de koek waarschijnlijk voorlopig op is. Nu juichen we nog maar straks?

   1. nick-afca95

    Ik zie op mathijs na niemand rondlopen in de jeugd die op korte termijn een vaste waarde kan worden in de verdediging. En aangezien deze jongen al in europa heeft gespeeld zal hij dus vrijwel direct van waarde kunnen zijn. Maar je moet hem niet halen wanneer Sanchez Viergever en Veltman blijven. Dan staat hij inderdaad wel ontwikkeling in de weg. Het ideaalste is als Viergever en Veltman vertrekken en deze jongen kan rouleren met Mathijs naast Sanchez.

   2. frenkynairo

    volgens mij hebben we er 2 boven de 30 gehad en dat was geen succes. johnny en heiko

  2. nick-afca95

   Ik heb wat over hem opgezocht. Hij is linksbenig en kan ook uit de voeten als linksback en schijnt ook redelijk sterk te zijn. Kan in de toekomst dus een centraal duo vormen met mathijs die de perfecte vervanger is van Sanchez. Tete vasthouden als rechtsback en Riedewald als linksback en je hebt een veelbelovende achterhoede.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Tete gaat weg, dat staat vast. Nogmaals geen jonge jongen halen. Als je iemand nodig hebt die momenteel niet uit eigen gelederen ingepast kan worden moet je een oudere ervaren speler halen.

    1. nick-afca95

     Feit is dat oudere spelers of het niveau meer aankunnen (Westerman en Heitinga) of ze zijn kunnen het niveau wel aan maar zijn veel te duur of ze willen niet naar nederland. Als je het geld niet hebt spelers te halen die dragende krachten kunnen zijn en ervaring hebben moet je slim zijn en jonge veelbelovende talenten halen. Net zoals er is gedaan met Sanchez, Milik, Dolberg en Younes. Spelers uit het buitenland van dat niveau zijn onhaalbaar.

     1. afcadeluxe

      heb liever dat daley blind terugkomt,ajaxspeler met lekker veel ervaring,bij onze jeugd lopen er vast ook goeie spelers tussen die eraan komen

     2. nick-afca95

      Op dit moment zie ik alleen in Blind een echt toegevoegde waarde voor dit elftal (van de haalbare spelers dan). Deze oostenrijker moet je alleen halen als er 2 jongens uit de verdediging vertrekken. Maar blind zal niet goedkoop zijn ben ik bang…

     3. afcadeluxe

      😀na morgenavond hebben we weer wat centen erbij,hij wil zelf misschien ook liever c.l spelen

   2. Prinsengracht

    Dank! Ik kon nergens vinden of hij rechts-of linksbenig is. Linksbenig is prima. Want we hebben twee topverdedigers met een rechterbeen. Hij zal niemand in de weg zitten. In Jong Ajax en in de onder 19 zijn geen cv’s voor Ajax 1.

 2. stylo1984

  Zal je weer zien dat een andere club em wegsnaait of dat ze de hoofdprijs vragen of evt doorverkoop percentage

 3. Charka53

  Wel jong en als we in Europa blijven voetballen moet je wel ervaring nemen.

 4. De seijs

  Ajax heeft nu ook geen ervaring. Maar staat wel in de finale. Als hij goed is halen .

 5. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Laten we dan maar weer lekker een koopclub worden.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Uit zo’n opmerking blijkt weer dat je niet op inhoud wil discussieren of dat je geen verstand hebt van Ajax of van voetbal in het algemeen. Er zijn meerdere goede steekhoudende reacties die er voor pleiten om deze jongen te halen en dan kom je met zo’n dooddoener die nergens op slaat? Je lijkt wel een lampje! Het volgende argument is vast dat Wim en Johan dit nooit goedgevonden zouden hebben …

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Beste Hoeda Faj Ajoe een welgemeende tip: als je niets zinnigs te melden hebt gewoon klap toe de mond.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Het is Fak Ajoe, niet Faj Ajoe. Fai Ajoe woont aan de overkant van de straat naast Fai Enoord; supporters van 010.
     Wel leuk dat je mij verwijt dat ik niks zinnigs zeg … ken je het spreekwoord over de pot en de ketel?
     Goede spreuk hoor ‘Laten we dan maar weer lekker een koopclub worden’ … hahahaaaaa! Je hebt wel humor!

     1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Kluk kluk

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Beste AB een welgemeende tip: als je niets zinnigs te melden hebt gewoon klap toe de mond.

     3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Who the fuck are you om dat te zeggen …. klukkluk? De opmerking over koopclub is een stuk inhoudelijker dan jij je beseft zo blijkt. Maar goed, fijne vakantie.

 6. JohnDoe77

  Tot nu toe is het beleid van kopen prima, dus doen als het betaalbaar is!

 7. Dagrump

  Ik hoop echt zo dat veltman naar het buitenland gaat en dat Tete stiekem toch gaat blijven !! Tete als je dit leest gewoon nog lekker een jaartje bij de mooiste club van Nederland blijven !! Als Veltman weg gaat ben jij eerste keus!! Dat is volgens mij ook de rede dat Veltman bijna altijd in basis staat dat hij zich in de kijker speelt en verkocht gaat worden zodat Tete zijn plaats kan overnemen komend seizoen !! Ik hoop echt dat Tete morgenavond gewoon in de basis staat!!!

Reageren is niet mogelijk.