There are no ads, please add some


Ajax kan woensdag ook financieel flink scoren in finale Europa League

Naast het sportieve aspect kan Ajax komende woensdag ook financieel flink scoren als het de Europa League weet te winnen. De winnaar krijgt namelijk 6,5 miljoen uitgekeerd van de UEFA en mag direct toetreden tot de groepsfase van de Champions League, en dat levert een startpremie van ruim twaalf miljoen euro op. Financieel directeur Jeroen Slop liet eerder al weten dat Ajax tot nu toe 14 miljoen heeft overgehouden aan het toernooi, maar dat bedrag kan komende woensdag dus flink vermeerderd worden.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

43 reacties

 1. woody79

  op naar de 200 mil zou ik zeggen. maar sportief gezien vind ik belangrijker. we zijn ondertussen weer serieus bezig in europa

  1. rickert

   Dat is veel belangrijker! spelers zullen nu ook eerder naar Ajax willen komen, omdat het op deze manier weer een naam wordt. en niet alleen een naam was in het verleden. Zeker als je europa league winnaar bent straks, dat is iets waardoor we denk ik alleen maar heel hard kunnen gaan groeien!

   1. vak411

    Psies! Geld hoort in het veld! Wat kan mij die 40 miljoen voor sanchez nou schelen. Dat geld op dr bank zien we niet, sanchez wel..

  1. Widi

   Van de beurs af levert Ajax in geld niets op. Het stadion kopen op termijn wel. Maar niet alle andere eigenaren willen van hun aandeel af.

   1. Remco425

    Klopt, van de beurs afgaan kost alleen maar geld. En aangezien de vereniging Ajax toch 70% van de aandelen heeft, heeft niemand van buiten invloed op het beleid.

 2. Charka53

  Dat is mooi meegenomen maar laten we eerst Manchester van het veld vegen dat smaakt beter dan al die Euro’s.

  1. Remco425

   Er hoeft geen keuze gemaakt te worden. Het één is het gevolg van het ander. Dus het smaakt beide gewoon erg goed 😊

    1. Remco425

     Tuurlijk, ik ook. Maar als we dat geld hebben betekent het dat we de wedstrijd hebben gewonnen. Dus linksom of rechtsom, het interesseert me niet. Als we maar winnen. En het liefst ze en pak slaag geven met goed, typisch Ajax voetbal 😊

 3. Jimmy1971

  Woensdag vooral winnen !!
  Zijn we allemaal zo aan toe , dat geld is belangrijk maar toch ondergeschikt aan deze cup ..

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat hoop ik ook niet Remco. Hoop met jou dat het geld geïnvesteerd gast worden om grotendeeld de selectie in tact te houden. Wie van mij mogen vertrekken is geen geheim denk ik.
    Ga dunsdag naar Stockholm genieten van een historische dag voor onze club. Enorm zin in! 👍⚽️
    Na woensdag is het seizoen voorbij en zal er nog 2 maanden druk gespeculeerd worden over spelers. Als de kruitdampen opgetrokken zijn zullen we zien wie weg is en wie blijft en wie gekomen is. Dit us voorlopig mijn laatste bericht.
    Hoop op een schitterende finale woensdag en zie jullie bij de start van het nieuwe seizoen weer terug! Zal wel af en toe blijven meelezen!😄😎

    Oant sjen!

    1. Indojood

     Kom op man, nog ff in de nasleep van woensdag wat berichten plaatsen, zeker als we winnen. Ik gooi ‘m vrijdag eraf.

     1. Remco425

      Ik gooi hem er niet af. Zal hier en daar wat nuance brengen in het geschreeuw, maar verder ook niet denk ik.

    2. Remco425

     Ben het uiteraard hiermee eens, zoals ik ook al in een andere post schreef. Maar ik bedoelde hiermee eigenlijk alleen dat als het meer dan die 14M wordt betekent het dat we woensdag hebben gewonnen 😊
     Veel plezier woensdag, want als jij het hebt, heb ik het ook 😊

 4. JohnDoe77

  Geld zit al tijden goed bij Ajax! Laten we vooral trots zijn op hoe Ajax in Europa van zich laat horen en laten we de kans benutten om weer een mooie bladzijde aan de Ajax bijbel toe te voegen!!

 5. Remco425

  Laten we hopen dat die bergen geld ook gebruikt gaat worden om het salarisplafond iets op te schroeven. Hoe meer we op de bank hebben hoe minder risico dat geeft. Dit seizoen hebben we hierdoor al 2x aardig in de buidel kunnen tasten bij het aantrekken van spelers. Nu de volgende stap om spelers langer aan ons te kunnen binden. Dat vind ik eigenlijk nog belangrijker, want dan hoeven we niet ieder seizoen weer helemaal van voor af aan te beginnen.

 6. Widi

  Het geld wat extra verdiend wordt is bijzaak. Wel een prettige bijzaak. Gewoon deze week al zeker zijn van een plaats in de groeosfase van de CL is heel belangrijk. Geen gedoe en stress in augustus (behalve de supercup). Spelers die aarzelen zullen blijven. Spelers zullen ook eerder komen als ze zeker CL kunnen spelen. Met het geld kan de jeugdopleiding ook weer een extra impuls krijgen.

  1. Remco425

   Het voordeel is, het is geen keuze tussen het geld en het winnen van die beker. Je krijgt ze beide als je wint. Daarom hoop ik ook dat we dat geld binnen harken, want dat beteket dat we de EL hebben gewonnen 😊

 7. Gert Ajax

  Precies dat zit wel goed in het binnenland lopen we steeds meer uit financieel in europa komen we weer in beetje in de buurt.

 8. Charlie2011

  Pffff hoop het zo. Alleen wij kunnen dit. Boys gruwelijk spannend dit.

 9. Jari10

  Geld is geen bijzaak maar hoofdzaak helaas. Sterkhouders moeten naar contract van minimaal 3 miljoen. Anders worden we de komende jaren helemaal gekeeld.

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Nooit doen zo hoog. Vervalt Ajax weer in dezelfde oude fout met grote verschillen onderling. Max 2 miljoen en dat is voor Ned. competitie al heel fors betaald.

   1. Remco425

    Klopt 2M vind ik ook prima. Voor mijn part beginnen ze eerst met 1,5M nu. En dat die sterkhouders over 1 of 2 jaar kunnen doorgroeien naar 2M. Zolang er maar groei mogelijk is.

Reageren is niet mogelijk.