There are no ads, please add some


Ziyech zegt ‘nee’ tegen bondscoach Marokko

Hakim Ziyech heeft de verrassende uitnodiging voor het nationaal elftal van Marokko afgewezen, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder leeft in onmin met bondscoach Hervé Renard en wil niet uitkomen voor zijn land zolang de bondscoach aan het roer staat. Ziyech werd onlangs door Renard niet opgeroepen voor de Afrika Cup maar was nu plots wel geselecteerd voor de interlands tegen Oranje en Kameroen.

Ziyech is er nog altijd trots op om voor Marokko uit te komen, omdat hij al vaak heeft aangegeven dat daar zijn ‘roots’ liggen en omdat daar al zijn familie vandaan komt. Maar de huidige bondscoach heeft hem eerder dit seizoen op beschamende wijze aan de kant gezet en geen enkel contact met hem gezocht. Ziyech werd ondanks zijn sterke spel bij Twente en Ajax niet geselecteerd voor de Afrika Cup. Met de andere spelers van Marokko heeft Renard wel voortdurend gecommuniceerd.

Renard dacht Ziyech niet meer nodig te hebben, maar ziet dat het hele land druk op hem uitoefent om de spelbepaler van de Europa League-finalist weer op te stellen. Voor alle Marokkanen en de bond – Ziyech werd vorig jaar ook uitgeroepen tot Marokkaans voetballer van het jaar – is de in Nederland opgegroeide aanvaller de meest talentvolle speler in Europa.

Ziyech wil zich op dit moment niet publiekelijk in de discussie mengen, omdat hij al zijn aandacht wil vestigen op de wedstrijd in Stockholm tegen Manchester United. De technische leiding van Ajax en de directie zijn op de hoogte gebracht van het standpunt van de speler en respecteren zijn keuze.

Gerelateerde posts

69 reacties

  1. De seijs

   Juist jood84 dit toont karakter. Hier hou ik van. Niet over je heen laten lopen. Denk dat hij echt wel alles wil geven, aan het land waar zijn Roots vandaan komt. Maar wel met wederzijds respect. En dat mist hij nu van de bondscoach. Ik zeg klasse Ziyech 👍👍👍👍👍

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Ik zeg bek houden Breivik.

     1. HURBIE

      Dat de DAMES landskampioen zijn vind ik veel belangrijker,dan dat gekat tegen elkaar op deze site

      JULLIE WETEN WEL WIE
      IK BEDOEL

     2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Erg he, met die Breivik.

  2. Amoebe

   Hij kijkt wel de uitzondering op de regel…..een turks of marrokaans talent dat rustig zijn toekomst uitstippelt en niet meteen zo snel mogelijk de eerste de beste cheque die voorbijkomt te willen innen.

   Vaak kiezen zulke ‘gassies’ meteen voor de munten waardoor hun sportieve toekomst meteen om zeep is en als je enigzins geduldig bent je en rijk en een mooi sportief leven kunt hebben.
   Genoeg voorbeelden immers.

   Dit gezegd hebbende….het transferseizoen is echter nog lang.

   1. Machlas

    Welke voorbeelden dan? Alsof alleen turken en marokanen voor geld kiezen. Grootste onzin praat !!

    1. Amoebe

     Is dat zo….er zijn meer dan genoeg voorbeelden van jongens doe geen europeese roots hebben sneller geneigd zijn om voor het grote geld te kiezen.

     Soms om begrijpelijke redenen zoals hele families die moeten worden onderhouden en soms omdat ze gewoon de luxe niet kunnen weerstaan.

     Je kunt natuurlijk politiek correct blijven of gewoon de feiten onder ogen zien!

     Iets zegt mij dat jij mij nu, heel politiek correct, als rascist gaat neerzetten!

     1. Amoebe

      Oh ja de voorbeelden;

      Royston Drenthe
      Ouasim Bouy
      Zakaria Labyad
      Rajiv van la Parra
      William Troost-Ekong
      Kyle Ebecilio
      Danny Hoesen
      Nacer Barazite

      Gewoon beetje willekeurig.

      Wil je meer??

     2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Je roots zijn de plek waar je geboren bent. Je ouders kunnen andere roots hebben.

     3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ik begrijp prima wat je bedoeld, punt is alleen dat men praat over iemands roots maar het verkeerd gebruikt. De roots van Appie liggen bijv. gewoon in Amsterdam.

     4. Amoebe

      Roots betekent wortels van je stamboom.

      Ik interpeterer het misschien net iets anders.

 1. Charka53

  Dit had ik niet verwacht maar ik vindt zijn beslissing terecht als je zo behandeld wordt.

 2. Jari10

  Volkomen terecht👍 uit zijn reactie begrijp ik ook dat zijn keuze voor Marokko heel bewust was en niet zoveel met de bondscoach had te maken.

  1. Indojood

   Flauwekul. Anders had hij toentertijd nooit de uitnodiging van Oranje geaccepteerd. Gewoon slecht gemanaged door de verantwoordelijken bij de KNVB.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Litmanen heeft altijd andere mening, weet je toch.

   2. Peter en zijn Rockets

    Van Basten heeft zijn eigen ego boven het landsbelang geplaatst. En scholletje heeft zich voor dat karretje laten spannen.

     1. jood84

      😂 hij heeft ook veel geld verdiend met op de bank/tribune zitten 😇

 3. Indojood

  Ziyech zal ervoor zorgen dat deze bondscoach straks snel weg is. Een ontevreden Marokkaans international met misschien een Europacup in handen. Dat zal koning Mohammed niet leuk vinden.

 4. Vakje129

  Ja , wie de bal kaatst kan hem terug verwachten , die bondcoach moet éérst maar eens openlijk zijn excuses aanbieden na de finalé bij Ziyech.👍💪

  1. Prinsengracht

   Ajaxpers vindt Noa Lang een kakkerlak. Ik ga snel het verhaal lezen.

 5. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Dames kampioen. Gefeliciteerd

 6. afcadeluxe

  klasse van ziyech,hij laat zien aan iedereen dat hij niet met zich laat sollen,zo hoort het ook!!

 7. Widi

  Off topic: Bazoer heeft nog een flinke kans op degradatie. Ik merk dat ik datbest leuk vind. El Ghazi speelt niet veel bij Lille. Allemaal signalen voor onze huidige spelers dat ze beter bij Ajax kunnen blijven als Ajax dat ook wil.

    1. -buitenkantje rechts-

     Je opmerking: “Ik merk dat ik dat best leuk vind.” Geen fan van Bazoer?

     1. Widi

      Ik was een enorme fan van Bazoer. Ik baalde er van dat hij geen geduld kon opbrengen. En dat hij een verkeerde keuze maakte. Ik denk dat hij dat nu zelf ook beseft. Hij zit bij een degradatiekandidaat die best zou kunnen degraderen ook. Hij had nog minuten kunnen maken bij een finalist van de EL. Dom. En een goede waarschuwing voor anderen.

     2. Widi

      Dat is vragen naar de bekende weg. Zou hij ook naar Wolfsburg gegaan zijn als hij hetzelfde had verdiend als bij Ajax? Is een vraag die dan ook een rol moet spelen?

     3. -buitenkantje rechts-

      Speeltijd.. op de tribune gezet worden.. hoe vernederend is dat.
      Daar gaat het in eerste instantie om.. Bazoer deed het niet om geld Widi. Dan was hij voor het seizoen al weg geweest met diverse aanbiedingen op zak. Hij koos er bewust voor om bij Ajax te blijven.

     4. Widi

      Een speler met dat talent kan overal terecht. De enige reden die ik kan bedenken om naar Wolfsburg te gaan is geld. En een VW misschien.

  1. Indojood

   Zielig ventje ben je dan als je dat leuk vindt. Wat hebben Bazoer en El Ghazi jou en Ajax aangedaan? Ik wens ze het allerbeste met welke keuze ze ook maken.

   1. Widi

    Ze hebben vooral zichzelf iets aangedaan. En als voormalig fan vind ik dat vervelend. Omdat het al jaren zo gaat. Ook al met jongens van 16. Ajax heeft daar last van. Ja en er zijn miljoenen binnen gekomen. Dat weet ik. Maar die hadden we niet nodig deze winter. En dank voor je kwalificatie.

    1. Indojood

     Graag gedaan, hoor. Ik wens Bazoer en El Ghazi een goed vervolg van hun carrière toe. Oud-spelers die elders slagen, dat straalt ook op onze club af.

     1. Widi

      Ach….ik uiteindelijk ook wel. Maar met name van Bazoer vond ik het vervelend dat hij weg ging. En dat zelf Wolfsburg al aantrekkelijker was dan Ajax. Gelukkig is het enige passende antwoord op dit probleem gegeven.

     2. Indojood

      Zou zonde zijn als Bazoer volgend jaar in de Tweede Bundesliga speelt. Daar kan ik niet om lachen.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Indojood wees reel, Bazoer heeft zichzelf te snel te hoog ingeschat. Hij is nu uitblinker bij een degratiekandidaat. Hij had vol moeten gaan voor een kans gelijk aan Appie en vd Beek. Wordt Klaassen verkocht deze zomervwas hij het mannetje geweest. Hij had geen geduld.

     1. -buitenkantje rechts-

      Uitgeroepen tot talent vd Bundesliga.. Dus niet alleen uitblinker bij Wolfsburg..
      Verder vind ook ik het jammer als het met mannen als El Ghazi en Bazoer niet goed gaat. Kan ik geen goed gevoel van krijgen..
      Talentvernietiging die voorkomen had kunnen worden..

     2. -buitenkantje rechts-

      Ook dat is vragen naar de bekende weg Widi..
      El Ghazi die ziet dat een falende huurling keer op keer de voorkeur krijgt. Bazoer die met veel bombarie vab PSV wordt opgehaald, vervolgens badisspeler bij FdB.. wordt volledig naast de groep geplaatst zonder uitzicht op speeltijd.

     3. Widi

      Bosz zag die spelers dagelijks. Op trainingen en ook in de meeste wedstrijden maakten Bazoer en El G het niet waar. En hadden geen geduld. We zijn het er over eens dat het jammer is dat met name Bazoer al weg is. Over de achtergronden/redenen is teveel niet duidelijk en worden wij het niet eens.

     4. Indojood

      Ongeacht of spelers wel of niet de juiste keuze hebben gemaakt, ik snap gewoon zo’n kuthouding niet, dat men er plezier in schept als Bazoer met Wolfsburg misschien degradeert.

     5. Widi

      Ik ben altijd extra fan van een paar spelers. Bazoer was er 1 van. Maar ik ben nog meer Ajax fan. Want spelers komen en gaan.

     6. Widi

      Vind ik juist wel. Want er was toch een soort conflict tussen speler/zaakwaarnemer en club.

 8. Widi

  En verder zal het me eigenlijk een zorg zijn wat Indojood en BR van mij vinden. Zo is het dan ook weer.

Reageren is niet mogelijk.