There are no ads, please add some


Kaartverkoop en omwisselsysteem Ajax als vanouds waardeloos

Nadat er al veel gezegd is over de slechts kleine 10.000 kaarten die Ajax van de UEFA heeft mogen krijgen voor de Europa League finale van volgende week is ook de vervolg procedure van kaart omwisselen en vakindeling zoals vanouds, zo mogen wij wel zeggen, bij Ajax één grote puinhoop. Zo werd gisterenavond maar weer eens duidelijk toen honderden fans vanuit het hele land richting Amsterdam reisden omdat zij aangewezen waren die dag hun kaart om te komen wisselen. Om 21:00uur sloot het omwisselpunt gewoon voor hun neus (zie bericht) met de simpele mededeling: ‘kom morgen of overmorgen maar terug’!

Daarnaast klagen fans op diverse forums op internet over de uiteindelijke kaart die zij overhandigt krijgen: ‘Je wilt toch samen met je vrienden op één vak staan’, zo meldt bijvoorbeeld ene Stefan. “Ik krijg nu een kaart voor de 1e ring en mijn beide maten terwijl we samen komen omwisselen krijgen 2e en 3e ring kaarten. Hoe kan dat nou?”.

Stefan is niet de enige met dit probleem en dus ontstaat er na de loterij om tot de 10.000 uitverkorenen te mogen behoren weer een nieuwe uitdaging voor velen: ruilen van vak/ring want of het straks toch mogelijk is om van de ene ring/vak naar het andere te komen? Niemand weet het en Ajax hult zich in stilzwijgen. De club heeft haar handen al vol om het omwisselen beter te laten verlopen.

De uiteindelijk verstrekte definitieve kaarten staan overigens niet op naam, zo blijkt bij het omwisselen. Controle aan de ingang van het stadion lijkt dus vrij lastig te gaan worden, hetgeen alleen maar koren op de molen van de zwarte handel is. Hoe moeilijk was het om de seizoenkaartenbarcode te koppelen aan de barcodes op de kaarten en beiden te scannen bij binnenkomst? Een kaart doorverkopen is één ding maar ook je seizoenkaart aan een wild vreemde mee geven naar Stockholm had toch veel zogenaamde ‘mede-Ajacieden’ wel afgeschrikt een kaart puur uit winstbejag te kopen en vervolgens tegen woekerprijzen te verpatsen.

Het enige dat Ajax, na eigen zeggen, nu doet aan de zwarthandel is verkopers op sites als marktplaats proberen op te sporen en te straffen met een stadionverbod. Een magere bijdrage van de club maar ach; de kaarten zijn verkocht en de club heeft de handen al vol aan damage control bij het omwisselen. Het zijn hectische tijden! Zo ging het ruim 20 jaar geleden al en zo gaat het nu nog steeds ondanks alle digitale mogelijkheden van deze tijd!


Gerelateerde posts

12 reacties

 1. De seijs

  Ajax dat MOET BETER! Dit kan je gewoon weg niet maken naar je supporters. Hoop dat dit uitgelegd gaat worden door de des betreffende!

  1. HURBIE

   Echt een BOBO’S dag geworden en niet meer voor de supporters
   Waar is die goeie ouwe tijd

  2. HURBIE

   Echt de dag van de BOBO’S geworden maar niet voor de trouwe supporters helaas
   Waar is die goeie ouwe tijd

  3. Vakje129

   Dat mag je toch wel verwachten , wat jij zegt in deze tijd een ticket kopen en dan niet gekoppelt aan je seizoenskaart ja dat help je iedere verkoper op marktplaat wel mee en wat dacht je van supporters met een stadionverbod kunnen frank en vrij gaan en zo help je de echte trouwe supporter niet , Ik wil ook zo een baan bij ajax maar dan wel het mes er door en op een betere manier.

   1. De Ajacied

    Ja deze dingen kunnen en mogen ze bij Ajax niet maken. Mensen komen van ver en om dan zo te sluiten das belachelijk,.
    De Ajax Foundation doet het echt héél erg goed voor de mindervalide supporters, echt een dikke 10 voor Ineke, Ralph & Jesse en misschien nog andere medewerkers
    Super team zijn ze
    ❌❌❌

  1. AjaxKat

   Andere kant is dat Ajax wel iets meer kaarten had dan ManU: 10.000 tov 9.500. Maar ben het eens dat de houding van Ajax hier nergens op slaat. Je praat over seizoenkaarthouders, dus rechtstreekse investeerders in je bedrijf. Die moet je gewoon goed behandelen. Ga je diep schamen Ajax!

 2. Slingertje.

  Ze willen een topclub zijn maar ze gedragen zich als amateurs bij Ajax en hebben schijt aan de fans.

 3. Slingertje.

  Dit betalen de fans van Man.Utd.

  As a reminder, our ticket allocation is approximately 10,000 seats, with 20 places for wheelchair users and their carers, and 40 tickets for supporters requiring amenity seating, and their carers. Tickets are priced at £128, £86, £60 and £39; tickets for disabled supporters are priced at £39. Applications were originally accepted from 8am Friday 12th May until 8am Monday 15th May from:

 4. Johnny Little

  En dan is niemand bij Ajax zo flexibel om de kassa wat langer open te houden!? Wat een slappe hap!!

 5. PvL020

  Echt ongelovelijk dit!!! Hier met Ajax toch een goed systeem achter krijgen? Alles is te doen dezer dagen maar dit niet? Dit verhaal bevestigd gelijk waarom het zo moeilijk is om mijn 2 seizoenskaarten die op mijn naam staan te splitsen op 2namen….. Hoe moeilijk kan het zijn.

Reageren is niet mogelijk.