There are no ads, please add some


Jeugdopleiding Ajax verkozen tot beste van Nederland; Bosz coach van het jaar

Het heeft even geduurd maar voor het eerst sinds 2006(!) is de jeugdopleiding van Ajax op het trainerscongres van de VVCS zojuist uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van Nederland. Ajax krijgt, waar het in Europa vreemd genoeg bijna jaarlijks verkozen wordt tot beste opleiding, daarvoor sinds jaren eindelijk weer de Rinus Michels Award uitgereikt. De andere genomineerden dit jaar waren de jeugdopleidingen van AZ, Feyenoord en PSV. De hoofd jeugdopleidingen van de BVO’s kozen uiteindelijk de winnaar.

Bosz
Peter Bosz werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar. De coach van Ajax kreeg daarvoor ook een Rinus Michels Award uitgereikt. Andere genomineerden waren Giovanni van Bronckhorst, Erik Ten Hag, Henk Fraser en Mitchell van der Gaag. De andere coaches in de eredivisie brachten voor de verkiezing hun stem uit.


Gerelateerde posts

75 reacties

 1. dickst14

  Eindelijk een keer gekozen terwijl we al 50 jaar de beste opleiding hebben.

  1. KBouter

   Dat is niet helemaal waar…in de jaren 70 of 80 had meen ik Go Ahead Eagles de beste jeugdopleiding.

   010 had het meen ik de laatste 5 jaar.

   1. dickst14

    010 is de laatste jaren veel gekozen ja. Maar wat komt daar door op een paar verdedigers na. Bij ons komen al 50 jaar wereldspelers door.

   2. f-side64

    dat snapte ik ook nooit kbouter dat 010 zuid 5 j lang de beste jeugd opleiding had welke kakkerlak talenten spelen nu bij top clubs ik weet er g1 jij wel kbouter ?

  2. Remco425

   In het buitenland wisten ze het allang. Eindelijk snappen ze het hier ook…

  1. Moosie

   Nou al jaren regeert de onderbuik bij deze prijs dus voor mij is die niks waard, ik weet wel waar ze hem kunnen stoppen.

 2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Gefeliciteerd Ajax. Ben het niet eens met dickst dat dat al zo lang is maar de laatste jaren waren erg goed en ……. hietvoor ook de hartelijke dank aan Wim Jonk en zijn maatjes. De prijs mag wat mij betreft aan hem worden doorgeschoven. Peter, jongen, de prijs is je meer dan gegund alleen nu nog ietsjes minder eigenwijs worden in de opstelling ๐Ÿ˜‚

 3. jood84

  we hadden hem vaker moeten winnen, maar we hebben nu eindelijk de prijs๐Ÿป

 4. Charka53

  We gaan weer goed bij Ajax ze gaan weer van ons horen .
  En Mourinho is echt bang van ons hij vindt Ajax een Champignons League ploeg die niet in de Europa League thuis hoort.

 5. Charlie2011

  Kei blij voor bosz. Maar eerlijk kans was toch groter dat ajax champions leauge finale haalde dan dat 010 kampioen van nederland zou worden. Dus officieel hoort hij naar bronkie te gaan.

  1. Remco425

   Waar Bronkie 3 jaar voor nodig heeft gehad, heeft Peter in 1 jaar gedaan. Peter heeft in dat ene jaar zelfs veel meer gepresteerd gezien de EL. En als clubs als AZ en Twente een keer kampioen kunnen worden, kan feyenooit dat bij hoge uitzondering ook eens een keer.

 6. Jimmy1971

  Terecht allemaal , maar het gaat nu nog maar om 1 echte prijs , en die moet woensdag komen ..

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Niks moet, het kan en ze gaan er voor, dat is heel mooi.

 7. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Dames, gefeliciteerd.

 8. Moosie

  Off-topic weet iemand hoe het nu met die kleine jongen gaat die we naar Amerika geholpen hebben voor zijn behandeling ?
  Ik vroeg me dat ineens af vandaag.

  1. Indojood

   Met Nathaniel gaat het heel goed. Hij was laatst ziek toen was er wel schrik maar dat bleek loos alarm. De betr. Facebook pagina is nog steeds actief en zet zich in voor andere zieke kinderen.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Goed te horen/lezen.

   2. Moosie

    Kijk dat is goed nieuws ,thx Indo ik zal ze ff checken op fb . prettige reis alvast. Joden pakken de cup

    1. Indojood

     Thnx pik ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฑ

 9. De seijs

  Ben heel blij dat alleen Jonk dit voor elkaar heeft gebracht! Al die andere trainers zijn middelmaat. Echt wim harstikke bedankt man. Uhhh wat zeg je wim……!

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Wat ben jij een creep. Nu opeens voor Jonk? Toen Eug er was, was je blij dat hij weg was. Engnek ben je. Zielig meelopertje om ook maar eens een opmerking te jatten. Lafbekje.

   1. De seijs

    Pffffff is sarcastisch bedoeld burn-out ab de racist. Echt he zal vast door je ziekte komen pfffffff of is het al laat. Ja 61 jaar ,de jaren gaan tellen hรจ ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Breivik, lafbek.

    2. Moosie

     Ah kom op nou verzin eens iets anders dat racist wordt een beetje oud, hij heb volgens mij bij justitie gewerkt kom op kreisje laat je geest op de vrije loop

    3. Prinsengracht

     Waarom ga je niet gewoon naar Scheveningen De Seijs? Dan kun je daarna zeggen dat je AB verrot hebt geslagen. En anders zien we jou hier nooit meer. AB heeft een duidelijke plaats genoemd. Spreek een tijd af. Ga erheen. En regel het met elkaar. Dan is het hier klaar.

     1. De seijs

      Jij vraagt aan mij om naar scheveningen te gaan ?? En anders zien jullie mij nooit meer op het forum? Wie ben jij dan wel niet? Jij komt hier net kijken! Prima hoor. Maar als jij de geschiedenis hier van kent moet jij wel anders praten. Burn-out ab de racist heeft al eens plaats, dag, tijd genoemd. Om mij effe helemaal in elkaar te slaan! En ik ben daar naar toe gegaan. Maar burn-out ab de racist kwam niet opdagen. Nee hij vertelde hier dat hij mij in de maling had genomen etc. Lache en grollen hier. Maar ik was daar! Ik wilde hem wel ontmoeten. Eens kijken wat voor iets het zou zijn. Dus ik ga negens meer heen. Als burn-out ab de racist wat wil, hij zou mij helemaal in elkaar slaan ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ dan moet hij maar naar mij komen. Hij zou ook nog een knokploeg op mij af sturen de held. Hij weet hier zo zeker te vertellen waar ik woon, welke straat, wat voor nummer, hoe ik eruit zie, wat voor werk ik doe. Burn-out ab de racist heeft dat allemaal uitgezocht. Zijn zijn worden. En ik heb hier ook nog nooit gezegd dat ik iemand verrot zou slaan. Dus als een iemand het zou moeten regelen dan moet burn-out ab de racist maar langs komen. Hij zegt immers dat hij weet waar ik woon. Ik zie hem wel verschijnen de held๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

     2. Widi

      Je zou ook naar mij komen. En toen ik adres noemde (Geleenstraat) ging je terugkrabbelen. Je doet je dus weer wat stoerder voor dan je bent. Kap gewoon een keer met het uitdagen van AB en anderen. En ga je in de tijd die je dan overhoudt echt verdiepen in voetbal/Ajax. Dat zal je bijdrage ten goede komen. Fijn weekend en fijne wedstrijd woensdag.

     3. De seijs

      Nee we hadden een deal dat we tussen Assendelft en Den Haag elkaar zouden treffen. Want anders zou ik weer voor niks komen. Jij was ook mij aan het uitlachen dat ik naar de des betreffende plek was geweest. Dus ik vertelden jou dat als we elkaar zouden ontmoeten dat dat dan ergens er tussen zou moeten zijn. Wel zo eerlijk! Maar daar zag JIJ vanaf! Wel eerlijk zijn widipietertje! En burn-out ab de racist daagt mij uit! Ook weer zoiets verdraaien kan jij goed! Iedereen die hier op mij reageert krijgt terug wat hij mij ook wenst. Dacht dat dat wel duidelijk was widipietertje. Dus met andere worden denk goed na als je op mij reageert. Denk dat dat het verstandigst is. Begin bij je zelf!

 10. Emilio4Ajax

  Heb net een artikel in de telegraaf premium gelezen met Overmars. Hoop dat iedereen op dit forum dat doet, want het maakt een heel deel duidelijk. Hoop dan ook dat een deel in de spiegel kijkt en in het vervolg wat genuanceerder op dingen die binnen Ajax gebeuren reageren en niet direkt als een krolse kater de klauwen uitslaan naar iets waar men het fijne niet van weet. Het is altijd makkelijk om iemand uit te hangen, maar het kan zo fout zijn als je niet alle details weet. Wil bij deze iedereen binnen Ajax, van Frank de Boer en Wim Jonk tot aan Marc Overmars, Edwin van de Sar en Peter Bosz toe bedanken voor een geweldige reis die we de afgelopen jaren hebben mogen meemaken. Het trajekt is nog niet helemaal afgelegd en er zullen zeker nog meer hobbels en valkuilen opduiken, maar zolang we niet van de weg geraken ziet de toekomst er rooskleurig uit. Mannen en vrouwen bedankt en heel veel succes in “mijn” Stockholm. Maak er iets moois van…๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Leuk artikel. Zoveel details staan er overigens niet in. Het gaat nu goed met Ajax maar ik ben heel benieuwd hoe we er over 3 jaar voor staan. Ik blijf van mening dat er teveel jonge spelers van buitenaf worden gehaald. Daarnaast moet hij het boek van Johan toch even iets beter lezen. Johan noemt met name bobo’s met naam en toenaam en geeft ze een veeg uit de pan. Het Ajax trio noemt hij niet direct bij naam maar dat ze Johan zwaar hebben teleur gesteld is wel heel duidelijk leesbaar. Ik vrees dat door het overlijdn van Johan en het wegsturen van Wim, de basis is weggehaald voor een langere periode van een mooi Ajax. Ik hoop dat ik het verkeerd heb maar ik denk eerlijk gezegd van niet.

  2. Indojood

   Ik kijk elke dag in de spiegel en blijf kritisch richting de heren. De aanstelling van Bosz (zonder dat we wisten of dit goed zou uitpakken) was een stap in de richting van Cruijff. Anderzijds ben ik er niet van overtuigd dat het plan van Cruijff goed wordt uitgevoerd (ontslag Jonk, aankoop Neres, verkoop van Bazoer, El Ghazi etc.). We hebben nu de wind mee en dat is prachtig maar de toekomst zal uitwijzen of dit een blijvende situatie is. Want dat is hetgeen wat Johan voor ogen had en wij hebben de plicht om de heren daarop te wijzen.

   1. Remco425

    Toch vind ik er niet zoveel verschil zitten tussen aankoop Neres en de aankopen Bazoer en El Ghazi, behalve dat ze Nederlands zijn. Beiden zaten ook pas net bij Ajax. Zijn ook gewoon gekocht van Sparta en pisvee. Net als Dolberg.

    1. Indojood

     Bazoer, El Ghazi en Dolberg kwamen in de opleiding terecht, die volgden eerst een ander traject. Neres daarentegen, is voor het eerste gekocht en voor veel geld.

     1. Remco425

      Jawel, maar die 3 hebben maar een klein beetje opleiding van Ajax gehad. Als je het hebt over jongens als Kluivert en Nouri, ja, dan heb je volledig gelijk. Je ziet ook het verschil in mentaliteit. El Ghazi en Bazoer gingen bij het minste geringste tegenslag stennis maken en wilden weg. Jongens als Nouri, Tete en Riedewald zijn er nog steeds en vechten voor hun plek. Die hebben duidelijk meer binding met de club.

     2. Indojood

      Zou kunnen. Mij ging het erom dat ik nog voldoende verbeterpunten ten aanzien van de uitvoer van het plan Cruijff.

     3. Remco425

      Tuurlijk, maar toch heb ik het idee dat er verbetering is. En laat ik wel duidelijk zijn, ik vond het ook jammer dat El Ghazi en Bazoer weg gingen. Maar als ze de motivatie niet meer kunnen opbrengen en slecht zijn voor de atmosfeer, kunnen ze beter vertrekken. Ik heb ook het idee dat er sindsdien een leuke en hechte groep is ontstaan die voor elkaar door het vuur gaan.

  3. Indojood

   Wil er ook nog aan toevoegen dat velen die nu bijkans klaarkomen op het beleid van Ajax, bij tijd en wijlen Peter Bosz er ongenadig van langs hebben gegeven. We zouden door het risicovolle spel vaak met dikke cijfers verliezen, het opstellen van Jonk Ajax tegen Standard en Cambuur uit werd uitgelegd alsof PB het niet serieus zou nemen, en nog niet zo lang geleden toen we punten lieten liggen tegen Groningen en Excelsior riepen veel mensen hier dat ie op moest tiefen naar 010 met zijn eigenwijze kakkerlakkenkop. Ik heb altijd opgeroepen tot steun aan Bosz en de spelers maar we mogen wel gewoon kritisch blijven.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Klopt Indojood. Ik ben ook van mening dat ze nu maar wat graag naar Johan verwijzen om op die manier de criticasters proberen een beetje stil te krijgen. Maar de aankopen en verkopen zijn niet in lijn van de bedoelde visie. Het is alleen nu even lekker voor ze dat er sportief succes is. Misschien is er over drie nog steeds sportief succes maar met wat voor team …….. dat moeten we afwachten. Ik hoop in ieder geval dat ik volgend seizoen vaak van Appie, Justin, Matthijs en Donny in de basis kan en mag genieten.

   2. -buitenkantje rechts-

    Steun Bosz in zijn wedstrijdopvatting.. niet in al zijn keuzes betreft spelers.. Ook de verkoop van Bazoer en El Ghazi was voor mij onbegrijpelijk. Hij heeft er ook (te) lang over gedaan om zijn ideale 11 te vinden en de speelstijl in te slijpen. Maar ook tactisch ben ik kritisch.. Vind het meeverdedigen van aanvallers bij eigen strafschopgebied vreselijk en onwenselijk. Datzelfde vind ik van opbouwende backs.. Ook zou ik graag zien dat 1 vd verdedigende middenvelders veel vaker inschuift en de andere middenvelders minder km maken.
    Het aantal km gelopen wordt vaak gebruikt om aan te geven of een speler goed gespeeld heeft. Totale onzin natuurlijk.. alles draait om inzicht en timing.
    Maar het spel is weer aanvallend en diminand. Vooral de 7sec regel vind ik heerlijk om te zien.. Afjagen vd tegenstander. Snelle combinaties.

    1. Emilio4Ajax

     Onbegrijpelijk ja mischien, maar wel noodzakelijk voor de balans in het team van Bosz. Lijkt me ook niet makkelijk om een aanvallende speelstijl in te slijpen na jaren van tikke terug Jaap. Zonder hierbij FdB te kort te doen.
     Heb in jaren niet zo genoten van het spel van Ajax als nu. Moeten wel ff van dat billenknijpen av en wedstrijden eerder killen…op naar woensdag…kan nie wachten…๐ŸŽถ๐ŸŽ‰๐Ÿพ๐Ÿป๐Ÿท๐Ÿ˜Ž

   3. Remco425

    Eens Indo. Aan de ene kant roepen dat ze pro-Cruijff zijn en aan de aandere kant dat die kakkerlak moet oprotten, waar Cruijff zelf vertrouwen in had, is gewoon heel tegenstrijden. Ik heb dat al vaak geschreven hier. Maar degenen die dat riepen hebben gewoon totaal geen idee. Ze roepen dingen zonder er ook maar iets vanaf te weten.

  4. Remco425

   Nuance is altijd goed. Je mag kritisch zijn, natuurlijk, maar blind schreeuwen heeft daar niets mee te maken. Ik probeer heel vaak daar waar mogelijk de nuance erin te brengen. Zelfs als dat tegen mijn eigen mening ingaat.

 11. Emilio4Ajax

  Jullie kunnen beide, en er zijn dr zeker nog veel meer, gelijk hebben. Heb er ook helemaal niets tegen dat wij, de supporters, kritisch blijven richting de heren, maar dat betekent nog niet dat er direkt zo negatief gezeikt hoeft te worden vandaar de krolse kater. Het is niet zo belangrijk om alle details te weten, die komen en moeten wij niet weten ook als de grove lijnen maar bekend zijn. Heb ook laatst een artikel over/met Bosz gelezen. Als je dat naast dat van Overmars legt wordt een heleboel duidelijk.
  Het is eigenlijk best logisch als bepaalde mensen ontslagen worden in een organisation die in beweging is. Vaak wordt vergeten dat de mensen die er nu zitten zelf ook niet helemaal wisten hoe ze met het plan Cruijff om moesten gaan. Dan ga je zoeken, voelen hoe je het ook wil noemen tot je de juiste balans gevonden hebt. Denk dat Wim Jonk het perfekte voorbeeld is van iemand die verder was in zn gedachtegang met het uitvoeren van het plan Cruijff en daardoor de balans in de organisation verstoorde. Diezelfde organisatie/organisation kon of zag niet wat Jonk eigenlijk bedoelde en offerde juist de man die op en top Cruijff representeerde. Hetzelfde gebeurde met een aantal spelers, goede spelers die de balans in het elftal van Bosz verstoorde. Dan kunnen ze twee dingen doen, aanpassen og wegwezen… Heel eenvoudig en logisch eigenlijk, hoe zonde het ook kan zijn. Maar wel noodzakelijk, want anders hadden we niet in de finale gestaan…๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik kan je best volgen maar het plan van Cruijff is echt niet moeilijk. Het is zelfs enorm eenvoudig alleen moet je wel de juiste mensen op de juiste plek hebben. Het aankopen van jonge spelers, helemaal rond de 20 is simpel gezegd niet volgens het plan. Het aankopen van een goede en ervaren speler daar waar noodzakelijk wel. Een aankoop mag nooit de doorstroom van je eigen jeugd in de weg zitten. De eigen jeugd moet op een speciale manier worden opgeleid. De ontwikkeling staat boven het reaultaat. Cruijff zag in Jonk de man die dit binnen Ajax kon vertalen. Het wegsturen van Jonk staat gelijk aan het afdwalen van de visie van Johan. Nogmaals, heel mooi en fijn het huidige resultaat en d huidige speelwijze maar of dit een waarborg is voor continuiteit …… ik twijfel. Bosz is inderdaad een trainer die zegt: als je niet meekan in mijn systeem is daar het gat van de deur. Ik kan me voorstellen dat een Bazoer en een el Ghazi hier problemen mee hebben gehad. Maar ook Bosz is een eigenwijs manneke. Je kan niet zeggen dat Tete niet volgens de visie van Bosz kan en wil voetballen. Je kan wel zeggen dat Tete gewoon beter is dan Veltman. Er is nu een zekere balans in het elftal, ik ben alleen van mening dat die balans op dit moment al beter en verder had kunnen zijn. Maar laten we genieten van komende woensdag. Ongeacht evuitslag ben ik best heel trots op mijn cluppie. Ze hebben mij in een seizoen best vermaakt. We blijven wel kritisch ๐Ÿ˜‰

 12. Emilio4Ajax

  Moet zeggen dat dit een leuke dialoog aan het worden is. Ook ik vindt het jammer dat Wim Jonk er niet meer bij is , helemaal als je ziet wat ie nu voor de foundation doet. Kan ook best zijn dat Jonk in een later stadium zijn instap in de organisatie weer maakt omdat die er dan wel klaar voor is. Aankopen van spelers rond de twintig daarentegen mogen best, zolang ze een meerwaarde voor het elftal vormen en de balans in de organisatie niet verstoren, maw leeftijdsgenoten niet in de weg staan. Als ze beter zijn is aankoop in mijn ogen heel ok en soms zelfs noodzakelijk. Kijk maar naar Ziyech bijv en Sanchez. Waar wij, en ik heb me dat de hele tijd al afgevraagd, kritisch op mogen en moeten zijn is waar de Nederlandse aanvallers blijven? En dan los van Kluivert, want de aanval bestaat uit buitenlanders, Younes, Dolberg en Traore. Twee van de drie zijn samen met Veltman de meest afgezeken spelers binnen deze groep en ik denk dat dat voor alle drie onterecht is. Beide Younes en Traore binden altijd twee of drie spelers aan zich en zijn mischien niet effektief i het produceren van doelpunten, maar op deze manier ontzettend belangrijk voor het positiespel van de rest. Er zijn daardoor altijd mensen vrij op het middenveld en andere krijgen tijd om door te schuiven. Probleem Veltman/Tete weet ik eigenlijk niet alleen dat Veltman de lange bal beheerst en op meerdere posities terecht kan. Volgens mij is ie ook tweede of derde aanvoerder… Hoop wel dat Tete alsnog blijft en speelt woensdag… Denk dat Veltman weg is na woensdag, maar we moeten gewoon Overmars geloven en hopen dat deze groep de komende jaren bij elkaar blijft. Wat nu interessant is, en dat weet ik niet, is wat erachter deze groep voor talent aankomt. Kwa verdedigers en aanvallers…denk dat we middenvelders genoeg hebben…๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

  1. Indojood

   Daar hoop ik vurig op, dat het TH weer in gesprek komt met Jonk. Naast Bosz en Jonk zie ik niet zo snel een trainer die Cruijffiaans is. Idealiter wordt Jonk de opvolger van Bosz over een paar jaar.

   1. Emilio4Ajax

    Jaap Stam met Wim Jonk samen mischien… En anders Guardiola…โ˜€๏ธ๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Echt Jaap Stam niet, sorry. Jaap heeft zelf gezegd fan te zijn van resultaat voetbal. Dat willen we nu net niet bij Ajax ๐Ÿ˜‰. Wat dacht je van Jonk en Keizer.

     1. Remco425

      Inderdaad. Vergelijk het Jong Ajax van vorig jaar een met dat van dit jaar…

  2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Probleem met aankopen van rond de twintig is het risico dat hij niet aan de verwachting voldoet. Sanchez is een hele gelukkige uitzondering waarvan je wel wist dat hij al enige tijd meedraaide bij het eerste en ook internationaal actief was. Neres weet ik nog steeds niet. Zoveel geld voor iemand met 7 wedstrijden in het eerste team vind ik onverantwoord en niet in de te kiezen lijn. Natuurlijk hoop ik dat hij heel goed wordt maar dat maakt de aankoop niet minder onverantwoord. Is dan meer een koe in de kont kijken ๐Ÿ˜‰. Veltman is gewoon een CV en geen back in mijn ogen. Op die plek is Tete gewoon veel beter. Die incidentele crosspass is leuk maar niet van groot belang op de rb positie. Wat RB zegt over d te maken km is in mijn ogen ook nelemaal juist. Ziyech maakt bijvoorbeeld veel te veel meters en levert hierdoor in aan zijn specialiteit vwb techniek etc. Maar het is mooi om te zien dat het nog veel beter kan, nog meer genieten. Heerlijk.

   1. Emilio4Ajax

    Dat van die km begrijp ik eigenlijk ook niet zo goed en daar hebben jullie gelijk in… Ziyech had er zo 4 bijgemaakt aan het einde van de laatste 2 EL wedstrijden als niet te moe geweest was… Denk wel dat het hele elftal er beter door wordt… Op de langere termijn… ๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

    1. Emilio4Ajax

     Leuk de manier waarop er gereageerd wordt als je een balletje opgooit…perfekt…๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

     1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Dank voor de leuke discussie vanmiddag allemaal.

 13. JohnDoe77

  Het is een aparte verkiezing! Bij Ajax komen jaar in jaar uit de beste spelers uit de opleiding en voetballers die jong zijn willen allemaal naar ons, toch winnen we het niet ieder jaar. Mooi dat het nu wel zo is dan!

Reageren is niet mogelijk.