‘Dortmund brengt bod van twaalf miljoen uit op Younes, Ajax wil twintig’

Een opvallend gerucht vandaag wat te lezen valt op het medium Tuttomercatoweb. Borussia Dortmund zou zich officieel hebben gemeld bij Ajax om te praten over een transfer van Amin Younes. De Duitse club zou maar liefst twaalf miljoen op tafel willen leggen voor de buitenspeler. Echter zou Marc Overmars het bod van tafel hebben geveegd en een tegenbod hebben gedaan van twintig miljoen.

Volgens het medium is dat wel opmerkelijk voor een speler die in de eerste seizoenshelft niet wist te imponeren in het elftal van Peter Bosz. Ook RB Leipzig, Borussia Monchengladbach en Sevilla zouden interesse hebben in de diensten van Younes die bij Ajax nog tot medio 2018 onder contract staat.

Bron: Tuttomercatoweb

Related posts

53 Comments

 1. nick-afca95

  Eindelijk word er een keer nee gezegt. Gewoon poot stijf houden! Younes 20, klaassen 40, sanchez 50, veltman 15, viergever 15. De rest is niet te koop.

   1. nick-afca95

    Kijk anders even wat er over de grens word betaald voor matige spelers. 15 miljoen is helemaal niks vergeleken wat er in het buitenland word uitegeven. Helemaal niet voor een international met meer als 150 wedstrijden voor Ajax. Na dit mooie europese seizoen en de afgelopen jaren met financieel goed beleid zitten we nu in een positie waarbij we nee kunnen zeggen of de vraagprijs omhoog gooien. Dat doen ze in Portugal al jaren waar ze dit soort bedragen regelmatig vangen. En als ze het er niet voor over hebben, blijven ze gewoon een jaartje langer.

    1. Remco425

     Precies. Spurs zijn op zoek naar koopjes en komen ook uit bij Veltman en Klaassen, terwijl bij Klaassen er al bedragen van 25M rond gaan. Dat noemen zij dus al een koopje. Voor een bankzitter zonder ervaring is al 12M betaald. Veltman 15M moet best kunnen.

   1. nick-afca95

    Hou wel rekening met een doorverkoop percentage van 20%. Als hij 20 miljoen oplevert krijgen wij er 16 van.

     1. Bakkie

      12 miljoen vind ik relatief niet zoveel, aangezien je er 2,5 miljoen voor neer hebt gelegd. Maar 16 miljoen zou al interessanter worden 🙂

     2. AjaxKat

      12 miljoen obv 5 goede wedstrijden of zo is echt een lachertje… en er dan ook nog 20 voor vragen… Overmars heeft echt lef. Lijkt wel of iedereen is vergeten dat hij, op afgelopen weken na, echt een heel belabberd heeft gespeeld. Hij kan het nu toch verzilveren met een Europese prijs. Ik kijk er echt van op. 12 miljoen!

     3. nick-afca95

      Ik vind dat belaberde wel mee vallen. Hij heeft de meest voltooide dribbels van de eredivisie en komt vaak langs zijn man wat gevaar oplevert. Met zijn versnelling is hij ook erg gevaarlijk. Hij is gewoon erg ongelukkig geweest met afronden wat hem een beetje is gaan achtervolgen. Je ziet daardoor ook dat wanneer hij de bal normaal zou afgeven, hij nu gaat voor een eigen kans om toch maar die doelpunten mee te pakken. Als dat afronden beter word is het echt een hele bruikbare speler. En hij is nog altijd maar 22 jaar wat betekend dat hij nog kan groeien.

     4. AjaxKat

      Klopt van z’n dribbels. Maar z’n eindactie (schot op goal of voorzet) kwam tot een paar weken terug veel te weinig uit. Daarom heeft ie ook zoveel kansen nodig. Dus wat heb je dan aan een mooie dribbel. Ook echt sinds s04 thuis dat ie geregeld buitenom gaat. Meteen een stuk gevaarlijker.
      Laatste weken zet die er ook werk in. Zat ie rechtsachterin te verdedigen. Kan de interesse dan wel begrijpen, maar voor 12 miljoen heeft ie echt een te matig seizoen gedraaid. Maar ja, het zijn geruchten en als ze dat echt voor hem neer willen leggen, prima!

     5. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Dat zover terug verdedigen mag hij van mijnlaten hoor. Ten eerste hoort hij daar niet. Als hij meer voorin blijft en direct vooruit gaat verdedigen blijft er ook minimaal een verdediger bij hem. Hij loopt zo vaak achterin omdat hij bij balverlies zover naar binnen staat waardoor hij zijn man niet direct kan opvangen. Hierdoor gaat hij als een haas helemaal terug naar zijn eigen verdediging waarvan zijn eigen spelers toch ook zich rgel atig een beroerte schrikken. Het is nl. Geen verdediger. Dus leuk die arbeid maar het komt voort uit slecht positiespel.

     6. nick-afca95

      Terug verdedigen is als buitenspeler toch niet zo erg? Wanneer je directe tegenstander (de back in dit geval) mee komt in de aanval moet je mee terug lopen. Verder heb je inderdaad geen fuck aan dribbels als het vervolg er niet of nauwlijks is. Maar die dribbels zorgen wel vaak voor gevaarlijke momenten. En met zijn jonge leeftijd is het nog mogelijk de afronding en beslissende pass te verbeteren.

     7. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Het gaat erom dat hij zijn verdedigende acties te laat start waardoor hij zo’n ein terug gaat. Als hij ter hoogte van de middllijn het doet en de back gaat door wordt deze door een teamgenoot alsnog opgepakt. Als younes bij de middllijn blijft moet een andere speler van de tegenpartij bij hem blijven en is er dus opvangruimte binnen Ajax. Hoe meer spelers richting eigen strafschopgebied gaan, hoe meer tegenstanders mee kunnen komen.

     8. nick-afca95

      Zit zeker wat in! Maar wanneer een back mee opkomt en een buitenspeler loopt niet mee heeft de eigen back 2 tegenstanders wat zorgt voor extra gevaar vanaf die vleugel. Je kan er vanuit gaan dat dit 9/10 keer leid tot een serieuze kans.
      Ik val je theorie hier trouwens niet af. Ik vind de discussie wel of niet meelopen met je back best interesant.

     9. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Is ook leuke discussie. Verdedigen is een kwestie van van elkaar weten wie wat doet. Taken overnemen van elkaar is van groot belang. Als Younes mee terugloopt prima (hoewel ?) maar dan moet zijn plek voorin worden overgenomen. Te vaak kan Onana de bal niet ver naar voren kwijt omdat de voorhoede en middenveld op Dolberg na terug gezakt is. Met name Dolberg loopt sowieso te langzaam terug naar een vrije positie aan de buitenkant. Op TV vaak niet goed te zien, in het stadion des te beter. Ik weet niet waar jij kijkt?

     10. Remco425

      10M winst in 2 jaar terwijl zijn contract nog maar 1 jaar doorloopt is best redelijk. Maar Marc moet er best 16M uit kunnen halen.

  1. Peter en zijn Rockets

   Met een beetje pech zijn we er gewoon weer een stuk of 5 kwijt deze zomer.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Dat weet je met Ajax. Daar komen over het algemeen goede voetballers vandaan. Zijn ze niet goed genoeg voor het eerste zijn ze ook nog erg gewild, laat staan als ze hetveerste wel halen. Moeten we gewoon trots op zijn. Nu oogsten, ook financieel ik vrees voor de nabije toekomst.

  2. Remco425

   Sanchez is ook niet te koop en Viergever liever ook niet. Zeker niet voor 15M. Hij is als linsback veel beter dan Sinkgraven. Die mag op zich best weg voor 15M.

 2. Peter en zijn Rockets

  Hahahahaha. Daar worden een heleboel mensen hier stil van….

  1. HURBIE

   Marc moet hier niet te lang over nadenken
   Elke tegenstander kan zijn schijnbewegingen al in Nederland

 3. Vakje129

  Kunnen we nu even rustig aandoen met deze geruchten , De boys moeten eerst nog een finale spelen en met hun koppie er bij blijven , er zijn toch afspraken waneer de transfer markt open gaat en sluit ??

 4. Charlie2011

  Marc moet ze nu allemaal met 2 a 3 jaar verlengen. Deze lichting gaat ajax veel geld opbrengen vooral na woensdag als we de finale weten te winnen

  1. Remco425

   Dan kom je op 16m. Prima bedrag zeker met spelers als Kluivert, Neres en Cerny achter de hand.

 5. rexxo

  Wie verzint deze onzin teksten op zo een redactie?
  ” De Duitse club zou maar liefst twaalf miljoen op tafel willen leggen voor de buitenspeler ”. Het is een Duits aankomend international plus de EL dit en vorig jaar gespeeld.12M stelt geen klote voor tegenwoordig en volgens mij heeft Ajax de € niet echt nodig, dom gezwets.

  1. Bakkie

   Inhoudelijk met je eens, maar iets meer respect voor deze site, zijn allemaal vrijwilligers

 6. Charlie2011

  Helemaa waar ajax moet ook meegaan met de prijzen van nu. Als pogba 100 mil is is klaassen 50. Als mbappe 90 mil is is younes 40 miljoen

 7. JohnDoe77

  Als Younes woensdag een goede pot speelt en met die beker staat, komt de 20mln ook!

 8. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Je kan alleen de prijs flink opdrijven als zijn huidige salaris ook flink hoog is. Dat is niet het geval volgens mij en het contract loopt ook nog maar één jaar door. Met 15 miljoen mag Ajax zijn handen dichtknijpen en een flink feestje bouwen. Maar ach ….. het is allemaal transfer prietpraat. Van mij mag na de finale het hele forum dicht tot half augustus.

  1. De seijs

   Voor jou zou het beter zijn als jij helemaal kapt hier. Heinje Davids. Burn-out ab de racist!

    1. De seijs

     Ach petra zit ik aan je vriendje?? wat een mietje ben jij toch. Oh ja ook een meester meeloper trutje ??????

    1. Prinsengracht

     Ongelofelijk hè Remco. Wat moet die gast een bord voor zijn kop hebben.

 9. Charka53

  Laten we nu eerst maar eens wachten wat de EL finale ons oplevert , is het de beker dan worden de prijzen ook beter maar laten ze wel opletten dat er niet teveel wordt verkocht want dan kunnen we weer op nieuw beginnen nu het net zo leuk wordt.

 10. Jimmy1971

  Laat dit maar aan Overmars over , hij is echt de juiste man op deze plaats ..

 11. -buitenkantje rechts-

  Er zal aan veel Ajaxspelers getrokken worden na de finale.
  Zelfs aan Younes..

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Door Zweedse vrouwen??? ?

   1. Jimmy1971

    Younes heeft in ieder geval de goede lengte om de vrouwen een leuke avond te bezorgen ..

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Wat dacht je van Kluivertje?

 12. ajacied078

  15 miljoen zou mooie winst zijn en zn opvolger hebben we al in huis (Kluivert). dan kan je 10 mil investeren in een goede back op de zelfde kant.

Comments are closed.