There are no ads, please add some


Dolberg ontvangt Johan Cruijff Prijs

Kasper Dolberg is verkozen tot talent van het jaar en krijgt daarvoor de Johan Cruijff Prijs uitgereikt. De Deen mag op een locatie naar keuze een Cruijff Court laten aanleggen.  De prijs wordt sinds 2003 uitgereikt om jonge voetballers een duwtje richting een nog betere toekomst te geven.Naast voorzitter Jordi Cruijff zaten dit jaar Peter Bosz, Phillip Cocu, Wim Jonk, Willem van Hanegem, John van den Brom, Ron Jans, Youri Mulder en Willy Dullens in de jury. Dolberg ontvangt de prijs in oktober op het Voetballer van het Jaar-gala. Hij is de opvolger van Vincent Janssen.  

Bron: NOS


Gerelateerde posts

36 reacties

 1. nick-afca95

  Meer dan terecht. Kan niemand bedenken op de ligt en sanchez na die in aanmerking zou komen. Maar op zo’n jonge leeftijd al zo goed deze lastige positie invullen is erg knap. Er zijn de laatste jaren een hoop jongens geflopt in de spits. Nog lekker 3/4 jaartjes bij Ajax blijven voetballen en dan een mooie stap naar het buitenland.

  1. BobbyHaarms

   Helemaal mee eens Nick! Al vraag ik me af of we Dolberg wel kunnen behouden. Gezien zijn uitlatingen zou ie na dit seizoen zomaar kunnen vertrekken, al zou dit natuurlijk oliedom van hem zijn als ie op die aanbiedingen in zou gaan .

   1. -buitenkantje rechts-

    Dolberg heeft een nieuwe zaakwaarnemer.. Sinds dien is zijn houding ook veranderd tov een langer verblijf. Een vertrek wordt nu opeens niet uitgesloten, terwijl hij een maand geleden nog zei dat het verstandig zou zijn zeker nog 1 seizoen te blijven.
    Geld maakt voetbal kapot.

   2. nick-afca95

    Ik denk dat dat gewoon een slimme handelspositie inemen is. Die jongen is verstandig en weet best dat hij bij een grote club amper speelt. Op deze manier kan hij een beter contract afdingen bij ajax

 2. stylo1984

  Heeft hem ook verdiend, was halverwege nog niet echt te spreken over zijn kwaliteiten maar heeft zich toch zeker wel bewezen

 3. Indojood

  Vorig jaar iets van 15 wedstrijden in de A1 en nu al 50 in Ajax 1. Knap gedaan dus meer dan terecht.

  1. Widi

   Ja. En zo goed was hij eerlijk gezegd niet in de A1 hoor. Maar dit jaar dus wel.

   1. Ajaxslied

    Dat kwam vooral door zijn fysieke gesteldheid maar het talent was er wel. Hij mocht ook niet voor niets gelijk bij Ajax 1 aansluiten.

    1. reinaldo9

     Klopt. Aan alles zag je dat die talent had, bal aannamens wegdraaien versnellen. Top

 4. De seijs

  Kasper is nu al een kanjer. Klasse man. Hoop dat jij het heel ver gaat schoppen.

 5. Iceman

  Geweldig. Kasper hopen dat hij nog wat langer bij ons aller Ajax blijft net als Sancez Top

 6. AFCA my World

  Ik verwacht dat dolberg en sanchez allebei nog 1 jaar blijven,zeker als de CL word gehaald, volgende week maar winnen dan !

  1. Bert62

   Tis toch van de zotte dat na 1 seizoen bij Ajax in de basis er al kopers op de loer liggen. Wat doet Ajax toch met spelers dat ze zo in trek zijn in het buitenland? Er zou wat mij betreft een regeling moeten komen dan spelers niet voor hun 23e aan het buitenland verkocht mogen worden. 😃

   1. RickyAmsterdam

    Als die regel er zou wezen zouden we Dolberg en Sanchez uberhaupt niet hebben gehad 😄

   2. Mooi

    Ja je heb volkomen gelijk ,het is nu al zo vaak gebeurt helaas komen wij daar door nooit meer daardoor bij de echte top clubs .Ajax hou een keer je rug recht en ga niet voor het geld want er staat weer iets moois op het veld.

 7. RickyAmsterdam

  Ben benieuwd hoe dicht Sanchez in de buurt kwam van de prijs. Sanchez vind ik een betere speler maar Dolberg is een stuk jonger, dus om die reden wel terecht.
  Hij moet trouwens blijven inderdaad, hij is nog te jong voor een transfer. In het buitenland flopt hij vanwege zn leeftijd en de daarbij vaak voorkomende vorm dip. Dus: Dolberg moét nog mistens 1 a 2 jaar hier laten rijpen en Sanchez ook minstens nog een jaar, mocht ie klaar zijn voor het buitenland. Ben nu al benieuwd of we deze vorm (en team) ook volgend jaar zullen behouden!

  1. Bakkie

   Ik ben groot fan van Dolberg, maar je hebt wel een punt. Sanchez heeft het eigenlijk beter gedaan dan Dolberg dit seizoen, constanter en minstens zo belangrijk (ook nog eens zes (!) goals).
   Maar Dolberg is een spits, dus dat spreekt meer tot de verbeelding.

 8. Charka53

  Helemaal terecht , wie had hem anders moeten krijgen kuit soms die wordt vergeleken met onze Johan Cruijff ze zijn in 010 helemaal van het patje af.

 9. -buitenkantje rechts-

  In het buitenland ben je talent tot je 22-23 jaar. Hier ben je fan al een evaren kracht. De prijs zegt me dus niet zoveel. Zou hem liever een aanmoedigingsprijs geven. Vind andere spelers beter.

  1. De seijs

   Inderdaad br, kasper is een kanjer. Maar er zijn er volgens mij ook betere bij ajax.

 10. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Ongelooflijk dat Veltman de prijs niet heeft gekregen. Ongelooflijk.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zou m elk jaar moeten krijgen.. Je zou zelfs een apparte Veltman award kunnen uitdelen voor de speler met de beste cross pass..

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Standbeeld? Met een schietende voet en 60 meter verderop een bal?

    1. -buitenkantje rechts-

     Of een bal met koekepan.. voor alle ballen die hij panklaar aangeeft.

     1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      👍

 11. JohnDoe77

  Dit wordt zo’n grote!! En die Sanchez is figuurlijk net zo groot als letterlijk; een beest!! Vanaf minuut 1 foutloos, die is goud waard. Duimen dat hij nog een jaar blijft voor de CL!

Reageren is niet mogelijk.