Jong Ajax behaald tweede plaats in Jupiler League na winst op Cambuur

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van SC Cambuur en heeft hiermee de competitie afgesloten met een tweede plaats op de ranglijst.De ploeg van trainer Marcel Keizer kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Eiting en Cassierra. Na de thee kreeg Jong Ajax de kans om de score uit te breiden maar die kansen werden niet benut. Vlak voor tijd kreeg Cambuur nog een strafschop en die wist Bakker achter doelman Alblas te schieten maar daar maalde helemaal niemand om op De Toekomst. Met slechts één thuisnederlaag en veel mooie overwinningen heeft het publiek dit seizoen genoten en heeft Jong Ajax een verdiende tweede plaats behaald in de Jupiler League.

Opstelling Jong Ajax: Norbert Alblas, Damil Dankerlui, Terry Lartey-Sanniez, Mauro Savastano, Carel Eiting, Thulani Serero (90. Ezra Walian), Noussair Mazraoui (62. Markus Bay), Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Pelle Clement

Bron: Ajax.nl

Related posts

39 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Mooie prestatie.. kan genieten van bv Eiting, Clement, Cerny ( mooie assist) en Cassierra.
  Denk dat Cerny en Cassierra steeds nadrukkelijker asnkloppen bij Ajax 1..

 2. Indojood

  Gefeliciteerd en enorm bedankt voor een prachtig seizoen. Ook alle complimenten aan Marcel Keizer.

 3. pacotaco

  fantastisch resultaat. vind het jammer dat cerny zo weinig bij 1 heeft gespeeld. doet het bij Jong ontzettend goed. ajax heeft de komende jaren een luxe op de vleugels met kluivert, younes, neres en cerny. traore zal ajax verlaten

  1. Remco425

   Maar toen hij wel in het 1e speelde werd hij meteen volledig neergesabeld tot dreigementen aan toe. Daarom is het goed weer een jaartje op de achtergrond dan is alles voor komend seizoen vergeten en kan hij weer met een schone lei beginnen.

 4. De seijs

  Dit ajax bestuur heeft toch maar weer gelijk gekregen, om de beste jeugdtrainer aan te stellen voor jong ajax. Marcel keizer gefeliciteerd jij maakt die jongens zienderogen beter. En dat is al jaren niet meer gelukt bij ons ajax.

  1. Widi

   Dat heeft het bestuur inderdaad prima gedaan. Ik ben heel blij met Keizer.

 5. Ajax Barcelona

  Marcel gefeliciteerd met dit resultaat. Wel apart dat je je oude cluppie ervoor onder de duim moest houdn ?

 6. dickst14

  De keren dat het middenveld Nouri de Jong vd Beek speeldde was echt genieten. In ieder geval zat talent mochten er spelers vertrekken. Ook knap als je in ogenschouw neemt dat er elke week een ander elftal stond. Gefeliciteerd mannen.

  1. Ajax Barcelona

   Goed van Marcel om Serero in ieder geval bij jong Ajax te gebruiken.

 7. De seijs

  Het ware verhaal van Bergkamp over Jonk en de doorstroming van jonge spelers naar het eerste van ajax . Nu te lezen op ajax show time. Zegt dus wel alles waarom we nu toch wel succes hebben! Top gedaan Bergkamp. ???

  1. Widi

   Ik heb het hele intervieuw gelezen in het Parool. Aanrader. Niet zozeer om de discussie Jonk weer op te rakelen, maar wel om te lezen hoe Bergkamp denkt. Hij vertelt dat niet heel vaak. Had hij eerder moeten doen. Dit geeft mij vertrouwen dat hij een visie heeft.

   1. rickert

    Ik heb me tijden verbaasd over Bergkamp, hetzelfde gevoel bekroop mij, wat een visie die man heeft. Had altijd zoiets van ‘hij moet toch ook wel visie hebben, zo’n fenomenale speler’ Jammer dat dit pas laat naar voren komt

   2. Indojood

    Inderdaad jammer dat ie daar nu pas mee komt. Had ‘m graag in november 2015 gehoord.

    1. Remco425

     Hij is nou eenmaal nooit iemand met een grote mond geweest. Ook toen hij een absolute ster was hoefde hij niet op de voorgrond. Vind ik ook wel wat hebben. Het is ook niet heel belangrijk of wij zijn visie wel of niet weten, als die intern maar duidelijk is.

     1. Indojood

      Klopt maar toen was het spannend rond de club, Remco. Juist dan moet je ballen tonen.

     2. Widi

      Toch is het goed dat hij zich nu uitgesproken heeft. Goed voor de beeldvorming.

  2. De seijs

   Dit vertelden EugAjax hier al vele malen. Maar de meelopers konden zich hier niet in vinden. Want het was w jonk en die is heilig voor die leugenaars! EugAjax al ben je dan hier niet meer te bewonderen (helaas) jij had dus weer gelijk! Jij wist meer van wat er achter de schermen gebeurden dan menig heen hier. Zal ze wel heel zeer doen die meelopers! ????????? Het ga je goed EugAjax ????

   1. Peter en zijn Rockets

    Nou Eug, hier kun je minstens een pijpbeurt uit halen. Hij kickt helemaal op je.

    1. De seijs

     Nou iedereen effe lachen om petra en haar rokjes ????? zo burn-out ab de racist is ook weer blij??????

 8. Remco425

  Geweldig resultaat. Maar nog belangrijker, vrijwel alle spelers zijn onder Keizer beter geworden. Al met al dus een topseizoen!

  1. Widi

   Het was voor de wisselspelers van Ajax 1 ook geen straf om met Jong Ajax te spelen. En dat is ook belangrijk.

 9. Ajax Barcelona

  Het irritante aan Bergkamp is dat hij zijn mond achteraf opendoet. Nadat Jonk weg was, adat de Boer weg was etc. Dat maakt hem voor mij een stuk minder geloofwaardig. Hij was een prachtige voetballer, spelers kunnen vast een hoop leren van hem maar je moet niet verwachten dat hij in het heetst van de strijd pal achter je blijft staan als er problemen zijn. Dan kiest hij gewoon de veilige weg. Sorry, ik mag hem simpelweg niet als mens maar wel als voetballer.

  1. Ajax Barcelona

   Pas als Jonk, mede door Bergkamp, terugkomt en carte blanche krijgt zoals Johan het voor ogen had, is ook Bergkamp oke. Tot die tijd zie ik het als praatjes voor de buhne hoe leuk hij het ook kan beschrijven. Maar dat is gewoon mijn gevoel en mijn probleem ?

   1. De seijs

    Ajax heeft jonk gewoon weg niet nodig! Bergkamp praat niet veel maar als hij wat zegt dan komt het ook aan!! Jonk mocht altijd zijn zegje doen, maar jonk deed dat dus niet! Ja achteraf in het leugenaartje. Ja en dat door ziet ieder normaal mens. Jonk is dus voor ajax out. Das logisch ????burn-out ab de racist Tis dat je het maar effe weet.???? jammer voor jou maar dit is dus de waarheid. En naar jou luistert niemand want jij hebt wel 20 gezichten hier!!!Erg ongeloofwaardig dus.? ??????????????

    1. Ajax Barcelona

     Ff de Seijs voordat je je psychiatrische hulpverlening krijgt. Jouw missie is om mij hier weg te krijgen. Gaat je niet lukken, ik blijf. Verder weet ik heel zeker dat zelfs jou grote voorbeeld EugAjax niet blij is met jouw teksten. Gegroet, speelkwartier is weer voorbij.

     1. De seijs

      Whahaha burn-out ab de racist jij snapt er nog steeds niks van. Maar dat geeft niet hoor knul ???Jij bent mijn voeding jij mag absoluut niet weg. Al die onzin die jij uitkraamt daar moet ik altijd om lachen! En dat jij met al die gestoorde werkt ja dan kan ik zeker wel , en de rest hier ook, ook wel begrijpen dat jij al heel lang met je burn-out rond loopt. Dat is ook wel elke keer uit jou teksten te lezen. Nee jij moet blijven anders kan ik niet meer zoveel lachen! Nou hou je burn-out vast en kom maar weer met iets mals. Lachen om jou RASIST ?????? oja en het mooiste is dat jij het echt niet door hebt.????geweldig gewoon.???????????

Comments are closed.