Ajax O17 KAMPIOEN!

Na het winnen van de Future Cup is er opnieuw succes voor Ajax O17. De ploeg van trainer Gery Vink is zaterdag landskampioen geworden na een 1-1 gelijkspel tegen Vitesse. Deze uitslag was voldoende om de landstitel binnen te slepen. Jürgen Ekkelenkamp opende de score in de eerste helft maar Vitesse wist uit een strafschop de 1-1 te maken. In de tweede helft wilde de ploeg van Vink de titel vieren met een overwinning maar dat lukte helaas niet. Na de spannende slotfase floot de scheidsrechter voor het laatst en vulde het veld van de Toekomst zich met juichende O17-spelers. 

Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Botman, Dest, Aberkane (40.Farcas), Sint, Q. Maduro (66. Margaret), De la Vega ( 75. LIansana), Ekkelenkamp, Gravenberch (56. Brobbey).

Bron: Ajax.nl

Related posts

116 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Mooie prestatie! Geeft hoop voor de toekomst..
  Over 4/5 jaar onze nieuwe selectiespelers.
  ?⚽️

  1. Widi

   Een hele goede prestatie, juist omdat het geen goede lichting betreft. Dit worden ook juist niet onze nieuwe selectiespelers. Ik heb dat al eerder gezegd. Zelfs hun trainer, Gery Vink, heeft het nu ook gezegd. Het zou natuurlijk leuk zijn als er toch 1 bij is die ons verrast.

   1. De seijs

    Whahaha op de toekomst geweest widipietertje! Je hebt weer wat gehoord zo te lezen . Postbode widipietertje! !?????? Ja zelf had jij het nooit gezien , dus goed blijven opletten als je weer op de toekomst komt. Dan kan je hier weer wat vetrollen. Postbode! !???? Echt jij moet het van een ander hebben. Maar de namen zijn hier bekend, dus we zullen ze in de gaten houden. Mij benieuwen wie het wel gaat redden. Wordt vervolgd! ??????????POSTBODE WIDIPIETERTJE ???????

   2. -buitenkantje rechts-

    Hmm.. Reiziger (doelman) schijnt talentje te zijn.. Dijks goede opkomende linksback met goede voorzet. En De la Vega?

    1. Widi

     Reiziger is technisch goed. Coacht goed. Maar te klein. Mitchell Bakker heeft nog de leeftijd voor deze lichting, maar speelt al het hele seizoen in de onder 19. Speelde wel mee bij Future Cup. Hij is de beste linksback van deze lichting. Hij zou het eerste wel kunnen halen, maar speelde dus niet in dit elftal. De la Vega is een prima speler. Maar naar mijn mening niet zo goed dat hij in Ajax 1 komt. Begrijp me niet verkeerd: het zijn geen slechte spelers. Alleen niet goed genoeg voor Ajax 1. Meer beweer ik niet.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ok.. jij ziet deze jongens vaker, ik vang slechts af en toe wat op.

     2. Widi

      Misschien krijgt Reiziger een groeispurt. Maar binnen Ajax weet men natuurlijk al wel hoe lang hij zal worden. Niemand is blij met een mindere lichting hoor. Ik ook niet.

 2. Joep

  Goed gedaan. Knappe prestatie. Van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap.

 3. EugAjax

  Goed gedaan jongens! Ook O17 staat dus weer op de kaart. Nu doorpakken in ontwikkeling want we willen er een paar terug zien in Ajax 1 over aantal jaar???

   1. Prinsengracht

    Wat vind jij eigenlijk Litmanen? Is dit een sterke lichting? Of wat minder?

  1. dickst14

   hoezo zonder inbreng van Jonk???? En Ook zonder Cruijjf???? je vindt jezelf nog grappig ook met je nietszeggende idiote opmerkingen zo te zien.

   1. Prinsengracht

    Hij krijgt er ook nog 10 likes (1van zichzelf en 9 van anderen) voor Dickst. Voldoende aanmoediging voor hem om die rotzooi te blijven plaatsen.

    1. dickst14

     litmanen vindt niets van deze lichting. Litmanen was ook blij dat Jonk weg was.

     1. Peter en zijn Rockets

      Misschien zou Litmanen wel iets vinden als er een broertje van Veltman tussen zou lopen

     2. dickst14

      ja je zou haast denken dat ie verliefd is op Veltman. Misschien hebben ze elkaar wel een ontmoet in de Blue Oyster Bar

     3. Prinsengracht

      Kansloos. Veltman heeft een erg leuke vrouw. Of hij moet een dubbelleven leiden.

     4. Litmanen

      Grappig, geen klote verstand van dit elftal, dus gaan we een slachtoffer zoeken om ff lekker aan te pakken, want ja ons leven is natuurlijk wel heel beperkt. En we moeten hier natuurlijk wel bezig blijven, want wat zouden we anders in ons vrije tijd moeten doen?
      Ik vind helemaal niets van dit elftal. Heb ze een keer gezien en ben halverwege weggelopen. Allemaal een goede en dure kapper, weinig talent.

     5. Ajax Barcelona

      Ik snap het ook niet Litmanen, is toch geen enkele reden voor. Of ……. heel misschien je aanmoedigende reactie op het commentaar van de Seijs? Soort van, wie de bal kaatst? Maar joh, lekker laten gaan.

     6. Widi

      Heb je toch nog antwoord gegeven. Ik zou jouw woorden niet gebruiken, maar we zijn het eens dat deze lichting niet overloopt van het talent.

 4. Widi

  Wie nu beweert dat het geweldig is dat deze jongens kampioen zijn geworden terwijl Jonk niet meer bij Ajax is, geeft daarmee aan niets te hebben begrepen van de Ajax en JC filosofie. Het gaat er bij Ajax, JC en dus ook Jonk helemaal niet om dat jeugdteams kampioen worden. Het gaat er juist om dat van iedere lichting een paar spelers geschikt zijn of worden gemaakt voor Ajax 1. Eventuele kampioenschappen zijn meegenomen, maar zeker geen doel op zich. Het doel is om met name de betere spelers van een lichting zo goed mogelijk te maken. Ik neem het hier eigenlijk nooit op voor JC en Jonk. Anderen doen dat prima. Maar vandaag is op dit forum om 08.55 uur onzin beweerd. Ik begrijp ook dat dit is om bepaalde mensen uit te dagen. In plaats van die mensen heb ik nu gereageerd. Inhoudelijk. Zonder ziektes. En duidelijk.

  1. De seijs

   Jij snapt er dus niks van postbode widipietertje! Als je zo kampioen wordt dan moeten er echt wel toppers tussen zitten. Maar zoals jij het vertelt kan je dus kampioen worden zonder goede spelers. Ja en de andere teams waar ze tegen speelde hebben dus ook geen toppers in het vooruitzicht. je praat duidelijk vaders na wier hun zoon het net niet haalde bij deze lichting! Jezus wat onzin vertel jij toch telkens hier. Zet je zelf toch niet voor lul. En ga bij ab op schoot zitten. (daar ben je goed in)????????

   1. Widi

    En praat Gery Vink dan ook vaders na van jongens die hij zelf heeft moeten wegsturen? Ik begrijp dat jij mij graag voor lul wil zetten omdat ik jou vaak voor lul heb gezet. Mag. Hou ik rekening mee. Maar op de inhoud kom je tekort. Je hebt geen inhoud namelijk. Ik snap ook dat je het mij niet gunt dat ik die inhoud wel heb. Ik heb je al te vaak te kakken gezet. Daar is voor mij de lol wel af. Te makkelijk. Als je met mij wilt discussieren, kom met inhoud. Je had bijvoorbeeld een of meer spelers kunnen noemen en je had kunnen vertellen waarom die volgens jou wel Ajax 1 gaan bereiken. Dat zou interessant zijn. Die flauwekul waar je nu mee aankomt is dat niet.

    1. De seijs

     Widipietertje, Gery Vink zou zoiets nooit zeggen! Je zit weer te draaien om je gelijk te kunnen halen! Wij hier (sommige dan) weten wel beter! Het is al vele malen hier tegen jou gezegd, je begint op een dictator te lijken. Er is er maar een hier die het weet volgens jou, en dat ben jij. Heel triest. En voor lul zetten? ??? ????????????????

     1. De seijs

      Nee prinsengracht dat heeft hij niet gezegd op AS. Of je probeert hier de feiten te verdraaien, of je kan niet zo goed lezen. Ik ga maar van het goede uit. En dat is dat je het niet goed gelezen heb.

     2. Indojood

      De seijs naar AjaxTV kijken? Haha, geloof je toch zelf niet. Hij zit alleen maar op dit forum de domme lul uit te hangen.

     3. Widi

      Ik gaf alleen maar de bron aan omdat hij beweerde dat Gery Vink dit nooit zou zeggen. Daarna werd het overigens stil…….

  2. -buitenkantje rechts-

   Waarvoor dank! ?
   Hoewel een kampioenschap wel erg leuk is voor de noys hoor.. En is redelijke graadmeter voor het niveau, helemaal gezien ze ook de futurecup gewonnen hebben.

   1. Widi

    Ook het niveau van de futurecup was behoorlijk minder dan andere jaren. Anderlecht, met Ajax erg succesvol bij de FC, had ook een erg magere lichting. Ook daar heeft de staf van Anderlecht dat zelf bevestigd. Uitslagen zijn geen goede graadmeter. De enige goede graadmeter is zelf kijken.

    1. De seijs

     ?????tuurlijk en maar het bekende draaien van jou!????? En dat is ook bevestigd! !?????????????????

  3. Indojood

   Je zou bijna gaan denken dat Wim Jonk niet blank is. Om onverklaarbare redenen roept de man die het meest trouw is geweest aan Jopie, enorm veel weerstand op, ook onder mensen die beweren Cruijffiaan te zijn.

   1. -buitenkantje rechts-

    Het gaat hun niet om Cruijff of Jonk.. alleen om bepaalde personen op het forum uit de tent te lokken zoals Widi hierboven dat ook al zegt. Seys duidelijk met verkeerde been uit bed gestapt vanmorgen..

    1. Indojood

     Van de seijs kan je het verwachten. Maar Jonk roept veel weerstand op onder zelfbenoemde Cruijffianen. Hij zou een stoorzender zijn geweest en Jopie bewust hebben onthouden van bepaalde informatie en invloeden. De man heeft naar eer en geweten geprobeerd het plan Cruijff uit te voeren en slaagde daar als beste in. Hij heeft toentertijd met tekst en uitleg onderbouwd en verteld hoe de vork in de steel zat. Daar is tot op de dag van vandaag geen enkel tegenreactie op gekomen vanuit Ajax. De man is groot onrecht aangedaan.

     1. Widi

      Ik denk dat het meevalt. Zoals Seijs zijn er meer. Daarnaast zijn er ook veel supporters die redeneren: als je niet VOOR mijn club bent, ben je er TEGEN. Zodra Jonk weg was en een conflict met “Ajax” had, kon hij de boom in. Maar aks Jonk terug zou komen, zouden diezelfde mensen hem weer omarmen. Jij denk veel verder door dan veel anderen op dit punt. Eigenlijk is Eug de enige die regelmatig met argumenten is gekomen. Ik denk dat hij in zoverre gelijk heeft dat er wat mensen waren rondom Jonk die doorsloegen.

     2. Indojood

      Juist Eug noemde Jonk een stoorzender, hij heeft nooit kunnen uitleggen hoe en waarom. Kan best zijn dat mensen rondom hem doorsloegen. Zoals Jopie zei iedereen maakt fouten. Maar die los je op. Ach, ik heb er al zo veel over gezegd. Wat voor mij doorslaggevend is wat Jopie over Jonk heeft gezegd in zijn boek. Daar kan echt geen misverstand over bestaan. Hoop dat Jonk terugkeert als trainer (hij heeft zelf aangegeven dat ie dat wil) als opvolger van PB over een paar jaar.

     3. Ajax Barcelona

      Dat zou heel erg mooi zijn Indojood, heel erg mooi. Jonk in het Johan Cruijff stadion als trainer. Er komt dan een volle glimlach op de mond van JC daar boven ?

     4. De seijs

      Ik zie dat je geluisterd heb ab?? nu ook nog normaal discuseren en je kan misschien weer een beetje uit je puinhopen te voorschijn komen!?? (maar wel luisteren hè!!)???

     5. Prinsengracht

      Het zou naar mijn mening goed zijn als Jonk dan eerst nog een andere club gaat trainen. Maar hij heeft andere plannen denk ik.

     6. EugAjax

      Indojood. Ik neem aan dat jij onder “nooit kunnen uitleggen hoe en waarom” verstaat dat ik je niet heb kunnen overtuigen ervan. Geeft helemaal niks wij denken over gedrag Jonk structureel anders. Ik heb meerdere malen uitgelegd. Nu puur alleen nog even wat ik onder stoorzender versta.
      Jonk was hoofdopleiding en lid TH. Dan heb je grote verantwoording en dan behoor je je verantwoordelijkheid te pakken. Feit dat hij niet kwam opdagen kan niet in een professionele organisatie. Dat heeft hij ruim een jaar gepresteerd. Dat vind ik stoorzenden. Wat ten tweede nog erger is dat is als je niet je zin krijgt in een democratie (meeste stemmen voor) dat je dan info naar buiten gaat lekken: stoorzender actie. Jonk vond het geen zin meer hebben en zich niet meer passen in beleid wat Ajax voerde. Als je dan een grote kerel bent hou je de eer een jezelf. Stoorzender actie.
      Nogmaals als opleider is hij heel goed. Als manager niet. Nu wil hij zelf nooit meer jeugdopleiding doen.
      Maar goed hij is nu volledig op zijn plek. Hij kan nu visie Cruijff overal uitdragen naar zijn inzichten. Dat is wat hem gelukkig maakt. Wij worden het niet eens maar je kan me niet ontzeggen dat ik dingen nier inhoudelijk uitleg. Je bent het alleen oneens. Ja dat kan!!

     7. Indojood

      Je bent een Cruijff fan, je gelooft in zijn plan en visie maar je weigert de inschatting en conclusies van Cruijff over zijn plan en de invulling die Jonk eraan gaf, te accepteren.

      Dat is voor mij onbegrijpelijk, ja!

     8. EugAjax

      Indojood. Ik zie Cruijff fan zijn los van zijn loyaliteit naar Jonk toe. Dan omschrijf ik het beter. Ik denk ook niet dat het kwestie is van niet accepteren van Johan zijn inschattingen en conclusies. Ik denk alleen dat het veel genuanceerder ligt dan de vertaling die de meesten (en dan bedoel ik niet jouw persoontje) hieraan geven.
      Ik zit in dit perspectief nog met vele vragen die nooit beantwoord kunnen worden.
      – waarom heeft Johan de andere voetbaljongens nooit echt afgevallen? Zelfs niet in zijn boek.
      – wat precies van plan Cruijff heeft Ajax op dit moment laten varen?
      – waarom werd Johan gematigder van toon toen hij in Amsterdam met andere voetbaljongens heeft gesproken?
      – hoe stond Johan in feit dat entourage om Jonk heen bepalend werd ipv toevoegend?
      – zijn beste vriend gaf aan in VI dat hij en Johan besefte dat kritiek binnen Ajax vnl ging over de entourage van Jonk en niet over Jonk zelf. Daarbij gaf zijn vriend aan “als Johan niet ziek geworden was had hij wat aan die situatie gedaan”. Wat bedoelt zijn vriend daarmee? Wilde Johan die entourage aanpakken? Of juist de voetbaljongens? Zeg het maar, ik vermoed de entourage.

      Ik heb nog wel meer van dit soort vragen waardoor ik denk dat het allemaal tov andere voetbaljongens genuanceerder ben.
      Maar als laatste en belangrijkste. Cruijff is zoveel meer dan plan Cruijff (wat trouwens niet alleen zijn visie was maar een samenkomen van verschillende visies van heel veel Ajax iconen). Zijn kijk op leven, zijn voetbalkwaliteiten, zijn visie op topsport, zijn betrokkenheid bij minder validen kinderen, zijn doel om sportmensen op te leiden, zo kan ik uren doorgaan. DAT alles maakt mij fan van deze man. En ja je kan weleens van mening verschillen over dingen. Dat kan natuurlijk niet weg nemen dat je fan van iemand kan zijn. Maar goed wsl ook daar verschillen we nog steeds van mening!

     9. Ajax Barcelona

      Ruijff heeft de voetbaljongens niet bij naam afgevallen. Hetgeen Cruijff schrijft over de situatie en hoe hij van mening is dat hij in steek is gelaten zegt meer dan genoeg. Het niet specifiek namen noemen is netjes van hem maar zijn teksten zijn duidelijk genoeg.

     10. Ajax Barcelona

      Daarnaast is het inmiddels wel zo ongelooflijk duidelijk waarom Jonk niet meer aanschoof dat het toch minstens apart is om Jonk hierin verwijten te maken i.p.v. de andere 3 heren die aan tafel zaten. Om hier de term democratie aan te hangen is toch echt op zijn minst lachwekkend, sorry.

     11. Litmanen

      Eug, elke keer weer worden mensen hier die, of het niet helemaal in plan Cruijff zien, of mensen die vinden dat Jonk zijn vertrek volledig aan zichzelf te danken heeft, volkomen neergesabeld omdat je dan anti Cruijff bent.

      Zeg maar, wat Erdogan nu in Turkije doet. Of je verafgood hem, of je vertrekt achter de tralies.

      Voor die gasten is er geen tussenweg.

      In elk ander bedrijf was Jonk al veel eerder naar huis gestuurd. Niet op belanrijke vergaderingen verschijnen wordt nergens geaccepteerd. Er zijn hier mensen die beweren in het bedrijfsleven leiding te hebben gegeven over medewerkers. Nou, uit eigen ervaring, een dergelijke houding leidt altijd tot ontslag.
      Als iemand echt de moeite waard is probeer je hem aan boord te houden. Is iemand niet bereid water in de wijn te doen, dan is het jammer.

      Cruijff is een icoon, qua voetballer, als trainer en als mens. Maar ik blijf bij mijn standpunt dat niemand in de wereld in staat is om zo’n verschrikkelijk moeilijk bedrijf als Ajax is, op afstand te sturen en te besturen. Zeker niet als zich problemen gaan voordoen zoals met Jonk.
      Jonk had mensen om zich heen verzameld die niet met het plan Cruijff of met Ajax bezig waren, maar vooral met hun eigen carriere. Ik blijf er bij dat Cruijff dat -door de afstand – te laat heeft gezien.

      Op dit moment maakt Jonk carriere door vooral adviezen te geven. Ik denk dat hij dat vooral moet blijven doen, want verantwoordelijkheid nemen voor zaken is een heel ander verhaal.

      De ziekte en het overlijden van Cruijff heeft er voor gezorgd dat hij zijn werk niet kon afmaken. Die grijze deken zal altijd voelbaar blijven. Helaas is niemand, dus ook niet Jonk en/ of Jordi ( die helemaal geen Ajaxverleden heeft) in staat zijn plaats in te nemen.

      Ik hoop dat nu voor eens en altijd duidelijk is dat ik en een aantal andere mensen hier niets tegen Cruijff hebben of hadden. Maar iemand blindelings in alles volgen zonder argumenten is iets anders.

      En iets heel anders. Er worden opmekingen gemaakt over het aantal duimpjes die Eug krijgt. Denk maar eens na waarom mensen wel duimpjes geven en verder niets schrijven. Dat zou kunnen liggen aan de asociale en volkomen doorgedraaide reacties op kritische stukjes als het figuren als Jonk betreft.

     12. Ajax Barcelona

      Tsja Litmanen, sorry maar je hebt van mijn standpunt inzake Jonk en Cruijff in ieder geval niets begrepen. Als er in mijn ogen iemand een blinde volger is zoals jij dat noemt, dan ben jij dat. Zie je opstelling richting Veltman bijvoorbeeld en je steun richting Bosz hierin. Ook ben ik persoonlijk van mening dat jij je weigert in te lezen in de werkelijke gedachten van Johan aangaande het sturen op afstand. Zijn gedachten hierover zijn bij velen helder, staan ook beschreven maar ik heb het idee dat jij beschikt over beperkte informatie gezien je houding richting Jaap de Groot. Verder heb ik persoonlijk grote waardering voor mensen die in iets geloven wat, wederom in mijn ogen, goed is en daarin hun poot stijf houden. Je doet geen water bij goede wijn. Dat jij de argumenten van d andere partij niet ziet, daar kan ik niets aan doen, dat is gewoonweg jammer. Dat jij uiteindelijk waarde hecht aan duimpjes …. ach, het wordt hoog tijd dat dat rare fenomeen wordt afgeschaft. V.w.b. De doorgdraaide reacties …… lees ook je eigen stukjes eens terug, ook hier is van toepassing: wie de bal kaatst…….. en het argument dat het bij jou als eerste zou zijn gebeurd is uiteraard kul. Wat je niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet zou dan voor jou moeten gelden. Als laatste hoop ik toch echt, wedrom persoonlijk, dat Jonk binnen nu en maximaal 5 jaar zal terugkeren bij Ajax. Het liefst als hoofdtrainer, het zal Ajax enorm veel goed doen, dat staat voor mij buiten kijf.

     13. EugAjax

      Litmanen ja dat was me ook al opgevallen. Het blijft voor mij apart fenomeen dat indien je wat aanmerkingen op Jonk en vooral zijn entourage hebt dat je dan volledig anti Cruijff moet zijn. Heel apart en vervelend. Maar goed ik heb het nog een keer proberen uit te leggen en met Indojood is er zeker te discussieren over dit punt, maar met dat eerder door mij benoemde kwartet lukt dat echt niet.

     14. Ajax Barcelona

      Niemand zegt dat je anti Cruijff bent. Je bent fan van de voetballer Cruijff maar niet van de vidie zoals hij die uitdraagt. Dat zijn twee verschillende zaken. Er valt prima over te discussieren, heel misschien zou het ook wel eens een beetje aan jou kunnen liggen. Ik heb het gevoel dat je zegt andere meningen te accepteren maar dat blijkt niet uit je stukjes. Voor mij en anderen zo denk ik, ben je niet overtuigens genoeg om het mij anders te laten zien. Omgekeerd hetzelfde en dan heb je een verschil van mening. Feit is wel dat ik diverse mensen ken die consequent zijn in hun mening en wat mij opvalt, maar dat is persoonlijk, is dat jij nog wel eens draait. Maar goed, dat is jouw keuze. Je stelling dat er met een kwartet (?) niet te discusieren valt vind ik persoonlijk een aparte opvatting.

     15. Widi

      Ik ben even vergeten of ik nu wel of niet tot jouw kwartet behoor. Maar volgens mij heb ik met jou nog nooit over JC of Jonk gedicussieerd. Iedereen mag de eerste zijn om niet meer te communiceren met iemand waarmee niet te praten valt. Jij kondigt steeds aan dat je niet meer met AB zult praten. Misschien moet je je daar een keer aan houden. Geen verplichting. En misschien is het ook verstandig als je niet meer over hem praat hier. Want je lokt van alles uit. En daarna ga je klagen dat je aangevallen wordt. Hetzelfde geldt overigens ook voor Litmanen. Ook AB zou er verstandiger aan doen om jullie links te laten liggen. Tot slot een petsoonlijk verzoek: praat svp niet negatief over mij, doe het dan gewoon tegen mij. Dan kan ik beslissen of ik me zal verweren. De laatste keer dat ik over jou sprak, was dat positief. Dit bericht is zo democratisch mogelijk bedoeld. Er volgens zeker geen maatregelen zoals opsluiting, ontslag of erger. Als je begrijpt wat ik bedoel.

     16. EugAjax

      Heren toch weer even in 1 maar wel naar jullie apart.
      AB ik zie de laatste twee dagen dat je je oude naam Ajax Barcelona in ere hebt hersteld en nu in 1 keer met inhoud probeert te discussieren. Blijkbaar hebben de woorden van Indojood effect gehad. Hulde. Nu nog even afwachten of je dit volhoud…..
      Widi onvoorstelvaar dat jij nu net doet of je je van geen kwaad bewust bent! Laatste bijdrage positief? Zo dat is mooi en die dertig ervoor dan. De laatste keer nam jij het woord over Jonk discussie en toen werd ik een racistische kant opgeduwd. Daarna mag je zelf terug lezen of je sindsdien heel positief bent.
      Beide
      Als laatste keer een uitleg. AB al veel langer en Widi sinds mijn vakantie in Noorwegen. Ik hoef maar wat te posten of er verschijnt een commentaar en nee niet inhoudelijk (o ja AB laatste twee dagen wel). Maar ik neem toch aan dat jullie niet er van uitgaan dat je iemand dood kan wensen, racisme in schoenen wil schuiven, commentaar hebben op karakter etc en dan na 1 positieve bijdrage moet ik jullie posiief benaderen? Laat me niet lachen. Gaat niet gebeuren.
      Litmanen en BR hebben gelijk ik moet jullie links laten liggen. En ja dat zal ik dus ook doen. Ik wil alleen vandaag nog even uitleggen dat of 1 keer positief schrijven (geen idee waar je dat deed trouwens, maakt me ook echt niet uit) of in 1 keer de oude AB uithangen omdat Indojood jou (AB) terecht wijst.
      Hou me ten goede heel positief en ga er vooral mee door. En ik blijf hopen dat jullie mij ook links laten liggen. Want het is best lastig en frustrerend als jullie dat blijven doen. Maar hey je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Ik laat kwartetten vanaf nu voor kaartspelen

     17. Widi

      Ik heb gevraagd of je niet negatief OVER mij wilt schrijven. Tegen is geen punt. Dan dien ik je van repliek. De laatste keer schreef ik over jou wel degelijk positief. Door te stellen dat jij wel argumenten gebruikt als je je tegen Jonk c.s. keert. Mij links laten liggen is prima. Maar mij dan wel indirect aanvallen is niet prima. Dan krijg je een “Noordkoreaanse” reactie. Maar dat zal niet nodig zijn.

     18. EugAjax

      Dus even voor de goede orde Widi. Jij kan dus of direct of indirect tegen mij tekeer gaan? En andersom ind je verwerpelijk en komen er nu al Noordkoreaanse reacties? Ach ik vind het prima. Geen woord meer over of richting jou en ga jij dan lekker door tegen mij geen probleem weet ik waar ik aan toe ben. Dank je voor je helderheid !

     19. Widi

      Ik zou het niet hebben geschreven als ik zelf van plan was om jou indirect aan te pakken. Mijn voornemen is om me zo weinig mogelijk te ergeren aan jouw bijdragen, er zo weinig mogelijk negatief op te reageren en om wel positief te reageren als dat aan de orde is. Ik had gehoopt dat je de humor van Noordkoreaans kon inzien. Enfin, je hebt nu echt duidelijkheid.

     20. EugAjax

      Lees je bijdragen indirect aanpakken is al lang gebeurd man. Verder mag je positief zijn, je mag je ergeren, je mag mijn inhoud helemaal afkraken geen enkel probleem maar dat gelul over mij racisitsche kant opduwen, en alles wat in die categorie valt ben ik super zat en met mij meerdere. Zie bijv hints van JohnDoe dat we een tina forum beginnen te worden. Ik kan hem geen ongelijk geven dus vandaar beter om kwartetje te laten liggen. Dus ook duidelijk van mijn kant

     21. Prinsengracht

      Als jij je met een erkend racist als De seijs inlaat, heb je Widi niet nodig om in de racistische hoek terecht te komen Eug. Iedereen kan zien dat jij je nog niet racistisch hebt uitgelaten. Maar het helpt niet als je zij aan zij gaat met De seijs. En jouw argument dat iets pas beledigend of racistisch is als het rechtstreeks tegen jou wordt gezegd is erg kortzichtig. Van racisme zou je ook afstand kunnen nemen als het niet rechtstreeks tot jou gericht is. En dat doe je dus duidelijk niet.

     22. EugAjax

      Prinsengracht. Deze reactie laat dus precies zien waarom jij op kwartet stapel ligt……..en even voor de goede orde ik heb het er twee keer met Seijs over gehad. Seijs bepaalt zelf hoe hij reageert op grappenmakers als AB. ik heb gevraagd om uitspraken die verkeerde kant op gaan achterwege te laten juist omdat grappenmakers als jij en Widi mij nu die kant willen opduwen. Ook voor jou dus vanavond nog een keer uitleg. En laat me raden de vierde zal vanavond ook nog wel langskomen. Het is echt zo een georganiseerd kwartet. Als de 1 reageert of er word er 1 van repliek gediend dan komen de andere drie er meteen bij. Wel schattig. Ga zo door echte loyaliteit!!

     23. EugAjax

      O ja PG mss moet je ook even bij jezelf te raden gaan waarom mensen als Seijs en Litmanen nooit tegen mij die teksten hebben? En dat ik normaal over voetbal met ze praat. Hoe zou dat nou toch komen? Wsl omdat ik beide gewoon met voetbalteksten benader en geen ruzie zoek

     24. Prinsengracht

      En omdat je van De seijs zijn racisme voor lief neemt. Never mind. Komen we niet uit.

     25. Ajax Barcelona

      Eug, ik ben geen asiekzoeker. Seijs heeft een bloedhekel aan asielzoekers. Seijs veroordeeld mensen met een andere kleur. Dit doet hij zonder dat ik er iets mee te maken heb, geheel uit eigen beweging als eerste reactie op een onderwerp. Met hem laat jij je in en dat geeft te denken en daarmee zet je jezelf in een bepaalde hoek. Racisten en mensen die met racisten enigszins op vriendschappelijk basis omgaan staan bij mij op hetzelfde niveau. Aan dat soort loyaliteit heb ik hekel. Oh ja, deze reactie staat volledig los van PG maar is puur een reactie op jouw bijdrage.

     26. EugAjax

      Prima heren denk wat jullie willen denken. Iedereen op forum kan of zal bevestigen dat ik niks met racisme van doen heb. Jullie doen maar. En ach we dachten AB dat je weer beetje de oude werd helaas je bent nog steeds dezelfde. Jammer ik had hoop dat Indojood echt tot je doorgedrongen was. Ach valse hoop. Het ga je goed man.

     27. EugAjax

      Wel grappig dat drietal PG PR en AB steeds op 5-6 min van elkaar reageren……….toeval?

     28. Widi

      Eug, jij wil helemaal niet dat het stopt. Je blijft ook aan de gang. En ik reageer nu omdat het reclame is bij voetbal inside……hoef je daar niets achter te zoeken.

     29. EugAjax

      Klopt Widi ik vind het zo prettig dat ik door jullie drie voor racist word uitgemaakt en of me willen linken eraan. Doe toch normaal. Ik probeer mezelf daar tegen af te zetten maar jullie drie laten weer zien dat dat niet werkt. En o ja geef eens antwoorden op de vragen die ik je stelde toen je me wilde linken aan racisme. Laat maar ook jullie zijn echt te erg en schande voor dit forum, maar hey slechts mijn mening

     30. Widi

      Zo. Weer reclame. Volgens mij is jou uitgelegd dat je niet echt als een racist wordt gezien. Als ik je een er een heel groot plezier mee doe, wil ik best vragen beantwoorden. Moet je ze wel nog een keer stellen. Want ik heb geen idee meer waar het over ging. Kom anders morgen eind van de middag even naar de Toekomst.

     31. Widi

      In plaats van te reageren, ga je bij een ander topic huilen. Enkel en alleen om mij en een paar anderen te kijk te zetten. Alle mensen die niet alles lezen, kunnen nu denken dat ik of anderen jou echt een racist genoemd hebben. Jij weet dat het niet waar is. Iedereen die alles leest, weet dat ook. Maar jij vindt het nodig om anderen iets te laten denken wat niet gebeurd is. Onder meer ten koste van mij. Je strijdt niet met open vizier. Durf je dat niet? Kun je mij niet aan? In plaats daarvan huil je op een ander topic krokodillentranen. En zeg je dat je het beu bent. Terwijl je zelf ook maar door blijft gaan. En maar door blijft gaan. En maar door blijft gaan. AB besloot gelukkig weer inhoudelijk te worden. En wat doe jij? Blijven sarren in de hoop dat hij weer uit zijn slof schiet. Je bent geen haar beter dan de mensen die jij het een en ander verwijt. Je bent zelfs minder. Want die anderen komen tenminste nog uit voor wat ze doen. En jij huilt, terwijl je zelf maar doorgaat met zuigen en uitdagen. Make up your mind Eug.

     32. EugAjax

      Widi jij bent altijd een man die precies op geschreven woorden let en dat letterlijk neemt. Nu schrijf je aan mij
      In je een na laatste bijdrage “volgens mij is jou uitgelegd dat je niet echt een racist bent”. En toen ik op vakantie was kon iedereen lezen in je bijdrage naar mij toe over Seijs en Sylvana Siemons waar je op doelde.
      Je schrijft vanavond “niet echt” dat had dus “echt niet” moeten zijn. Nee ik ben niet bang voor je maar ik ben dat gelul van jullie kwartet zo zat dus gaf ik Litmanen gelijk dat er meerdere mensen al verdwenen zijn door jouw vriendje. Nu duidelijk? Bespaar je jezelf reageren want ik ben nu wel klaar met je

     33. Widi

      Maar er is niemand verdwenen. Jij en AB zijn de enigen die steeds dreigen met afscheid. En jullie gaan allebei toch niet weg. Als jij stopt met zuigen, zul je veel anderen een plezier doen. Want als je niet zuigt en stangt, krijg je er ook geen reactie op. Nogmaals, Seijs is een erkend racist. Omdat je weinig steun voelde, was je maar al te blij met zijn steun. Steun die alleen was gebaseerd op zijn afkeer van AB en mij. Dat je geen moeite hebt met een racist als je niet racistisch is tegen jou, blijft een slap verhaal. Lekker makkelijk. Je bent volgens mij blank. Het is vooral zo slap omdat je naar mijn inschatting inderdaad echt niet een racist bent. Vanavond gaf ik een weergave van wat hier eerder over geschreven was. Daarom moest het niet echt zijn ipv echt niet. Omdat het wel moet kloppen. Een forum is er voor discussie en het liefst op de inhoud. Inhoudelijk is AB een prima forumlid. Zijn uitwassen hoeven voor mij ook niet. Maar erken dan ook dat jij, Litmanen (2e ring) en Seijs hem enorm uitdagen. Het staat je vrij om te reageren. Zoals het je ook vrij staat om te reageren als er weer eens een racistische uiting is op het forum.

     34. Ajax Barcelona

      Ik ben dus AB, PG en PR en ik heb Indojood teleurgesteld. Het zal aan mij liggen maar volgens mij moet Eug iemand anders bedoelen. Was even “bang” dat het om mij zou gaan. Back to soccer ??

     35. Peter en zijn Rockets

      Zo. Zijn jullie nu een keer klaar men zun allen. Jullie worden het nooit eens. Nerges over. Kap er gewoon lekker mee.

     36. Ajax Barcelona

      He he ….. kwartet ???? spelletje is uit. Waar bleef je man, het is jouw schuld hoor datvhetvzo lang duurde. Bloedhekel aan die lange spelletjes ?

     37. Ajax Barcelona

      Beste EugAjax: 1) ik verander van naam zoals een kameleon van kleur. Niemand op het forum kan mij terecht wijzen want ik ga mijn eigen weg. Ik blijf reageren op wie ik wil, ook dat mag duidelijk zijn. Wel een verzoek, gelijk aan die van Widi: of niet reagern of gewoon op mij directvrageren, niet via via dat is gewoon niet netjes. Dat is de laatste twee dagen in jouw ogen normaal reageer heeft een persoonlijke reden en heeft niets te maken met vragen, verzoeken of watcdan ook van anderen. Ik ben AB en niemand anders en als anderen bij toeval hetzelfde denken is dat een prettige bijkomstigheid. V.w.b de doodswensen: apart dat je Litmanen dan wel positief benaderd. Zoals gezegd, zelfs van Breukelen mocht van hem afgeschoten worden. Daarvheb ik je niet over gehoord. Verder verzoek ik je wat beter op te letten want de afgelopen jaren hebben er diverse inhoudelijke discussies van mij op het foeum gestaan. Meer inhoudelijk dan …… pestend. Maar de inhoud is niet altijd gelijk aan jouw zienswijze dus daar zou het aan kunnen schorten. Kortom ik doe niets “in een keer”, ik doe wat ik wil. Dat is mijn uitspraak en daar moet je het mee doen.

     38. EugAjax

      Even mbt Litmanen. Waar heeft hij mij aangevallen? Nergens. Heel inhoudelijk praat ik met Litmanen over voetbal. En dat hij jou met gelijke munt terugbetaald en benaderd ja dat vind ik persoonlijk niet erg. Maar dat zal je toch begrijpen. Na jouw doodwensingen en bedreigingen? Ik ben niet zo scherp als Litmanen en het is niet helemaal mijn stijl maar mbt jou heb ik daar echt geen probleem mee. Zo en nu moet ik luisteren naar BR en Litmanen ciao

     39. dickst14

      Dat heb ik ook al geschreven een jaar geleden. Dat zou echt fantastisch zijn Indojood.

   2. Widi

    Dit heeft niets met Wim Jonk zelf of zijn huidskleur te maken. Dit is alleen bedoeld om AB uit zijn tent te lokken. Gaat niet om inhoud. Dat ik dan reageer, is mooi meegenomen. Kan de gebruikelijke onzin weer op mij worden losgelaten. Ik reageerde in eerste instantie op BR. Die komt zoals altijd terug met een inhoudelijke reactie. Daar reageer ik dan weer op. Dat is leuk. En daar spreekt belangstelling en liefde voor Ajax uit. Een paar anderen lijken vooral uit te zijn op likes/gelijk halen/kibbelen om het kibbelen. Mag. Ik doe er ook wel eens aan mee. Maar de inhoud is toch eigenlijk het leukst. Daarom heb ik gisteren wat mensen genoemd waar het leuk mee discussieren is. Van die paar anderen wil ik eigenlijk wel af. Negeren is de enige optie.

     1. Widi

      Indojood, logica is te begrijpen. Voor onwetendheid kun je alleen begrip opbrengen.

 5. JohnDoe77

  Offtopic; jullie moeten echt met zijn allen op het viva forum een zeik-theekransje beginnen! En “jullie” weten wel wie ik bedoel! Maakt niet uit wat het artikel precies is, jullie lopen altijd op elkaat te zeiken! Zo vermoeiend! Stelletje wijven!

 6. Ajax Barcelona

  Widi, even een reactie op die van jou van 10.19. Ik doe de reactie hier anders komt hij net verkeerd te staan vrees ik. Mooie uitleg van waar Cruijff en Jonk voor staan tijdens traject voorafgaand aan het eerste van Ajax. Het gaat knderdaad niet om resultaat als hoofdreden maar om de ontwikkeling en groei van de spelers. Zelf kom ik (nog) niet op de toekomst dus ik hou me dan een beetje vast aan jou conclusies ?. Zoals jij het aangeeft zou er sprake kunnen zijn van een gat in de doorstroom van eigen jeugd en dat is eigenlijk iets waar ik al bang voor was. Het is natuurlijk leuk voor die gasten dat ze kampioen worden maar er moeten er natuurlijk wel een paar door kunen stromen. Als dat niet het geval is gaat zich dat al wreken bij de A1 en jong Ajax straks laat staan bij Ajax 1. Veel mensen staren zich in mijn ogen nu blind op het veldspel van dit jaar bij Ajax 1 en ook wel bij jong Ajax. Het is natuurlijk al veel leuker om naar te kijken maar er is nog een lange weg te gaan. Volgend seizoen en mogelijk het seizoen daarop moeten we eigenlijk fluitend kampioen kunnen worden en tweemaal minimaal overwinteren in de CL. Daarna vrees ik voor de eerste problemen. De lange termijn visie is zo belangrijk en die mis ik toch echt op dit moment.

  1. Widi

   Je hebt natuurlijk ook te maken met het aanbod van talenten. Ik ga er nog steeds van uit dat Ajax de beste talenten van Nederland heeft. Maar het kan zo zijn dat er lichtingen zijn die gewoon geen spelers voor Ajax 1 opleveren. Dat is altijd geweest. In de jaren-80 hadden we Vanenburg, Rijkaard, Kieft. Maar de jaren ervoor was het ook erg mager. Als ze er niet zijn, doe je daar niets aan. Ajax heeft geprobeerd het op te vangen door buitenlandse spelers te halen. Zelf geloof ik daar, uitzonderingen daargelaten, niet zo in. Hoe dichter bij Amsterdam geboren en opgegroeid, hoe groter de slagingskans bij Ajax. Is mijn mening. Ook met mindere lichtingen moet natuurlijk wel gewerkt worden. Jonk was daarin nuttig geweest. Maar ook hij zou niet 25 jaar bij de jeugd blijven denk ik. Voor de nabije toekomst: De onder 19 zal komend jaar wat minder zijn en het jaar erna nog minder. Het is weer wachten op goede lichtingen. En goed blijven werken op de Toekomst.

   1. Litmanen

    Widi ik ken je persoonlijk niet, maar blijkbaar komen we allebei regelmatig kijken wat eraan de basis gebeurt. Op dit forum de discussie aangaan met mensen die niet eens de moeite nemen om belangrijke wedstrijden van het eerste te zien “omdat ik niet altijd zin in voetbal heb”, nooit op de toekomst zijn maar wel “het boek” uitpluizen om de teksten hier te gebruiken om hun gelijk te halen, op die mensen reageer ik niet meer.
    Jij ziet wat ik ook zie, namelijk dat je wel drie Jonks op het veld kan zetten, maar als het er niet in zit, dan komt het er niet uit.
    De huidige, talentvolle, generatie, die nu doorbreekt, waarvan door de technische staf ook dankbaar gebruik gemaakt wordt, heeft zijn talent ook niet aan Jonk te danken.
    Dat zullen we de komende jaren merken als de spoeling weer een stuk dunner is.

    Hopelijk kunnen we in dekomende tijd nog een paar pareltjes vinden van het kaliber Dolberg of Sanchez.

    1. Ajax Barcelona

     Litmanen, waarom reageer je toch terwijl je zegt niet te reageren. Ik heb dit seizoen van de thuiswedstrijden van de competitie 1 wedstrijd gemist. Wat is er daarnaast in godsnaam mis met “ik heb niet altijd zin in voetbal”. Persoonlijk vind ik het heel gezond dat ik ook andere prioriteiten heb. Gelukkig zelfs. Ik zie supporters huilen als hun club verliest, dat heb ik niet. Maakt me dat geen echte supporter? Als je zegt niet te reageren, reageer dan ook niet via het commentaar van een ander dat is heel erg zwak. Oh ja, komende woensdag is overigens niet zo’n belangrijke wedstrijd want ik ben er bij. V.w.b. “Gelijk halen” …….. ehhh Veltman ….. Bosz?. Dat noem ik proberen gelijk te halen. We spreken dus gewoon af, ik blijf reageren op alles wat los en vast zit wanneer mij dat uit komt en jij richt je op andere forumleden en niet meer, ook niet indirect, op mij. Of je moet niet zonder mij kunnen en dan is mijn tip: gewoon blijven reageren, veel makkelijker ook hoor. Overigens heeft een groot deel van de huidige talentvolle generatie eigen jeugd wel een hoop aan Jonk te danken. Dolberg en Sanchez zijn niet uit eigen jeugd dus niet te vegelijken. Dolberg heeft puur mazzel gehad dat Bosz hem nog een keer flink heeft gewaarschuwd anders was hij alweer vertrokken. Overigens kan je een voetballer een hoop dingen leren waarvan je denkt dat het er niet in zit. Daar heb je echter wel de juiste begeleiding voor nodig anders wordt er inderdaad van teveel voetballers gezegd dat ze “het” niet hebben. Je moet wel weten waar je aan moet werken bij de jeugd en dar had Jonk, dankzij Cruijff, feilloos door. Oh ja, sorry dat ik nooit op de toekomst kom, net als duizenden andere Ajax supporters, waardoor ik mij natuurlijk totaal geen goed beeld kan vormen van wat er allemaal wel of niet aan de hand is.

     1. Ajax Barcelona

      Oh ja, welk vak zit jij woensdag? Ik 425, wie weet treffen we elkaar of …… ben je er niet bij??

     2. Ajax Barcelona

      Laatste oh ja, ik lees nu dat je commentaar had op het uitpluizen van teksten. Was al je commentaar nu bedoeld voor EugAjax en niet voor mij? Ben ff beetje in verwarring.

 7. Widi

  Heerlijk om Vertonghen en Alderweireld bezig te zien bij Tottenham Hotspurs. Die twee maak je niets meer wijs. Vergeet ik haast Eriksen. Ook die is nog beter geworden. Als we die drie nog hadden……

 8. Prinsengracht

  De aanblik van Wout Weghorst is goud waard! Ik vind dat de minst sympathieke speler van de eredivisie.

  1. Ajax Barcelona

   Nou moet je wel vaak een etter zijn om je staande te houden als prof voetballer maar in het geval van Weghorst heb je wel gelijk ……. erg onsympathiek.

Comments are closed.