Jong Ajax veegt kampioen VVV Venlo van de mat: 1-4

Jong Ajax heeft vrijdagavond het competitieduel tegen kampioen VVV Venlo met 1-4 gewonnen. De ploeg van Marcel Keizer gaf een ware voetbalshow weg in Venlo en stond na 23 minuten al met 0-3 voor door doelpunten van Mateo Cassierra, Kenny Tete en David Neres. Na rust kwam VVV op 1-3 maar het was Vaclav Cerny die tien minuten later de 1-4 tegen de touwen schoot. Door de overwinning komt Jong Ajax op 73 punten en speelt op de laatste speeldag thuis tegen SC Cambuur in een rechtstreeks duel om de tweede plaats.

Opstelling Jong Ajax: Diederik Boer, Kenny Tete (70. Pelle Clement), Deyovaisio Zeefuik, Carel Eiting, Jairo Riedewald (69.Damil Dankerlui), Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, David Neres (55. Leon Bergsma), Mateo Cassierra, Vaclav Cerny

Bron: Ajax.nl

Related posts

32 Comments

 1. dickst14

  Tete moet niet te veel scoren hoor. Dan valt het voor Bosz helemaal niet meer uit te leggen. Of hij moet een buitenechtelijke relatie hebben met de Litmanen van deze site.

  1. Geroldkohlen

   ??? was ook nog eens een goede goal met zijn hoofd dickst! maar nouri was ook weer erg goed 3x een assist!

  1. HURBIE

   VVV was toch al kampioen dus waarom zullen zich inspannen
   Maar ondanks dat toch een goeie prestatie

 2. -buitenkantje rechts-

  Eredivisie waardig team! De kampioen van de Jupiler League werd weggevaagd..
  Nouri als architect en aangever..?

 3. ajacied078

  wat een opstelling man 🙂 en dat voor een 2de elftal. deze opstelling is duurder dan heel vvv bij elkaar haha

 4. Prinsengracht

  Nouri was weer uitblinker. Maar die krijgt nauwelijks speeltijd in Ajax 1. Misschien komend seizoen.

 5. ajaxpers

  Het blijft schandalig dat Tete en Riedewald zo door meneertje Bosz verwaarloosd worden.

   1. Peter en zijn Rockets

    Je hebt natuurlijk gelijk Charka. Maar voor mij zijn het kampioenen. Inclusief de trainer.

    1. Charka53

     Ja Peter voor mij is Ajax 1 ook de kampioen Alleen de ranglijst geeft iets ander aan

     1. Prinsengracht

      Heb jij dat “touché” (ja met een streepje op de e) niet van iemand gejat? Valt me op dat jij hem in veel dingen nadoet. Zou me niets verbazen als je een stille bewonderaar bent. 🙂

 6. EugAjax

  Gebeurt heel vaak dat de ploeg die kampioen is geworden weekend erna slechte beurt maakt. Vooral als ze dan tegen Ajax moeten?. Zie Ajax – Feyenoord 6-0 in jaren 90. Desalniettemin zeer goed spel van een heel goed Jong Ajax. Het is een goed seizoen geweest en veel individuele vooruitgang bij spelers. Hopelijk zien we er paar volgend jaar (nog vaker) terug bij eerstr. Daar is het om te doen!

 7. Iamsterdam2015

  Klopt EugAjax maar ik ben bang dat er een paar zijn die een niet nog een jaar als bank/tribune vulling gaan fungeren. Ik denk dat een Riedewald, en Tete sowieso na dit seizoen klaar zijn met bosz en dat een Nouri al aardig op weg is om ook elders zijn geluk te beproeven. Het is lastig want hun concurrenten ( op Veltman na) doen het redelijk tot goed. Ik ben nu al benieuwd of Ajax ze kan behouden.

  1. EugAjax

   Daar heb je gelijk in. Het is best dringen in de selectie. Ik denk dat je idd drie noemt die het wsl niet meer gaan redden of het geduld niet meer gaan opbrengen. Overigens als bijv interesse in Veltman zou komen en hij gaat dan zal het weer anders worden. Gaat iig een interessante zomer worden. Eerst maar eens die beker in Zweden halen ?

   1. AB: Jonk terug naar Ajax

    Niet eens Prinsengracht. Nouri knokt hard voor zijn plek, heeft heel veel kwaliteit aar Bosz geeft hem te weinig kansen. Er zijn veel meer mogelijkheden geweest om hem veel meer minuten te laten spelen dit seizoen. Het probleem met Bosz blijft voor mij dat hij spreekt over een gelijkwaardige brede selectie maar die niet als zodanig gebruikt. Nouri is een ras voetballer geen ras bankzitter, dat gaat Ajax op teken vrees ik. Nog een jaar “wachten” gaat vrees ik niet gebeuren alleen als hij heel veel meer minuten krijgt in het eerste.

     1. AB: Jonk terug naar Ajax

      Ik heb het gelezen. Hij zegt dat hij wil vechten voor zijn plek maar ik denk ook dat een speler wel iets wil hebben om voor te vechten. Ik hoop natuurlijk van harte dat is het te somber in zie maar ik wil die jongen zo graag zien in het eerste en ik denk niet dat het gaat gebeuren komend seizoen. Ik heb ook te vaak verhalen gelezen van spelers die zeggen dat ze, voorlopig, blijven en dan vervolgens toch een anere kans pakken. We zullen het zien op 1 september ?

     2. Prinsengracht

      Geloof me, die blijft nog. En natuurlijk moet hij meer spelen. Maar dat vinden we van de Jong en Van de Beek ook. Ik denk dat Schone de eerste is die voor zijn basisplan moet vrezen. Als Klaassen vertrekt, komt er natuurlijk sowieso een plekje vrij.

 8. Prinsengracht

  Hans Kraaij zei dat Nouri op 6 moet spelen. Daar twijfel ik wel over. Zie hem toch meer als een van de twee voorste middenvelders.

Comments are closed.