There are no ads, please add some


Bosz: ‘Stijgende lijn is nu zichtbaar’

Peter Bosz ziet inmiddels een stijgende lijn bij Ajax al heeft dat volgens de oefenmeester wel even geduurd. In gesprek met Ajax Life geeft Bosz aan dat het vertrekpunt volgend seizoen veel hoger ligt.

‘Als ik bij een nieuwe club kom dan moeten wij elkaar leren kennen en speelt het elftal niet gelijk het voetbal wat ik voor ogen heb. Dat heeft bij Ajax wel iets langer geduurd dan ik voor ogen had maar nu zie je de stijgende lijn. In het begin van het seizoen hebben wij dure punten laten liggen tegen Willem II en Roda JC en dat zie ik volgend seizoen niet meer gebeuren. Ons vertrekpunt ligt volgend seizoen veel hoger. Ik ken de spelers, zij kennen mij en de manier waarop ik wil spelen dus wat dat betreft hebben wij een positieve ontwikkeling doorgemaakt’.

Bron: Ajaxlife

Gerelateerde posts

102 reacties

  1. Emilio4Ajax

   Niet de beste spelers, maar het beste team en dat hoeft niet altijd de beste spelers te betekenen…☕️😎

  1. HURBIE

   Zijn insteek en ideeën over voetbal is goed
   Team speelt idd tegenwoordig leuk tot goed voetbal
   Hel leuke wedstrijden gezien onder Bosz
   Jongens proberen bij elkaar te houden en Bosz SUCCES
   Op naar het kampioenschap en EUROPEES VOETBAL

  2. Prinsengracht

   Niet dat ik dat Bosz verwijt, maar we zijn nu drie keer achter elkaar geen kampioen. Volgend jaar moet het echt. Tijd voor een serie van minimaal 5 kampioenschappen voor Ajax. Op naar een vierde ster!

 1. -buitenkantje rechts-

  Een trainer die mij vetrouwen geeft.. Duidelijk verhaal. Leestip om het hele interview te lezen. Vooral het gedeelte over voetbal vond ik interessant. Intentie om meerdere systemen te spelen.. Zijn voetbalvisie..
  👍

  1. EugAjax

   Dank voor tip BR (je kan wel mijn advies buro worden 😂). Ik ga zeker lezen. Laten we hopen dat dit seizoen toch nog een prijs en dus extra waardering krijgt in vorm van de EL beker! Zo niet hebben we in ieder geval als Ajax onze eigenwaarde terug. We kunnen weer met trots over onze club praten. En dan ben ik zeker met Bosz eens volgend jaar vertrekpunt veel hoger en dus doorselecteren!

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat een halve finale plek EL al heel knap is. Een finale plek zou echt fantastisch zijn met een tegenstander als Lyon. Denk dat we rekening moeten houden met een seizoen zonder prijzen, maar wel een hoopvol seizoen.
    Dit jaar een seizoen gehad met een uitschieter van 010. Wij zijn de komende jaren weer aan de beurt.

    Ben het eens met Indo hier onder.. Zijn keuzes op de vleugels kan ik niet begrijpen. Zie ook graag Nouri binnen de lijnen. Linksbuiten voor Younes lijkt me zeker het proberen waard. Op rechts dan idd Kluivert en Neres. Dan hoop ik in de spits op KJH. Middenveld Sneijder voor Klaassen lijkt me ook niet verkeerd..
    Al met al hoopvol voor komend seizoen.

    1. AB: Jonk terug naar Ajax

     EugAjax jij was er toch zeker van dat Ajax gewoon de dubbel zou pakken? Landstitel en EL? Nu is de eigenwaarde terugkrijgen ineens voldoende voor je? Goh.

     1. EugAjax

      AB, klopt was ervan overtuigd dat Feyenoord dit niet zou volhouden maar ziet ernaar uit dat ze dat wel doen. Neem ik mijn petje voor af. Heel knap. En zoals bijna altijd lees je weer eens slecht! Nee het is zeker niet voldoende op dit moment voor mij. Er staat in ieder geval. Vrij vertaald toch nog iets om trots op te zijn. Als Ajax EL wint dan is seizoen zelfs meer dan geslaagd want Europa Cup vind ik ten allen tijden belangrijker als landstitel! Dit is topsport en in tegenstelling tot jouw persoontje kan ik onmogelijk helemaal tevreden zijn zonder prijs. Neemt niet weg dat ik vaker dan laatste twee seizoenen genoten heb van Ajax dit seizoen. Gelukkiig post je weer onder je AB naam is voor iedereen duidelijker.

     2. AB: Jonk terug naar Ajax

      Vanochtend 07.10 uur gaf je nog aan BR aan dat het niet meer je bedoeling was om op mij te reageren. Ik dacht …… gooi ff visje uit. V.w.b laatste zin: leuk voor de persoon/personen die mij imiteren dat je dat denkt. Ik hoef de credits hiervoor niet te hebben. Verder mag je denken wat je wilt, staat alleen inmiddels beetje dom maar ach …. what’s new bij jou.

     3. AB: Jonk terug naar Ajax

      Is overigens wel een erg vrije vertaling van je eigen tekst. Zo valt je basis tekst nooit goed te lezen voor een lezer. He, fijn dat je er ook weer bent.

     4. Indojood

      Ja, jij bent ook weer terug nadat je je voor de zoveelste keer afscheid had genomen.

     5. Indojood

      Ik miste je niet. Zou geen probleem hebben met de AjaxBarcelona van 2015, begin 2016. Waar is het misgegaan?

     6. Prinsengracht

      Jij zou idd niet beter kunnen verworden. Je bent al verworden tot iets waar je ouders waarschijnlijk heel erg teleurgesteld over zijn.

     7. AB: Jonk terug naar Ajax

      Misgegaan bij als eerste de Seijs, daarna Litmanen en toen Eug. Sorry.

     8. AB: Jonk terug naar Ajax

      Start van alle ellende lag bij racisme, toen de eeuwige Veltman discussie en daarna de sollicitatien perikelen en vervolgens het constant ophemelen van vd Sar en consorten tot in het absurde toe. Tsja, daar krijg ik bultjes van en dan reageer ik.

     9. De seijs

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂lekker standvastig ben jij. Ik denk nee weet het zeker, dat als waneer de Russen komen jij als eerste een bontmuts draagt. Zo standvastig dus.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     10. Litmanen

      Eug, je kan beter niet meer reageren op die ramptoerist. Ajax is de enige die vier punten aan 010 overgehouden heeft en we eindigen hoogstwaarschijnlijk en ondanks de KNVB (lees vBreukelen) boven Psv. Bovendien halve finale EL en inderdaad weer heerlijke wedstrijden gezien na zo veel jaar.

      AB heeft maar 2 thema’s, iedereen afzeiken en treiteren die het niet met hem eens zijn en janken om Jonk.
      Nou zonder die twee thema’s zie ik de toekomst van Ajax met vertrouwen tegemoet.

     11. EugAjax

      Net als BR heb je helemaal gelijk ik moet het nu echt maar eens links laten liggen…ik ga er echt aan werken

     12. Emilio4Ajax

      Kan nog altijd…Feyenoord waant zich mischien al kampioen en gaat daardoor punten verliezen tegen ploegen waar niemand het vooraf verwacht…kijk maar naar Ajax vorig jaar…😊

     13. EugAjax

      Emilio ik durfde dat niet meer te schrijven want ik sta al bekend als de van Eugelen hahaha. Maar in 1 ding heb je gelijk als Feyenoord de schaal niet op 7 mei pakt word het een heel ander scenario….dan ga ik als og gelijk krijgen😄😄

     14. Toppertje

      Je moet wel heel erg naïef zijn om te denken dat Excelsior zich gaat inspannen. Zelfs al zouden ze het F iets te moeilijk maken dan wordt hen in de rust wel ingefluisterd om het iets rustiger aan te doen. Als je iets van de verhoudingen weet dan weet je ook dat Sparta zich heel anders verhoudt tot F dan Excelsior.

     15. EugAjax

      Eens Toppertje alleen……Excelsior moet nog 1 punt om echt veilig te zijn. En of ze dat willen gokken op laatste speeldag of afhankelijk van anderen weet ik niet dus ik schat in dat ze hun best gaan doen. Alleen Feyenoord zal wsl niet weg gaan geven

 2. AjaxKat

  Na de CL-uitschakeling ging ik er lange tijd niet meer vanuit dat er een prijs inzat, juist om hetgeen hij nu aangeeft. Vind het wel knap van PB dat hij dat aardig kon ombuigen. Maar ik hou nog steeds rekening met een prijsloos seizoen. Maar hoop is er gelukkig nog steeds voor de EL. Heb gedurende het seizoen alleen maar meer vertrouwen in PB, alleen jammer van het selecteren bij pisvee uit. We hebben in elk geval weer naam in Europa, niet alleen maar in de zin van traditie en opleidingsclub. Dat deed me op een gegeven moment zo’n pijn.

 3. ajaxpers

  Zonde van deze selectie om het door jou te laten coachen. Ze moeten tegen de trainer op kunnen kijken maar bij jou gaat dat niet.

 4. Indojood

  PB is voor Ajax de beste trainer. Wie anders durft zo aanvallend te spelen?

  Ik had in september twijfels omdat er signalen waren dat hij terug greep op de speelwijze van FdB. Heb altijd gezegd dat hij moet doorpakken en gelukkig heeft ie dat gedaan. Verbaast me wel een beetje dat het pas de laatste weken naar behoren gaat. Had het eerder verwacht. Is er dan zoveel gogme verloren gegaan de laatste jaren?

  Verder ben ik het niet altijd eens met zijn keuzes op de vleugels (zowel voor als achter). Zeker in Europa, waar je niet altijd zo hoog kunt spelen, komen Veltman en Sinkgraven tekort. Zie daar liever Tete en Viergever. Stralen onverzettelijkheid uit. Voorin zou ik veel meer met Nouri spelen. Rijkaard liet de jonge Iniesta, wat ik vergelijkbare speler vind (weliswaar op hoger niveau), ook vaak voorin op de vleugels spelen om zo minuten te laten maken en het verrassingselement te verhogen. Samen met Justin en hopelijk Neres heb je dan veel meer opties en kwaliteit voorin.

  Maar om de positieve noot erin te houden, de wedstrijden thuis tegen Kopenhagen, kakkies en Schalke 04 waren weer ouderwets Ajax. Dit hebben we zo lang moeten missen. Onder FdB heb ik prima wedstrijden gezien maar die waren toch meer gecontroleerd a la LvG. Onder PB is het veel meer zoals Cruijff met veel ruimte voor eigen initiatief. Het beste voorbeeld vind ik Davy Klaassen. Hij wordt hier door velen bejubeld om zijn belangrijke goals maar toen speelde het team vaak zwak. Ik zie hem liever zoals nu in een goed draaiend team als aanjager en assistgever met de drive om de oplossing meteen verticaal (naar voren) te zoeken, i.p.v. breed of consoliderend. Ja, dan kan ik ook van hem genieten.

  Heb er heel veel zin in a.s. woensdag in Johan Cruijff.

  1. Bakkie

   Ben het gedeeltelijk wel met je eens, Indojood.
   Het is raar gelopen met Traore, die gehaald werd voor de spits. Dan speelt Dolberg opeens fantastisch, dan moet je Traore op de bank zetten en niet rechtsbuiten. Maar wat betreft Younes, vind ik dat je die niet op de bank kan zetten.

  2. KBouter

   Ja Indo, ik denk dat er onder FdB zoveel gogme verloren is gegaan dat het voor Bosz lastig was, en dat het langer duurde dan hij verwacht had, dat de spelers weer aanvallend gingen denken en dat het balletje terug en breed om maar in balbezit te blijven er uit geslepen móest worden.

   1. Indojood

    Ja, KBouter, ik zat laatst Ajax-AZ te kijken en een actie van Klaassen viel me op. Hij kreeg de bal ergens rond de middencirkel na balverlies van de tegenstander en in één keer raken zocht hij de oplossing naar voren. Nu kwam er verder niets uit maar dit gaf voor mij aan dat de verandering had plaatsgevonden. Nog niet zo lang geleden zou hij de bal hebben aangenomen en breed gelegd. Dit vind ik een goed voorbeeld van de invloed van PB en hoe deze erin is geslepen.

    1. Toppertje

     Juiste trainer voor Ajax maar af en toe tegengas bij hem geven is wel nodig om te voorkomen dat hij nog meer gaat geloven dat hij het allemaal beter weet. Zoals je aangeeft Indo zijn beslisingen op de vleugels twijfelachtig. Ook het niet kiezen voor verse spelers als Tete, vd Beek en Nouri is wel degelijk iets dat hem aangerekend mag worden. Maar conclusie is wel dat we dit seizoen voor het eerst weer echte Ajax wedstrijden hebben gezien.

    1. Litmanen

     Goed geschreven, ondanks dat we het over bepaalde keuzes van Bosz niet eens zijn. Ik blijf de keuzes van hem voor Veltman en Sinkgraven geheel in de lijn van Cruijff.
     Ik hoop dat hij de tijd krijgt zijn werk af te maken. Daar bedoel ik mee: wie gaan we missen volgend jaar en kunnen we het zodanig opvangen dat we mee kunnen doen om de schaal.
     Als Bosz straks weer twee maanden nodig heeft om het basiselftal klaar te krijgen, dan kan dat heel moeilijk worden.

     1. EugAjax

      Indojood. Ik heb dit artikel nog eens langs het verhaal in boek gelegd, puur en alleen om eens te begrijpen waar het verschil zit. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Cruijff vaak onnavolgbaar was en in dit geval voor mij dus ook. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat hij in het boek aangeeft dat opbouw via de “hoogstaande” back waardoor jecde aanval tegenpartij overslaat en back heeft dan meteen opties. Middenveld oa. Ik vermoed maar weet dit natuurlijk niet zeker dat Cruijff in dit artikel bedoetl de trend waarbij de backs al om de bal vragen aan zijkanten stafschopgebied. Om zo de tegenpartij te lokken om druk te zetten en dan dit uitspelen zodat op rest van veld veel meer ruimte is. Dat zou het verschil kunnen zijn tussen beide visies van Cruijff. Wat wil wel vreemd vind is dat Pep, echte Cruijff man, City wel zo laat spelen met laagstaande backs in opbouw. Ik was zondag bij City – Arsenal. Je kon wel meteen zien dat dat systeem heel kwetsbaar is. In eerste helft was City mede door goed onder druk uit voetballen heer en meester. En later lukte dat niet meer en ging Arsenal terecht naar finale. En Ajax onder De Boer stond ook vaak in opbouw met laagstaande backs dus wsl bedoelt Johan dat in zijn column in Telegraaf!
      Mooie stof tot nadenken…vind ik,
      Ben ik nu wel benieuwd of mensen deze bijdrage van jou ook als stoken gaan zien😂😂😂. Overigens ik niet want ik vind dit mooi zulke tegenstellingen en dan proberen uit te vinden wat Johan bedoelde.

     2. AB: Jonk terug naar Ajax

      Nu start je zo goed Eug en je kan het vervolgens zelf niet laten om weer een opmerking te maken die je hele verhaal eigenlijk zwak maakt. Zo jammer. En dan later zeggen dat het grappig bedoeld was. Je stuk zonder de eennallatste zin was gewoon inhoudelijk. Na “mooie stof” tot nadenken had de dfinitieve punt moeten staan. Zonde joh.

     3. Indojood

      Backs kunnen hoog staan. Cruijff liet zijn teams bij voorkeur heel hoog spelen maar dat is ter ondersteuning. Natuurlijk moet zo’n back lekker meegaan in de aanval, in het hedendaagse voetbal zijn Dani Alves, Jordi Alba en David Alaba perfecte voorbeelden. Verzorgen zij de opbouw? Nee. Cruijff liet zijn backs echter nooit de opbouw verzorgen en dat is wat PB wel laat doen. En dat gebeurde onder FdB ook.

      Ondersteuning wordt altijd maar verward met opbouw. Een opbouwende back heeft minder afspeelmogelijkheden, gaat de vleugelaanvaller in de weg lopen en het middenveld overslaan. Dat is veel makkelijker te verdedigen. Bij de ploegen die Cruijff heeft getraind is de nr. 6 vitaal in de opbouw. Rijkaard en/of Wouters bij Ajax en Guardiola bij Barça.

      Bovendien zijn zowel Veltman als Sinkgraven verdedigend zwak dus niet geschikt voor hetgeen wat PB voor ogen heeft. Dat is niet de schuld van de spelers. Het omturnen tot een back zoals Krol en Reiziger later is niet voor iedereen weggelegd. Kansloze missie.

     4. EugAjax

      Kan idd zijn dat verwarring zit in ondersteuning en opbouw. Echter dan zorgt Johan zelf voor de verwarring, iig bij mij 😄, aangezien hij met het verhaal in boek heeft over opbouw via hoogstaande backs. En zijn meest voor de hand liggende optie voor die back is dan idd het middenveld. Waarbij de 6 meest logsiche is denk ik (dat haal ik er niet uit). Iig genoeg gespreksstof! Thanks voor uitleg

     5. Indojood

      Ach, het is zoals ik het zie. Cruijff kan inderdaad verwarring zaaien maar dan kan je altijd de praktijk er nog bij halen en dan zie je dat de backs bij hem nooit de opbouw verzorgden. Als je er logisch over nadenkt dan is het ook waanzin om via de zijkant op te bouwen. De kant waar de back loopt is dan niet beschikbaar als afspeelmogelijkheid.

     6. EugAjax

      Bedoelde ik ook uitleg van jouw visie op het geheel😄. Mij heeft ie in ieder geval wel in verwarring achter gelaten…

     7. Indojood

      Ter afsluiting en dan hou ik er mee op. 😉

      Wat er in het boek staat en het artikel zou kunnen conflicteren. Ik vind het artikel aansluiten met wat ik in de praktijk heb gezien van Cruijff. Bij Ajax zag je Blind of Silooy als back opstomen en werden ze aangespeeld door de middenvelders. Op dat moment stond het complete team (minus Menzo) al op de helft van de tegenstander. Ik zie Veltman af en toe en Sinkgraven vrijwel nooit iets wezenlijks bijdragen wanneer ze in deze positie komen. Vooral van Sinkgraven valt me dat tegen want hij heeft voldoende techniek in huis maar hij ziet het niet. Gaat de bal helemaal naar Younes lopen! Samen met het feit dat ze verdedigend zwak zijn, vind ik dit gewoon een slechte keuze van PB. Met Tete en Viergever op de backs sta je, zeker in Europa (en we willen allemaal dat het naar een hoger niveau gaat), gewoon sterker. Bovendien, tegen Schalke gaf de rechtsback Tete een assist op de linksback Viergever dus ook zij ondersteunen de aanval.

     8. AB: Jonk terug naar Ajax

      V.w.b Sinkgraven: ik vind het goed en logisch dat Bosz het met hem heeft geprobeerd als LB. Het verleden heeft uitgewezen dat dat soort positiewisselingen leuk uit kunnen pakken. Sinkgraven is echter geen LB en zal dat niet worden ook, hij heeft het ook zichtbaar niet naar zijn zin. Toen, door blessure, duidelijk werd dat Viergever hier veel beter tot zijn recht komt had Bosz ditniet meer moeten wijzigen. Het is zoals Indojood aangeeft: zowel Viergever als ook Tete passen veel beter in het verhaal van Johan. Als Bosz dan echt zo’n aanhanger is van de visie van Johan dan moet hij dat nu toch echt ook gaan inzien. Staat buiten kijf dat door Bosz het voetbal al veel aantrekkelijker is geworden maar ja …… we zijn Ajax supporter dus we willen meer en nog beter.

     9. EugAjax

      Het is me duidelijk hoe je ertegen aan kijkt. En ook mooi onderbouwd. Helaas moet ik nu in tuin werken hahaha. Andere dingen (op)bouwen😂😂😂

     10. Prinsengracht

      Backs moeten wel aanspeelbaar zijn. En het veld breed houden, zodat er voor degenen die wel moeten opbouwen wat meer ruimte is. Als backs zowel breed als wat dieper staan, komt die ruimte vanzelf. JC gaat er terecht van uit dat de gemiddelde back geen opbouwer is, maar wel prima kan rennen en een voorzet kan geven.

 5. Widi

  Ik denk dat Ajax geen betere trainer had kunnen halen, gelet op het beschikbare salaris en de competitie waarin Ajax speelt. Natuurlijk zijn er meer gerenomeerde trainers, maar die komen echt niet.

 6. RobbyZ

  En de laatste wedstrijd zet hij toch een uitgebluste Traore op rechts en een vermoeide Younes op links,hij kan wel zeggen dat het beter gaat maar ik zie niet wat we willen zien alleen meer aanvallend voetbal maar met te weinig doelpunten! Tegen pisvee maakt hij weer zijn eigenwijze fouten met zijn vaste vleugels die al het hele seizoen niks opleveren! Ik moet het nog zien met die eigenwijs! 🙏🏽

 7. AB: Jonk terug naar Ajax

  Team voor de laatste competitie wedstrijden en desnoods voor de finale EL
  Onana
  Tete Sanchez de Ligt Viergever
  Klaassen vd Beek Ziyech
  Kluivert Dolberg Nouri
  De voorhoede moet vroeg storen en zeker niet meeverdedigen tot aan de eigen achterlijn. De tegenstander moet achter hun aanlopen en niet andersom. Gewoon tegenstander overnemen van elkaar. Tegenstander laat ook niet drie aanvallers vrolijk alleen ter hoogte van de middellijn als ze aan het aanvallen zijn. Tijdig storen haalt de vaart en nauwkeurigheid al uit de aanval en voorkomt dat je als een dwaas achtervjenman aan gaat lopen. Younes is nu veel te vaal uit positie omdat hij veel te ver door naar achtern is gelopen. Hierdoor kan er door bijv. Onana geen snelle diepe spelhervatting plaatsvinden.

  1. Remco425

   Ben het met de opstelling eens vwb de Europacup wedstrijden. Alleen zou ik dan Schöne opstellen ipv Vd Beek. Voor de competitie zouden Schöne, Klaassen, Viergever en Ziyech 2 om 2 rust kunnen krijgen. Net als het afwisselen van Kluivert met Neres.

   1. AB: Jonk terug naar Ajax

    Ik heb bewust Schone weg gelaten. Hij lijkt dit seizoen niet meer voldoende fit te worden. Misschien nog na de anderhalve week rust maar ik denk dat hij net boven zijn macht heeft moeten spelen. Hij kan volgend seizoen echter perfect de rol a la Poulsen gaan vervullen.

 8. Remco425

  Hij zou misschien wat vaker rust kunnen krijgen gedurende het seizoen, maar ik denk niet dat Vd Beek al 60 wedstrijden op topniveau aankan in 1 seizoen. Ik zou hem daarom nu ook voor de competitie rust geven om hem weer fit in de Europacup te kunnen laten spelen.

   1. JohnDoe77

    Hej AB, zou jij niet definitief vertrekken van het forum? Of is dit Jonk zelf?

    1. AB: Jonk terug naar Ajax

     He JohnDoe77. Omdat anderen mij graag imiteren leek het mij beter te zorgen dat ik het dan ook maar echt zelf ben. Is toch gek als je hier meeleest zonder te schrijven en je krijgt wel commentaar. Dus ik zag het meer als een, tweede, comeback verzoek en je fans moet je natuurlijk nooit teleurstellen. Wat moeten Zeugie en Flutmanen nu zonder mij op het forum.

     1. Litmanen

      Jammer dat je ondanks het succes van Bosz, die geheel in de lijn van Cruijff werkt het niet met hem eens bent. Totaalvoetbal en de Hollandse school behelst dat buitenspelers desnoods tot de achterlijn hun backs achtervolgen.
      Op links had dit seizoen elke Ajaxback en Sinkgraven in het bijzonder veel te danken aan het terugverdedigen van Younes. Weer, en ik herhaal het nog maar een keer, in de lijn van Cruijff.
      Op rechts ging dat niet altijd goed.
      Traore verdedigt slechts tot de middenlijn terug, Kluivert doet het maar een paar keer per wedstrijd en Ghazi deed her helemaal niet.
      Niet voor niets heeft Bosz zo lang nodig om Neres klaar te krijgen op rechtsbuiten. En Kluivert zal echt moeten leren om zijn krachten beter te verdelen.
      In het huidige, moderne, voetbal kun je niet meer blijven staan als je back over je heen vliegt.

      Zoals Cruijff het zag tenminste…..

     2. AB: Jonk terug naar Ajax

      Ik weet dat jij als een blinde naar voetbal kijkt Litmanen. Apart dat je dat telkens hier moet bevestigen. Maar ach, vrijheid blijheid. Heb je ook een hond?

     3. Litmanen

      Als ik een hond zou die nog niet over jou heen mogen gaan.
      Hondsdolheid zit in een klein hoekje en hoe noem je soa die een hond overhoud aan een mens?
      Juist: een AB virusje….

   2. Emilio4Ajax

    Dacht dat ik dit al eerder aangegeven had… Zeker als je zo’n bank hebt als Ajax momenteel heeft… Hou je ze allemaal te vriends…😉

 9. JohnDoe77

  Prima verhaal en op zich ook logisch. Hopelijk weet hij wel iemand als Tete/Riedewald te behouden, dat zou mooi zijn. En dan volgend jaar de titel!

  1. AB: Jonk terug naar Ajax

   Dan moet hij volgens seizoen wel meer “spelen” met zijn brede selectie.

 10. ajacied078

  volgend seizoen sinkgraven op plek van klaassen mocht die vertrekken en 2 nieuwe backs halen voor die kant. donny basis met schone als back up. en appie als stand in voor ziyech. hopen dat onana blijft en dat we een Younes in vorm krijgen en dat kluivert fysiek nog een stapje maakt dan moet het goedkomen om kampioen te worden. en peter als je meeleest neem die dennenappel een keer serieus!

  1. AB: Jonk terug naar Ajax

   Sinkgraven zal op plek Klaassen het nooit gaan redden en Appie neemt geen genoegen met nog een seizoen tweede plan. We hebben de Jong ook nog, die is veel beter dan Sinkgraven op die plek.

   1. Prinsengracht

    Nouri heeft juist gezegd dat hij sowieso blijft bij Ajax. Ik zeg niet dat hij zich neerlegt bij een rol op het tweede plan. Maar wel dat hij niet verkocht of verhuurd wil worden.

 11. De seijs

  Nou ik zag laatst psv-ajax vond het niet best, en zijn opstelling ook niet. En zijn wissel beleid is gewoon niet des ajax. En ja ajax is wel meer ajax geworden. Al had ik liever gezien dat Henk ten Cate was gekomen. Is toch meer van het Amsterdamse bluf. En met deze selectie had hij er zeker meer uitgehaald.

  1. AB: Jonk terug naar Ajax

   Ik had liever gezien dat jij nooit geboren was maar ja, we krijgen nu eenmaal niet altijd ons zin he. Jammer.

  2. Widi

   Oneens. Henk ten Cate hebben we gehad. Deed het niet slecht. Maar ook niet beter dan Bosz. Op teletekst en in de Telegraaf staan nu wat dingen over Henk. Onder meer met betrekking tot Amsterdamse bluf. Kennelijk nodigt dat uit tot kopieergedrag. Ik geef de voorkeur aan echte eigen meningen. Ik lees liever BR, Indojood, BH, Jimmy en Remco. En dan doe ik nog een paar mensen tekort waarschijnlijk.

   1. Widi

    Ik vergat bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, AB (inhoudelijk), KBouter, Moosie en Jood84

 12. Widi

  Zit Jong Ajax te kijken. Ik heb hier al een paar keer gezegd dat Zeefuik teveel kaarten krijgt. Helaas nu ook weer. Hij heeft het niet eens nodig. Daar moet iemand mee aan de slag. Wie?

   1. Widi

    Doekhi is niet onomstreden. Sidoel is sterk teruggekomen van een blessure. Sidoel zit al wat langer bij Ajax. Doekhi is iets groter en wellicht sterker. Ik zie Sidoel graag. Maar Doekhi is ook oke.

   1. Widi

    Ze waren weer prima vandaag. Ik zou ze graag in de eredivisie zien. Maar dat kan nu eenmaal niet.

 13. AB: Jonk terug naar Ajax

  Er wordt hier vaak gezegd dat het goed is dat aanvallers zo ver terug meeverdedigen. In mijn ogen is dat niet juist en ook niet wat Johan voor ogen had. Ja, een aanvaller moet meeverdedigen maar binnen zijn zone. Het blind achtr je man aanlopen geeft negen van de tien keer al aan dat je te laat bent begonnen met aan de voorkant verdedigen. Voorbeeld:Younes. Omdat Younes telkens naar binnen loopt en hij wordt overrgenomen door andere verdedigers staat hij bij balverlies helemaal uit positie. Een keer is niet erg, je moet wel acties ondernemen, maar constant is niet goed. Hij staat dat een beetje rond te kijken aan de binnenkant en denkt dan …. tering daar gaat mijn man. Posities moeten overgenomen worden maar het moet niet zo zijn dat je medespeler telkens jou gaten moet opvullen en niet meer aan eigen spel toekomt (ziyech). Kortom meeverdedigen ja maar vooraan.

  1. Indojood

   Eens. En je ziet wat er gebeurt met zo’n jochie als Sinkgraven. Gaat overenthousiast compenseren en raakt geblesseerd. Typisch zo’n blessure vanwege onkunde. Het heeft Marco’s carrière ernstig bekort.

 14. AB: Jonk terug naar Ajax

  Terwijl het altijd uiteindelijk heel simpel is. Vaak denken mensen te ingewikkeld en dat is Cruijff nooit gedaan heeft. Oplossingen en handelingen waren in zijn ogen gewoon recht toe recht aan. Je moet zijn “visie” ook niet gaan zitten ontleden, je moet het gewoon uitvoeren. Dan krijg je tot op de dag van vandaag nog steeds het mooiste voetbal voorgeschoteld. Niet alles heeft last van de tand des tijds.

  1. AB: Jonk terug naar Ajax

   Hoorde onder commentaar van Widi van 11.31 mbt stukjes van oa Indojood.

Reageren is niet mogelijk.