Ziyech over vrije trappen: ‘Op de training gaan ze er wel gewoon in’

Hakim Ziyech weet nog niet echt met scherp te schieten uit vrije trappen iets wat hem bij FC Twente wel regelmatig lukte. Ook tijdens het duel met psv kreeg Ziyech de mogelijkheid om te scoren uit een vrije trap maar hij slaagde er niet in om het doel te vinden. ‘Ik snap het ook niet want op de training gaan ze er wel gewoon in, maar in een wedstrijd is het toch even anders. Ik blijf er natuurlijk op trainen maar het knaagt wel aan je. Ik maak mij er niet druk om want het komt vanzelf goed’.

Bron: Fox Sports

Related posts

40 Comments

    1. De seijs

      Hurbie, Ziyech moet dus nog veel leren. Hij is dus nog niet klaar bij ons ajax.

      1. Bakkie

        Dat sowieso niet. Sterker nog, waar hij bij Twente wekelijks de uitblinker was is hij bij Ajax middelmaat. Af en toe zie je gelukkig wel dat hij een talent heeft dat niemand anders heeft.

  1. Widi

    Op de training mag je ze missen. In de wedstrijd moet er af en toe 1 in. Anders Schöne maar laten trappen. Die schiet er nog wel eens 1 in. En verder doet hij weinig de laatste paar wedstrijden.

    1. Ajaxslied

      Dat is hij zeker. Alleen af en toe gaat hij te veel voor eigen succes. Het is bizar hoeveel afstand schoten hij wel niet gelost heeft.

      1. Charka53

        Dat moet nog blijken , hij werkt zich vaak een slag in de rondte maar de ballen die hij speelt halen vaak hun bestemming niet.

  2. dickst14

    Zijn vrije trappen vallen me ook tegen tot nu toe. Ik reageer pas nu voor het eerst na gisteren en zie heel weinig reacties.
    Kom op mannen volgend jaar wel kampioen en dan wel met de beste spelers en nu op naar de finale vd europa league

    1. Indojood

      Sommigen zijn afgetaaid en anderen zijn al aan het nabeschouwen begonnen. Er is inderdaad nog een EL om voor te spelen. Dit seizoen is nog niet voorbij.

      1. dickst14

        Nee 1 keer winnen en 2 keer gelijk spelen en we kunnen die cup al hebben. Ook al is dit niet des ajax. Ik hoop alleen dat Bosz volgend seizoen zijn beste spelers opsteld. En dan denk ik aan:
        Onana
        Tete Sanchez de Ligt Riedewald
        Klaassen De Jong Ziyech
        Kluivert Dolberg Neres.

        1. Prinsengracht

          Zelfs met 3x gelijk kan het. Of met twee keer winnen en een keer verliezen. Of een keer winnen en twee keer gelijk. Of een keer verliezen, een keer winnen en een keer gelijk

          1. dickst14

            ja leuk prinsengracht, maar ik vond het al geñant en niet des ajax zoals ik het schreef.?

          2. dickst14

            Ik was bij Ajax -Torino en toen hebben we gemazzeld. Ik was te jong om een hartaanval te krijgen maar…. WZABWZDB
            Dat heb ik liever.

          3. dickst14

            Gek dat je al 4?hebt alleen met vragen hou oud ik ben. 57 jaar ben ik en ik was bij Ajax- Inter Bij sparta – ajax replay ajax – sparta bekerfinale 72. Helaas mocht ik niet van mijn ouders naar Milan – Ajax in madrid in 69

          4. Widi

            1 duim was van mij. Ik vond het grappig. Maar eeeh…..pas je een beetje op in mei???

          5. Cootje Adriaanse

            Ajax-Torino…..een van mijn spannendste wedstrijden ooit en wat een sfeer.

        2. EvdB

          Helemaal mee eens
          De betere spelers horen erin (Tete voor Veldman en Riedewalt voor Viergever)

  3. RickyAmsterdam

    Afgelopen weken speelde ziyech echt belabberd, vaak in mijn ogen zelfs een van de slechtste spelers op het veld. Verdedigend is hij wel erg vooruit gegaan. Nu hopen dat hij aanvallend gauw weer de oude wordt 😉

  4. DennisFT

    Ik vind hem wel met enorm veel inzet spelen de laatste tijd !!
    Komt van zelf goed allemaal

  5. -buitenkantje rechts-

    Hij moet te hard werken..teveel km maken.. De scherpte is dan op beslissende momenten weg..
    Nogmaals 3-4-3 met een nummer 10 en nr 6..
    Stel je beste spelers op.. Dat zijn bij Ajax middenvelders.. gebruik die dan! Een goede coach laat zijn systeem afhangen van de spelers die hij ter beschikking heeft..

    1. dickst14

      br ik ben het bijna altijd met je eens geweest, maar buiten de wissels tete etc. denk ik dat Schone in de topwedstrijden handelingssnelheid tekort komt. Frenky de Jong lijkt me een betere vervanger dan vd Beek. vd Beek voor Klaassen en Nouri voor Zyech en we kunnen nog jaren vooruit.

      1. -buitenkantje rechts-

        Is dit een reactie op wat ik schreef Dickst? Vrije trappen Ziyech??

        Verder heeft dit seizoen denk ik aangetoond dat we routine en kwaliteit missen op beslissende momenten. In de beker tegen Cambuur jong Ajax die het laat liggen. In de comoetitie zie je dat op beslissende momenten onnodig punten worden verloren.. Europees boven verwachting.

        Zou dan ook graag kwaliteit en routine terug zien bij Ajax.. Voorin KJH en middenveld Sneijder.

        1. dickst14

          Dat missen we ook al gaat Klaassen nu wel een beetje zijn stempel drukken. Maar de laatste topwedstrijden vind ik Schone handelingssnelheid missen. Vrije trap tegen 010?maar….

          1. -buitenkantje rechts-

            Klopt Dickst.. Schöne oogt traag en laat zich (te) vaak verrassen door een tegenstander.. Maar schijnt hij op de training geen last van te hebben..?

          2. dickst14

            Als ik mijn werk moet doen maakt mijn werkgever het niets uit of ik een training moet doen of niet. Presteren daar gaat het om. Kortom ik ben blij met het voetbal van Bosz wat weer op Ajax gaat lijken, maar vind nog steeds niet dat hij zijn sterkste spelers opsteld.

  6. ajacied078

    ziyech is het aanvallend inzicht van dit Ajax. hoop wel dat hij zelf meer gaat scoren

  7. reinaldo9

    Ziyech ga zo door op het middenveld, ik zucht ook bij jouw vrijetrappen .. Masr komt goed denk ik dan

  8. Jimmy1971

    Ziyech moet veel meer ‘werken’ bij Ajax omdat hij meer taken heeft in het veld dan toen bij Twente , wat hem voorlopig zoveel energie kost dat de accuratie naar beneden gaat !
    Normaliter zal hij hierin groeien zodat we volgend seizoen meer van de ‘ouwe ‘ Ziyech gaan zien !!

Comments are closed.