Ajax bereikt halve finale Europa League na zinderende verlenging

Ajax staat in de halve finale van de Europa League nadat het in de return tegen Schalke´04 in de verlenging twee keer wist te scoren. Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd hadden de Ajacieden goede papieren, maar Schalke poetste de achterstand weg voor eigen publiek. In de verlenging kwam Schalke zelfs op een 3-0 voorsprong en leek de halve finale ver weg voor Ajax. Nick Viergever en Amin Younes zorgden echter voor de 3-2 eindstand, waardoor Ajax voor het eerst sinds 1997 weer in een Europese halve finale staat.

Peter Bosz had vooraf een waarschuwing gegeven aan de spelers van Ajax dat men moest waken voor onderschatting en dat Schalke vanaf de eerste minuut vol gas zou geven. Het scenario voltrok zich in de Veltins Arena en al na twee minuten had Ajax op achterstand kunnen komen. Meyer schoot de bal tegen de paal terwijl Goretzka een minuut eerder de bal net naast het doel van Onana schoof. Daarna kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd maar tot echte kansen kwam de ploeg van Bosz niet.

In de tweede helft kreeg Lasse Schöne uit een vrije trap de kans om de score te openen maar zijn schot werd gekeerd door doelman Fährmann die ook in Amsterdam al een lastig obstakel bleek. De minuten daarna ging het volledig mis voor Ajax. Goretzka werd bediend door Guido Burgstaller en schoof de bal vanuit een lastige hoek onder Onana door. De man van de assist zorgde vervolgens voor de 2-0 met een hard schot op aangeven van Sead Kolasinac. Nadat Joël Veltman zijn tweede gele kaart kreeg en kon inrukken leek de halve finale voor Ajax ver weg. In de verlenging scoorde Schalke de 3-0 en tikte de tijd weg voor Ajax. Nadat Nick Viergever uit een kluts de 3-1 scoorde leek Schalke gebroken en zette het een alles of niets offensief in. Hier wist Ajax wel raad mee en het was uiteindelijk Amin Younes die de 3-2 scoorde en daarmee staat Ajax in de halve finale van de Europa League.

Schalke’04 – Ajax 3-2 (0-0)

’52 Goretzka 1-0
’56 Burgstaller 2-0
‘101 Caligiuri 3-0
‘111 Viergever 3-1
‘120 Younes 3-2

Scheidsrechter: Hategan (Roe)
Gele kaarten: Burgstaller, Kolasinac, Nastasic (Schalke), Viergever, Ziyech (Ajax)
Rode kaarten: Veltman (Ajax)

Opstelling Schalke’04: Fahrmann, Riether (/112 Avdijaj), Howedes, Nastasic, Kolasinac, Caligiuri, Stambouli (/53 Huntelaar), Goretzka (/84 Geis), Bentaleb, Meyer, Burgstaller

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Hakim Ziyech, Lasse Schone (/74 Donny van de Beek), Davy Klaassen, Justin Kluivert (/61 Kasper Dolberg), Bertrand Traore (/82 Kenny Tete), Amin Younes

Related posts

72 Comments

 1. marcussboss

  Jaaaaaaa!!! zo fucking trots op onze jongens!! had dit niet meer zien aankomen!!!!

  1. marcussboss

   wat een bazen en die 4gever krijgt salarisverhoging!! wat een strijders heb ik gezien in de verlenging!!!

   1. marcussboss

    ik hoop wel dat veltman voortaan de bank mag warmhouden! wat een aanfluiting is dat zeg met z’n onprofessionele overtredingen! erg slecht!

  2. vak411

   Appeltje eitje.. geen moment in de problemen geweest… wzawzdb.. zo het vak uit en terug naar huis… wat een dag! Kampioenen!

   1. AjaxKat

    Het mooiste is nog: op zn Duits in Duitsland tegen een ploeg die echt voor de laatste strohalm vocht. Zie Ajax zo ook nog de EL winnen. Ploeg laat zien dat ze naast bloedmooi voetbal ook met vechtvoetbal kan winnen. Zelfs nog met een man minder. Wat trots! Gefeliciteerd allemaal!

  3. Litmanen

   FANTASTISCH!!!!!! Wat een wereldprestatie en zo vreselijk verdiend! Viergever verdient in zijn eentje een staande ovatie! Wat een karakter die vent.

   1. EugAjax

    Helemaal waar Litmanen wat een mooi gevoel en wat een comeback met 10 man…………….superblij

    1. Charka53

     En wat is Viergever afgekraakt in het jonge verleden hij zou geen Ajax verdediger zijn , nou hij is een echte Ajax verdediger hij doet zijn verdedigende taken naar behoren hij is aanvallend goed bezig en zelfs gevaarlijk voor de goal en lied gister zien dat voetbal Alleen niet alles is maar inzet net zo belangrijk.

     1. Litmanen

      Ach, als Veltman zondag de winnende maakt is hij ook ineens een held. Nep supporters die hun eigen spelers afbranden. Ik steun het hele elftal, ook als Traore rechtsbuiten staat en Kluivert op de bank, want tot nog toe doet Bosz het geweldig met de hele selectie!
      Hij kiest voor ons niet altijd logisch maar achteraf steeds wel de goede elf.

 2. dioajax

  fuck mijn Hele buurt hoorde me….ik ging snel naar de auto en begon te toeteren hahahahahaha…..halveeeeee finale….en nu iedereen die Bosz niet wilde cheers….ajax is back in Europa na zo veel jaren….en nu nog een grote boost voor zondag en mischien kampioenschap…we gaan naar de finale…ik gun het aan onze Ajax…Kippenvel. …WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE. …ik heb het veel keren gezegd dat we door gaan….jaaaaaaaaaaaa

   1. dioajax

    gefeliciteerd vriend indo….en gefeliciteerd aan alle ajacieden in every corner of the world….WIJ zijn doooooooooooooooooooooooooooor….

 3. Indojood

  Iedereen gefeliciteerd. Slecht voetbal maar wat een karakter. We zijn angstaanjagend fit, zo lijkt het.

  1. Remco425

   Ook gefeliciteerd! Tuurlijk slecht vanavond, maar over 2 wedstrijden toch gewoon dik verdiend ?

  2. BobbyHaarms

   Wat een slijtageslag! Maar over 2 wedstrijden de terechte winnaar, al had ik er na die 3-0 en rode kaart echt geen vertrouwen meer in. Viergever verdient trouwens ook een standbeeld, echt een geweldige wedstrijd! Dat ik dat nog eens zou zeggen haha ?

 4. Forever nr14

  Weg met Bosz natuurlijk en hopelijk neemt ie die Veltman mee.
  Maar buiten dat ape trots natuurlijk!

 5. -buitenkantje rechts-

  Wat moet je hier van zeggen??! Gepaste stilte…
  Iedere analyse verkeert.. een wedstrijd met alles!! Op karakter en ben super trots op dit Ajax..
  HALVE FINALE MAN!! Hoe geweldig is dat?!

 6. Remco425

  Viergever. Wat een beest. Veruit de beste vanavond. Zowel verdedigend als aanvallend.

 7. EugAjax

  Wat een onvoorstelbaar sensationele Europa Cup avond. Heel bizar. Ajax niet best maar heel veel karakter getoond met Viergever als toonbeeld van wilskracht! Echt kanjers. Dit is waarom knock out fase zo mooi is. Op basis van twee wedstrijden dik verdiend. Top en gefeliciteerd mannen. Op naar finale dat verdienen jullie met zo een instelling (terug wedstrijd) en kwaliteit (heen wedstrijd)

  1. PvL020

   Ne weg van de parkeerplaats in Gelsenkirchen, das nog moeilijker dan 120 minuten voetbal ??

   1. EugAjax

    Mogen jullie zijn PvL020. Wat waten jullien in uitvak in een woord FANTASTISCH! Het elftal mag ook supertrots op jullie zijn en onderkenden dat ook na beide goals. Heel mooi om te zien! Op zijn Duits door……in Duitsland hahaha. Moest meteen denken aan toen Barca zijn eerste europa cup 1 won toen hadden soort gelijk tegen Kaiserslautern

 8. Jimmy1971

  Zie hoe belangrijk karakter voetballers zijn !!
  Viergever de absolute held van de avond ..
  Mooi en ontzettend goed en belangrijk voor het NL voetbal !!
  Sjee , ben gelijk 3 kilo lichter ..

 9. rickert

  Ik geef het toe jongens, ik had de tranen in mn ogen staan, als een tienermeisje bij Bieber… Wat een wedstrijd en wat een bloeddrukverhoging.

 10. EugAjax

  Mooi kwartet
  Olympique Lyon
  Celta de Vigo
  Manchester United
  Ajax
  Doe maar United mooi in halve finale!!!
  En ook Celta, zo slecht was de poule niet..maakt prestatie van Ajax in Europa nog mooier⚽️⚽️⚽️???

  1. Litmanen

   Celta dan maar, die kunnen we over twee wedstrijden hebben. United wordt een heel lastige. Wel blij dat Besiktas er af is. Ook voor de Europese punten.

   1. EugAjax

    Celta vind ik ook goed of United. Word allemaal moeilijk maar dit Ajax is overal toe in staat! Overigens nieuwe voorspelling mocht United Celta loten dan wint Celta ! Maar liever niet dan moeten wij tegen Lyon….

 11. KBouter

  Ajax verliest hier waarschijnlijk de competitie, zware strijd met psv in aantocht. Ook nog met 10 man, omdat er een speler loopt die echt geen Ajax niveau is die rood krijgt…..

  1. Litmanen

   KBouter, Veltman en Viergever hadden allebei geel, beide spelers hielden de boel nog een beetje bij elkaar want Sanchez was echt de weg kwijt. En Veltman en Viergever hebben met geel op zak nog een aantal overtredingen begaan. En een was de lul voor een overtreding die geen geel was, ZELFS Gijp zei dat.
   Was Viergever ook afgebrand als hij met twee keer geel was weggestuurd? Of Klaassen? Of Ziyech?
   Hou nou eens op asjeblieft.
   Totdat Ajax alles of niks ging spelen hadden ze geen schijn van kans gisteren. Niemand gaf na die snelle 2-0 nog een dubbeltje voor ons.
   Dankzij het feit dat alle organisatie weg was bij Schalke konden we weer in de wedstrijd komen. En dankzij het blijven geloven, zoals de hier ook al duizend keer geslachte Viergever…..

   1. KBouter

    Ik heb het altijd in Viergever geloofd, vanaf wedstrijd 1 tot nu.

    Veltman hield niets bij elkaar, was gewoon wederom de zwakste van het stel en Ajax onwaardig. Dat heb ik niet alleen gezien, maar iedereen!

    1. -buitenkantje rechts-

     Klopt Kbouter.. heb me gifgroen geërgerd aan Veltman.. wat mij betreft klaar met hem.

 12. JohnDoe77

  Wat trots mogen wij met zijn allen zijn! Eerste wedstrijd met mooi voetbal en tweede op karakter!

 13. Iamsterdam2015

  Pfffft de oog van een microscopische naald!!!!!!
  Viergever Ajacied van het jaar, veldman weggeven aan RBC!!

 14. fjonkman

  Wat een gigantische avond zeg! Wat een comeback! Wat een strijdlust! Top jongens, echt gefeliciteerd! Wat een boost voor onze club! Ik had niet verwacht dat ze het toch nog zouden flikken na de 3-0, maar uiteindelijk heeft de beste ploeg over 2 wedstrijden terecht gewonnen!!! Proficiat allemaal!!

 15. ajacied1982

  Soms moet je door het oog van de naald.Peter Bosz zijn werk.En iedereen ziet Veltman nu.Ik heb het altijd al geroepen.Waardeloze speler.

 16. RobbyZ

  Wat een kut wedstrijd! Dolberg had wéér niks aan de vleugels,wissel dan niet Bosz! Die kerel bezorgd mij nog eens een ❤️ stilstand! Laatste wedstrijden aardig voetbal maar niet wat we willen zien! Gelukkig geen Veltman de eerste EL wedstrijd maar een echte back! Kluivert op links aub! 4gever ??????!

  1. Litmanen

   Viergever ook geschorst, ook gelukkig?
   De man die hier net als Veltman, Sinkgraven en niet te vergeten Younes al een heel seizoen wordt neergesabeld!

   Ik lees hierboven ook dat Bosz op moet donderen. Hoe durf je na twee van deze wedstrijden nog mensen af te slachten.
   Vorige week met praktisch hetzelfde elftal waren het allemaal Goden. Wat zitten er hier toch een paar nep supporters tussen! Walgelijk.
   Wees gvd blij dat we het gered hebben!

    1. Widi

     Ik ben dit ook eens met Litmanen. Maar sommigen hebben volgens mij het schuim van gisteren nog op hun bek.

 17. JohnDoe77

  Je moet voor de grap de commentaren tijdens de wedstrijd op dit forum eens teruglezen. Echt iedereen was alleen maar negatief tot die goal viel en we toch door gingen. Goed dat de meeste van de “vaste commentatoren” hier vermoedelijk nooit in het stadion komen. Dat is in ieder geval geen “90 minuten lang, voor onze boys uit Amsterdam”. Schande en Ajaxieden onwaardig. Jullie zouden ook de 80e minuut naar huis gaan als je al eens in het stadion zou zijn!

  1. -buitenkantje rechts-

   Totale onzin.. aanname dat deze commentatoren nooit in een stadion komen..
   Verder beleeft iedereen de wedstrijd op zijn eigen manier.. vol emotie.
   Ten derde was op deze wedstrijd geen logica toepasbaar.

   1. RobbyZ

    Als je hier loopt te zeiken dan kom je volgens een paar succes supporters (van na 24-5-1995) nooit in een stadion,als ik gvd wil zeiken dan zeik ik omdat het KUT gaat,je moet van een paar mannetjes alleen maar positief lullen,nou ik heb nieuws voor die mannetjes,fuck you!! ??Sinds voetbal bestaat is er kritiek en zeiken supporters als het kut gaat. Ik ging in de jaren 80/90 naar De Meer en Olympisch stadion en altijd in het vak naast de uit supporters,de harde kern noemde ze die toen (beruchte en bekende namen/mannen) waar we ook mee vooruit gingen op zaterdagavond of zondagochtend vroeg naar 010/?stad,Utrecht of Den Haag,toen werd er ook gezeken maar was er eenheid,nu heb je hier gasten die om de week naar het stadion gaan en die voelen zich de bom en hebben meer recht denken ze,nou ik heb nieuws voor jullie,jullie zijn niks meer dan mensen die nu niet meer gaan! ?? Als het kut gaat blijven we zeiken en laten we weten wat we wel of niet willen zien!!! Gaat het goed dan hoor je mij niet want dan gaat het goed en zijn er complimenten,logisch!!

    1. JohnDoe77

     En cool dat jij al die jaren Ajax gesteund hebt, niks mis mee! Maar net als jij concludeert dat sommigr gasten zich niet “de bom” hoeven te voelen omdat ze nu iedere week gaan, hoeft iemand die dat vroeger ging ook niet. We zijn allemaal supporters op onze eigen manier toch! En ook supporters die toevallig niet iedere wedstrijd naar het stadion kunnen (geld, afstand, practich). Ik concludeerde alleen dat je in een stadion ook wel loopt te “zeiken” onderling als ze zo spelen, maar wel de ploeg blijft aanmoedigen en steunen. Dat mist dan op een forum, maar misschien kan dat ook wel niet. Alleen wel geestig dat diezelfde mensen die dan de ploeg afmaken, daarna weer euforisch reageren. Dat voelt dan een beetje alsof je tijdens de tweede helft fluitend en met wit zakdoekje wapperend het stadion uit wandelt, om dan de laatste tien minuten zingend en met fakkels weer terug te komen… ??

 18. JohnDoe77

  Gaat er niet om dat je niet mag “zeiken”, ga vooral je gang. En ging al helemaal niet om jou. Het valt gewoon op als je nu even kijkt naar alle opmerkingen tijdens de wedstrijd. Ajax werd compleet met de grond gelijk gemaakt. Dat is als je eigen team uitfluiten in het stadion; dat doe je niet! Vandaar de liederen als “90 minuten lang”. Natuurlijk speelde ze slecht en was het lastig zoeken naar spelers met een voldoende, maar het hoort wel bij voetbal. Misschien is het voor sommige nog eens goed om de letterlijke betekenis van “supporter” op te zoeken.

  Zeiken mag, maar de ploeg steunen als ze het moeilijk hebben maakt wel het verschil!

 19. Forever nr14

  Beste Widi, zet die Bosz bril nu eens af joh!
  Kijk nu eens terug, naar gisteren hoe kun je toch beginnen met Veltman? En Schöne had het al na 5 minuten niet meer. Dan moet je toch ingrijpen?
  Donny speelde daar vorige week Top en heeft ook veel meer duel kracht als Schöne,
  Daarom “weg met Bosz” dat is geen Ajax waardige trainer geloof me maar.

  1. Widi

   Ik heb alleen ver na afloop terug gelezen wat jij allemaal schreef. En kon me voorstellen dat je je schaamt. Dat doe je duidelijk niet. Dan houdt voor mij iedere discussie op.

  2. Litmanen

   Forever14 is voor jou al een belachelijke nickname. Cruijff ging altijd uit van het beste team moet spelen. Bosz volgt dat op een geweldige manier. Toen Cruijff bij Feijenoord speelde liet hij Brard linksbuiten spelen. Niet omdat Brard een fantastische linksbuiten was maar omdat het elftal daar veel sterker door werd.

   Bosz maakt ook dat soort keuzes, denk aan de keus voor Younes, Veltman en Sinkgraven. Tot nog toe heeft hij nog steeds gelijk.
   Als je Schone na 5 minuten al wilt wisselen, dan toon je aan dat je er echt helemaal niets van snapt. Maar goed, dat is bijna een overbodige conclusie.

   1. Indojood

    Litmanen is ook een belachelijke nickname voor jou. Jari Litmanen is een uiterst beschaafd persoon wiens naam keer op keer bezoedeld wordt door jouw reacties.

 20. Forever nr14

  Juist Robbyz!! Dat bedoel ik nou
  Ik zat daar ook al in de 80er en 90er jaren.
  En zeiken hoort erbij, toen konden we dat niet op zo’n forum maar deed je dat in Den Haag of op Monnikenhuize in Arnhem.
  En sommige “echte” kunnen door omstandigheden niet meer wekelijks live mee, dus heb je dit forum om je gal te spuwen, maar dat wil niet zeggen dat je 100% achter je club staat.

  1. Widi

   Het gaat om de manier waarop. Niet iedereen die er in de jaren-80 ook al was, doet wat jij gisteren deed. Eigenlijk heb je alleen duidelijk gemaakt wat ij voor iemand bent.

 21. ajacied1982

  Ach die Widi heeft er geen kloten verstand van.Die vindt Veltman nog een topper.Vooral goed op andere reacties letten.Die Robby ziet het wel goed.Een ajacied is niet vaak positief.Wij willen het beste.

  1. Widi

   Misschien moet jij wat beter op mijn reacties letten. Veltman is de speler waar ik het vaakst kritiek op heb. 1982…….je hebt het belangrijkste gemist zo te zien…..

Comments are closed.