Cruyff Foundation hoopt binnen week op groen licht over ‘Johan Cruijff Arena’

De gesprekken over de naamsverandering van de Amsterdam Arena bevinden zich volgens de Cruyff Foundation in een stroomversnelling. Op 25 april, de dag waarop Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden, wordt er meer duidelijkheid verwacht. “Er zijn drie partijen met elkaar in gesprek: Ajax, de Amsterdam Arena en de gemeente Amsterdam. Het heeft met financiën te maken, met de waarde die het stadion vertegenwoordigd”, aldus Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, woensdag tegen All Sports Radio.

De familie heeft aangegeven open te staan voor een combinatienaam waarin de naam gekoppeld wordt aan een sponsor. “Wij hebben aangegeven open te staan voor een combinatienaam, waardoor er ook inkomsten gegenereerd kunnen worden. We begrijpen dat deze plek een bepaalde waarde vertegenwoordigt.”

Bij FC Barcelona, waar Cruijff van 1973 tot 1978 speelde en van 1988 tot 1996 trainer was, wordt sowieso een stadion naar hem vernoemd. Eind maart, een jaar na het overlijden van de 48-voudig Oranje-international, maakte de Spaanse club bekend dat het stadion op het jeugdcomplex de naam van de legende krijgt. Het Estadi Johan Cruyff verrijst op het complex Espai, dat op zo’n twee kilometer van Camp Nou wordt gebouwd. De eerste steen wordt in juni gelegd. “We hopen dat er in Amsterdam ook snel een beslissing wordt genomen”, stelt Thate.

Related posts

82 Comments

      1. -buitenkantje rechts-

        Ja, idd JCS.. geen Arena en zonder commerciële combi-naam..
        Niet aan denken..
        “Johan Cruijff Adidas Stadiin”..

  1. KBouter

    Flikkerstraal een eind op met die Arena, dat ding hoort de Johan Cruijff Stadion te heten, en anders laat het maar.

    Zet er dan een levensgroot standbeeld neer.
    ps Gewoon Johan Cruijff Stadion..en een levensgroot standbeeld!!

    1. BobbyHaarms

      Helemaal eens KBouter! Alleen…gecombineerd met een sponsornaam…daarvan krijg ik alsnog een vieze gore smaak in mijn bek.

      Ik snap best dat er financiële belangen aan vast zitten, maar laat het in hemelsnaam op de achtergrond zijn en niet verweven met Johan’s naam!!

      1. Litmanen

        Bobby, eens, maar je hebt hier idd te maken met een groep eigenaars die destijds hebben geïnvesteerd in het stadion.
        Elke investeerder wil geld verdienen, dus ik begrijp het probleem wel.
        In Barcelona wordt een soort van stadionnetje gebouwd op de Barca Toekomst. Dat is eigendom van de club. Er zijn dan geen andere partijen met een belang.
        Camp Nou is niet omgedoopt hè?
        Dat standbeeld zou er moeten komen door crowd funding. Van de fans voor Johan…..

        1. EugAjax

          Litmanen hoewel ik het eens ben met je hele bijdrage (ik denk alleen dat het om investeerders in de toekomst gaat vanwege verbouw naar EK stadion in 2020) wil ik eigenlijk je laatste zin er uitlichten. Dat zou echt heel mooi zijn. STANDBEELD JOHAN CRUIJFF BIJ JOHAN CRUIJFF STADION BEWERKSTELLIGD DOOR CROWDFUNDING VAN FANS VOOR JOHAN! Super dat is het meest ideale scenario en de grootste waardering die je je kunt bedenken! Zeer mooie gedachte !

          1. BobbyHaarms

            Absoluut, prachtig idee! Alleen vind ik dat de club Ajax in deze ook best eens zijn dikgevulde portemonnee mag, nee moet openen om dit te bewerkstelligen voor ons. Johan is notabene je beste speler ooit waar je als club zijnde bijna, zo niet alles aan te danken hebt! Maar denk dat de heren in deze niet zo staan te springen als dat wij dat doen..

            Levensgroot standbeeld graag, zodat ie samen met Bobby Haarms voor eeuwig kan waken over het Johan Cruijff Stadion.

          2. EugAjax

            BH helemaal eens hoor maar vanuit supporters is ook heel mooi idd. Overigens heb ik goede hoop dat ze op 25 april wat aankondigen ik heb ook weleens gelezen dat Ajax ook wacht met (andere) iniatieven aankondigen als Arena discussie is beslecht. Laten we eerlijk zijn als Stadion omgedoopt word is dat het grootste iniatief en kan je bijv niet de toekomst omdopen denk ik. Maar ik geef toe het duurt lang en berichten die naar buiten komen zijn vaak niet de goede kant op maar ik laat me graag op 25 april, 70e verjaardag Johan verrassen en ja ideaal samen met Bobby waken!!! Over ons en stadion!

          3. Indojood

            Eens hoor. Laat de club dit maar betalen. Ook is het zo dat veel mensen hier een anti-Cruijff geluid hebben laten horen en nu lekker hypocriet om een crowdfunding actie gaan roepen.

          4. BobbyHaarms

            En als ze dan toch bezig zijn mag Piet Keizer uiteraard ook niet vergeten worden Indojood. Alle beelden van brons, behalve van Johan. Die mag van mij van massief goud worden.

          5. Indojood

            Ja, maar zo’n beeld zal geen lang leven beschoren zijn. Michels, de beste coach van de 20e eeuw mag ook een beeld.

          6. Litmanen

            Indojood, wie is er op deze app anti Cruijff? Of bedoel je de mensen die het niet altijd met alles eens waren/zijn met de ideeen van Johan? Mensen die ook zelf nadenken? Bedoel je die?
            Geen enkele Ajacied is anti Cruijff.

          7. EugAjax

            Ergo daar had Johan juist een hekel aan. Aan mensen die hem naar de mond praten en of na papegaaien…dus als dat criteria is van Indojood cs, dan is iig Johan zelf oneens met die stelling. Ik ben benieuwd dus naar zijn criteria.
            In kort eens dus met je Litmanen er is hier niemand anti Cruijff!

          8. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Goh seijs ook weer ff wakker. Mag ik zo vrij zijn op te merken dat beide, Litmanen en seijs alis eug alias (Litmanen?) niet goed snappen wat Indojood bedoeld, als ik tenminste zo vrij mag zijn hierover ook een mening te uiten. Het eens zijn met een visie of overtuiging is geheel iets anders dan iemand naar de mond praten of na papegaaien. Je hebt er wat intelligentie voor nodig maar als je hem door hebt snap je het vast wel.

  2. Jimmy1971

    Alleen JC stadion , de Arena heeft niets met sponsors te maken !!
    Bovendien , zo blijven voetballen als in April en we zullen geld zat hebben !!

  3. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Ik juich pas als de naam er op staat.

  4. De seijs

    Arena of stadion maakt mij niet uit. Als Johan Cruijff er maar voor komt te staan.

  5. Widi

    Stadion ipv Arena. Op tv hoor je het trouwens al veel. In Hilversum is het kennelijk al besloten

  6. Dagrump

    Maakt me niet zoveel uit arena of stadion als het maar naar de grootste voetballer wordt vernoemd!!

  7. Forever nr14

    Verdikkeme zal toch niet gebeuren, de Naam Johan Cruijff besmetten met een sponsornaam!! Johan draait zich 3x om in z’n graf zeg!
    “Johan Cruijff stadion” en anders niks!!
    Stelletje geld wolven bah!

    Om je nogmaals voor te schamen

    1. Litmanen

      Nou, eerlijk gezegd zou JC zich lachend omdraaien, want waar hij commerciële mogelijkheden zag dook hij er boven op.

  8. EugAjax

    Het gaat dan toch gebeuren. En hopelijk inderdaad aangekondigd op 25 april dat zou zelfs een mooiere datum zijn als 1 jaar na overlijden, aangezien Johan 70 had geworden. Dat vind ik een speciale datum. Ik heb sterke voorkeur voor Johan Cruijff stadion en natuurlijk het liefst zonder sponsornaam (ook in de toekomst niet). Maar als ik het goed begrijp staat de familie daatvoor open. Kans is dus wel groot dat er ooit sponsornaam bij komt. Misschien een link met Cruijff foundation of university?

  9. Iceman

    HET MOET JOHAN CRUIJFF STADION GAAN HETEN EN GEEN ARENA ER WODT DAAR GEVOETBALT EN GEEN KOOI GEVECHTEN GEHOUDEN DIT LETTER TYPEN IS VOOR DE GENE DIE OVER DE NAAM VERANDERINGEN GAAT.

  10. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

    Ik denk eerlijk gezegd dat er de 25e helemaal niets zal gebeuren. Zo pro Cruijff zijn de huidige heren niet bij ons Ajax. Anders was er al lang is gedaan, dan was de druk op de andere partijen veel groter geweest. Kortom, het zal mij verbazen als er wel mooi nieuws komt.

  11. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

    Krijg je straks het Johan Cruijff Philips stadion. Oeps.

  12. Indojood

    Ben bang dat het weer zo’n halfbakken oplossing gaat worden. Men is in dit calvinistische land zo bang om teveel eer te geven aan hun helden, liever de koppen eraf wanneer ze boven het maaiveld komen. Dat is ook de tragiek van Cruijff bij Ajax en Nederland en je ziet het ook bij leden op deze site. Heel veel mensen zeggen fan te zijn maar weigeren de motivaties en voorwaarden waarmee Cruijff wenst te werken, te accepteren.

      1. Indojood

        Onmogelijk, ik was hier al veel eerder dan AB, de zeijk, Van Eugelen en Nietmanen.

          1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Mensen weigeren te snappen dat Cruijff meer was dan een wereldse voetballer. Johan is het voorbeeld van een man die, met vallen en opstaan, het mooiste spelletje van de wereld tot kunst heeft verheven en het ook nog eens kan uitleggen en uitdragen. Zijn verhaal klopt gewoon van a-z vwb voetbal. De bijbel ga je ook niet even herschrijven, nou de visie van Cruijff ook niet. Die is tot op de dag van vandaag toepasbaar en uitvoerbaar. Die kan je niet een beetje uitvoeren. Maar ja, als je dat zegt ben je een blinde colgeling zonder eigen visie. Dit terwijl Johan juist mensen om zich heen verzamelde met hun eigen specialiteit zodat hij daar niets van hoefde te vinden. Als er een standbeeld komt zullen heel veel fans het bekijken, fotograferen, bewonderen en bejubelen. Er zullen echter vele Judassen tussen staan.

          2. Hoeda Fak Ajoe

            Leuk dat je de bijbel als voorbeeld neemt; je had ook de Koran kunnen nemen. We verfoeien nu juist de mensen die deze boeken naar de letter uitvoeren. We noemen dat fundamentalisten. Het gaat er nou net om over de hoe je die boeken interpreteert. Zo ook met de leer van Cruijff. Er zijn fundamentalisten die elk woord van de meester zonder nadenken en op de letter volgen, waardoor er alleen maar onenigheid en ellende ontstaat. De goede zaken ontstaan uit degenen die de leer interpreteren en toepassen op de situatie. Zoals Barca en Bayern met hun apostelen zoals Guardiola en ook Van Gaal. Nu ook (weer en nog steeds) bij Ajax, nu onder interpretatie van Bosz. De fundamentalisten hebben natuurlijk wel weer ergens over te klagen en weigeren te zien hoeveel goeds dit ook brengt.

          3. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Oh ja en een tip: leren lezen, met name het stukje over “eigen specialitei”. Als je dat niet snapt, jammer, ik ga het niet uitleggen. Ik hou niet van stukjes van 50 regels of meer. 10-15 zijn normaal gesproken het max. voor mij.

        1. Litmanen

          Indioot! Je bent het echt! Mafkees. Omdat niet iedereen met oogkleppen oploopt wil nog niet zeggen dat ook die mensen Johan niet de allergrootste voetballer ooit vinden.
          Zeik toch niet altijd zo man! Neem nog een slokkie azijn.
          Ruzie met de vrouw?

          1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Wie zegt er dat mensen Johan niet de allergrootste voetballer ooit vinden?

    1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

      Je gaat het pas zien als je het door hebt maar dat is logisch.

      1. JohnDoe77

        Er is maar één Cruyff, jij bent een “wannabe”. Zonde van de nagedachtenis aan een genie dat jij zijn ideeën denkt te kunnen verworden als hij dat kon. Daar zijn denk ik andere mensen (die dichterbij hem stonden) meer voor geschikt. Ik zou de erfenis even zo willen laten.

        1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

          Daarom mijn stelling: Team Jonk terug naar Ajax. Ik ben verder niets aan het verwoorden, het zijn de teksten van Johan zelf. De erfenis moet niet zo gelaten worden maar er moet actief mee worden omgegaan. De erfenis zo laten zou de doodsteek voor het Ajax zijn. Ik zie Ajax graag zoals Johan en heel maar dan ook heel veel supporters het voor ogen hebben en daarvoor is echt verandering nodig. Je bent er niet met de huidige speelwijze en uitslagen alleen. Maar zoals je kunt lezen in mijn vorige bijdrage: Je gaat het pas zien ……. etc. ?

          1. Hoeda Fak Ajoe

            Soms wordt Ajacieden verweten dat ze arrogant zijn … soms is dat ook waar …

          2. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Als je niet arrogant bent ben je geen Ajacied. Hoort bij de definitie van een Ajacied. Ben jij niet arrogant?

          3. Hoeda Fak Ajoe

            Fijn dat jij bepaalt of ik een Ajacied ben. Ik ben er een in hart en nieren en nee, ik ben niet arrogant. Ik ben/heb trots, dat is wat anders. Jij bent arrogant omdat je denkt dat jij de enige bent die de waarheid in pacht hebt. Lees de definitie er maar eens op na.

          4. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Diepe zucht……. trouwens net op wikipedia gezocht maar arrogante Ajacied komt niet voor en dat is wat anders dan de definitie van arrogantie alleen. Maar joh what the fuck

  13. Iamsterdam2015

    Ja zo een combi naam is achterlijk!!! Het Johan cruijff-Aegon stadion ???. NOOIT!!
    Ik heb niks met die john de Wolf maar hij sloeg vorige week de spijker op z’n kop en werd zelfs een beetje boos, hij zei namelijk: ” het heeft niks met geld te maken, het is een kwestie van RESPECT voor de grootste voetballer ooit, ze moeten niet zo lopen zeiken”.

    1. Indojood

      Helaas is er veel support voor het financiële aspect in het hedendaagse voetbal. Ik ben zeker niet naïef hierin want zonder geld kan je nou eenmaal niets. Het is wel zo dat we onze sponsoren beter zouden kunnen kiezen, bv. niet meer met financiële instellingen in zee gaan. Leuk dat ABN AMRO ons sponsort maar het blijft een boevenbende (alle banken) die de Nederlandse bevolking heeft laten bloeden door hun ongecontroleerde laissez-faire kapitalisme.

      In dit specifieke geval zou het iedereen sieren om te gaan voor de enige optie in mijn ogen: Johan Cruijff Stadion, dus zonder sponsornaam en geen Arena.

      1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

        Ik voorzie hier straks een bijdrage van minimaal 50 regels ?
        Ik denk dat Ajax bij machte is om het financiële aspect voor haar rekening te nemen. Punt is of ze dat willen. Naamswijziging zal de eigenaar van het stadion ook geen windeieren leggen. Er is al een, eenvoudig, onderzoek geweest en dat heeft aangetoond dat bedrijven eerder bijvoorbeeld een seminar houden in het Johan Cruijff stadion dan in de Arena. De naam alleen maakt al geld. Ook is daarin het idee geopperd om de parkeerplaatsen te vernoemen. I.p.v. P2 parkeerplaats Wim Suurbier. Je geeft de hele omgeving van het Johan Cruijff stadion dan de sfeer van weleer. Toch geinig dat je op de vraag: “waar staat je auto” kan zeggen: oh die staat bij Ruud Krol ?

  14. Widi

    Ik zie hier steeds staan: “rest my case”. De correcte uitdrukking is: ” I rest my case”. Het betekent: Ik zal mijn zaak niet verder bepleiten. En het wordt gebruikt als iets zo duidelijk is dat verder bepleiten niet nodig is. Heel grappig dat dit gezegde hier nu juist wordt gebruikt door iemand die maar niet kan stoppen met het bepleiten van zijn zaakjes.

    1. EugAjax

      Niet reageren Widi is bij jou dus alleen letterlijk? Zolang je maar niet op besntwoorden drukt maar losse bijdrage dan reageer je natuurlijk niet ??????heel clever van je goed gedaan jochie

      1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

        19-4 om 20.22: eug reageert niet meer op Widi. 20-4 om 7.22: eug vraagt toch nog even aan Widi om uitleg spelregels niet reageren. 20-4 om 12.30: ueg plaatst reactie op widi ??? Sorry jongens, kon dit niet laten lopen. Back to soccer.

        1. EugAjax

          En dan is het raar dat hele forum denkt dat Widi en AB of dezelfde zijn of tweelingbroer of vriendjes ??. O ja kom nog een keer met PG en PR aanzetten AB en het begint er op te lijken dat veel mensen je een aardige gozert vinden ??????sorry moest even idd back to soccer

          1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Inderdaad Seijs, het is niet te volgen he. Ik vind het trouwens best leuk dat ik aan zoveel nicks gelinkt word hoor. Geeft aan dat ik over magische krachten beschik.

          2. Prinsengracht

            Je kunt echt niet stoppen met zuigen Eug? Daar zijn lucratievere oplossingen voor. Maar laat mij er buiten. Engerds als jij ontnemen mij het plezier in dit forum. Stop gewoon met zuigen!

          3. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Ik snap ook voor geen meter waarom hij ons aan elkaar koppelt. Ontgaat mij volledig.

          4. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Hulpverlening zit in mijn bloed he. Kan het niet laten. Zo zie je maar dat het nog niet zo slecht gesteld is met de zorg. Als je te lief doet vallen ze in slaap en dat is niet goed, je moet ze actief houden, ze prikkelen, ze irriteren ??

          5. Widi

            Jammer dat de rest van de maatschappij er onder lijdt. Die Prinsengracht heeft gelijk. Ik heb zelf ook steeds minder zin om op het forum te komen.

          6. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

            Ik hoop van harte dat Ajax de finale haalt, dan heb ik de weddenschap verloren en mag ik niet meer op het forum. Ik ben een man van mijn woord tenslotte. Een weddenschap ga je niet voor de lol aan.

          7. EugAjax

            Zuigen PG? Lees je ‘eerste’ bijdrage tegen mij even terug? Pot verwijt ketel…….iverigens check historie tel even wie altijd zuigt en vaak zeer vaak daarmee begint juist

          8. Widi

            PG heeft gewoon gelijk. Als AB jou niet uitdaagt, dan daag jij hem wel uit. Regelmatig ben jij degene die begint. Blijkt gewoon uit de feiten. Bij iedere post staat een datum en tijdstip. Ik heb AB regelmatig gewezen op het zinloze van die vetes. Die had zijn aandeel. Maar jij zeker ook. Het was zeker niet zo dat jij steeds alleen maar werd aangevallen en dat je zelf nooit uitdaagde. AB is nu weg. Zullen zien of hij net zo echt weg is als jij dat was. En we gaan ook zien hoe jij het hier verder doet.

          9. EugAjax

            Widi verkeerd lezen word mij vaak verweten door je.
            Maar jij kan er ook wat van. Ten eerste staat er vaak zeer vaak en er staat niet altijd…..
            Ten tweede je weet best wat ik met uitdagen bedoel. Ik bedoel dan beledigen, bedreigen, uitschelden en weet ik niet meer. Daar kan jij nergens vinden dat ik daar mee open. Ergo ik denk zelfs dat ik dat nog nooit gedaan heb. Waar ik AB wel in uitgedaagd heb is inhoudelijk op topics waar je van te voren weet dat hij reageert. Maar bij AB kijk eens na wat ik schreef altijd ertegenin en altijd dwars en zuigen zelfs als ik (en dat is ook uitdagen) als probeersel zijn eigen teksten in typte. Anyway ik ben zeker geen saint maar zeker niet asociaal en AB vaak wel. Ik ben hier niet de enige die dat vind. En mbt terugkeer. Je zal even moeten uitvogelen welke nicknaam hij heeft of gaat gebruiken. Dus die komt zeker terug. Helemaal niet erg want ik ben minimaal net zo erg als de comeback kid!

          10. EugAjax

            PG heeft geen gelijk die moet zijn haar oren niet naar anderen laten hangen maar zijn eigen mening geven…….hij zij was paar weken op forum en eerste bijdrage naar mij was al zuigerig, zonder dat ik hem haar ken. Anderen wezen me erop (en nee gee seijs) dat PG en PR zich niet aan mij hoefden voor te stellen met smiley. Waarom zou dat nou zijn? Ciao de zuiger

          11. Prinsengracht

            Ik heb wel gelijk. Onder het mom van een inhoudelijke reactie daagde jij hem vaak uit. Je geeft dat hier boven ook toe. Ik vermoed dat het niet hoeven voorstellen slaat op het kennelijk levende idee dat ik AB ben. Dat ben ik echter niet. Ene seijs beweert dat. Denk zelf na. Oordeel zelf. Op mijn woord zul je mij wel niet geloven.

Comments are closed.