Ajax in groen tenue tegen Schalke’04

Ajax zal aankomende donderdag in het groene uitshirt van vorig jaar aantreden tegen Schalke’04. De reden is dat de ploeg van Peter Bosz weliswaar in het vertrouwde thuisshirt mag spelen maar dan dient men wel een rode broek te dragen en dat is iets wat Ajax niet meer wil. Het huidige uitshirt is geen optie omdat Schalke’04 in het blauw speelt waardoor de koffer met groene tenues mee zal reizen naar Gelsenkirchen.

Bron: Ajaxlife

Related posts

56 Comments

  1. KBouter

    Overigens las ik elders dat Schalke het mooi vind dat Ajax in het geel (groen) speelt, want Schalke speelde hun beste wedstrijd tegen Dortmund. (geel). ?

    1. HURBIE

      Dan zal het letterlijk en figuurlijk groen en geel voor hun ogen worden bij Schalke

      1. woody79

        of het uit umbro shirt van 95. dan worden ze wel stil. zie die gasten nog staan

          1. Litmanen

            Maar dan ook met die hele korte broekjes. We zullen die Duitsers ff laten schrikken ??

  2. Charka53

    De kleur van het tenue moet niet uitmaken je moeten alleen aan de bal denken daar maak je doelpunten mee niet met een tenue.

    1. KBouter

      Ik vond hem wel mooi, vooral kloten voor de tegenstander..kleur groen is opvallend en zo lijkt het net alsof je tijdens de wedstrijd overal een tegenstander (fel groen) ziet. Oranje is ook al zo’n overheersende kleur.

      1. afcabran

        Ja maar die kleuren passen totaal niet bij elkaar. Wit/zwart/rood en groen. Dat oogt heel goedkoop. Maarja, winnen van schalke is belangrijker ?

  3. Iamsterdam2015

    Lijken wel weg werkers van Rijkswaterstaat. Ik vind het niks en inderdaad afcabran lelijlste uitshirt sinds jaren.

  4. -buitenkantje rechts-

    Mooie schutkleur..
    Ajax kan onzichtbaar toeslaan.. staat PSV al met 0-2 achter voordat ze het in de gaten hebben..

    1. Remco425

      Die strepen zijn idd lelijk, maar verder houden ze tenminste wel vast aan de traditionele tenues. Met bijvoorbeeld een Nike zou je zo maar ineens een horizontale rode baan kunnen verwachten, of alleen aan de voorkant of helemaal niet.

      1. Indojood

        Heeft Adidas ook wel eens gedaan bij Bayern, met rood-wit horizontaal. Snap wel waarom je dit zegt, Remco. Je doelt op het Barça tenue van vorig jaar. Don’t hold your breath, haha.

        1. Remco425

          Precies. Maar ook bij PSV en Atlético de strepen maar aan 1 kant. PSV had met Nike sowieso ieder jaar een totaal ander thuis tenu. Dat soort dingen vind ik echt veel erger dan die 3 strepen.

          1. Indojood

            Uiteindelijk ligt dat aan de clubs zelf, hoever ze het toelaten. De lampies hebben al tijden het officiële shirt niet meer. In de jaren 80 speelden ze gewoon in een effen rood Adidas shirt.

          2. Remco425

            Natuurlijk ligt het uiteindelijk aan de clubs zelf, maar als er 10, 20 of 30M per jaar betaald wordt door een kledingsponsor… Zo’n merk zou niet eens met zo’n ontwerp mogen komen. Een beetje voetbalmerk snapt dat, maar bij Nike hebben ze werkelijk totaal geen idee. Het nieuwe Franse tenu ook, met witte sokken! Kom op zeg! Het is bleu blanc rouge, niet bleu blanc blanc…

          3. Indojood

            Wat dacht van die Lotto meuk van de jaren 90 of het adidas shirt waarin we het EK in 1988 wonnen? Heb je Bayern wel eens een paar jaar in hetzelfde shirt zien spelen? Alle merken doen het maar Nike is de grote boosdoener.

          4. Indojood

            Ik vind Nike geen voetbalmerk en Adidas staat voor mij gelijk aan degelijk en saai, dus allebei troep. Puma heeft een beter imago. Prachtige shirts in de jaren 70. Mooiste blijft Le Coq Sportif.

          5. Remco425

            Le Coq is idd het mooiste, maar sponsoren volgens mij het voetbal niet meer sinds hun terugkomst na het failissement.

          6. Widi

            Toch moet 8 miljoen wel terug te verdienen zijn voor een sportmerk. Ajax is de grootste club van Nederland met de meeste fans.

  5. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Groene shirt vond iedereen lelijk en vervolgens is het het best verkochte uitshirt geworden ?

    1. EugAjax

      Ja dankzij geen video scheidsrechter. Hier heeft Cruijff het dus een keer fout. Er moet zsm video scheids en doellijntechnologie komen. Real maakt duidelijk buitenspel doelpunt bij 2-2. Volgens Ceuijff kunnen we er nu lekker over praten bij de koffiemachine. Maar daar heeft Bayern geen boodschap aan. Hij heeft super visie Johan dit was het enige waar ik niet mee eens was. Er moet eerlijkheid komen in voetbal

      1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

        Cruijff heeft het niet fout, hij heeft een andere mening. Groot verschil.

        1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

          Wel fijn om te lezen dat je zijn mening deelt over Jonk en hoe Ajax daarmee is omgegaan en dat het goed is om diverse mensen met specialismen bij het voetbal te betrekken daar waar nodig en logisch.

          1. EugAjax

            Nooit gezegd dat dat niet zo is AB. Dat enge clubje van Jonk (en niet Jonk zelf) wil leidend zijn en alles bepalen daar gaat het fout en ik geef toe met woord enige wilde ik je uitdagen en ja hoor weer Jonk hahahaahahaahahaha je bent bijna grappig zo voorspelbaar

          2. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

            Goh, dus alles je schrijft moeten we terecht met een korrel, nee een oak zout nemen. Ik deed dat al, ik hoop alle anderen nu ook. Verder daag je mij niet uit, je zet jezelf voor joker en je weet, ik ben de beroerdste niet om dat aan te geven. Jammer als mensen er overheen lezen. Verder nogmaals: Cruijff heeft het niet fout maar een andere mening. Maar ja, daar heb jij problemen mee en dat probleem schuif je vervolgens weer in andermans schoenen. Maar ik gun je weer alle ruimte voor je commentaar, ik vermaak me prima.

          3. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

            Je lijkt trouwens heel erg op de Seijs in je commentaar. Twee nicks? Een domme en een semi zgn intelligente?

  6. ajacied078

    groen paars blauw rood roze welke uit tenue we in spelen maakt niet uit zolang we maar winnen. rood en wit dat blijven de mooiste kleuren

  7. Emilio4Ajax

    Waarom eigenlijk niet altijd met het zogenoemde “thuis tenue” spelen en alleen als de tenues te veel op elkaar lijken met het “uit tenue” spelen…?

    1. Widi

      Dat vraag ik mij ook vaak af Emilio. Ik vind het onzin om in een reservetenue te spelen als dat niet perse noodzakelijk is

  8. SPHAFCA

    Ben ik de enige die me afvraagt wanneer ze een foto gemaakt hebben van Traore in het shirt van vorig jaar? Of is dit weer gefotoshopt ?

    1. KBouter

      Is geen fotoshoppen…Ajax speelde uit tegen Heracles dit jaar ook al in dit shirt.

Comments are closed.