Jong Ajax verliest in Eindhoven

Jong Ajax heeft na een sterk begin tegen Jong psv toch de drie punten in Eindhoven laten liggen. Vaclav Cerny zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een voorsprong maar helaas konden de talentvolle Ajacieden dit niet vasthouden. Pechvogel Leon Bergsma hielp de thuisploeg zelfs met een eigen doelpunt in de tweede helft zodat de eindstand op 3-1 uitkwam. In principe kan Jong Ajax de titel nog binnenslepen omdat VVV-Venlo tegen Emmen gelijkspeelde. Als Venlo drie keer verliest en Jong Ajax drie maal wint dan komt de beker naar Amsterdam.

Related posts

59 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Cerny scoorde weer.. Valt me op dat hij veel scoort.. Ben eigenlijk erg benieuwd naar de aanvallers op de flanken volgend seizoen. We hebben Younes.. Cerny..Dekker..Kluivert..Neres

  1. Widi

   Che hebben we ook nog. Maar die blijft wat hangen. Zou echt heel goed kunnen zijn.

   1. -buitenkantje rechts-

    Veel snelheid en een goede voorzet.. maar 3 rechtsbuiten spelers.. Is eigenlijk 1 teveel.

   1. Bert62

    Stond laatst op de app van Voetbal International maar of we die nou serieus moeten nemen.

 2. Charka53

  Laten we maar hopen dat we geen punten verliezen bij dat pisvee want dan is het echt klaar .

 3. -buitenkantje rechts-

  Zou Dekker en Kluivert wel eens op de flanken willen zien bij Ajax1..

  1. Widi

   Best raar. Ik heb best vaak Dekker en Che op de flanken gezien samen. Kluivert was daar nog niet bij. En nu is hij ze voorbij.

    1. Widi

     We hebben op de flanken bij het eerste geen blessures gehad. Dat kan volgend seizoen zomaar anders zijn.

     1. Widi

      Ik ook. Hij is er nog hoor. Laatst hoorde ik een jeugdspeler vol trots zeggen dat hij een paar gebruikte voetbalschoenen van Dekker had gekregen.

     2. Widi

      De vleugelspelers van de onder 17 waren vandaag helaas stukken minder. Die gaan Ajax 1 zeker niet halen.

    2. EugAjax

     Neres is gehaald als opvolger voor Traore dus nee dat denk ik niet. We gaan het zien volgend seizoen. Maar gezien Traore zijn goede wedstrijden in de spits laatste paar weken zou ik hem alsnog proberen te behouden. En als de jeugd goed genoeg is komen ze vanzelf in eerste.

     1. -buitenkantje rechts-

      Neres overtuigt me nog niet echt Eug.. Misschien kan dat nog komen.. Krijg als ik hem zie het gevoel of hij het hoge tempo als er “gas” wordt gegeven niet aan kan.. Ook qua explosiviteit en kracht mag er weleen onsje bij.
      Traoré blijft denk ik niet. Dolberg is eerste spits.. Voor een mentorrol of als ervaren invaller is Traore niet geschikt.

      De enige optie die mijn voorkeur had was komend seizoen Traoré als eerste spits met de jonge Dolberg als invaller. Daarachter komt ook Sierhuis al aankloppen.

      Of Traore als nr 10 achter Dolberg..

      Dolberg
      Kluivert/Dekker/Cerny. Neres/Nunnely/(Kluivert)

      Traoré/Klaassen

      Ziyech/Nouri. Vd Beek/(Klaassen)

      Schöne/de Jong/(Riedewald)

      Viergever/Riedewald. Sanchez/de Ligt/(Veltman). Tete/Zeefuik/(Veltman)

      Onana

     2. -buitenkantje rechts-

      Wens is de vader… enz.. ook Sinkgraven zie je er niet meer bij staan.

     3. EugAjax

      BR ik moet eerlijk bekennen Neres overtuigt inderdaad nog niet. Niet voor niets denk ik dat Bosz hem dus voorzichtig brengt juist omdat hij het tempo nog niet aankan. Ik vind wel dat hij zeker nog niet afgeschreven moet worden. Hij is wel effectief nu al! Hopelijk komt er veel meer uit. Ik redeneer niet uit eerste of tweede spits. Dat moeten ze zelf uitvechten. Maar spitspositie dubbel bezet met Dolberg en Traore zie ik wel zitten met Sierhuis pendelend tussen Jong en eerste. Cerny kan aardig ballen alleen de paar keer dat ik hem live heb gezien viel hij tegen en geen eerste elftal materiaal. Maar ik heb ook Celtic uit nog voor de geest en daar liet hij zien weldegelijk goed genoeg te kunnen zijn. Mss teveel blessuregevoelig? Ik mis Younes, hoewel in jouw verhaal te verwachten ?. Ik zie Ajax niet met een 10 spelen onder Bosz. Althans niet meer. Het staat nu goed en hij is Cruijff adept en die heeft broertje dood aan een 10. Klaassen en Beek omwisselen op rechts. Als Davey blijft. Rest van middenveld koppels staat goed. Jij hebt gister Faas gister gezien bij Heerenveen dat je Sinkgraven meteen ontvoerd hebt ???. Nergens meer te bekennen. Is hij al in Abe Lenstra stadion ? Hahaha. Riedewald en Tete zijn uitgespeeld bij Ajax. Niet omdat ze niet goed zijn (vond beide onder De Boer heel goed). Maar daar heb je het al weer Boer is iets behoudender dan Bosz en Cruijff zijn. Dus Bosz gaat zeker door met Sinky en Veltman als ze blijven. Geloof me nou maar, Sinky is eind volgend seizoen echt niet meer weg te denken. Gaat nivo Krol achterna. Viergever zeker goed alternatief maar ik vind centrum nu super staan. Veltman absoluut op rechts en word zeker niet voorbij gestreefd door Zeefuik volgend seizoen al. Zou mooi zijn want dan is hij volgend jaar beter als Veltman. Onana is logisch. Al met al aardig elftal maar paar kleine wijzigingen??en geef Sinky terug

     4. -buitenkantje rechts-

      De werkelijkheid is vaak weerbarstiger dan mijn persoonlijke wensenlijstje.. Je krijgt denk ik in veel zaken die je noemt gelijk. Traoré zal vertrekken.. Klaassen verwacht ik ook..Misschien zelfs Veltman.. Eigenlijk is geen enkele speler “veilig” bij Ajax.. Dat maakt coach bij Ajax zijn ook zo moeilijk.. Ieder seizoen weer opnieuw een team bouwen. Er zou bv ook zomaar een mega nod op Dolberg of Sanchez kunnen komen.
      Ook Riedewald en Tete zullen idd vertrekken verwacht ik. Bosz zal ook idd niet snel van zijn vondst Sinkgraven afstappen en Younes speelt l het hele seizoen.. heeft kennelijk een streepje voor en doet dingen die ik niet in hem zie..
      Sinkgraven krijg je terug.. maar onder protest..? kunnen we bij Heerenveen goed gebruiken op her middenveld.

     5. EugAjax

      BR je naam is niet voor niets buitenkant rechts. Die was ook altijd onnavolgbaar (zie ook veler interpretaties van zijn visie ????). Bosz heeft gewoon moeite om jou te volgen. Maar 1 ding staat buiten kijf je hebt een eigenzinnige mening en onderbouwt alles toch goed moet ik zeggen. Mbt evt verkopen ja ik ben er van pvertuigd dat Ajax gaat verkopen door belangstelling voor onze spelers. Ik vermoed bod op Klaassen, Sanchez, Veltman deze zomer. En dan bedoel ik geen roddel echte clubs met serieuze biedingen. Klaassen zal dan wsl een transfer. ‘gegund’ worden voor 30mln plus. Sanchez zullen ze tegen blijven vechten dus als die gaat ook voor groot bedrag. En Veltman die gaat weg als een club 10mln plus bied. En dan maar hopen dat er vooral voor Veltman en Sanchez als ze gaan goede vervangers zijn. Vooral Sanchez zal moeilijk te vervangen zijn. Klaassen ben ik fan van maar Beek komt er aan dus vervanging kan intern opgevangen worden. We gaan zien. Nu al leuk om te puzzelen ??

     6. EugAjax

      Ik ben dan in London kerel ?????????. Eindelijk bij een club waar je WEL gewaardeerd word haha. Maar serieus dan gaan we Ajax echt eens aan de top brengen !

     7. -buitenkantje rechts-

      Je hebt gelijk.. Cassierra is er ook nog.. Van hem en Neres heb ik echt het gevoel dat ze overbodige aankopen zijn.. Op de vleugels voldoende (betere) alternatieven.. Ook vind ik Sierhuis beter dan Cassierra..
      Hoop dat ik komend seizoen mijn woorden moet terug nemen.

     8. Litmanen

      BR, heel persoonlijke elf, maar absoluut niet de keus van Bosz. Younes blijft op links, de backs van Bosz zijn bekend, Sinkgraven en Veltman.
      Tot nog toe vind ik Neres overbodig, maar ja, blessures en verkoop kan de boel behoorlijk beinvloeden.
      Ik vind Nouri een heerlijke voetballer, maar ik twijfel nog steeds. VdBeek en De Jong gaan het wel halen denk ik.
      En we moeten een andere tweede keeper hebben. Boer wordt echt te oud voor dit niveau.

     9. Indojood

      Ze waren al een jaar met Neres bezig toen ze hem in januari haalden. Traoré is gehuurd omdat Milik werd verkocht.

 4. EugAjax

  Zonde maar niet te belangrijk. Mannen hebben dankzij Keizer oa een hele goede ontwikkeling doorgemaakt. Hopelijk stromen er volgend jaar paar definitief door naar eerste. En dan bedoel ik niet pendelen tussen maar echt bij eerste

  1. Bert62

   En dan maar hopen dat ze niet dezelfde weg bewandelen als Tete en Riedewald. Begrijp nog steeds niet waarom ze van Bosz geen kans krijgen

   1. De seijs

    Tete heeft al vroeg in het seizoen gezegd dat dit zijn laatste seizoen is bij ajax. Dus daarom krijgt veltman de voorkeur. Over Riedewald is niets bekend.

   2. -buitenkantje rechts-

    Riedewald heeft een knieblessure.. Bosz noemde Riedewald in het begin vh seizoen nog “de enige echte verdedigende middenvelder” Kennelijk is zijn inzicht veranderd. Schöne.. de Jong.. en ook Eiting zijn hem in de pikorde gepasseerd.
    Riedewald is exit..

    1. Litmanen

     Jammer van Riedewald en ik denk dat Tete blijft omdat de grote clubs niet op zoek gaan naar een Ajax-reserve, waarmee ik Tete niets misgun.
     Ik denk niet datAjax en Sanchez en Veltman laten gaan. Een van de twee zou kunnen.

     1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Clubs kijken ook naar uitverkiezing in nationale elftal. Zaakwaarnemer van Tete is slim genoeg om met leuke club te komen voor hem. Vervolgens is het voor Tete niet zo’n probleem om zich in de basis te spelen en hebben we standaard een goede rechtsback voor het Nederlands elftal. Voor het voetbal een win-win situatie maar pech voor Ajax.

 5. ritchy

  Helaas maar ze hadden helemaal niet de bezieling die die jonge lampies hadden hadden ze die wel dan hadden ze daar ruimschoots gewonnen

 6. EugAjax

  Je hebt gelijk afcadeluxe we hebben cassierra nog. Word druk in de spits. Als men nog steeds potentie in hem zien dan hoeven we Traore niet als dubbele spits bezetting. Maar ik krijg nog niet echt hoogte van zijn kwaliteiten. Maar dat hadden we van Jari in jaren 90 ook nog niet na ruim een seizoen en toen werd hij held…..dus er is hoop

  1. afcadeluxe

   dat bedoelde ik ermee,ik geef casierra nog een seizoen om echt tot een oordeel te komen,voor neres ook maar omdat hij nogal wat koste word er direkt veel van hem verwacht,maar bijv.klaassen ziet veel potentie bij neres

   1. EugAjax

    Precies ik zie nu ook al meer potentie in Neres, maar wie weet hebben we volgend jaar de volgende Colombiaanse verrassing. Er breken elk seizoen toch spelers door die je helemaal niet verwacht. Zie nu Kluivert, zelfs Schone op 6 en ja Sinky. Dat zijn verrassingen dit seizoen.

     1. EugAjax

      Ja nu kan ik bijdehand zeggen dat is geen verrassing voor mij ???? maar eigenlijk schandalig dat ik deze jongen vergeet te noemen. Blij dat je me scherp houd ??

   1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Dank je. Ben ook blij met mijn duidelijke en blijkbaar nuttige nick. Ik zal hem regelmatig zo plaatsen. Nogmaals dank.

Comments are closed.